Za miesąc start i co?
Za miesąc start i co?
Chopy za miesiąc zaczynomy,ruszo liga.Mom pytanie a zarozki prośba,ruszcie gówkami i pomyslcie co zrobić aby na nasz kochany RUCH zaczło łazić wjyncy rasy aby pozbjyrac tych co wierzom i tych co wiara zaniko.Cza cosik wymyslic aby ci wszyscy co kiedys byli za ruchem zas go zaczli kochac.Cza ludzi wytargac z domow ,knajp i BOG wie czego, cza ich przytargac na Cicho.ALE JAK TO ZROBIC??????????????
Jeszcze nie tak downo,tak mi sie zdo,na Stomilu w II lidze w sniegu i w pieronskim wiatrze bylo nos ok.9000.Co nie pamietocie tych cudownych lot jak grol GUCIO,JUZA NOWOK,BĄK,SZEWCZYK,WIRA.....co jo wom byda pisoł az chce sie płakać!!!!!! CHOPY ZACZYNOMY RUSZAC MUZGOWNICOM,ZOSTALO NIEWIELA CZASU.
Jeszcze nie tak downo,tak mi sie zdo,na Stomilu w II lidze w sniegu i w pieronskim wiatrze bylo nos ok.9000.Co nie pamietocie tych cudownych lot jak grol GUCIO,JUZA NOWOK,BĄK,SZEWCZYK,WIRA.....co jo wom byda pisoł az chce sie płakać!!!!!! CHOPY ZACZYNOMY RUSZAC MUZGOWNICOM,ZOSTALO NIEWIELA CZASU.
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze pierwszy krok juz jest zrobiony (vlepki), ale to powinien byc dopiero poczatek. Napewno co kazdy moze zrobic, to wyciagnac znajomych, kumpli, rodzinke na szpile.
Chociaz w takiej sytuacji w jakiej jest teraz Ruch to nie zdziwie sie jak wiekszosc nie bedzie miala ochoty placic 10 zl za ogladanie slabiutkich meczy
Chociaz w takiej sytuacji w jakiej jest teraz Ruch to nie zdziwie sie jak wiekszosc nie bedzie miala ochoty placic 10 zl za ogladanie slabiutkich meczy

"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- wolfik
- Kontakt:
My w tej kwestii niewiele mozemy zrobic, vlepki, wyciaganie kumpli, znajomych na mecze, ew. plakaty (choc to powinno byc robione przez klub. Tak naprawde klub powinien sie tym zajac: tansze bilety, darmowy wstep dla dzieci i kobiet, tanie karnety do mlyna czy na krzeselka, pilkarze dobra gra tez by mogli nas zachecic do chodzenia na mecze :roll:
Mnie się udało namówić kumpla aby ze mną na wyjazdy jeździł, pozatym powodem tego że mało wiary uczęszcza na mecze Ruchu jest też w dużej mierze sytuacja finansowa społeczeństwa.Dla niektórych którzy np. nie mają pracy nawet 10PLN to duży wydatek więc nie ma się czemu dziwić że na Cichej mamy taką frekwencję a nie inną,ale są też i tacy krórzy nie chodzą ponieważ Ruch nie prezentuje poziomu takiego jaki oni oczekują ale mam nadzieję że Ruch od marca się mimo wszystko przełamie z formą i jednak więcej ludzi zacznie przychodzić na jego mecze!!!PozdRo. 8)
-
- Kontakt:
Właśnie taki temat chciałam otworzyć, ale bardziej wyraziście go nazwać, żeby od razu było wiadomo o co chodzi. Zadałeś bardzo dobre pytanie, które i ja chciałam zadać: Co zrobić, żeby więcej ludzi przychodziło na mecze? Według mnie potrzebne są 4 rzeczy: dobra gra, gorący doping, kwestia finansowa, bezpieczeństwo. Jeżeli te 4 będą spełnione, kwestia plakatów, nie będzie miała znaczenia, bo wiadomości o dobrej grze i wspaniałej atmosferze na trybunach szybko sie rozchodzą, a termin meczu, godzinę i przeciwnika można sprawdzić w telegazecie. Pozwolisz, że omówię je pokrótce w osobnym temacie, bo chciałabym dołączyć małą ankietę 

