Już kiedyś pisałem na temat zarządu. Teraz tylko przypomnę stan osobowy.
Zarządu Klubu przedstawia się tak:Bębenek Jerzy,Sklepowicz Walter, Cieślik Gerard,Błaszczyk Bernard,Donocik Tadeusz,Rola Wiesław,Osyra Jan,Filip Edward,Kściuk Ignacy,Sztaba Stanisław,Świerk Rafał,Prajs Franciszek,Grudziński Krzysztof,Nawrocki Edmund,Watoła Jerzy,Wortolec Krzysztof,Pąchalski Ryszard,Ćwik Marcin,Urban Michał,Noras Lucjan,Długaj Edward,Kędziora Wojciech,Monkos Henryk,Janusz Andrzej oraz Rogala Krystian-prezes.
I teraz najważniejsze ostatnio szumnie pan prezes mówił iż przeprowadził zapowaiadane zmiany w zarządzie - otóż:
Pan Rogala powiedział:
- Ruch walczy o życie i nie ma miejsca w zarządzie dla figurantów. Przyjaźnie i znajomości trzeba zostawić na boku, najważniejsze jest dobro klubu, który walczy o egzystencję -
Otóż Panie prezesia napisał Pan, ze powołąno nowych członków tzn.:
Jana Osyra (wiceprezes ds. sportowych; prezes Górnośląskiego Banku Gospodarczego Serwis) oraz Lucjana Noras (członek prezydium; wiceprezes Kompani Węglowej).
Tymczasem w informacji zawierającej skład zarządu na dzień 14 grudzień Ci panowie już figurowali w tym gremium. Sam Pan mi wysłał listę zarządu.
WIĘC PROSZĘ NIE MYDLIĆ OCZU (informacja z 3 lutego zamieszczona na naszej stronce) PRZECIEŻ WYMIENIENI PRZEZ PANA LUDZIE ZASIADALI JUZ W ZARZĄDZIE - WIĘC DE FACTO NIE BYŁO ŻADNYCH ZMIAN TYLKO ROTACJA NA STANOWISKU V-CE PREZESA!!!!
Ja rozumiem, że jest Pan uzależniony od całej tej kliki, ale niech Pan pokaże, że jest Pan chłop i potrafi pan mieć własne zdanie.