Wos do groclinu a z Groclina do Nas Jackiewicz...?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fuhr
Kontakt:

Wos do groclinu a z Groclina do Nas Jackiewicz...?

#1 Post autor: fuhr » 13 gru 2002, o 11:05

wymiana za Wosia Jackiewicz, jest to niby mozliwe tak podaje Sport

ja jakos nie kojarze tego Jackiewicza (amnezja czy co :roll: ), pewnie do takiej wymiany bardzo daleko ale moze ktos by mi przypomnial tego pikarza z Grodziska

a i jeszcze pisza ze Jamroz ma kilka ofert
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Blue_R

#2 Post autor: Blue_R » 13 gru 2002, o 12:31

dariusz jackiewicz przed dyskobolia to chyba sie miotal po wronkach ... czyli od wioski do wioski

Morris
Kontakt:

#3 Post autor: Morris » 13 gru 2002, o 12:55

ta wymiana nie byłaby jakims fajerwerkiem ze strony naszych działaczy.

jackiewicz w ostatnim czasie grał we wronkach, potem na jakiś czas zakotwiczył w wodzisławskiej odrze, potem zdaje sie znów wrócił do kuchenek po czym wylądował w grodzisku.
grajek srodka pola, taki sobie, bez fajerwerków, nie młody, średnio (co widac) przywiązuje się do klubów w których wystepuje.
z drugiej strony skoro panu wosiowi znudził sie Chorzów to niech sperdala, płakac po nim nie będę (choć przyczyna trzeba by chyba szukać wyżej).
prawda jest teraz widac taka, że każda wioska jest lepsza od Ruchu, z którego kiedys jeszcze gdy facet sie wybijał, to trafiał do renomowanych klubów, teraz idzie gdziekolwiek byle daleko stąd.
śrutwa, woś, jamróz(?) a kto za nich? następców do gry od zaraz jakoś nie widać (chyba że "włochaty kartofel" jest na tyle za***isty że będzie grał za trzech (przynajmniej za trzech, bo kto wie co będzie dalej, początek marca daleko)

Gość

#4 Post autor: Gość » 13 gru 2002, o 16:01

No to pomcnik grał w Odrze Wodzisław Amice i teraz w Groclinie. Pwoiedzmy sobie,że Woś jest jednym z najlepszych pomosnikow wlidze, myślę ,nawet ,że z ambicją gry w reprezentacji i żaden Jackiewicz go nie zastąpi - to byłoby osłabienie zespołu, kolejne po Paluchu. Nie mamy lini defensywnej teraz została by rozbita pomoc:(

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: Mikoruch » 13 gru 2002, o 20:26

To byłby kolejnt antytransfer w Ruch-u. Woś czy np. Surma to inna klasa piłkarzy niz pan Jackiewicz. Byłaby klapa dla Prezesa. Za wosia daliśmy ponoć 1 Milion ZŁ. Czy Jackiewicz jest warty choć 300 tyś ?
groclin musiałby jeszcze kilku dobrych dorzucić.

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: piechol » 13 gru 2002, o 22:06

Mam nadzieje, ze takie rozwiazanie nie dojdzie do skutku... Jak napisał Bart "Nie mamy lini defensywnej teraz została by rozbita pomoc:(".
od małego NIEBIESKI

marek17

#7 Post autor: marek17 » 13 gru 2002, o 22:51

nie no, panie prezesie- moze kogos do obdrony by mozna kupić ?

Bo , jak masternak odejdzie, to kto nam zostanie? mateja,fornalik i wleciał

Woś już nam pokazał , jak ceni sobie Chorzów i chorzowskich kibicow , więc dowidzenia i licznych kontuzji życze :)

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: Mikoruch » 14 gru 2002, o 12:24

Marek 17 - coś tu chyba jest nie tak. Zal ci Masternaka a wyrzucasz Wosia. Synku, skończ szkołę i się trochę jeszcze poucz a potem przyjdź pogadać na forum jak dorośniesz.

