Terminarz T-Mobile Ekstraklasy 2014/15
Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej przyjął terminarz T-Mobile Ekstraklasy na sezon 2014/15. Nowy sezon wystartuje 18 lipca 2014 roku, a zakończy się 7 czerwca 2015 roku.
1. kolejka - 19-20 lipca 2014
2. kolejka - 26-27 lipca 2014
3. kolejka - 2-3 sierpnia 2014
4. kolejka - 9-10 sierpnia 2014
5. kolejka - 16-17 sierpnia 2014
6. kolejka - 23-24 sierpnia 2014
7. kolejka - 30-31 sierpnia 2014
8. kolejka - 13-14 września 2014
9. kolejka - 20-21 września 2014
10. kolejka - 27-28 września 2014
11. kolejka - 4-5 października 2014
12. kolejka - 18-19 października 2014
13. kolejka - 25-26 października 2014
14. kolejka - 2 listopada 2014
15. kolejka - 8-9 listopada 2014
16. kolejka - 22-23 listopada 2014
17. kolejka - 29-30 listopada 2014
18. kolejka - 6-7 grudnia 2014
19. kolejka - 13-14 grudnia 2014
20. kolejka - 14-15 lutego 2015
21. kolejka - 21-22 lutego 2015
22. kolejka - 28 lutego-1 marca 2015
23. kolejka - 7-8 marca 2015
24. kolejka - 14-15 marca 2015
25. kolejka - 21-22 marca 2015
26. kolejka - 4 kwietnia 2015
27. kolejka - 11-12 kwietnia 2015
28. kolejka - 18-19 kwietnia 2015
29. kolejka - 25-26 kwietnia 2015
30. kolejka - 29 kwietnia 2015
31. kolejka - 9-10 maja 2015
32. kolejka - 16-17 maja 2015
33. kolejka - 20 maja 2015
34. kolejka - 23-24 maja 2015
35. kolejka - 30-31 maja 2015
36. kolejka - 2-3 czerwca 2015
37. kolejka - 6-7 czerwca 2015
źródło: Ekstraklasa SA
Sezon 2014/15
-
- Kontakt:
Sezon 2014/15
Temat będzie otwarty za jakiś, na razie tylko terminarz.
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2014/15
Wg terminarza wyłazi, że w tym roku śniyg zleci na początku października...
Ekstraklasa SA pisze:Terminarz na sezon 2014/2015 (zaznaczono główny termin sobotni)
1 kolejka - 19 lipca Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów
2 kolejka - 26 lipca Ruch Chorzów - Górnik Łęczna
3 kolejka - 2 sierpnia Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów
4 kolejka - 9 sierpnia Ruch Chorzów - Wisła Kraków
5 kolejka - 16 sierpnia Piast Gliwice - Ruch Chorzów
6 kolejka - 23 sierpnia Ruch Chorzów - Lech Poznań
7 kolejka - 30 sierpnia Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów
8 kolejka - 13 września Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów
9 kolejka - 20 września Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
10 kolejka - 27 września Zawisza Bydgoszcz - Ruch Chorzów
11 kolejka - 4 października Ruch Chorzów - Górnik Zabrze
12 kolejka - 18 października Cracovia - Ruch Chorzów
13 kolejka - 25 października Ruch Chorzów - Korona Kielce
14 kolejka - 2 listopada (niedziela) Legia Warszawa - Ruch Chorzów
15 kolejka - 8 listopada Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok
16 kolejka - 22 listopada Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
17 kolejka - 29 listopada Górnik Łęczna - Ruch Chorzów
18 kolejka - 6 grudnia Ruch Chorzów - Podbeskidzie Bielsko-Biała
19 kolejka - 13 grudnia Wisła Kraków - Ruch Chorzów
PRZERWA ZIMOWA
20 kolejka - 14 lutego Ruch Chorzów - Piast Gliwice
21 kolejka - 21 lutego Lech Poznań - Ruch Chorzów
22 kolejka - 28 lutego Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk
23 kolejka - 7 marca Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin
24 kolejka - 14 marca GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
25 kolejka - 21 marca Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz
26 kolejka - 4 kwietnia (Wielkanoc) Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
27 kolejka - 11 kwietnia Ruch Chorzów - Cracovia
28 kolejka - 18 kwietnia Korona Kielce - Ruch Chorzów
29 kolejka - 25 kwietnia Ruch Chorzów - Legia Warszawa
30 kolejka - 29 kwietnia (środa) Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów
Przerwa na weryfikację: 29 kwietnia – 7 maja 2015
31. kolejka – 9 maja 2015
32. kolejka – 16 maja 2015
33. kolejka – 20 maja 2015 (środa)
34. kolejka – 23 maja 2015
35. kolejka – 30 maja 2015
36. kolejka – 2/3 czerwca 2015
37. kolejka – 6/7 czerwca 2015
-
- Kontakt:
Wiadomo już coś na temat karnetów na przyszły sezon?
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Uwaga, uwaga!!
Z TT:
Z TT:
Strzelam, że chodzi o niejakiego Jacusia!!Pacheta ma objąć Herculesa Alicante. Najbliżej Kielc jest sympatyczny trener rodem z Tarnobrzega.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w tym wypadku kandydat jest tylko jedenHKSADIK pisze:Uwaga, uwaga!!
Z TT:Strzelam, że chodzi o niejakiego Jacusia!!Pacheta ma objąć Herculesa Alicante. Najbliżej Kielc jest sympatyczny trener rodem z Tarnobrzega.

