Scorpion - ochrona na stadionie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
krisbaum
Kontakt:

Scorpion - ochrona na stadionie

#1 Post autor: krisbaum » 24 paź 2012, o 23:13

Do napisania poniższego tekstu skłoniło mnie opublikowanie na niebiescy.pl wyników ankiety na temat pracy "skorpionów". Zaznaczam od razu, że nigdy nie miałem do czynienia z żadnymi służbami ochrony, stróżami prawa itp, co należy rozumieć jako: nie pracowałem, nie współpracowałem jawnie, tajnie, czynnie, ani w żaden inny sposób, z wyjątkiem udostępnienienia swej skromnej osoby do obmacywanek podczas wejścia na stadion. Proszę więc nie wieszac na mnie psów, ani robić ze mnie konfidenta, moje uwagi mają na celu wyłącznie odniesienie się do rzetelności wniosków wyciągniętych na podstawie prostej w sumie ankiety.
Ot taki przykład:
Charakterystykę rozpoczynamy od ubioru, czyli ciężkich butów, ciemnych spodni w stylu bojówek, żółtych czy to pomarańczowych kamizelek z napisem STEWARD oraz z logo, jakże przyjaznego dla otoczenia skorpiona.
Ależ mroczny opis! Gdybym nie chodził na Cichą, i nie widział na własne oczy, to pewnie teraz dostałbym gęsiej skórki na pośladkach! Normalnie najemnicy jacyś, albo klawisze w pi***lu... O tym, że nierzadko są to kobiety, w artykule nawet się nie zająknięto. I to wcale nie kobiety z gatunku tych, które straszą wyglądem (już tam czy zasługują na tytuł miss, to się spierać nie będę, bo gusta jak wiadomo dyskusji nie podlegają). I ten Skorpion jako logo. Rozumiem, że gdyby autor artykułu zakładał firmę ochroniarską, jako logotyp przyjąłby krasnoludka Gapcia, z Disneyowskiej wersji Królewny Śnieżki...
Albo taki fragment, pogrubienie moje:
Według 24% głosujących pracownicy firmy "Scorpion" dobrze wykonują swoją pracę. Taka opinia wynika jednak z tego, że stewardzi często stoją biernie, a nadgorliwością wykazują się tylko niektórzy z nich.
A skąd ten wniosek? Skąd wiecie z czego wynika ta opinia, skoro ankietowani nie mogli uzasadnić odpowiedzi? Ankieta zawierała tylko trzy odpowiedzi na zasadzie: Tak, Nie, Nie wiem. Wiecie jak to teraz wygląda? Jakby cały artykuł był napisany już wcześniej, w waszych głowach, a wyniki ankiety sobie tylko dopasowujecie do wcześniej z góry postawionej tezy.
Co piąty kibic (20%) nie ma wyrobionej opinii. Pomocna byłaby wiedza, jak stewardzi pracują na stadionach w innych krajach, czy podczas wydarzeń sportowych na przykład w Stanach Zjednoczonych, gdzie kibic czuje się ważnym uczestnikiem imprezy. Takie szkolenie, czy to wycieczkę można by zorganizować wspólnie z obecnymi, czy to przyszłymi stewardami. Na pewno nauka nie poszłaby w las.
HAHAHAHAHAHAHA! Wolne żarty! A może sami wyślemy się na ten zachód, i obejrzymy jak tam zachowują się kibice? Z jednej strony Against Modern Ultras, będziemy stać na schodach, w tyłku mamy zasiadanie na miejscu zgodnie z biletem, nam wolno, ale steward ma się zachowywać zgodnie z zachodnimi standardami? Hipokryzja...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Scorpion - ochrona na stadionie

#2 Post autor: heli » 25 paź 2012, o 02:36

Powiem szczerze, że dawno też nie widziałem tak żenującego opisu na niebiescy.pl.

Mógłbych napisać więcej, ale pewnie i tak autor lepiej wie co kto chcioł napisać więc po co.

Oby to ino nie było tak, że skoro nie ma szczewoli to se nie którzy na tym meczu muszą poszukać innego przeciwnika i jest to już próba wybielenia takiego postępownia, bo nie dobra pani mi nie dała stać na schodach, a nie dobry pan się nie uśmiechnął.

Bo co była jakakolwiek w ostatnim czasie próba ściągnięcia na stadion jakichś ludzi to się okazywało, że wśród tych "krepli" znajdywały się okazy bardzo wybuchające.

