Frekwencja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

Frekwencja

#1 Post autor: arcio » 26 wrz 2006, o 17:11

Niektórzy ludzie zarzucają klubowi że podaje mniej widzów niż faktycznie jest na stadionie, więc chciałem się do tego odnieść zeby juz skończyć temat frekwenckji na Cichej

Nasz stadion, jak niektórzy mylnie zauważyli, nie ma 7500 miejsc siedzących (błąd na stronie został poprawiony po konsultacji w klubie)
Stadion dopuszczony jest na 7500, miejsc siedzących jest mniej (chyba Radzion liczył i było coś koło 6800 stołków razem z gośćmi)

Mam nadzieję że troszku to skoryguje myślenie ludzi, którzy widzieli już u nas 8-9 tyś ludzi

Temat jest informacyjny - nie chce sie tu kłócić o to kto ma racje
Przedstawiłem te liczby a jak ktoś będzie dalej uważac że ludzi było sporo więcej niż podajemy to ma do tego prawo (żyjemy w demokracji)
ps Gerhart - dlatego pisałem że mamy rezerwe ;)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2 Post autor: Goscioo » 26 wrz 2006, o 17:15

a jo mom pytanie
czy sektor ten co mo wysokie ploty i zice ( nie lazi mi o mlyn)
jest on jak sie konczy prosta i zaczyna luk w strone klatki gosci jest buforem cyz jets on dopuszcozny do uzytku
a jesli nie czy jest mozliwosc postawienia jeszcze jednego plotu miedyz tym sektorem a klatka gosci i dopuszczenai go do uzytku ?

arcio
Kontakt:

#3 Post autor: arcio » 26 wrz 2006, o 17:18

Goscioo pisze:a jo mom pytanie
czy sektor ten co mo wysokie ploty i zice ( nie lazi mi o mlyn)
jest on jak sie konczy prosta i zaczyna luk w strone klatki gosci jest buforem cyz jets on dopuszcozny do uzytku
a jesli nie czy jest mozliwosc postawienia jeszcze jednego plotu miedyz tym sektorem a klatka gosci i dopuszczenai go do uzytku ?
ten sektor z tego co wiem to jest dopuszczony ale nie było jeszcze sytuacji żeby był "potrzebny"
mam nadzieję że w meczach następnych będzie już pełny ;)
nigdy nie jest za późno

bogas1985

#4 Post autor: bogas1985 » 26 wrz 2006, o 17:27

jo mysla ze czas kiedy na Ruch zacznie lazic po 10 tys ludzi jeszcze nadejdzie ale nie bedzie to szybko. Mysle ze przy dobrych wiatrach na mecz z Bydgoszcza i Jagiellonia przyjdzie okolo 8 000 ludzi i wszystkie stolki beda zajete. Natomiast na pierwsza widownie 10-tysieczna bedemy musieli poczekac przynajmniej do nastepnego sezonu. No chyba ze ogramy Wisle i jakims cudem na trafimy na "żabki" w PP. To może wówczas przyjdzie wiecej ludzi.

Na żabki pol roku temu lazilo po 2-3 tys. ludzi a teraz co mecz to 15 tys.
Na Lech w polowie lat 90 chodzilo po kilkuset ludzi, teraz tez po 15 000.
Na Korone w III lidze 3 lata temu max. 2 000. Dzis maja nowoczesny obiekt i po 14 000 ludzi na stadionie
Przyjdzie i na nas czas, trzeba ino cierpliwosci...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: jajo » 26 wrz 2006, o 17:41

Post Amry z tematu wlasnie o ilosci miejsc
"Żeby rozwioć wasze dyskusje na temat ilości ludzi na szpilu podom wom ile miejsc jest na sektorach, musicie pamiyntać że na Ruchu jest tRadycja stonia na koronie stadionu i to jest ciynżkie do porachowanio:
sektor 1 - 840
sektor 2 kibice przyjezdni - 650
sektor 3 - 560
sektor 4 - 385
sektor 5 - 425
sektor 5a - 500
sektor 6 - 460
sektor 7 - 735
sektor 10 - 1392
Trybuna - 1225
tyla jest miejsc siedzących a cza porachowac tych co stojom

Hnet bydom dołożne stołki na 7( 8 ) i cołko 9 coś kole 1500 szt"

Z tego co podliczylem to na chwile obecna razem z sektorem gosci mamy 7172 miejsc.
A jak dla mnie to niektore wyliczenia kibicow sa zbyt wysokie np ostatnio 7tys, ale tez czasem wg mnie klub podaje frekwencje nizsza od faktycznej
Zawsze staram sie liczyc, biorac pod uwage ta lizcbe i szacowana ilosc ludzi na koronie
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

arcio
Kontakt:

#6 Post autor: arcio » 26 wrz 2006, o 17:50

co trzeba zrobić, aby Wam wytłumaczyć że klub NIE ZANIZA frekwecji na stadionie bo po co?
na 1 są miejsca darmowe - doliczamy je do puli
na pozostałe sektory się płaci
są karnety, zaproszenia dla gości na trybune - to też doliczamy

jak już pisałem w innym temacie na wynik frekwencji wypada suma: ilość sprzedanych biletów + darmowe głowy na jedynce + karnety + goście
jeżeli wam się wydaje że jest więcej to może mnóstwo osób sie wpierdala za darmo przez płot albo inaczej kombinuje
a że kombinują to widać bo im dalej w sezon tym więcej prób wdupienia sie na stadion ze free
smutne ale prawdziwe
nigdy nie jest za późno

hydroxy
Kontakt:

#7 Post autor: hydroxy » 26 wrz 2006, o 18:23

a wiela mieści korona ?
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: gerhat » 26 wrz 2006, o 18:53

arcio pisząc tamtego posta opierałem się na informacji ze strony glownej gdzie jak byk stoło że miejsc siedzących jest 7.500 więc skoro jest inaczej stad i moje szacunki moga być mylne o te 500 osób, ale nie pisałem nigdzie że klub świadomie zaniża te ilości. Chodzi mi o to że jak podaje się liczby to nalezy wyraźnie zaznaczyć czy liczby się odnosza do sprzedanych biletów (bo tylko to jest policzalne) czy do szeroko rozumianej frekwencji, bo to wielkość orientacyjno której nie sposób zweryfikować ze względu na brak kołowrotków, a jedynym miarodajnym odnośnikiem jest ilośc krzesełek, bo stan ich wypełnienia daje jako tako z grubsza pojecie o niej.

kempes

#9 Post autor: kempes » 26 wrz 2006, o 19:02

witam , aby była większa frekfencja trzeba jednak nowocześniejszego stadionu,ale o tym trzeba jednak zapomnieć,tam gdzie pachnie świeżością kibice chętniej przychodzą na stadion,nowe stadiony sa bardziej bezpieczne.
U nas troche dziwnie sie porobiło przez te dziwne podziały kibiców, mamy dwa młyny,sektor rodzinny ,sektory jak nie którzy mówią piknikowe/sam tam siedze/i sektor gości.no i mamy komplet 7000 kibiców. krzesełka są tak szeroko rostawione rzędami że dużo miejsca na stadionie straciło sie niepotrzebnie,powinny krzesełka być zabudowane na każdym stopniu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: gerhat » 26 wrz 2006, o 19:32

kempes pisze:....powinny krzesełka być zabudowane na każdym stopniu.
tym sposobem wzrośnie ich ilość ale gorzej będzie z widocznością

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: grzej » 26 wrz 2006, o 20:53

i kolana pod szyją

Viro

#12 Post autor: Viro » 26 wrz 2006, o 22:56

panowie bez 2 zdan potrzebny nam nowy zjaebisty stadion typowo pilkarski na 15-20 tys jak na Koronie i bedzie git:)

Harpo

#13 Post autor: Harpo » 26 wrz 2006, o 22:56

Problem w tym, ze Ruch ma korone bardzo plaska (kiedys to wystarczalo - miejsca stojace) i dlatego krzeselka zrobili co drugi rzad. Zobaczcie ja fajnie jest na polonii B.: stromo,elegancko widac (choc sam stadion masakra). Mam nadzieje, ze w koncu doczekamy sie prawdziwej, typowo pilkarskiej widowni...(stadionu).

PS. bylem przed chwila na stronie korony K - lol, ale stadion :shock:

True Blue

#14 Post autor: True Blue » 26 wrz 2006, o 23:01

skoro juz temat przelazenio bez płoty zostoł poruszony,to chciołech coś pedzieć.Wkurwio mnie tyn żenujoncy widok jak przed szpilem wszyscy na prostyj majom widowisko bo banda gówniorzy ino czeko aż ochrona sie odwróci i skokajom bez tyn płot, a jak ochrona reaguje to zaroz rycom:ochroniarze ch** wam w twarze".jo niy wiym jak idzie być takim kawałem gnoja zeby swój klub okrodać? Niy mosz kasy niy włazisz na szpil.Jo tyż czasem mom ciynżko z kasom,zawsze jakoś ta dycha znajda.pora razy sie zdarzyło zech niy mioł kasy to żech na szpil po prostu niy poszoł bo kochom mój klub i niy byda go okradoł.Juz mniy ku***ca biere jak widza to co przed kożdym szpilem sie dzieje!Trza z tym zrobić porzondek takie je moje zdanie.

dziany83
Kontakt:

#15 Post autor: dziany83 » 26 wrz 2006, o 23:34

Jezeli krzeselek jest mniej to moge przyjac ze na Lomzy bylo 6000 na wiekszosci szpili brakowalo mi tych kilkuset osob narazie koniec tematu zobaczymy po hydro i Jadze
Ale nie rozumiem jednego czy klub nie wie ile jest zicow na stadionie czy podana liczba 7172 jest oficjalna?? pozdRo

Zablokowany