Przygotowania stadionu(płyty boiska) do rundy wiosennej
Wydaje mi się że można by się już zabrać za odśnieżanie ponieważ nie zapowiada się na dalsze, obfite opady śniegu a do pierwszego meczu Ruchu na własnym boisku płyta nabierze jako takiej używalności.Jeśli będzie odśnieżana na kilka dni przed meczem to będzie błota w cholere! PS. Gdy będzie jakoś akcja odśnieżania to dejcie znać.PozdRo.
mi tyż 8)Luke pisze:Wydaje mi się że można by się już zabrać za odśnieżanie ponieważ nie zapowiada się na dalsze, obfite opady śniegu a do pierwszego meczu Ruchu na własnym boisku płyta nabierze jako takiej używalności.Jeśli będzie odśnieżana na kilka dni przed meczem to będzie błota w cholere! PS. Gdy będzie jakoś akcja odśnieżania to dejcie znać.PozdRo.
Obawiom sie że na odśnieżanie jest za późno. Do szpilu 3 tydnie
, a za oknem odwilż pelną gembą.
Odśnieżanie w takich warunkach skończy sie zrobieniem "przeoranego pola" z boiska, tak jak to mialo miejsce w zeszłym roku, pod bramą bylo tela błota, że do kostek sie w nie wlatywało.
Ale jakby zorganizowali zaś akcja jak w ubieglym roku to bych sie zaś pojeździł karą i pomachoł łopatą.
No i posuchol jak nos Paulek opierdalo durś :lol:

Odśnieżanie w takich warunkach skończy sie zrobieniem "przeoranego pola" z boiska, tak jak to mialo miejsce w zeszłym roku, pod bramą bylo tela błota, że do kostek sie w nie wlatywało.
Ale jakby zorganizowali zaś akcja jak w ubieglym roku to bych sie zaś pojeździł karą i pomachoł łopatą.
No i posuchol jak nos Paulek opierdalo durś :lol:

- vinc84
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Lepiej zrobić krzesełka w sektorach buforowych niż podgrzewaną murawę :roll:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
piszecie o podgrzewanej murawie - OK
ale czy jeden z drugim sie zastanowił nad aspektem ekonomicznym?
wiecie ile kosztuje codziennie podgzrewanie murawy?
wydaje mi sie że dopoki nie tzreba bedzie jej mieć to miec jej nie bedziemy
nie mamy jeszcze budżetu wisły czy legii zeby wywalać tysiące złotych na ogrzewanie
ale czy jeden z drugim sie zastanowił nad aspektem ekonomicznym?
wiecie ile kosztuje codziennie podgzrewanie murawy?
wydaje mi sie że dopoki nie tzreba bedzie jej mieć to miec jej nie bedziemy
nie mamy jeszcze budżetu wisły czy legii zeby wywalać tysiące złotych na ogrzewanie
nigdy nie jest za późno
-
Idac twoim tokiem myslenia to my nigdy niebedziemy miec podgrzewanej murawy bo po co wydawac niepotrzebnie pieniadze jak i tak kibice karami wywiozą snieg.Ja wiem ze napewno niejest to inwestycja tania ale to jest wymog licencyjny w ekstraklasie a kto wie czy po***...pzpn niezrobi takiego samego wymogu w 2 lidze.I wogole nie trzeba miec takiego budzetu jak wisla czy Legia zeby miec pod. murawe.Z tego co wiem to ma ja tez-Polonia W,Korona ,Cracovia,Groclin,Pogon ,Lech,a w krotce nawet biedny Gornik Zabrze.Zreszta miasto zobowiazalo sie do zrobienia pod.murawy jak bedzie potrzebna to zobaczymy.Ale co jak co problem pojawia sie co rok i jest ta sama dyskusja.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zeby była jasność to powiem że aby murawa była zdolna do przyjęcia grajków czyli żeby była gotowa potrzeba 2-3 tygodniowego przygotowaniaPatton pisze:Niektorzy chyba zyja w innych realiachNie dociera do nich, ze klub nie ma kasy, a miasto i tak odciaza Ruch. A teraz odpowiedz na post arcio - 1200zl na dzien?? Pisze, ze jak Ruch awansuje, to bedzie podgrzewana murawa?? Pisze!!! Eh... PozdRawiam!!
to nic innego jak stopniowe rozgrzewania, podgrzewanie i utrzymywanie odpowiedniego stanu
jak będzie potrzeba to miasto pomoże i sie ją zaintaluje
oby tylko była taka potrzeba

nigdy nie jest za późno