-
- Kontakt:
No to nic prostrzego, niech tylko zaczna lepiej grac, zrobi sie bezpieczniej a na trybuny przyjdzie wiecej ludzi :lol: :lol: :lol: ale to chyba tak jakby powiedziec ze w Polsce bedzie lepiej jak sie poprawi.
Plakaty nie sa glupim pomyslem, bo przy pelnym stadionie jakos pilkarze szybciej biegaja (a jak nie biegaja to ch** z takimi pilkarzami), poza tym jedyna rzecz ktora z tych co wymienilas zalezy tak naprawde od Was/Nas to fakt ile osob uda Wam/Nam sie zaciagnac na stadion
Plakaty nie sa glupim pomyslem, bo przy pelnym stadionie jakos pilkarze szybciej biegaja (a jak nie biegaja to ch** z takimi pilkarzami), poza tym jedyna rzecz ktora z tych co wymienilas zalezy tak naprawde od Was/Nas to fakt ile osob uda Wam/Nam sie zaciagnac na stadion
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
[quote="Wiking Eryk"]No to nic prostrzego, niech tylko zaczna lepiej grac, zrobi sie bezpieczniej a na trybuny przyjdzie wiecej ludzi :lol: :lol: :lol: ale to chyba tak jakby powiedziec ze w Polsce bedzie lepiej jak sie poprawi.[/quote]
Nie sądzę, żeby lepsza gra piłkarzy wpłynęła na bezpieczeństwo na stadionach, bo są nadal tacy, którzy nie przychodzą na stadiony oglądać gry swojej druzyny, ja to wiem, Ty to wiesz i wiedzą o tym inni, tylko nikt nie wie co z tym zrobić.
Nie sądzę, żeby lepsza gra piłkarzy wpłynęła na bezpieczeństwo na stadionach, bo są nadal tacy, którzy nie przychodzą na stadiony oglądać gry swojej druzyny, ja to wiem, Ty to wiesz i wiedzą o tym inni, tylko nikt nie wie co z tym zrobić.
proponuje na http://Widzew.infocentrum.com/forum/Niebieska pisze:Wiem o tym doskonale, ale to aby więcej ludzi przychodziło na stadion, nie zależy tylko od nas kibiców, ale również od piłkarzy, władz klubowych i wielu innych, chetnie rozwine swoją myśl, tylko bije się z myślami gdzie to zrobić.

No fakt, ze calkiem tego problemu sie nie wyeliminuje lepsza gra, ale powiem Ci ze mimo wszystko to bardzo pomaga, Liga Mistrzow sprawila ze na Widzewie przez ladne pare lat byl naprawde spokoj, ludzie zobaczyli ze przyjezdza ekipa i doskonale sie bawi (chlanie przed meczem z Broendby albo Dortmundem), orpawy ruszyly do przodu, pojawily sie pomysly zrobienia Europy (w dobrym slowa znaczeniu)
Dobra gra klubu sprawia ze robi sie razniej, co wiecej zaczynaja znow przychodzic roznej masci kibice ktorzy sie dziwia ze jest tak fajnie.
Poza tym tak z reka na sercu to nie jest na stadionach tak niebezpiecznie jak to media maluja, Ty to wiesz, ja to wiem, wiedza to inni, tylko nikt z tych co moga nie chce tego zmienic

