[20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

[20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

#1 Post autor: 19aRtuR20 » 9 gru 2015, o 11:05

Obrazek
2014-11-09: Ostatni mecz w Chorzowie i ostatnia dotychczas wygrana Ruchu z Jagiellonią (5-2).

PRZYDATNE LINKI

CENNIK BILETÓW I KARNETÓW

LINK DO INTERNETOWEJ SPRZEDAŻY BILETÓW

Może mecz w Bielsku-Białej pozostawił po sobie niedosyt, szczególnie, że piłkarze mieli tak mocne wsparcie kibiców, którzy udowadniają, że są najlepszą ekipą wyjazdową w kraju. Ruch pokazał, że stara się grać swoje, nie dał się zepchnąć do defensywy...
Punkt ostatecznie też nie jest zły, a szczególnie nabierze wartości, gdy w najbliższym meczu u siebie Ruch zgarnie komplet punktów. Przed Niebieskimi jeszcze dwa mecze w tym roku. Idealnie byłoby zdobyć komplet punktów i mocno okopać się w górnej części tabeli przed rundą wiosenną. Już w piątek pierwsza okazja, by zdobyć kolejne punkty.

W piątek do Chorzowa przyjedzie drużyna prowadzona przez Michała Probierza, Jagiellonia Białystok. Ostatnie dwa mecze z Jagiellonią to porażki, ale warto zauważyć, że w ostatnich latach Niebiescy raczej regularnie przegrywali w Białymstoku... Z kolei w Chorzowie to Niebiescy zwykli rozdawać karty i nierzadko stwarzać emocjonujące widowiska. W pierwszym meczu Ruch praktycznie nie istniał na boisku i zasłużenie stracił dwa gole... Można jedynie żałować, że gol kontaktowy przyszedł tak późno, bo znając polską ligę to byłaby wielka szansa na remis...

Jagiellonia to kolejna drużyna, której można zdiagnozować wirus UEFA... Po sukcesie w poprzednim sezonie - kiedy wypromowało się kilku piłkarzy, którzy odeszli za całkiem duże pieniądze, a także grze w pucharach - przyszło załamanie formy i w tym sezonie Jagiellonii trzeba szukać w dolnej części tabeli. Obecnie Jagiellonia plasuje się na 12. miejscu z 21 punktami na swoim koncie. Warto jednak wspomnieć, że Jagiellonia ma zaległy mecz z Termaliką.

Jagiellonia to drużyna, która obok Górnika Łęczna i Śląska Wrocław odniosła najwięcej porażek spośród wszystkich zespołów w ligowej stawce. Aż dziewięć razy drużyna z Białegostoku schodziła z boiska bez punktów, a w pewnym momencie trener Probierz oddał się już do dyspozycji zarządu. Jagiellonia straciła do tej pory 30 oli w 18 meczach, Co ciekawe, w momencie chyba największego kryzysu piłkarze Jagiellonii dostali w tyogdniu kilka dni wolnego.

Jaga zdobyła w tym sezonie 8 punktów na wyjeździe, a swoje zwycięstwa odniosiła w Lubinie i Zabrzu. Remis udało się uzyskać w Krakowie w meczu z Cracovią, a także Bielsku-Białej. Aż trzy z czterech porażek w delegacjach były meczami, w których Jagiellonia przegrywała jednym golem. Patrząc na terminarz Jagi, można stwierdzić, że najcięższe wyjazdy jeszcze przed nimi. Jaga jeszcze nie zagrała na wyjeździe z Piastem, Legią, Lechem czy Wisłą.

Najlepszym strzelcem drużyny z Białegostoku jest Piotr Grzelczak, który zdobył 5 goli. O jednego gola mniej zdobył Maciej Gajos, który jeszcze w sierpniu odszedł do Lecha. Trzy gole na swoim koncie mają Przemysław Frankowski i Konstantin Vassiljev, który strzelił gola Ruchowi w dwóch ostatnich meczach (w maju jeszcze w barwach Piasta, rzut wolny w meczu przy Cichej, a także w sierpniu w pierwszym meczu).

Sytuacja kadrowa Ruchu nie zmienia się. Na kartki przed ostatnim meczu w roku muszą uważać Mariusz Stępiński, Martin Konczkowski oraz Marek Szyndrowski. W drużynie Probierza nikt nie pauzuje za kartki, a po pauzie do gry wraca Rafał Grzyb, kapitan drużyny.

