Wypowiedz Srutwy z SPORTU

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
KK
Kontakt:

Wypowiedz Srutwy z SPORTU

#1 Post autor: KK » 11 lut 2003, o 17:57

W SPORCIE znalazlem takowa wypowiedz
- Gdy dowiedziałem się, że kwestie mojej propozycji ma rozstrzygnąc zarząd, nie zaś prezes, byłem na 99,9% przekonany, iż to moje definitywne pożegnanie z tym klubem.

Skomentujcie to jak chcecie... Ja mam tylko takie zdanie ze jak zespol gra zle winien jest trener, jak gra tragicznie winni sa pilkarze...
Z zarzadu wlasciwie tylko prezes jest na swieczniku bo reszta jest incognito niestety...
Co nie zmienia faktu ze sytuacja jest chora:( Tylko o to chodzi ze bluzgacie i nie dziwie sie... Wkrotce postaram sie zalatwic spis zarzadu (zeby do oskarzen stawiano 25 panow, a nie tylko tych ktorych nazwiska znamy) oraz statut w ktorym jest informacja ze takowe decyzje przechodza przez glosowanie zarzadu, w ktorym kazdy dzialacz jest rowny i ma jeden glos

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 lut 2003, o 18:29 przez KK, łącznie zmieniany 1 raz.

ukasz77
Kontakt:

#2 Post autor: ukasz77 » 11 lut 2003, o 18:15

Krótko. Ten zarząd i ten Prezes mnie już nie interesuje.
A zawodnicy też swoje mają za uszami.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2003, o 18:18 przez ukasz77, łącznie zmieniany 1 raz.

Kosa

#3 Post autor: Kosa » 11 lut 2003, o 18:18

Już kiedyś pisałem na temat zarządu. Teraz tylko przypomnę stan osobowy.

Zarządu Klubu przedstawia się tak:Bębenek Jerzy,Sklepowicz Walter, Cieślik Gerard,Błaszczyk Bernard,Donocik Tadeusz,Rola Wiesław,Osyra Jan,Filip Edward,Kściuk Ignacy,Sztaba Stanisław,Świerk Rafał,Prajs Franciszek,Grudziński Krzysztof,Nawrocki Edmund,Watoła Jerzy,Wortolec Krzysztof,Pąchalski Ryszard,Ćwik Marcin,Urban Michał,Noras Lucjan,Długaj Edward,Kędziora Wojciech,Monkos Henryk,Janusz Andrzej oraz Rogala Krystian-prezes.

I teraz najważniejsze ostatnio szumnie pan prezes mówił iż przeprowadził zapowaiadane zmiany w zarządzie - otóż:
Pan Rogala powiedział:
- Ruch walczy o życie i nie ma miejsca w zarządzie dla figurantów. Przyjaźnie i znajomości trzeba zostawić na boku, najważniejsze jest dobro klubu, który walczy o egzystencję -

Otóż Panie prezesia napisał Pan, ze powołąno nowych członków tzn.:
Jana Osyra (wiceprezes ds. sportowych; prezes Górnośląskiego Banku Gospodarczego Serwis) oraz Lucjana Noras (członek prezydium; wiceprezes Kompani Węglowej).
Tymczasem w informacji zawierającej skład zarządu na dzień 14 grudzień Ci panowie już figurowali w tym gremium. Sam Pan mi wysłał listę zarządu.
WIĘC PROSZĘ NIE MYDLIĆ OCZU (informacja z 3 lutego zamieszczona na naszej stronce) PRZECIEŻ WYMIENIENI PRZEZ PANA LUDZIE ZASIADALI JUZ W ZARZĄDZIE - WIĘC DE FACTO NIE BYŁO ŻADNYCH ZMIAN TYLKO ROTACJA NA STANOWISKU V-CE PREZESA!!!!

Ja rozumiem, że jest Pan uzależniony od całej tej kliki, ale niech Pan pokaże, że jest Pan chłop i potrafi pan mieć własne zdanie.

