Sprawa obniżenia cen biletów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
marcim

Sprawa obniżenia cen biletów

#1 Post autor: marcim » 1 maja 2006, o 21:41

Dobry pomysł z tymi plakatami,ale zapewne się skończy tylko na godaniu.Dobrze by było oplakatować cały Chorzów,Niebieskie miasteczka i wszystkie Niebieskie dzielnice innych miast!!! Takie działania mają wielki wpływ na znacznie większą frekfencję,to już nie raz się sprawdziło.Mam nadzieją że Niebiescy wygrają z Heko przy bardzo dobrym dopingu i pełnym stadionie!!! :flaga: :flaga: :flaga: :flaga: :flaga: :flaga:

marcin fans

CENY BILETÓW PO 5 ZŁOTY

#2 Post autor: marcin fans » 2 maja 2006, o 09:23

MOIM ZDANIEM CENY NA WSZYSTKIE MECZE DO KONCA RUNDY POWINNY WYNOSCIC 5 ZŁOTY BO CO TO ZA PRZECIWNIKI - HEKO , RADOMIAK , DRWECA, I LEPSI PISTA I POLONIA . ALE CENA 5 ZŁOTY I ZAWSZE BYŁO BY PONAD 5 TYS.LUDZI W NAJGORZSZYM PRZYPADKU PONAD 5 TYS.

TomSky
Kontakt:

Re: CENY BILETÓW PO 5 ZŁOTY

#3 Post autor: TomSky » 2 maja 2006, o 11:44

marcin fans pisze:ZAWSZE BYŁO BY PONAD 5 TYS.LUDZI W NAJGORZSZYM PRZYPADKU PONAD 5 TYS.
:?: :?: :?:
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

100%

#4 Post autor: 100% » 2 maja 2006, o 12:01

co z tymi biletami ?

jo nie wiem co tu sie zastanawiać 10*2000=20000, 5*5000=25000 na czysto 5 tys
ludzie zacznijcie kombinować i zwazajcie uwagę przede wszystkim na kibiców, dlaczego na stadionie nie ma punktu gastronomicznego jakiegos ? (pomijam bułki za 2 zł i cola z biedronki w kubkach) jak się nie będzie inwestować i ryzykowac to nigdy nic sie nie rozwinie słowa kierowane do zarządu 8)

Stona
Kontakt:

#5 Post autor: Stona » 2 maja 2006, o 12:12

raczej biletów tańszych nie będzie bo niestety wygralismy w Polkowicach :oops:
za Tobą pójde w ogień, wode..

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: gerhat » 2 maja 2006, o 12:20

Stona pisze:raczej biletów tańszych nie będzie bo niestety wygralismy w Polkowicach :oops:
Jezeli to prawda to aż boja się sytuacji gdy wygromy z Heko, bo wówczas nelzy się spodziewać podwyżki cen biletów :shock:

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#7 Post autor: Lutz » 2 maja 2006, o 12:20

Wiycie o co wom chodzi ?? Jo sie domyślom - wom niy chodzi o to co by boł połny stadion ino o to co by zaszporować 5 zł , a drugie 5 na biyrek wydać . Pół tematu o szpilu dotyczy obniżki cyn biletów. Niech wom qwa za darmo wszystkim zrobiom, w tyn sposób pospłacomy długi , bydymy mieć na wypłaty do kopaczy , sprzątaczek , hausmeistra itd..... . Punkt gastronomiczny ?? Gadżety ?? Wom szkoda ( abo niy mocie) na bilet dać , a bydziecie wydować na schaboszczaka ( dyć w doma toni) 3 zł , abo na trykot za 50 zł . Kufa co za kraj , co za kibice niy rozumia. I żeby niy boło niy porozumień , niy dotyczy to wszystkich , bo znom takich co niy majom i sie im niy przelewo ale te 10 zł na tyn "po***any" Ruch wydać poradzom.