Ostatnie trzy mecze przy Cichej to trzy zwycięstwa. Trzeba wykorzystać, że Jagiellonia jest po utracie kilku piłkarzy i widać, że ciężkie lato (niby tylko cztery mecze, ale coś w tym musi być, skoro prawie każda drużyna grająca w pucharach przechodzi to samo) dało w kość. Liczymy na walkę o każdy centrymetr boiska, gryzienie trawy i zdobycie trzech punktów!

NIEBIESCY TYLKO ZWYCIĘSTWO

PS. a to najlepszy obrazek z meczu z Podbeskidziem :) Trzeba podobną atmosferę stworzyć w najbliższym meczu. WSZYSCY NA SZPIL
Obrazek
Całe kulisy można zobaczyć pod tym linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=-ZxqzY8w57o
Jagiellonia Białystok
Rok założenia: 1920
Barwy: żółto-czerwone
WWW: http://www.jagiellonia.pl (oficj.)
http://www.jagiellonia.net (nieoficj.)
Pojemność stadionu: 22 432 miejsca
Prezes: Cezary Kulesza (od 20 stycznia 2010)
Trener: Michał Probierz (od 7 kwietnia 2014)

Sukcesy
3. miejsce w Ekstraklasie - 2014/15
Puchar Polski - 2009/10
finalista Pucharu Polski - 1988/89
1/4 finału Pucharu Ekstraklasy - 2007/08
Superpuchar Polski - 2010
Statystyki:
Obrazek

Historia
Historia meczów pomiędzy Ruchem a Jagiellonią jest pisana w ostatnich latach. Od spadku w 2003 roku Ruch nieprzerwanie znajduje się w tej samej klasie rozgrywkowej co Jagiellonia. Bilans spotkań jest korzystniejszy dla Ruchu. Na własnym stadionie Ruch w Ekstraklasie z Jagiellonią jeszcze nie przegrał. Piłkarze z Białegostoku jedyny raz wywieźli komplet punktów z Cichej w bardzo miłym sezonie dla nas, który zakończył się awansem do Ekstraklasy - wówczas Jaga wygrała 1-0. Ostatnie lata z Jagiellonią przede wszystkim kojarzą się z okazałymi zwycięstwami 5-2 w 2009 roku i nieco ponad rok temu. Ostatnie dwa mecze to porażki Ruchu w Białymstoku, odpowiednio 0-2 i 1-2. Najwyższy czas na wygraną!

Bilans spotkań:
liczba spotkań: 31
zwycięstwa klubu Ruch Chorzów: 12
remisy: 9
zwycięstwa klubu Jagiellonia: 10
bramki Ruch - Jagiellonia: 37 - 28

Ruch jako gospodarz:
liczba spotkań: 15
zwycięstwa klubu Ruch Chorzów: 9
remisy: 5
zwycięstwa klubu Jagiellonia: 1
bramki Ruch - Jagiellonia: 26 - 8

Jagiellonia jako gospodarz:
liczba spotkań: 16
zwycięstwa klubu Ruch Chorzów: 3
remisy: 4
zwycięstwa klubu Jagiellonia: 9
bramki Ruch - Jagiellonia: 11 - 20

Ostatnie spotkania:
19. 2009/10 Ekstraklasa Ruch Chorzów 5:2 Jagiellonia Białystok
20. 2009/10 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 1:0 Ruch Chorzów
21. 2010/11 Ekstraklasa Ruch Chorzów 0:0 Jagiellonia Białystok
22. 2010/11 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 2:1 Ruch Chorzów
23. 2011/12 Ekstraklasa Ruch Chorzów 1:0 Jagiellonia Białystok
24. 2011/12 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 0:1 Ruch Chorzów
25. 2012/13 Ekstraklasa Ruch Chorzów 1:1 Jagiellonia Białystok
26. 2012/13 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 1:0 Ruch Chorzów
27. 2013/14 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 6:0 Ruch Chorzów
28. 2013/14 Ekstraklasa Ruch Chorzów 1:0 Jagiellonia Białystok
29. 2014/15 Ekstraklasa Ruch Chorzów 5:2 Jagiellonia Białystok
30. 2014/15 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 2:0 Ruch Chorzów
31. 2015/16 Ekstraklasa Jagiellonia Białystok 2:1 Ruch Chorzów
(całość: http://www.hppn.pl/liga/kluby/31,Ruch-C ... ch-Chorzow )

Zestaw par 20. kolejki
Śląsk Wrocław - Górnik Łęczna 11 grudnia, 18:00
Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 11 grudnia, 20:30
Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 12 grudnia, 15:30
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 12 grudnia, 18:00
Górnik Zabrze - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 12 grudnia, 18:00
Lech Poznań - Zagłębie Lubin 13 grudnia, 15:30
Legia Warszawa - Piast Gliwice 13 grudnia, 18:00
Cracovia - Korona Kielce 14 grudnia, 18:00

