Ankieta: gdzie tkwi problem ???
-
- Kontakt:
Ankieta: gdzie tkwi problem ???
http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewtopic.php?t=3415
To było dwa miesiące temu, miał to być początek rozwoju Stowarzyszenia i choć zaraz po utworzeniu działu o Stow. na stronie zainteresowanie S.S. Niebiescy gwałtownie wzrosło i sporo osób deklarowało wypełnienie deklaracji to ostatecznie zrobiło to zaledwie 7 osób, a konflikty między kibicami się zaogniają, mimo, że już wydawalo się, że wszystko idzie ku lepszemu. Zastanawiam się dlaczego jest tak, a nie inaczej. Nie wydaje mi się, żeby powodem bylo to, że akurat były wakacje, okres wyjazdów, to chyba tylko próba tłumaczenia tego stanu rzeczy.
W ciągu tych dwóch miesięcy, jako osoba odpowiedzialna za kontakt z nowymi członkami przeprowadziłam wiele rozmów na gg , odpowiedziałam na wiele maili i pytań i wyłapałam te wątpliwości i problemy, o których najczęściej mówiliście i o które pytaliście, to co Wam sie nie podoba i czego się boicie.
Chciałabym je teraz zebrać i przeprowadzić ankietę: Główny powód, który powoduje, że nie wstąpiłem (nie chcę wstąpić) do S.S. "Niebiescy". Ankieta jest anonimowa, ale jeśli ktoś chce może napisać parę słów i rozwinąć swoją wypowiedź, tylko proszę bez wzajemnych wyzwisk i kłótni, to przerabiamy w prawie każdym temacie na tym forum. Czas z tym skończyć, wyjaśnić wątpliwości, znaleźć przyczynę czemu nie umiemy się dogadać i zacząć razem działać, tylko coraz bardziej brniemy w konflikt. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, a nie chce pisać o nich na Forum, czekam na mail-e, pryw-y i sugestie na gg. To Stowarzyszenie ma być dla Nas kibiców, także pikników - takich jak ja, nie tylko dla wybranych. Ma nas łączyć a nie dzielić, spójrzcie na inne kluby, rozejrzyjcie się wokół: Legia, Cracovia - im się udało, w czym my jesteśmy gorsi?
Proszę o potraktowanie tej ankiety poważnie, oddanie głosu i szczerość, tylko wiedząc gdzie tkwi problem będziemy mogli go rozwiązać.
Mam nadzieję, że ankieta nie zostanie uznana za niewygodną i usunięta, mimo, że może tego nie widać na zewnątrz włożyłam sporo własnego czasu i pracy, żeby to Stow. rozwinęło skrzydła, a ponieważ tak się nie stało chciałabym wiedzieć co jest tą przysłowiową kulą u nogi. Myślę, że taka wiedza przyda sie nam wszystkim.
Wszystkim, którzy oddają swój głos dziękuję. W ankiecie o Bogdanie Kalusie zagłosowało ponad 100 osób, to chyba rekord, liczę, że tu liczba głosujących będzie podobna.
To było dwa miesiące temu, miał to być początek rozwoju Stowarzyszenia i choć zaraz po utworzeniu działu o Stow. na stronie zainteresowanie S.S. Niebiescy gwałtownie wzrosło i sporo osób deklarowało wypełnienie deklaracji to ostatecznie zrobiło to zaledwie 7 osób, a konflikty między kibicami się zaogniają, mimo, że już wydawalo się, że wszystko idzie ku lepszemu. Zastanawiam się dlaczego jest tak, a nie inaczej. Nie wydaje mi się, żeby powodem bylo to, że akurat były wakacje, okres wyjazdów, to chyba tylko próba tłumaczenia tego stanu rzeczy.
W ciągu tych dwóch miesięcy, jako osoba odpowiedzialna za kontakt z nowymi członkami przeprowadziłam wiele rozmów na gg , odpowiedziałam na wiele maili i pytań i wyłapałam te wątpliwości i problemy, o których najczęściej mówiliście i o które pytaliście, to co Wam sie nie podoba i czego się boicie.
