Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Jak do mnie pijesz to pudło.
Jedynym moim zrzutem była krótka kadra i brak ławki. Na przestrzeni kilku tygodni doszło 5 zawodników. Pod tym względem wygląda to dużo lepiej niż jeszcze na początku sierpnia.
Jedynym moim zrzutem była krótka kadra i brak ławki. Na przestrzeni kilku tygodni doszło 5 zawodników. Pod tym względem wygląda to dużo lepiej niż jeszcze na początku sierpnia.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Pod względem piłkarskim kadra jest bardzo dobra, pewnie TOP3 w tej lidze. Zobaczymy jak to przełoży się na boisko
-
- Kontakt:
U nos średnio wartość piłkarza wynosi 237k€ co daje najlepszy wynik w lidze. Za nami ino Wisła z wartością 231k €. Nasza wartość drużyny to ponad 6 milionów €. Wyprzedzo nos ino Wisła, ale ino dlatego że mają kilku zawodników więcej w kadrze niż my. To sie musi obronić na boisku, bezpośredni awans jest durś możliwy i jo stawiom że ten sezon skończymy na miejscach 1 lub 2
Niebieska Holandia!
-
- Kontakt:
Moim zdaniem,momy najlepszy szrot od niepamiętnych czasów,dołożą do tego legendarną atmosfere,GRzybek dorzuci motoryka i niestraszna nam nawet Termalika...9pkt jak nic w najbliższych meczach,no ok 7 potkniemy sie w Stalowej Woli...Tu musi być awans inaczej tego nie widza...Tata Myszora już mu tam powie że w Ruchu ni ma przebacz...(Tu jest Ruch!!!Tu się zapier...la)
-
- Kontakt:
Ja bym się wstrzymał z opiniami. Rok temu też wypożyczyliśmy młodego, szybkiego z Rakowa. Życzę mu jak najlepiej
-
- Kontakt:
Ale ja jestem mega szczęśliwy, że w końcu mamy takiego pomocnika jak Myszor o którego można być spokojnym. Myślę, że teksty o bezpośrednim awansie 1-2 to trochę na wyrost widząc to co graliśmy do tej pory, ale poukładajmy wszystko i punktujmy w każdym meczu, a będziemy szczęśliwi na koniec sezonu chłopaki z niebieskim sercem - trener, teraz zawodnik...to jest dobry kierunek który dał już nam awans
-
- Kontakt:
Jest opcja pierwokupu?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No to jako całość okienka mamy tak:
Na zimę najpewniej priorytetem będzie lewonożny obrońca i ew. jakiś napastnik jeśli Huras nie pokaże, że może wkrótce walczyć o skład.
Liczę na to, że w nowej rundzie Nono pod wodzą Grzybka będzie topowym pomocnikiem ligi, Sikora wróci do składu, a Barański zaskoczy nas jeszcze niejednokrotnie.
P.S. Zawodników z kartą na ręku można podpisywać wciąż. Wczoraj obunożny obrońca Kovacevic z Rakowa rozwiązał kontrakt
Transfery i kadra- stan na koniec okienka transferowego pisze: Bramkarze:
OUT: Bielecki, Buchalik, Nowak, Stipica
IN: Jakub Szymański, Martin Turk
: Potoczny
Obrońcy środek:
OUT:Josema, Stępiński, Szywacz, Szur
IN: Andrej Lukic, Łukasz Góra
: Sadlok, Szymański
Wahadło lewe:
OUT: Bartolewski, Wójtowicz
IN: Szymon Karasiński
:
Wahadło prawe:
OUT: Michalski, Dadok
IN: Martin Konczkowski, Mo Mezghrani
: Kwiatkowski
Pomocnik środek def:
OUT:Sedlak
IN: Denis Ventura
: Sikora
Pomocnik środek:
OUT: Vlkanova, Letniowski, Foszmańczyk
IN: Mateusz Chmarek, Nono, Mateusz Szwoch
: Starzyński, Lipiński, Barański
Skrzydło lewe:
OUT: Wilak
IN: Wojciech Łaski
: Kozak, Moneta
Skrzydło prawe:
OUT: Długosz, Barnowski
IN: Filip Borowski, Jakub Myszor
Napastnicy:
OUT: Feliks, Pląskowski
IN:
: Novothny, Szczepan, Huras
Mam wrażenie, że np na bramce, z prawej strony i w środku pomocy (przynajmniej na papierze) wzmocniliśmy się w porównaniu do ekstraklasy. Jeśli teraz dojdzie nam elastyczność ustawienia i pan Szulczek ładnie nam to poukłada to na koniec rundy na pewno znajdziemy się gdzieś w połowie baraży (obecnie 2pkt straty).OUT: 21 IN: 14
Na zimę najpewniej priorytetem będzie lewonożny obrońca i ew. jakiś napastnik jeśli Huras nie pokaże, że może wkrótce walczyć o skład.