Gość

Re: Wypowiedz Srutwy z SPORTU

#4 Post autor: Gość » 11 lut 2003, o 18:38

Kkubicki pisze:W SPORCIE znalazlem takowa wypowiedz
- Gdy dowiedziałem się, że kwestie mojej propozycji ma rozstrzygnąc zarząd, nie zaś prezes, byłem na 99,9% przekonany, iż to moje definitywne pożegnanie z tym klubem.
A jakie jest zdanie prezesa w tej sprawie ,był za czy przeciw ? Mandrysz miał odwage powiedzieć że widzi Mariusza w drużynie to niech Rogala też sie wypowie ! a wogóle co jest grane , że to nie prezes klubu decyduje o sprawach kontraktowych tylko te leszcze !!?? A może Rogala celowo zostawił decyzje zarządowi bo boi sie odpowiedzialności?

SLawa

#5 Post autor: SLawa » 11 lut 2003, o 18:42

zapomniałem sie zalogować :oops:

Gość

#6 Post autor: Gość » 11 lut 2003, o 19:23

PANOWIE PIŁKARZ JEST OD GRANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A NIE OD SZUKANIA ZARZĄDU

fuhr
Kontakt:

#7 Post autor: fuhr » 11 lut 2003, o 19:43

ok zararzad jest od rzadzenia - ale jak te ...... moga rzadzic jak nawet nie znaja nazwisk swoich pracownikow :roll: :evil: - sprawa sprzed kilku miesiecy
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: piechol » 11 lut 2003, o 21:05

Kosa pisze:Już kiedyś pisałem na temat zarządu. Teraz tylko przypomnę stan osobowy.

Zarządu Klubu przedstawia się tak:(...)Grudziński Krzysztof,(...)
Wedlug newsa z 3 lutego pan Grudzinski juz nie jest czlonkiem zarzadu.
od małego NIEBIESKI

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#9 Post autor: radzion » 11 lut 2003, o 21:21

ja juz nie mam nawet ochoty tego wszystkiego komentowac!!!!
dla mnie to jest banda frajerow!!!!kur.... jesli my z tym nie zrobimy porzadku to niestety nikt tego nie zrobi!!!jak dzis przeczytalem informacje w sporcie to az myslalelm ze mnie ku***ca strzeli,na srodku ulicy krzyknal co o tym mysle!!!!a co mysle to chyba wiadomo!!!!!

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#10 Post autor: L_M » 11 lut 2003, o 21:35

ZLE SIE DZIEJE W KLUBIE, BARDZO ZLE. ALE CZY WINNY TEMU JEST TYLKO PREZES ROGALA? PO PROSTU TYLKO JEGO NAZWISKO ZNAMY I UZYWAMY NA CODZIEN! W ROZNYCH POSTACH POPIERALEM I POPIERAM Z CALEGO SERCA MARIUSZA, NIE POWINIEN WG MNIE ODCHODZIC I DLATEGO PO RAZ KOLEJNY ZARZAD KLUBU POKAZAL, ZE W WIEKSZOSCI NIE POWINIEN ZAJMOWAC SIE PILKA NOZNA!!!!!!!!! ALE NA BOGA - WASZE BLUZGI W ZASADZIE TYLKO I WYLACZNIE GODZA W PANA ROGALE KTORY W CALYM TYM ZAMIESZANIU DECYDUJACEGO GLOSU NIE MA!!!!!!!! NIE PISZE TEGO DLATEGO ZE PAN ROGALA POMAGA NAM W ZDOBYWANIU WIELU ISTOTNYCH INFORMACJI.

PAN PREZES SWIETY PEWNIE NIE JEST JAK NIKT SWIETY NIE JEST. ALE TYCH KILKU "PIERONOW" CO ZADECYDOWALI O TYM ZE NIE MA JUZ MARIUSZA SRUTWY W RUCHU ( I TAK ZOSTAL NIEBIESKI ), CHODZI SOBIE TERAZ, MOZE JUZ SPIA, W du*** MAJA TO CO SIE TU PISZE. A PAN PREZES CZYTA TO WSZYSTKO I WYOBRAZCIE SOBIE JEGO ODCZUCIA.

