Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
Jak ktoś wpisuje sobie kasę z Pucharu Polski przed jego zdobyciem do budżetu i dostaje w finale to potem tak kończy. I tak ich ten cały pożal się Boże minister ich uratuje, załatwi dofinansowanie. Już tam port Świnoujście dokłada, do tego Polski Cukier.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Jak to jest możliwe, że my w ubiegłych latach mieliśmy non stop nadzór finansowy, infrastrukturalny itp, co chwila ujemne punkty, walka o licencję do końca, groźba nieprzystąpienia do rozgrywek itp? Jak to jest możliwe, że taka Lechia i inne kluby żyją na miejskich kroplówkach lub po prostu ciągną od pozwu do pozwu i mają przed sobą widmo upadłości (Lechia, Piast, Śląsk, Korona), regularnie są cyrki z zaległościami za transfery, a PZPN ma to w du***? je***a wybiórczość komunistycznego betonu. Polska piłka to jeden wielki cyrk na kółkach.W okresie świątecznym na adres klubu dotarło co najmniej kilkanaście wezwań do zapłaty dotyczących wynagrodzeń dla piłkarzy, które miały być uregulowanie 15 listopada i 15 grudnia.ruszyli,nId,7882758#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
(...)
Latem 2024 r. Lechia Gdańsk została ukarana zakazem transferowym za brak płatności wobec FK Rużomberok (transfer Tomasa Bobceka), a w kolejnych miesiącach kontrakty z winy klubu rozwiązali Luis Fernandez i Conrado Buchanelli Holz.
(...)
Najbardziej wiarygodna wersja mówi, że wezwania wysłali w komplecie zawodnicy zagraniczni plus czterech piłkarzy polskich - to może dać liczbę nawet 19 piłkarzy.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
przeciez my tez tak ciagnelismy pare lat i ostatecznie nikt nas z tej ligi nie wywalil, tylko spadlismy sportowo.NG1920 pisze: ↑28 gru 2024, o 13:53Jak to jest możliwe, że my w ubiegłych latach mieliśmy non stop nadzór finansowy, infrastrukturalny itp, co chwila ujemne punkty, walka o licencję do końca, groźba nieprzystąpienia do rozgrywek itp? Jak to jest możliwe, że taka Lechia i inne kluby żyją na miejskich kroplówkach lub po prostu ciągną od pozwu do pozwu i mają przed sobą widmo upadłości (Lechia, Piast, Śląsk, Korona), regularnie są cyrki z zaległościami za transfery, a PZPN ma to w du***? je***a wybiórczość komunistycznego betonu. Polska piłka to jeden wielki cyrk na kółkach.W okresie świątecznym na adres klubu dotarło co najmniej kilkanaście wezwań do zapłaty dotyczących wynagrodzeń dla piłkarzy, które miały być uregulowanie 15 listopada i 15 grudnia.ruszyli,nId,7882758#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
(...)
Latem 2024 r. Lechia Gdańsk została ukarana zakazem transferowym za brak płatności wobec FK Rużomberok (transfer Tomasa Bobceka), a w kolejnych miesiącach kontrakty z winy klubu rozwiązali Luis Fernandez i Conrado Buchanelli Holz.
(...)
Najbardziej wiarygodna wersja mówi, że wezwania wysłali w komplecie zawodnicy zagraniczni plus czterech piłkarzy polskich - to może dać liczbę nawet 19 piłkarzy.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeszcze chyba nikogo nie uwalono w tej lidze. Lechia sie z tego slbo wykaraska, albo sama sie wycofa.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Polonia Warszawa za Krola
i ŁKS ten co gral Swierczewski z Hajto.
to chyba 2 przypadki takiej degradacji kogos kto skonczyl nad kreska.
i ŁKS ten co gral Swierczewski z Hajto.
to chyba 2 przypadki takiej degradacji kogos kto skonczyl nad kreska.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po zawieszeniu licencji dla Kotwicy i Lechii pojawiła się nowa teoria rozegrania Superpucharu Polski, wszystko przez ten zbieg okoliczności:
29.03. Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok
29.03. Wisła Kraków - Kotwica Kołobrzeg
To może być jedyna szansa dla PZPN-u, żeby uniknąć kolejnej kompromitacji.
Już kombinacje idą
29.03. Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok
29.03. Wisła Kraków - Kotwica Kołobrzeg
To może być jedyna szansa dla PZPN-u, żeby uniknąć kolejnej kompromitacji.