Liczę na to, że w nowej rundzie Nono pod wodzą Grzybka będzie topowym pomocnikiem ligi, Sikora wróci do składu, a Barański zaskoczy nas jeszcze niejednokrotnie.
P.S. Zawodników z kartą na ręku można podpisywać wciąż. Wczoraj obunożny obrońca Kovacevic z Rakowa rozwiązał kontrakt
-
- Kontakt:
W systemie z dwójką środkowych obrońców niepotrzebny jest Kovacević, szczególnie że jego kontrakt byłby dla nas dużym obciążeniem.
-
- Kontakt:
Kovacevic i tak na testach w Legnicy
-
- Kontakt:
Pod ponoć ulubionym Szulczkowym 4-2-3-1 mamy obecnie z przodu piękne pole manewru. Można kombinować mocno, wrzucać 2 napastnika, puszczać wąsko dwie 10tki, kilku zawodników tu może grać na paru pozycjach. Na prawdę przód jest pięknie elastyczny pod ciągłe zmiany ustawienia:
Ławka:..............................Szczepan.............................
..Kozak....................Szwoch.............Mezghrani..
........................Ventura........Nono......................
Karasiński....Sadlok....Szymański....Konczkowski
..................................Turk.................................
..........................Novothny/Huras............................
Łaski/Moneta...Lipiński/Barański..Chmarek/Myszor
....................Starzyński.........Sikora.........................
......x................x.............Lukić/Góra...Kwiatkowski
..............................Szymański.................................
-
- Kontakt:
Jeszcze jako ciekawostka sprzed paru dni:
"W poniedziałek informowaliśmy, że Soma Novothny również może przybyć, ponieważ zarząd klubu prowadzi rozmowy z Ruchem Chorzów. Według naszych źródeł, transfer zostanie sfinalizowany (...)"
Kecskemet miało chrapkę na Somę.
https://nb1.hu/hir/novothny-soma-mellet ... -lilakhoz/
"W poniedziałek informowaliśmy, że Soma Novothny również może przybyć, ponieważ zarząd klubu prowadzi rozmowy z Ruchem Chorzów. Według naszych źródeł, transfer zostanie sfinalizowany (...)"
Kecskemet miało chrapkę na Somę.
https://nb1.hu/hir/novothny-soma-mellet ... -lilakhoz/
-
- Kontakt:
Uwielbiam jak w wegierskim Nazwisko jest zawsze przed imieniem
Lipceis Peter
Nagy Zsolt
Novothny Soma
A do temato mam nadzieje ze Dawid odbuduje Some bo widac ze w dolku jest
Lipceis Peter
Nagy Zsolt
Novothny Soma
A do temato mam nadzieje ze Dawid odbuduje Some bo widac ze w dolku jest
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Patrząc na to, jak pod formą jest Soma mogę sobie wyobrazić, że do końca rundy raczej polecimy 4-2-3-1 a tu faktycznie mamy kilka wariantów, z tym, że ja bym chętnie sprawdził w dłuższej perspektywie czasu Kozaka jako podwieszonego napastnika
Turk - Konczkowski, Szymański, Sadlok, Karasiński - Szwoch, Ventura - Mezghrani, Kozak, Myszor - Szczepan
Rezerwa: Szymański/Potoczny - Kwiatkowski, Lukić, Góra, Moneta - Sikora/Lipiński, Starzyński/Nono - Borowski, Barański/Chmarek, Łaski - Novothny/Huras
Teraz i tak mamy czas dla trenera, żeby z tej kadry 27 ludzi wycisnąć max i awansować.
Turk - Konczkowski, Szymański, Sadlok, Karasiński - Szwoch, Ventura - Mezghrani, Kozak, Myszor - Szczepan
Rezerwa: Szymański/Potoczny - Kwiatkowski, Lukić, Góra, Moneta - Sikora/Lipiński, Starzyński/Nono - Borowski, Barański/Chmarek, Łaski - Novothny/Huras
Teraz i tak mamy czas dla trenera, żeby z tej kadry 27 ludzi wycisnąć max i awansować.
nigdy nie jest za późno