NIE JESTEM TU PO TO ZEBY OSADZAC, JESTEM PO TO ZEBY RZETELNIE NA LAMACH STRONY PISAC O WYDARZENIACH W KLUBIE. ALE JAK KAZDY MAM SWOJE ZDANIE, KTORE WYRAZAM JAKO KIBIC RUCHU.
NIE JESTEM "ADWOKATEM" PANA ROGALI, TAK JAK NIE JEST NIM KKUBICKI. NATOMIAST OBOJE WIEMY ZE KRYSTIAN ROGALA NIE JEST OSOBA KTOREJ DOBRO KLUBU JEST OBOJETNE. A W ZARZADZIE WIELU JEST TAKICH LUDZI KTORZY NA BLUZGI ZASLUZYLI DUZO DUZO BARDZIEJ.

DLATEGO PROPONUJE OPROCZ WYPISYWANIA OBELG POD ADRESEM PANA PREZESA PISAC TAKZE ZARZUTY KIEROWANE DO JEGO OSOBY. I WTEDY BEDZIE ON W STANIE ODPOWIDZIEC, STARAC SIE BRONIC.

pozdRawiam

Marek Nowak
Kontakt:

#11 Post autor: Marek Nowak » 11 lut 2003, o 22:17

Pan Rogala jest juz 9 lat prezesem klubu i ciagle sie slyszy jak mu Ruch lezy na sercu .Ale co on takiego zdzialal przez ten okres ???? Stadionu nie ma , sponsora nie widac , praca z mlodzieza zeszla juz dawno na psy , druzyna zdobyla PP i raz 3 miejsce , ale tez raz spadla a 2 razy cudem uratowala sie przd spadkiem i jest typowym sredniakiem naszej ligi. Czy to jest Ruch godny naszych tradycji i marzen ? ( byle nie spasc a bron
Boze Mistrza nie zrobic ! )
Za jego kadencji poprawila sie tez " rodzinna atmosfera " na Cichej :lol: - jest milo jak nigdy., Czego przykladem jest Mariusz a wczesniej inni m. in. Gesior , Wagner ludzie ktorzy nie powinni stad odchodzic.
Wzamian przychodza na chwile jaski wedrowniczki ktorym koszulka niebieska po sezonie juz zaczyna uwierac
Nigdy nie bedzie lepiej jezeli tak sie traktuje najbardziej zasluzonego i oddanego dla Ruchu zawodnikaw ostatnich 10 latach.

Gość

#12 Post autor: Gość » 12 lut 2003, o 00:22

ALE CZY WINNY TEMU JEST TYLKO PREZES ROGALA? PO PROSTU TYLKO JEGO NAZWISKO ZNAMY I UZYWAMY NA CODZIEN!
Nie tylko Pan Rogala jest temu winien, ale odpowiedzialność zbiorowa skończyła się z momentem kiedy pan Rogala przestał być towarzyszem.
Jeśli nie jest w stanie udźwignąć ciężaru odpowiedzialności za podejmowane decyzje to może zmienie funkcję i opuści nas w końcu.

DLATEGO PROPONUJE OPROCZ WYPISYWANIA OBELG POD ADRESEM PANA PREZESA PISAC TAKZE ZARZUTY KIEROWANE DO JEGO OSOBY. I WTEDY BEDZIE ON W STANIE ODPOWIDZIEC, STARAC SIE BRONIC.
Moje zdanie juz ostatnie w tej kwestii, bo mam tego dość jest takie. Mam w du*** zdanie Rogali i całego zarządu, zaczynam mieć ich naprawdę głęboko. Ten sam pierodlony zarząd i pan prezesik klaskali uszami jak MArio pożyczał pieniadze, a teraz zmieszali go z błotem.
Do Rogali pretensje są nie tylko teraz ale są od wielu lat. Co Ruch osiagnał w czasie kiedy on jest prezesem?? Puchar Polski, 3 miejsce w lidze , dobry występ w Intertoto. Tymczasem towarzystwo wzajemnej adoracji - niestety Łukaszu - z prezesem Rogalą na czele, dalej ro***erdala na drobne nasz klub. Zaufania mogę nabrać kiedy powstanie ssa i wszyscy ludzie którzy są teraz w zarządzie , łącznie z prezesem klub opuszczą . Koniec.