-
- Kontakt:
Podeślijcie Plackowi link:
http://topsport.pl/odziez/deha/dresy/
W Kielcach będzie mógł coś pokazać, ale może być ciężko. Jeśli prawdą jest, że banda "nutelowców" rządzi to może mieć problem jak w Ruchu
http://topsport.pl/odziez/deha/dresy/

W Kielcach będzie mógł coś pokazać, ale może być ciężko. Jeśli prawdą jest, że banda "nutelowców" rządzi to może mieć problem jak w Ruchu
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Szkoda ich tłumacza..
taka ciekawostka z wywiadu z nim:
Ale to ich problem.

taka ciekawostka z wywiadu z nim:
Przypuszczam, że Zieliński w Koronie nie pokaże nic wielkiego. Może to być taki poziom jaki miał u Nas, z "Lechem" miał mistrza, ale wiadomo jakich miał tam piłkarzy. W Koronie tego miał nie będzie. Będzie średni zespół na średnią pozycję w lidze. Niech tam w Kielcach żałują odejścia Ojrzyńskiego bo z nim rozleciała się jakoś ta 'banda świrów' a wiadomo, że jak się nie ma dużych umiejętności to walką można zrobić dużo. Pytanie czy ta walka wróci za JZ? Myślę, że nie.Na zdjęciu na Twitterze ma pan herb Atletico Madryt. Chodził pan na Vicente Calderon, więc strzelam, że jest pan kibicem Rojiblancos?
- Miałem kiedyś karnet na Vicente Calderon. Kibicowałem tej drużynie jeszcze za czasów Romana Koseckiego. Byłem wtedy na derbach, przegraliśmy 0:1 na Santiago Bernabeu. Po hiszpańsku nazywają nas Los Colchoneros, czyli wytwórcy materacy albo Los Indios, a więc Indianie. Stadion Atletico leży tuż przy rzece Manzanares. Ale mam też kolegów, którzy kibicują innym zespołom, Realowi, Rayo Vallecano, czy Getafe.
Ale to ich problem.