pozdr.
-
- Kontakt:
Media nie muszą mi nic malować, byłam u Nas na Piaście sama widziałam głupotę ludzi mieniących się kibicami, na szczęście nie byłam na Cracovi, ale to co tam się działo to też nie media wymalowały.
PS. Nie bardzo rozumiem, link do Waszej strony, czyśbyś zapraszał mnie do otworzenia tam tematu :roll: ?
PS. Nie bardzo rozumiem, link do Waszej strony, czyśbyś zapraszał mnie do otworzenia tam tematu :roll: ?
-
- Kontakt:
ktos tam napisal o spoleczenstwie na Śląsku. Wiadomo dzisije czasy sa takie a nie inne nie trzeba tego nikomu mowic. Ale jak widze jak ktos najpierw kupuje jabola a potem godo ze nie moze isc na RUCH bo nie ma kasy, to mnie ku***ca biere
i piszecie ze potrzebne jest bezpieczenstwo na stadionie, wydaje mi sie nasz stadion jest w miare bezpieczny... Ostatnio spotkalem kumpla. pytal sie mnie jak tam na RUCHU a ja mu powiedzialem przyjdz na mecz i zobaczysz. a on mi odpowiada: przyjde z synem na mecz i mam sie nasluchac tych co cochwila rycza ku*** itp. wiec mi sie wydaje ze tu bardziej chodzi o kulture na stadionie a nie o bezpieczenstwo! Chodz media przedstawiaja wszsytko w najgorszej scenerii "Klatka", "pod napieciem" i cos tam jeszcze bylo na TVP3. 

Tak, bylo to zdecydowanie zaproszenie na nasza strone, ale nie koniecznie tylko z tym tematem tylko ogolnie 
Nie wiem jak dokladnie to wyglada w Chorzowie, ale wiem jak sie sprawy maja na Widzewie a jak to wyglada w takim dajmy na to tvn-ie albo innej stacji, ktora dobrze wie ze ludzie chetniej ogladaja to co zle i skandalizujace, niz to co pozytywne, w wyniku tego obraz przecietnego polskiego stadionu jest demoniczny..qrde sam bym sie bal isc na mecz tak szczerze.
Dyskusja jest o tym w jaki sposob mozna sprawic by zaczelo przychodzic wiecej ludzi, uwazam ze jedyna metoda ktora jest w gestii kibicow to wlasnie ultrasowanie, robienie atmosfery i pozytywnej otoczki wokol klubu. Miedzy bajki odlozylbym pomysly o tym aby kibice sami dbali o porzadek na wlasnym stadionie, bo moim zdaniem to jest absolutnie nierealne a poza tym bardzo ryzykowne. Ostatnia rzecza jaka jest nam potrzebna to podzialy miedzy kibicami wewnatrz wlasnego klubu.
Walka z ludzkim debilizmem to naprawde utopia, w koncu "2 najbardziej rozpowszechnione rzeczy na swiecie to wodor... i glupota"
:lol:
Najlepiej robic swoje

Nie wiem jak dokladnie to wyglada w Chorzowie, ale wiem jak sie sprawy maja na Widzewie a jak to wyglada w takim dajmy na to tvn-ie albo innej stacji, ktora dobrze wie ze ludzie chetniej ogladaja to co zle i skandalizujace, niz to co pozytywne, w wyniku tego obraz przecietnego polskiego stadionu jest demoniczny..qrde sam bym sie bal isc na mecz tak szczerze.
Dyskusja jest o tym w jaki sposob mozna sprawic by zaczelo przychodzic wiecej ludzi, uwazam ze jedyna metoda ktora jest w gestii kibicow to wlasnie ultrasowanie, robienie atmosfery i pozytywnej otoczki wokol klubu. Miedzy bajki odlozylbym pomysly o tym aby kibice sami dbali o porzadek na wlasnym stadionie, bo moim zdaniem to jest absolutnie nierealne a poza tym bardzo ryzykowne. Ostatnia rzecza jaka jest nam potrzebna to podzialy miedzy kibicami wewnatrz wlasnego klubu.
Walka z ludzkim debilizmem to naprawde utopia, w koncu "2 najbardziej rozpowszechnione rzeczy na swiecie to wodor... i glupota"

Najlepiej robic swoje