DjMaciar
Kontakt:

#13 Post autor: DjMaciar » 12 lut 2003, o 04:24

TAK JAK VIRO PISZE TO ZNACZY ZE PREZES JEST ZEBY BYC?
Bylem kiedys w zarzadzie malego klubiku i zawsze prezes byl najwarzniejszy fakt faktem ze niektore decyzje prezesa byly do sforsowania jak np.kupno lub sprzedaz zawodnika itp.
ale ja uwarzam ze Rogala powinien sam podjac decyzje odnosnie SRUTWY a nie zaslaniac sie zarzadem i byc wybielonym bo on np.glosowal za
i gowno mnie to obchodzi kto jest temo winien moge tylko napisac jedno bez nazwisk ZARZAD CALY
a tym co cos niepasowalo trzeba by utrzec nosa i sie ich pozbyc poprzez zorganizowanie walnego zgromadzenian i w pelni suwerenne wybory wladz klubu na walnym powinni znalesc sie ZARZAD,ZAWODNICY (nie tylko sekcji pilkarskiej) ludzie zwiazani z klubem nie kolesie(pracownicy) oraz delegacja KLUBU KIBICA
wtedy mozna podac dana kandydature do zarzadu z wszystkich tych klas spolecznych i to by bylo najrosadniejsze a nie tak ze prezes zglasza na kandydata v-ce prezesa i wicewersa a reszta robi to samo i znow kolo sie zamyka
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#14 Post autor: Patton » 12 lut 2003, o 07:03

Lukasz - zgoda... wszystko fajnie. Tylko wytlumacz mi jedno - ile razy prezes mowil cos innego, a ile razy robil cos innego. Ostatni prztklad - najbardziej zasluzony pilkarz dla Ruchu w ostatnim dziesiecioleciu sklada propozycje, ktora wprawia w oslupienie chyba wszystkich kibicow naszego klubu. Co na to prezes? Ze sa wazniejsze sprawy... A pewnie, ze sa! Niedlugo wiosna, paki na drzewach zakwitna - to jest wazna sprawa... To wszystkowyglada bardzo prosto - Mariusz nigdy nie chodzil utartymi sciezkami, zawsze mial swoje zdanie... I to kazdemu w zarzadzie przeszkadzalo. Prezes sam "peknal" gdy sie zaczela sprawa zlej gry - ujawnianie warunkow kontraktu itd. Ja jestem zwyklym kibicem - nie mam zadnego wplywu na to co sie dzieje w klubie. Moge jedynie wylewac zale na tym forum i ryczec na szpilu. Mnie juz nie interesuje, czy panu prezesowi robi sie przykro czytajac te posty. Mogl wczesniej przemyslec cala sprawe... Nie uwierze, ze jego zdanie w klubie sie malo liczy, bo jest "zarzad" i 25 innych osob. Bo gdyby taka sytuacja byla, to ja raczej nie zgodzilbym sie na bycie "pionkiem". Moj Honor by mi na to nie pozwolil. Akurat ja sie zle czuje czytajac co oni wyprawiaja - i co? Czy ktos mnie pociesza, uzala sie nade mna? Nie - prezes, caly zarzad to wszystko ma w du***! Nie liczy sie moje i innych kibicow zdanie - to juz wiemy od dluzszego czasu... A pan prezes czasami ladnie sie wpisla na forum i wszyscy piali z zachwytu ( lacznie ze mna, przyznaje sie do bledu ). Nie mam nic do pana Rogali jako osoby prywatnej - kompletnie nic! Ale jako prezes klubu to troszeczke ostatnio chyba przegial. Jak dla mnie, to teraz zostal 83-letni klub, ktory sie nazywa KS RUCH CHORZOW... i jego kibice... Pozdrawiam serdecznie
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#15 Post autor: radzion » 12 lut 2003, o 08:47

Patton pisze:.Ostatni prztklad - najbardziej zasluzony pilkarz dla Ruchu w ostatnim dziesiecioleciu sklada propozycje, ktora wprawia w oslupienie chyba wszystkich kibicow naszego klubu.
z tego co wiem to ta dezycja wprawila oslupienie kibicow z calej Polski,nie tylko ruchu!!aby sie o tym przekonac wystraczy poczytac komentarze na roznych stronach inetrnetowych!

ODPOWIEDZ