marcyk, bo licencja nie rozwiązuje naszych problemów, co więcej w pewien sposób wiąze nam ręce.
Jeżeli powstanie ssa i będzie musiała przejąć długi stowarzyszenia i grać w II lidze to problem pozostanie.
Nie wiem od której ligi startowałaby ssa gdyby nie przejęła stowarzyszenia, ale zdaje się że od IV. To może nie byloby głupie zacząć ze stanu 0 i zbudować od nowa klub, ktory za 3, 4 lata pukałby do bram ekstraklasy. Przykłady sosnowca i jastrzebia pokazują ze nawet w niskich ligach jak druzyna jest na fali wznoszacej może przyjść na stadion po kilka tysięcy ludzi i stworzyć atmosferę. To więcej niż chodziło u nas w II lidze. Oczywiście taki wariant rodzi inne problemy np. składu, który chcaiłby grac w tak niskiej lidze, ale nawet na poziomie II ligi mamy z tym nie lada problemy, a dług cały czas wisi. Z tymi klikunastoma milionami w plecaku możemy się znaleźć w tej IV lidze równie szybko.
Może więc warto być mądrym przed szkodą?
Sam nie jestem pewien,ale mam nadzieję, ze załozyciele ssa i taki wariant rozważają, chyba że inaczej ominą ten dług, bo oczywistym jest że nikt tych kilkunastu milionów nie spłaci. Nie ma takiej siły.