Niebieski

#9 Post autor: Niebieski » 14 gru 2002, o 12:29

hmmmm ... jakby dozucili Mile i Moskale to by mozna sie zastanowic 8) 8) 8) ... a tak dla sprostowania ... Ruch za Wosia nie dal w zyciu 1 mln zlotych ... to jakby nie patrzec byl za***isty transfer ... przyszedl z kontuzja za jakies drobne a teraz jaki z niego zawodnik (mowie o umiejetnosciach czysto pilkarskich :wink: ) a to dla mnie w tym sezonie najwaznijsze ... trzeba sie utrzymac ... aha ... Janek ma w kontrakcie klauzule 1,3 mln zl ... taka sume moze wylozyc na jednego zawodnika teraz chyba tylko Wisla ... wiec jezeli nasz za***isty zarzad nic nie spier ... to pogra u nas przynajmniej do konca tego sezonu ... a co do wymiany za Jackiewicza ... wydaje mi sie ze to jeden z tych starych wypalonych Lechitow przed spadkiem ... ale glowy nie dam ... powtarzam wypalonych ... dalej mowic nie trzeba , wiemy co pozniej z tego moze sie urodzic ... Pozdrawiam 8) 8) 8) 8)

Zet1920

#10 Post autor: Zet1920 » 14 gru 2002, o 12:59

Jak wiadomo w Sporcie piszą rzeczy z gatunku fantastyki (nie we wszystkich przypadkach), także zachowajmy trochę dystansu do tego ewentualnego transferu. A co do Wosia to dla mnie ten zawodnik się skończył, zero szacunku mam dla niego i niech sobie idzie gdzie chce.

AndRe
Kontakt:

#11 Post autor: AndRe » 14 gru 2002, o 14:33

Paranoja!!!
Wyprzedajemy cala druga linie (Wos , Jamroz wczesniej Surma) i nikogo nie kupujemy.O obronie juz nie wspominam. :cry:

Co do Linesa- mialem troche wolnego czasu i zobaczylem mecz Polska- NOwa Zelandia na VHS(bo jak lecial live nie ogladalem ze wzgledu na ryza malpe :wink: ) szczegolnie zwracajac uwage na naszego nowego grajka.Powiem tak:mam nadzieje ze ten mecz mu nie wyszedl bo jezeli tak gra zawsze jak w tym meczu to zbyt duzym wzmocnieniem niestety nie bedzie.Naliczylem 2 (slownie dwie) udane jego akcje.Typowy angielski styl czyli tylko wzdluz lini , technika baaaaardzo przecietna.
Moim zdaniem lepszym grajkiem byl R.Gorski no ale zobaczymy moze sie Arron rozkreci.

pozdro

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Woś musi zostać

#12 Post autor: AdiC » 16 gru 2002, o 15:55

Traktuja rewelacje Sportu jako Science Fiction, bo chyba nikt przy zdowych zmysłach by nie poszedł na taki układ (wymiana). Może Jackiewicz chce sam spróbować swoich sił w Chorzowie? Proszę bardzo, ale obok Wosia (lub jako jego zmiennik). Możecie się na niego obrażać ale jest to jeden z NASZYCH najlepszych zawodników i to by było wielkie osłabienie Ruchu. A że mu sie powiedziało conieco.... trudno.; Tym co sie czujom tak bardzo obrażeni moga powiedzieć to samo......
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Morris
Kontakt:

#13 Post autor: Morris » 17 gru 2002, o 13:28

coś mi się wydaje, że pozbywamy sie zawodników za czapke gruszek. obyśmy równiez za czapke gruszek nabyli paru dobrych kopaczy.

"Działacze twierdzą, że Jan Woś jest już praktycznie piłkarzem Groclinu.

Potwierdzają się informacje o istotnych zmianach, jakie zajdą tej zimy w kadrze Ruchu Chorzów. Kilku zawodników tego klubu otrzymało oferty z innych drużyn, mimo iż mają nadal kontrakty na Cichej. Zaprzecza to twierdzeniu, że polskie kluby interesują się wyłącznie tymi zawodnikami, którym wygasły umowy i dysponują swoimi kartami.

Wszystko wskazuje na to, że w nowych już barwach przygotowania do rundy wiosennej rozpoczną Bartłomiej Jamróz i Jan Woś. Pierwszy z wymienionych zawodników - według naszych informacji - w najbliższą środę rozmawiać będzie w Poznaniu na temat kontraktu z Lechem. Zainteresowane kluby uzgodniły już warunki angażu. Lech, poza owianą tajemnicą kwotą transferową, zgodził się uregulować część należności chorzowskiego klubu względem zawodnika.

Do Wielkopolski wybiera się też inny pomocnik Ruchu, Jan Woś. Tu sprawa wydaje się bardziej klarowna, choć na Cichej nikt tego nie potwierdza. Więcej dowiedzieliśmy się w Grodzisku.