Źródła
hppn.pl; 90minut.pl; niebiescy.pl; ruchchorzow.com.pl; ekstraklasa.org

Tematy meczowe - komentarze/sugestie

Harpo
Kontakt:

Re: [20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

#2 Post autor: Harpo » 10 gru 2015, o 09:28

Uprasza się drużynę Niebieskich o godne pożegnanie roku 2015 na Cichej, najlepiej wysoką wygraną 3:0 :)
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

robotrix
Kontakt:

#3 Post autor: robotrix » 10 gru 2015, o 10:12

dobrze pamiyntom ze na szpilu miala byc jakos zbiorka maszketow czy juz byla?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Pavlique
Kontakt:

#4 Post autor: Pavlique » 10 gru 2015, o 10:36

Nigdy w Chorzowie nie wygrałem, a więc czas najwyższy. W życiu nic nie zdarza się ciągle i jestem spokojny, że wygramy w Chorzowie - mówi szkoleniowiec Jagiellonii.
Wygrać za wszelko cyna, na pohybel judaszowi!!!!!!!
I'm a man who walks alone

Elmer
Kontakt:

#5 Post autor: Elmer » 10 gru 2015, o 14:36

No, jak on będzie sędziował to może tak być. Dobrze, że liniowy nie będzie obok niego biegał
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: jajo » 10 gru 2015, o 18:39

Nie po raz pierwszy i na pewno nie po raz ostatni przychodzi nam napisać, że Komisja Ligi to organ, który z pewnością odsadził kabaret OT.TO, a teraz ściga Paranienormalnych. Nie możemy się tylko zorientować, dlaczego panowie z KL po prostu nie zarejestrują swojej działalności jako grupa kabaretowa, tylko wciąż udają, że wydają poważne wyroki.
Dzisiaj zabrano się za sprawę Bartłomieja Drągowskiego, który – jak już dobrze wiecie – próbował wsadzić palec w dupę piłkarzowi Górnika. Mimo że dzięki zapisowi wideo wszystko widać – hmm – jak na dłoni, postanowiono przepytać zarówno Drągowskiego, jak i Szymona Skrzypczaka z Górnika. W jakim celu? Gdyby obaj zawodnicy powiedzieli, że w ogóle do niczego nie doszło, to KL dałaby temu wiarę? Albo gdyby Skrzypczak gustował w takich zabawach i wręcz nie mógł doczekać się powtórki, to KL uznałaby, że nie stało się nic złego?
Po prostu kabaret.
Ostatecznie uznano, że „nietykalność cielesna została przekroczona w stopniu, który w trakcie spotkań piłarskich zdarza się bardzo często” (to cytat za PS).
Proponujemy, aby panowie z KL wsadzili sobie nawzajem palce w dupy i obradowali dalej. No, naprawdę… „W stopniu, który zdarza się bardzo często”. O ile dobrze pamiętamy, ostatni raz takie coś zdarzyło się, gdy Jara (Chile) wsadził palec w dupę Cavaniemu (Urugwaj). I wtedy efektem była trzymeczowa dyskwalifikacja dla palca-grzebalca. A u nas mówią: to normalka!
Panowie, nie wiemy, jak wy się tam analnie zabawiacie podczas posiedzeń, ale nie – to nie jest normalka.
Właśnie wydaliście wyrok, że każdy piłkarz podczas walki o pozycję może drugiego spenetrować (albo spróbować to zrobić) i będzie się to mieściło w przyjętych normach.

http://weszlo.com/2015/12/09/koniec-swi ... -normalke/
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#7 Post autor: scaneRboy » 10 gru 2015, o 21:38

Na pewno czytaliscie wywiad przemeczowy z Probierzem. Wylapaliscie o co mu chodzi, mi sie wydaje, ze ja tak.

Chwali nasza druzyne, ze jest bardzo doswiadczona, z nazwiska wymienia Surme i Zienczuka, ale calkowicie pomija naszych mlodych pilkarzy, jakby ich nie bylo, jakby Stepel nie byl najlepszym polskim snajperem, Konczi asystentem itd. Dalej stwierdza, ze jest pewny wygranej. Dlaczego tak? Bo probuje naszej mlodziezy namieszac w glowach, umniejszyc ich umiejetnosciom, ich znaczeniu i oczywiscie przestraszyc zapowiadajac pewne zwyciestwo. Ja za to jestem pewny, ze Waldek to wychwycil i wie, co ma robic.