Dejcie propozycjo , że jak niy wlyzymy od I ligi to od nowego sezonu wszystkie szpile za darmo . Mom być szczery to mi sie już chepać chce tymi debatami o biletach po 5 zł . I co ci to do jednymu i drugiymu że zaoszczyndzisz na Ruchu 5 zł ?? Perzdupisz je kaj indzi na jaki inny szajs.
Trocha żałosne jest to że te uczucie jaikm "dażycie" Ruch je uzależnione od ceny biletów
:oops: .
Do wos poleku niy ma ważne jak i czy Ruch wygro ino to wiela moga na nim zaoszczyndzić .

Eagle

#8 Post autor: Eagle » 2 maja 2006, o 12:22

produkt (mecz) w cenie promocyjnej (5 zł za bilet) zwieksza jego atrakcyjnosc dla potencjalnego klienta (kibica/sympatyka piłki noznej) :wink:

Raulito
Kontakt:

#9 Post autor: Raulito » 2 maja 2006, o 12:39

Jo tez nie widza innej opcji jak 3pkt bo z kim jak ni z heko ;)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#10 Post autor: Simone » 2 maja 2006, o 12:44

z jednej strony mam w du*** kibicow gratisowcow , bo dam glowe ze conajmniej 4.5 tys z 5 tys ktore przyszlo by przez ta obnizke ma na bilet za dyszke

z drugiej jednak chcialoby sie zobaczyc wypelniony stadion na Cichej

A co do faktu ze nie bedzie obnizkii przez wygrany poprzedni mecz to szkoda slow , szczyt debilizmu

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: gerhat » 2 maja 2006, o 12:47

Lutz, fajnie by było jakbyś broniąc wyższych cen biltów próbowoł obalic argumenty strony przeciwnej jak np.
10*2000=20000, 5*5000=25000 na czysto 5 tys
a nie na podstawie własnych domysłów i hipotez op***dalać tu tych co uwazają że bilet powinien kosztować pieciok( w dmyśle złodzieje albo żerownicy próbujacy zaoszczedzić na klubie)
Może przedstawisz jakiś wzór matematyczny z którego bedzie wynikać że klub na tym straci, wówczas będa całymi dwoma rekami za Tobą. Żabole i gieksiorze zarabiją na obniżce cen biletów i to sa fakty a nie domysły.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12 Post autor: heli » 2 maja 2006, o 13:10

gerhat, ale ten argument jest tak samo bzdurnjy i abstrakcyjny jak ta cała dyskusja. MAm gio obalić proszę bardzo.

I mecz: 2500*10=25000 6000*5=30000 i jest to taki sam bezsens jak te same wylczenia

gramy tak jak graliśmy dotychczas ci co przyszli skuszeni ceną na następnym juz nie ma, za to te 2000, 2500 bedzie zawsze

II mecz: 2500*10=25000 3000*5=15000

Razem w dwóch meczach:

50000 45000zł +2000 ludzi, którzy, patrzac na obecny poziom, przez
conajmniej rok nie będą chodzić.

To co napisałem jest zwykłą bzdurą, ale ja sobei zdaje z tego sprawe, w przeciwieństwie do was i jeżeli sory Gerhat(bo miałem cię kiedyś za inteligentnego) argumentem jest, ze ktoś tu przedstawił takie, a nie inne wyliczenia to może się myliłem. Bo ja tak samo moge wyssać z palca jakieś wyliczenia, które wcale nie muszą mieć pokrycia. Co innego jeżeli rzeczywiście będzie to jeden mecz to moze dać to efekt, ale jak wy tak wyliczacie, ze tak będzie stale, to nie wiem czy sami w to wierzycie. A takie wymyslanie nei ma sensu, bo jak na Heko bedzie 3tyś za 10, to wy napiszecie, ze jakby było po 5 to by było 8tyś, a jak będą po 5 i przyjdzie 4-5tyś, to nie ma zadnej gwarancji, ze tyle samo by nie było za 10, moze nie tyle samo, ale tyle, ze zysk byłby większy.