Chciałabym je teraz zebrać i przeprowadzić ankietę: Główny powód, który powoduje, że nie wstąpiłem (nie chcę wstąpić) do S.S. "Niebiescy". Ankieta jest anonimowa, ale jeśli ktoś chce może napisać parę słów i rozwinąć swoją wypowiedź, tylko proszę bez wzajemnych wyzwisk i kłótni, to przerabiamy w prawie każdym temacie na tym forum. Czas z tym skończyć, wyjaśnić wątpliwości, znaleźć przyczynę czemu nie umiemy się dogadać i zacząć razem działać, tylko coraz bardziej brniemy w konflikt. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, a nie chce pisać o nich na Forum, czekam na mail-e, pryw-y i sugestie na gg. To Stowarzyszenie ma być dla Nas kibiców, także pikników - takich jak ja, nie tylko dla wybranych. Ma nas łączyć a nie dzielić, spójrzcie na inne kluby, rozejrzyjcie się wokół: Legia, Cracovia - im się udało, w czym my jesteśmy gorsi?
Proszę o potraktowanie tej ankiety poważnie, oddanie głosu i szczerość, tylko wiedząc gdzie tkwi problem będziemy mogli go rozwiązać.
Mam nadzieję, że ankieta nie zostanie uznana za niewygodną i usunięta, mimo, że może tego nie widać na zewnątrz włożyłam sporo własnego czasu i pracy, żeby to Stow. rozwinęło skrzydła, a ponieważ tak się nie stało chciałabym wiedzieć co jest tą przysłowiową kulą u nogi. Myślę, że taka wiedza przyda sie nam wszystkim.
Wszystkim, którzy oddają swój głos dziękuję. W ankiecie o Bogdanie Kalusie zagłosowało ponad 100 osób, to chyba rekord, liczę, że tu liczba głosujących będzie podobna.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ciekawe ile osob z tych które zaznaczyły pierwszy lub drugi powód, osobiście porozmawialy z tymi osobami, bo chyba po forum nie idzie wyciągać jakiś wniosków? A może po prostu tak najłatwiej jest tłumaczyć, to że się komuś nie chce?
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
- AdiC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem największym problemem nie tylko kibiców jest brak jedności i woli podporządowania się liderowi bądź zarządowi. Zapominamy o tym, że w jedności siła, że mom prawo się nie zgadzać z niektorymymi osobami ale zawsze powinienem wspierać osoby które wybraliśmy na lidera. Takie stowarzszenie musi być masowe żeby ktoś się z nim liczył i udało sie coś zrobić. Ciekawe że aktywnych osob jest tyle a chętnych do dzialania niewielu. Łatwo jest siedzieć przed kompem albo objadać się słoniolem w lozy szyderców. Jeszcze łatwiej jest wybrzydzać i domagać się ciągle wszystkiego "bo sie nom nalezy". Zresztę to niewiele kosztuje a w wybrzydzaniu to my som mistrzami świata. Trudniej jest coś zrobić. Dlatego tym większe uznanie dla tych ktorym się chce. Szczególnie dla Niebieskiej, Wojtka, Hanysa i innych którzy poświęcają swój czas. Tylko w taki sposób odbudujemy potęg Ruchu.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
-
- Kontakt:
Chmielok muszę przyznać Ci rację. Niestety liczba opcji w ankiecie jest ograniczona, musiałam dwie usunąć - wybrałam to, o co mnie najczęściej pytano.
Hanys i AdiC prosiłam o coś, zaczynacie znów bezsensowną dyskusję, która przewijała się już kilkanaście razy w różnych tematach. Nie o to chodzi. Dajcie ten jeden raz wypowiedzieć się innym. Na pewno w ten sposób nie pomogliście, wręcz przeciwnie. Wszyscy chcemy tego samego, żeby było Nas więcej, więc najpierw zobaczmy czemu jest nas tak mało, potem zastanówmy się co zrobić, żeby to zmienić.