Już kombinacje idą
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Rickenn10
- Kontakt:
Szczerze? To dla nas super opcja.Jeśli klub nie spełni wymogów, nie przystąpi do rozgrywek, a kolejne mecze będą oznaczane jako walkower. Taki scenariusz jest na dziś prawdopodobny. Jeśli do tego dojdzie, skorzysta cała liga - oprócz Wisły Płock. Nafciarze sezon 2024/25 skończą z 1 punktem uzyskanym w meczach z Kotwicą, każdy inny zespół będzie miał lepszy bilans. W drugim meczu rozgrywanym awansem GKS Tychy pokonał Kotwicę 4:0.
Raz że z automatu dokładamy 2pkt nad Wisłe Płock a dwa odpada nam najdalszy wyjazd w rundzie który różnie potoczyć się może/mógł.
Więc jeżeli Kotwica rzeczywiście nie przystąpi do wiosny to uważam kolejny handicap dla nas w walce o awans.
-
- Kontakt:
Sokół wycofał się wiosną, trochę po meczu z nami. Od razu wzięliśmy Nawrockiego do nas. Bizak przyszedł chyba już zimą.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pamiętam ten mecz w śnieżycy i chyba 3:0 dla Ruchu
Poprawcie mnie jak się mylę. Ale tych meczy już tyle było, że człowiekowi się to wszystko plącze
W Tychach też kilka nazwisk było związanych z Ruchem
Szuster, Wagner, i chyba Fornalak w tamtym czasie ale mogę się mylić
Poprawcie mnie jak się mylę. Ale tych meczy już tyle było, że człowiekowi się to wszystko plącze
-
- Kontakt:
https://m.youtube.com/watch?v=EotGdOLGn ... WCIHR5Y2h5Darth Kabut pisze: ↑28 gru 2024, o 23:40Pamiętam ten mecz w śnieżycy i chyba 3:0 dla Ruchu
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Elwer z dupyElmer pisze: ↑29 gru 2024, o 10:53https://m.youtube.com/watch?v=EotGdOLGn ... WCIHR5Y2h5Darth Kabut pisze: ↑28 gru 2024, o 23:40Pamiętam ten mecz w śnieżycy i chyba 3:0 dla Ruchu
-
- Kontakt:
Piast oprócz pożyczki na uratowanie licencji w wysokości 14 mln zł, dostał kolejne 12 mln w formie dotacji na 2025 roku.
"Największą dotację otrzyma Piast Gliwice S.A. – 12 mln zł, co stanowi wzrost o 4 mln zł w porównaniu z ubiegłym rokiem. Tym razem nie jest to pożyczka, lecz bezzwrotna dotacja."
https://sport.tvp.pl/84123214/radni-zde ... -od-miasta
"Największą dotację otrzyma Piast Gliwice S.A. – 12 mln zł, co stanowi wzrost o 4 mln zł w porównaniu z ubiegłym rokiem. Tym razem nie jest to pożyczka, lecz bezzwrotna dotacja."
https://sport.tvp.pl/84123214/radni-zde ... -od-miasta
-
- Kontakt:
Bogate Gliwice nie da krzywdy zrobić Piastowi. Dużo szumu, krzyków, a na koniec jeszcze wyszli na plus.koperniol1984 pisze: ↑30 gru 2024, o 17:44Piast oprócz pożyczki na uratowanie licencji w wysokości 14 mln zł, dostał kolejne 12 mln w formie dotacji na 2025 roku.
- Rickenn10
- Kontakt:
Lekko mu przychodzi że zadłużył klub w niecałe 2 lata na prawie 20 baniek.Wisła ma długi. Królewski uspokaja. "Uważam, że jest całkiem nieźle"
Z opublikowanego przez Wisłę sprawozdania finansowego wynika, że realny dług klubu wynosi 61,8 milionów złotych. Ta kwota zaniepokoiła niektórych kibiców. Zwracano uwagę, że zadłużenie jest większe niż w przeszłości, za rządów Marzeny Sarapaty, gdy klub znalazł się na skraju upadku. Prezes Wisły Jarosław Królewski postanowił odnieść się do niektórych zarzutów w rozmowie z WP Sportowe Fakty.
- Przeczytałem ostatnio na portalu X, że w pół roku zwiększyłem zadłużenie klubu o 18 milionów złotych. Choćbym się bardzo starał, to by było niemożliwe. W półtora roku - to by się zgadzało. Tymczasem ta błędna informacja jest powielana. A jak to skomentuję, to zaraz będzie afera, że się do takich rzeczy odnoszę - powiedział.
On to jednak trochę w swoim świecie żyje.