Ja widze to tak, ze w momencie pierwszego faulu albo spiecia na boisku z udzialem jednego z naszych, od razu CALA DRUZYNA startuje do faulujacego, zeby pokazac, ze to nie sa i nie beda chlopcy do przestawiania i nastepnie CALY STADION wsiada na niego. To musi byc reakcja mocna, agresywna, wrecz nieadekwatna do sytuacji.

A dlaczego Probierz posuwa sie do takich sztuczek? Bo juz ma kupke w pampersie, dobrze wie, ze jak nasi mlodzi zagraja swoje to Jaga jest pozamiatana.

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: niebieski98 » 10 gru 2015, o 21:42

scaneRboy pisze:Na pewno czytaliscie wywiad przemeczowy z Probierzem. Wylapaliscie o co mu chodzi, mi sie wydaje, ze ja tak.

Chwali nasza druzyne, ze jest bardzo doswiadczona, z nazwiska wymienia Surme i Zienczuka, ale calkowicie pomija naszych mlodych pilkarzy, jakby ich nie bylo, jakby Stepel nie byl najlepszym polskim snajperem, Konczi asystentem itd. Dalej stwierdza, ze jest pewny wygranej. Dlaczego tak? Bo probuje naszej mlodziezy namieszac w glowach, umniejszyc ich umiejetnosciom, ich znaczeniu i oczywiscie przestraszyc zapowiadajac pewne zwyciestwo. Ja za to jestem pewny, ze Waldek to wychwycil i wie, co ma robic.

Ja widze to tak, ze w momencie pierwszego faulu albo spiecia na boisku z udzialem jednego z naszych, od razu CALA DRUZYNA startuje do faulujacego, zeby pokazac, ze to nie sa i nie beda chlopcy do przestawiania i nastepnie CALY STADION wsiada na niego. To musi byc reakcja mocna, agresywna, wrecz nieadekwatna do sytuacji.

A dlaczego Probierz posuwa sie do takich sztuczek? Bo juz ma kupke w pampersie, dobrze wie, ze jak nasi mlodzi zagraja swoje to Jaga jest pozamiatana.

Ty to jednak umiesz sięgnąć głęboko w zamysły trenera :) Choć słusznie wychwycone, że Probierz przed meczem posuwa się nie pierwszy raz do psychologicznych zagrywek. Jutro tylko 3 pkt.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: kroy » 10 gru 2015, o 21:56

zdaje mi się że Próbie gro teraz w FM16. tam też tak jest ze czasem jak powiesz ze jesteś pewny zwycięstwa to morale druzynyr osną. ale to nie jest FM16 ino ekstraklasa i nie gra ino życie i też dlatego pobierz drużyna dostanie wp***dol. i pozostanie kolekcjonowanie zwycięstwo FM

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

scaneRboy
Kontakt:

#10 Post autor: scaneRboy » 10 gru 2015, o 22:03

niebieski pisze:
Ty to jednak umiesz sięgnąć głęboko w zamysły trenera :) Choć słusznie wychwycone, że Probierz przed meczem posuwa się nie pierwszy raz do psychologicznych zagrywek. Jutro tylko 3 pkt.
Poniekad utrzymuje sie z sluchania ludzi, ale nie zawsze mam racje ;)

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: True Blue » 10 gru 2015, o 23:01

scaneRboy pisze:
niebieski pisze:
Poniekad utrzymuje sie z sluchania ludzi, ale nie zawsze mam racje ;)

Jeżeś ksiendzem? :)

ZAWSZE NIYBIESKI

adamo_R

#12 Post autor: adamo_R » 10 gru 2015, o 23:38

Probierz pewny wygranej :rotfl: Groł kiedyś w Ruchu, nawet była wtedy paka bardzo dobra z Gilewiczem, Dąbrowskim vel Kaan Dobra. Jednak z tej całej paki do niego czuja najmniejszy sentyment. Te jego pajacowanie przy linii i wywieranie nacisku to ociera sie o śmieszność.

To My Wygramy !! :) Dobrze bedzie awansować do QLE. Jak co dwa lata.

Sercem i Duchem na ZAWSZE Jesteśmy z RUCHEM

scaneRboy
Kontakt:

#13 Post autor: scaneRboy » 11 gru 2015, o 05:18

Nie. To jest umiejetnosc, ktora warto doskonalic w bardzo wielu zawodach, zeby nie powiedziec prawie kazdym.

Awatar użytkownika
SODA

#14 Post autor: SODA » 11 gru 2015, o 19:36

ja to pamiętam i co z tego liczy się walka o każdy cal boiska i mam nadzieje że dzisiaj wygramy
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: HullCityFC » 11 gru 2015, o 21:20

Zajebal Cichocki i po szpilu...

Zablokowany