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
"Ciekawie się zapowiada następny sezon naszych rezerw po reformie lig. W III lidze grupy opolsko-śląskiej
Rywalami Piasta II Gliwice beda m.in.(Jeżeli komisja licencyjna nie zgłosi żadnych zastrzeżeń)
spadkowicze z II ligi
Polonia Bytom, Raków Częstochowa, Odra Opole i Ruch Zdzieszowice,
Do nich dołączą zespoły z III-ligowej grupy mistrzowskiej
Skra Częstochowa, Rekord Bielsko-Biała, Górnik Wesoła, BKS Stal Bielsko-Biała, Pniówek Pawłowice, Ruch II Chorzów
oraz po dwa najlepsze zespoły z III-ligowych grup spadkowych, a więc LKS Czaniec i Górnik II Zabrze oraz Polonia Łaziska Górne i Swornica Czarnowąsy.
Dwunastym zespołem będzie albo Nadwiślan Góra, jeżeli nie awansuje do II ligi, albo zwycięzca barażu Szombierki Bytom lub Podbeskidzie II Bielsko-Biała. Stawkę uzupełnią zespoły, które awansują z IV lig, a więc GKS 1962 Jastrzebie z II grupy IV ligi śląskiej oraz Grunwald Ruda Śląska lub Górnik Piaski z I grupy IV ligi śląskiej, a także Małapanew Ozimek - mistrz IV ligi opolskiej oraz druga drużyna z tej grupy, w której OKS Olesno, Skalnik Gracze i Chemik Kędzierzyn-Koźle na dwie kolejki przed końcem rozgrywek mają tyle samo punktów.
Jak widać ciekawi rywale kibicowsko a wiec będzie tez trza sie mobilizować na rezerwy."
Rywalami Piasta II Gliwice beda m.in.(Jeżeli komisja licencyjna nie zgłosi żadnych zastrzeżeń)
spadkowicze z II ligi
Skra Częstochowa, Rekord Bielsko-Biała, Górnik Wesoła, BKS Stal Bielsko-Biała, Pniówek Pawłowice, Ruch II Chorzów
oraz po dwa najlepsze zespoły z III-ligowych grup spadkowych, a więc LKS Czaniec i Górnik II Zabrze oraz Polonia Łaziska Górne i Swornica Czarnowąsy.
Dwunastym zespołem będzie albo Nadwiślan Góra, jeżeli nie awansuje do II ligi, albo zwycięzca barażu Szombierki Bytom lub Podbeskidzie II Bielsko-Biała. Stawkę uzupełnią zespoły, które awansują z IV lig, a więc GKS 1962 Jastrzebie z II grupy IV ligi śląskiej oraz Grunwald Ruda Śląska lub Górnik Piaski z I grupy IV ligi śląskiej, a także Małapanew Ozimek - mistrz IV ligi opolskiej oraz druga drużyna z tej grupy, w której OKS Olesno, Skalnik Gracze i Chemik Kędzierzyn-Koźle na dwie kolejki przed końcem rozgrywek mają tyle samo punktów.
Jak widać ciekawi rywale kibicowsko a wiec będzie tez trza sie mobilizować na rezerwy."
takie tam
-
- Kontakt:
piotrhalak pisze:"Ciekawie się zapowiada następny sezon naszych rezerw po reformie lig. W III lidze grupy opolsko-śląskiej
spadkowicze z II ligi
Nie wiem czy się zgodzicie, ale dla mnie wręcz ciekawiej zapowiadają się rozgrywki III ligi niż Ekstraklasy. Mecze z Polonią Bytom, Górnikiem Zabrze, Rakowem Częstochowa, GKSem Jastrzębie czy Chemikiem Kędzierzyn Koźle można praktycznie uznać za derby

-
- Kontakt:
MaRko22 pisze:piotrhalak pisze:"Ciekawie się zapowiada następny sezon naszych rezerw po reformie lig. W III lidze grupy opolsko-śląskiej
spadkowicze z II ligi
Nie wiem czy się zgodzicie, ale dla mnie wręcz ciekawiej zapowiadają się rozgrywki III ligi niż Ekstraklasy. Mecze z Polonią Bytom, Górnikiem Zabrze, Rakowem Częstochowa, GKSem Jastrzębie czy Chemikiem Kędzierzyn Koźle można praktycznie uznać za derbyDo tego dochodzi również ciekawy mecz z Szombrami.

