Mecz ŁKS Łomża - Ruch w Chorzowie
-
Mecz ŁKS Łomża - Ruch w Chorzowie
Mecz 10. kolejki drugiej ligi piłkarskiej ŁKS Łomża - Ruch Chorzów zostanie rozegrany, na prośbę klubu z Łomży, 23 września o godz 19.00 w Chorzowie.
Gospodarzem tego spotkania formalnie będzie drużyna ŁKS. W rundzie wiosennej, zgodnie z terminarzem, pojedynek obu drużyn rozegrany zostanie też w Chorzowie.
Zrodlo http://pilka.interia.pl/liga/2/news?inf=790478
http://www.ruch.chorzow-online.pl/?id=531
Gospodarzem tego spotkania formalnie będzie drużyna ŁKS. W rundzie wiosennej, zgodnie z terminarzem, pojedynek obu drużyn rozegrany zostanie też w Chorzowie.
Zrodlo http://pilka.interia.pl/liga/2/news?inf=790478
http://www.ruch.chorzow-online.pl/?id=531
-
- Kontakt:
- radzion
- Kontakt:
ja ciagle uwazam ze bardziej odpowiednia bedzie zamiana gospodarza. Niech dzialacze Ruchu pokaza klase poza boiskiem. Lomza ma problemy z boiskiem i klub powinien to zrozumiec. Jaga zrozumiala i SAMA zaproponowala zamiane gospodarza. Wychodzi na to ze dzialacze Jagi maja klase. My natomiast rownamy sie z poziomem Hydrobudowy i Piasta, ktorzy poszli na ten sam uklad co my. choc juz lepiej robimy od Sosnowca ktory wyciagnal walkower od Lomzan. Mam nadzieje ze dzialacze wykaza sie zasada fair play i pojda na reke LKS-owi i dadza szanse Lomzanom zobaczyc Ruch u nich na boisku, ale w r. wiosennej...
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
akurat rok temu Jaga pokazała klase jak za mecz z Polonią w takiej samej sytuacji dostała walkower.
A ja się nie dziwię działaczom. Na wiosnę, gdy będzie trwała zacięta walka, o awans mecz u siebie jest dodatkowym atutem. Skoro w terminarzu było, że gramy w Łomży to albo gramy tam, albo nie. Wyjściem jest gra u nas.
A to, że Jaga pojedzie na wiosnę do Łomży to mnie akurat nie dziwi. Z Białegostoku do Łomży mają 100 km i to dla nich takie "derby", na ktorych będzie duzo ich kibiców.
A ja się nie dziwię działaczom. Na wiosnę, gdy będzie trwała zacięta walka, o awans mecz u siebie jest dodatkowym atutem. Skoro w terminarzu było, że gramy w Łomży to albo gramy tam, albo nie. Wyjściem jest gra u nas.
A to, że Jaga pojedzie na wiosnę do Łomży to mnie akurat nie dziwi. Z Białegostoku do Łomży mają 100 km i to dla nich takie "derby", na ktorych będzie duzo ich kibiców.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
eee wydaje mi sie, ze jak chcemy sie liczyc do awansu to z zespolami typu LKS Lomza pownni my kasowac trzy punkty niezaleznie od miejsca rozgrywanio sziplu? Trzeba podliczyc co nom sie bardzi oplaco ekonomicznie i wg tego sie kierowac odsuwajac na bok zagadnienia honoru, klasy i gestu...Elmer pisze:akurat rok temu Jaga pokazała klase jak za mecz z Polonią w takiej samej sytuacji dostała walkower.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- esiu1920
- Kontakt:
Z tego co się orientuję to klub z łomzy zgłosił się z prośbą żeby ten mecz rozegrać w Chorzowie. Ruch Chorzów moim zdeniem zachowal się bardzo honorowo i przystal na tą prośbę. Mógł się starać o walkowera ale chce ten mecz rozegrać. Nie nasza wina ze Łomża nie ma gdzie grać, może trzeba było zostać w 3 lidze?
Halemba zawsze z RUCHEM !!!