Ja rozumiem doskonale te osoby. Powiem więcej, gdybym nie wstąpiła do Stow. na samym początku, to teraz na 100% bym tego nie zrobiła, wiedząc, że prezesem jest WojtekO i czytając jego wypowiedzi, a także innych członków Stow. Zresztą i z Wojtkiem i z innymi rozmawiałam już o tym wiele razy. Dlatego ja też zagłosuję, przepraszam Wojtek, ale nie jesteś już tą samą osobą, którą poznałam na początku roku i wielokrotnie broniłam na Forum. Prezesowi pewne zachowania na prawdę nie pasują, zdecydowałeś się Nim być, więc w pewnym sensie stałeś się osobą publiczną i powinieneś dbać o swój wizerunek, bo to wpływa na kondycję Stow. Jest tak czy to akceptujesz i się z tym zgadzasz czy nie i nie chodzi tu o ocenianie kogoś tylko na podstawie Forum. Moja decyzja to m.in. również Twoja zasługa.
Hanys i AdiC prosiłam o coś, zaczynacie znów bezsensowną dyskusję, która przewijała się już kilkanaście razy w różnych tematach. Nie o to chodzi. Dajcie ten jeden raz wypowiedzieć się innym. Na pewno w ten sposób nie pomogliście, wręcz przeciwnie. Wszyscy chcemy tego samego, żeby było Nas więcej, więc najpierw zobaczmy czemu jest nas tak mało, potem zastanówmy się co zrobić, żeby to zmienić.
Ja rozumiem doskonale te osoby. Powiem więcej, gdybym nie wstąpiła do Stow. na samym początku, to teraz na 100% bym tego nie zrobiła, wiedząc, że prezesem jest WojtekO i czytając jego wypowiedzi, a także innych członków Stow. Zresztą i z Wojtkiem i z innymi rozmawiałam już o tym wiele razy. Dlatego ja też zagłosuję, przepraszam Wojtek, ale nie jesteś już tą samą osobą, którą poznałam na początku roku i wielokrotnie broniłam na Forum. Prezesowi pewne zachowania na prawdę nie pasują, zdecydowałeś się Nim być, więc w pewnym sensie stałeś się osobą publiczną i powinieneś dbać o swój wizerunek, bo to wpływa na kondycję Stow. Jest tak czy to akceptujesz i się z tym zgadzasz czy nie i nie chodzi tu o ocenianie kogoś tylko na podstawie Forum. Moja decyzja to m.in. również Twoja zasługa.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja chcialem tylko napisać pierwsze na gorąco spostrzeżenia z ankiety i uwagi co do wariantów odpowiedzi jakie są. Niebieska prosiłaś o coś. Dalej prowadzisz naszą bezsensowną dyskusje, która przewijała się już kilkanaście razy w różnych tematach. Nie o to chodzi. Daj ten jeden raz wypowiedzieć się innym. Na pewno w ten sposób nie pomogłaś, wręcz przeciwnie. A tak wogóle, dobrze jeśli do uwag dostosowują się obie strony.
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
- Lutz
- Kontakt:
Hmmmmm....post niby z sensem, jo by to ujął troszka inaczy. W dzisiejszych czasach prawie wszystko odbywa się przez internet : zakupy,studia iiiiiiiii no właśnie wybory. Nie widzę więc przeszkód aby uwzględniane były też głosy nos z zagranicy oddane pocztą elektroniczną.atomic pisze:Komplement odemnie dla wszystkich którzy angazuja sie w tym Stowarzyszeniu. Bardzo podoba mi sie równiez wasz dzial na nieoficjalnej stronie.
Osobiscie mieszkam za daleko aby spelniac obowiazki "zwyczajnego czlonka". Zostaje dla mnie tylko miano "czlonka wspierajacego", który nie ma prawa wyboru zarzadu itd. A to byloby mi znowu za malo.
Ogólnie mysle ze w tym chyba tez jest sek. Ten kto placi skladki chcialby równiez miec mozliwosc oddania liczacego sie na zebraniu glosu. Moze to prawo do brania udzialu w glosowaniach zacheciloby wiecej "czlonków wspierajacych"?
Chyba , że statut zabrania takiej formy odawania głosów ( ale jo sie taki klauzuli niy doczytoł). A tak apropos KAJ JE MOJA LEGITKA ??

Kod: Zaznacz cały
Zniechęca mnie głównie zachowanie prezesa Stow.