Skorża nie zostanie nowym trenerem Zawiszy Bydgoszcz, mimo że właściciel klubu Radosław Osuch złożył mu taką ofertę.
–
Kod: Zaznacz cały
W poniedziałek poinformowałem pana Osucha, że nie mogę przyjąć jego propozycji. Nie ukrywam, że na tę chwilę mam inne zobowiązania, które by kolidowały z pracą w Bydgoszczy. Może się zdarzyć tak, że wkrótce podejmę pracę gdzie indziej, choć w tej chwili nie chcę mówić o żadnych szczegółach - powiedział nam Skorża, zaznaczając, że obecnie nie prowadzi rozmów w sprawie pracy z żadnym polskim klubem.
Właściciel Zawiszy złożył Skorży ofertę, jak tylko okazało się, że nie przedłuży on umowy z Ryszardem Tarasiewiczem. Kandydat na nowego trenera od razu zastrzegł, że da mu odpowiedź najpóźniej w miniony poniedziałek (9 czerwca), bo prowadzi też negocjacje z innym klubem. Te rozmowy najwyraźniej wciąż trwają, ale Skorża uznał, że nie może już dłużej trzymać właściciela Zawiszy w niepewności i właśnie wczoraj poinformował go, że jednak nie skorzysta z propozycji. Może to oznaczać, że wkrótce podejmie pracę za granicą (w sezonie 2012/2013 pracował już jako klubowy trener w Arabii Saudyjskiej).
–Perspektywa pracy w Zawiszy była dla mnie kusząca, bo to ciekawa drużyna, która ma szansę na rozwój. Na pewno istotne było również to, że zespół będzie grał w europejskich pucharach. Ale właśnie również dlatego musiałem podjąć decyzję już teraz. Uznałem, że muszę podziękować za ofertę, choć nie ukrywam, że nie była to dla mnie łatwa decyzja – przyznaje Maciej Skorża.
Oznacza to, że Zawisza wciąż nie ma trenera. Jego nazwisko ma być ogłoszone lada dzień. W grę wchodzi również zatrudnienie szkoleniowca z Portugalii.

-
- Kontakt:
http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 1,359.html myślałem, że zostanie teraz powrót Widzewa jest coraz mniej prawdopodobny
-
- Kontakt:
W ogole przyszlosc Widzewa nie wyglado ciekawie... Zostala nadzieja w sprzedazy Visnakovsa, Pawłowskiego i Wolańskiego...
-
- Kontakt:
źródło WidzewToMy.netPopołudniu w mediach gruchnęła wiadomość o możliwej utracie posady przez Artura Skowronka – informację taką podał serwis Widzewiak. Trener miałby odejść z klubu wraz z resztą sztabu szkoleniowego, ponieważ generuje on zbyt duże koszty, sięgające nawet miliona złotych.
O komentarz do całej sprawy poprosiliśmy Prezesa RTS Widzewa, Pawła Młynarczyka. Ten zdementował te doniesienia. „Na tą chwilę nie ma takiego tematu. Artur Skowronek pozostaje trenerem Widzewa” – uciął.
Sama dymisja trenera i jego współpracowników wydawałaby się rzeczą absolutnie nielogiczną, gdyż np. Skowronek związany jest z klubem jeszcze dwuletnią umową. Jedynym wytłumaczeniem byłoby więc natychmiastowe rozwiązanie kontraktów za porozumieniem stron, inaczej szkoleniowcom i ich następcom trzeba byłoby cały czas płacić pensje.

-
- Kontakt:
A mie trocha cieszy, ze z Podbeskidziem rewanz gromy jeszcze na "jesien". Jakby to mialo by zas na koncowka drugij rundy u siebie, to wynik by bol juz terozki wiadomy...
-
- Kontakt:
http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 1,359.html