Druga sprawa, ja to pisałem w jakimś temacie, chyba każdy kto jest tu dłużej na forum powinien zdawać sobie sprawa, którzy z ludzi coś wiedzą, a którzy piszą bo tak i sie wydaje. Bo takie coś to ja też moge wymyślać w stylu, ze nie ma decyzji, bo wygrali na Polkowicach, ciekawe kto z was wie, czy wogóle wczoraj byli ludzie na Ruchu w robocie, bo z tego co wiem to nie, to kto to mioł zdecydować, chyba wy na forum. Jo też moga napisać, ze dziś będzie podjęta decyzja odnośnie czegoś i wcale to nie musi mieć pokrytcia w rzeczywistości, a dla was to chyba jeden z drugim coś napisze, sami się tym nakręcacie i potem wielki zawód.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: gerhat » 2 maja 2006, o 13:27

heli moze jo nie jest inteligentny ale to ze jesteś w błedzie nie trudno wykazać nawet bez mojego braku inteligencji.

Frekwencja żaboli w 3 meczach z biletami za pięciok:
1 mecz 11 tys
2 mecz 15 tys
3 miecz 10 tys (przy pogodzie co psa cięzko na plac wygonić).

1 mecz geiksy za pięciok - 7 tys ludzi na IV lidze przy pogodzie identycznej jak w zabrzu.

W poprzednich meczach tych kubów prztychodziło średnio 3-3,5 tys kibiców, gdzie wiec ta strata.
W całej obniżce nie chodzi o to aby przyciągnąc najwierniejszych bo Ci przyjda niezaleznie od cen biletów ale pikników z rodzinami, nikt nie mówi tez pięciok miałby byc przez rok czy dwa, wszystko zalezy od frekwencji, jak bilans zyskow i strat będzie dodatni to cena 5 zł może się utrzymywac, jak klub miołby na tym stracić, to cena pownna wrócić do obecnej,bo tak jak napisałem najwierniejsi i tak przyjdą.

Pełne trybuny to napewno duzy plus zaróno finansowy dla klubu, doping dla zawodników jak i frajda uczesniczenia w lepszym widowisku dla tych co będa na Cichej.
Tych co nie będzie na meczu mało to obchodzi ile przyjdzie ludzi, ich tylko interesuje jaki wynik zobaczą w necie, jak Ruch przegro to zj***ą wszystkich z góry na dół, winny będzie klub, zawodnicy, trener, sedzia, kibice i pzpn, natomaist jak Ruch wygoro to zj***ą wszystkich tych co wątpili w zwycięstwo badź widzieli jakiekolwiek bolączki.
Usłyszymy zatem że ci którzy popierają obnizka cen to półinteligenci co chcą doprowadzić do upadku i bankructwa tego klubu, a Ci co są za utrzymaniem cen biletów doprowadzą do pelnych trybun, wyjscia z długów i zwycięstwa na boisku też w sumie to ich zsługa, a porazki i wszystko co złe to przez tych półinteligentów ...
Ostatnio zmieniony 2 maja 2006, o 14:03 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

arcio
Kontakt:

#14 Post autor: arcio » 2 maja 2006, o 13:29

czy jakiś mod może zrobic porządek w tym temacie?
wywalić badź wyciągnąc posty NIE NA TEMAT

a wracając do tematu

marzyłoby mi sie aby teraz w piątek było sporo ludzi płacących 10zł za bilet a po skończonym meczu cieszyło sie z 3 pkt
nigdy nie jest za późno

Eagle

#15 Post autor: Eagle » 2 maja 2006, o 13:31

Jak na razie nie mamy zbyt dobrego produktu i jedynie co nam zostalo to wykosic konkurencje cenowo :wink:

ODPOWIEDZ