- W zasadzie jesteśmy z Ruchem dogadani - mówi Władysław Kowalik z Groclinu. - Do rozstrzygnięcia pozostała jeszcze tylko jedna "techniczna" sprawa, ale jesteśmy po rozmowach i z Ruchem, i z samym zawodnikiem. Myślę, że można już powiedzieć, iż Jan Woś będzie naszym piłkarzem przez najbliższe dwa lata.

Jan Woś potwierdza rozmowy z Groclinem. - Szybko doszliśmy do porozumienia - stwierdza. - Nie było długich rozmów dotyczących warunków. Te sprawy pozostawiam swojemu menedżerowi. Wszystko jest uzgodnione. Mam nadzieję, że w Grodzisku uda się zrealizować te marzenia, jakie 2,5 roku temu miałem przechodząc z Odry Wodzisław do Ruchu Chorzów. Akurat gdy zespół grał przeciwko Interowi Mediolan w Pucharze UEFA, ja leczyłem kontuzję. Groclin ma szansę na start w europejskich rozgrywkach i jest to jeden z argumentów za tym, by spróbować swoich sił w tym klubie.

Wracając do kwestii "technicznej", wspomnianej przez Władysława Kowalika - sprowadza się ona do wyjaśnienia, czy oprócz gotówki, Groclin przekaże do Chorzowa także Dariusza Jackiewicza. Tego zawodnika widzi w swojej drużynie trener Piotr Mandrysz. Jackiewicz przebywa jednak w tej chwili za granicą, gdzie szuka klubu. Być może grać będzie w Izraelu. Jeśli tak się stanie, Ruch oczekiwać będzie odpowiednio wyższej kwoty z Grodziska w zamian za Jana Wosia. - Jesteśmy przygotowani i na ten wariant - deklaruje Władysław Kowalik.

Przypomnijmy, że nadal nie jest wyjaśniona kwestia rozstania z Ruchem Mariusza Śrutwy i Tomasza Kulawika. Napastnikowi, który jesienią zdobył 100. bramkę w ekstraklasie, kontrakt z Ruchem wygasa w lutym. Kulawik ma również ważną umowę na Cichej, ale też już wcześniej uzgodniono, że jeśli znalazłby klub za granicą, mógłby odejść.

Kto w zamian? W Ruchu jak dotąd pozyskano zawodników nieznanych i niesprawdzonych w ekstraklasie. Dobre opinie można usłyszeć o reprezentancie Nowej Zelandii Aaronie Linesie. Dobrze zagrał przeciwko reprezentacji Polski, chwali go trener Piotr Mandrysz, ale o swojej przydatności do drużyny "niebieskich" będzie mógł przekonać dopiero wiosną. Trudno się spodziwać, że Marek Matuszek, najrówniej grający zawodnik Ruchu w pierwszej części sezonu, ustąpi miejsca młodemu Sebastianowi Nowakowi. Ten utalentowany bramkarz to raczej "melodia przyszłości", a już kompletną zagadką jest młody gruziński napastnik Lasza Rekwiaszwili, który też ma uzupełnić w nadchodzącym roku kadrę Ruchu.

"Ucieczka" z Cichej powiodła się już Janowi Wosiowi i Bartłomiejowi

Jamrozowi. Czy w ich ślady podąży wkrótce Krzysztof Bizacki?

skoro tak pisza w serwisach informacyjnych to co mamy mysleć o przyszłości naszego klubu? czarno to sie rysuje

fuhr
Kontakt:

#14 Post autor: fuhr » 17 gru 2002, o 13:53

:evil: :evil: :evil: :evil:

rodzi sie pytanie kto za nich pojawi sie w Ruchu
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

choRz
Kontakt:

#15 Post autor: choRz » 17 gru 2002, o 14:19

Beznadziejna sprawa. Narzekalo sie na Bizackiego, Srutwe i Masternaka - bo rzeczywiscie nie nalezeli w tej rundzie do elity i ich sie ruch mial pozbyc "wietrzac sklad". Smutna prawda natomiast jest taka ze oni prawdopodobnie zostana, a pozbedziemy sie tych najbardziej wartosciowych. I niestety jesli nie znajada sie zastepcy (lepsi bo gorszych nie trzeba !!) to z tego wietrzenia bedzie jeszcze wiekszy smrod niz dotychczas. Az lza sie w oku kreci. WSZYSTKO WINA ZARZADU !! :x
Szefie my tu razem wypili 16 piw, dostanemy pół piwa gratis?

ODPOWIEDZ