-
- Kontakt:
Jestech członkiym SS Niebiescy
. Moja frekwyncja na spotkaniach je upokarzajonco boch bez cołki czas boł zaledwie 2 razy.
Co myśla o spotkaniach? Ogólnie jak tak majom wyglondać to uważom to za darymny futer...
Mie tam sie podobało boch mioł okazja poznać naocznie pora ludzi coch ino znoł ze forum. No ale niy o to idzie w tym, pra? W ci*** papierków kronży, podpisy, duperele, coś dostowosz pod pysk, podpisujesz, niy podpisujesz, biurokracjo. Niybiesko dołazi coś we papiyrach ze Migiym i co robić? To sie godo ze Volkiym abo HBSiwym (pozdrawiom!) i czas fajnie leci.
Kaj jakeś sensowne cele? Koncepcje działanio? Yno mie niy piszcie że to kajś je we statusie bo jo mom jakoś wstrynt do "ę", "ą"...
Kaj duskusja, jakekolwiyk łokreślynie potrzeb? Tak to mo wyglondać?
Po za tym to Niybiesko dużo piszesz ale z godki to Cie richtig mało znom...
Trza kogoś co fest piźnie w tyn blat i reszty co majom coś do powiedzynio. Działać! A nie papierki podpisywać...
Pyrsk!

Co myśla o spotkaniach? Ogólnie jak tak majom wyglondać to uważom to za darymny futer...
Mie tam sie podobało boch mioł okazja poznać naocznie pora ludzi coch ino znoł ze forum. No ale niy o to idzie w tym, pra? W ci*** papierków kronży, podpisy, duperele, coś dostowosz pod pysk, podpisujesz, niy podpisujesz, biurokracjo. Niybiesko dołazi coś we papiyrach ze Migiym i co robić? To sie godo ze Volkiym abo HBSiwym (pozdrawiom!) i czas fajnie leci.
Kaj jakeś sensowne cele? Koncepcje działanio? Yno mie niy piszcie że to kajś je we statusie bo jo mom jakoś wstrynt do "ę", "ą"...
Kaj duskusja, jakekolwiyk łokreślynie potrzeb? Tak to mo wyglondać?
Po za tym to Niybiesko dużo piszesz ale z godki to Cie richtig mało znom...
Trza kogoś co fest piźnie w tyn blat i reszty co majom coś do powiedzynio. Działać! A nie papierki podpisywać...
Pyrsk!
-
- Kontakt:
jo tyż mom prawo sie wypowidać jak kożdy inny... A czuja sie tukej wywołany do toblicy. Ino jakoś nie widza nic konstruktywnego bo ludzie ino głosujom a żodyn nie powie co jest nie tak... taki to do mnie pic na woda :lol:Damiano pisze:Co do członków StowaRzyszenia mamy osobne forum ta ankieta jest dla ludzi co nie są w StwoaRzyszeniu
-
- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No to i ja parę słów:Stowarzyszenie jest mało znane nie każdy ma net po obiecującym początku nastąpił 3 Maj i wiele osób chcących wstąpic zrezygnowało,wiele osób mających płacic składki to ludzie starsi,głowy rodzin oni decydują na co idą domowe pieniądze zostało zrażonych i na meczach długo ich nie zobaczymy.Zamknięty stadion też miał udział w braku popularyzacji Stowarzyszenia,wreszcie długo oczekiwana SSA jest na razie anonimowa i na pewno ta anonimowosc nie jest tym na co czekalismy.Co potrzebujemy? jest nam niezbędny pozytywny impuls idealnie było by gdyby znalazł się sponsor z medialną nazwą plus coraz lepsze wyniki i chętnych do działania przybędzie ale to na razie tylko marzenia.Musimy budowac powoli modę na Ruch popatrzmy ilu ludzi ma koszulki naszego klubu a ilu nosi je na co dzien?nie widac nas na ulicach i nie piszę tu o Katowicach ale o Chorzowie jedno dziecko idące z ojcem po Wolce w koszulce Ruchu zrobi lepszą reklamę niż np reklama w gazecie.I nie sądzę żeby powodem braku członków stowarzyszenia były sprawy personalne to było by duże upraszczanie sprawy.