PS. Tak tak, Wiem, wiem nie podoba się mogę nie czytać, mogę czytać tylko poprawnie politycznie stronę oficjalną tylko skąd bym wtedy wiedział, że ten tekst jest na takim poziomie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Chudy Różanka
Kontakt:

#3 Post autor: Chudy Różanka » 25 paź 2012, o 16:05

Nie wiem jak ochroniarze na młynie, ale na dziesionie często stoi moja sąsiadka, na rencie dorabia, praktycznie cały mecz gada z jakimiś znajomymi. Nie wiem jak kogoś może wk***iać taki stward albo te chuderloki na boisko, mają zadanie to pilnują

teamdox
Kontakt:

#4 Post autor: teamdox » 25 paź 2012, o 16:21

Ogólnie mam zastrzeżenia do osób, które przeszukują mnie podczas wejścia na stadion. Już kilka razy miałem problem z wejściem na stadion, ale podczas meczu Ruch - Lechia przeszli samych siebie. Mam kartę osoby niepełnosprawnej, ponieważ choruję na cukrzycę typu 1, z Panem Krzysztofem Hermanowiczem uzgodniłem, że na mecz mogę wejść z insuliną, glukometrem, colą i z jedzeniem, bo muszę to mieć, bez tego nie mogę egzystować. Niestety ochroniarze nie mieli o tym pojęcia, nie chcieli mnie wpuścić z potrzebnymi rzeczami, poprosiłem ich więc kulturalnie o zadzwonienie do Pana Hermanowicza, lecz oni powiedzieli że nie będą tracić czasu. Więc zadzwoniłem do Niego sam, przekazałem telefon "panu" ochroniarzowi, który od razu mnie wpuścił, nie powiedziawszy nawet słowa przepraszam..

buli19R20
Kontakt:

#5 Post autor: buli19R20 » 25 paź 2012, o 16:39

Powiem tak autor wątku ma wiele racji moim zdaniem Pani steward na 10 czasami luknie czy masz bilet na 10 i tyle ( ktoś sie będzie zalił ale pamiętacie jak ultrasi sprawdzali bilety by nieprzechodzić między sektorami??? osobiście bardziej mnie to wnerwiało niż jak to robi Pani Steward). Co do sprawdzających na bramkach to jakby pana z brzuszkiem i niemiłym spojrzeniem zamienić na Anie Przybylską , Dode czy tam inną Sharapową to kożdy by 10 razy chcioł wlazić przez bramka :D.

Teamdox Czy to wina ochrony osobiście uważam ze każda tego typu osoba powinna znaleźć się na liście z wyjaśnieniem ale tutaj tym raczej zająć się musi klub bo to w ich interesie by pod bramkami nie było niepotrzebnych zwad.

Wiadomo wiele można zarzućić ochronie, stewardom ale art na niebieskich faktycznie jednostronnie ukierunkowany i jak wyżej wiele spraw sami sobie autorzy dopisali ( może słusznie bo takie mogą być odczucia ankietowanych ale skoro o to nie pytacie to z czystych zasad etycznych raczej nie powinno się tego przedstawiać).

_pnwk_
Kontakt:

#6 Post autor: _pnwk_ » 25 paź 2012, o 16:42

Jeżeli ktoś podchodzi do dzieciaków stojących przy płotku i (bawiących sie w czasie meczu,czy tez czekających tam na możliwośc zebrania autografów,czy co lepsza,zrobienia sobie fotki ze swoim idolem) zaczyna je straszyć i wyganiać w górę sektora,to jest to do mie czyste sk***ysyństwo!!!
Do mie som to przypadkowe wynalazki,wogóle nie przygotowane to tego co majom robić!
Tak jak pisze kolo wyzej słowo przepraszam im przez ryje niy wychodzi,somzwykłymi tempakami!
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

Awatar użytkownika
kodak1920
Kontakt:

#7 Post autor: kodak1920 » 25 paź 2012, o 17:07

Scorpion-Na meczu z Bełchatowem to mi taszy nie przeszukali a kumpel przeszedł koło nich zamiast stanąć do sprawdzenia a oni nawet go nie zatrzymywali.Tak właśnie działa Scorpion ;)

pedro-sbl
Kontakt:

#8 Post autor: pedro-sbl » 25 paź 2012, o 18:56

Niy czepiejcie sie zbytnio tych ankiet. To som rozrywkowe ankiety co by trocha urozmaicic serwis a niy badawcze co by doszukiwac sie jakis wnioskow.

Ogolnie uwazom, ze w ogole niy powinno byc zodnyj ochrony na szpilu a tym bardziyj zodnych glupich kontroli osobistych.

Zabezpieczeniem szpili o podwyzszonym ryzyku, powinna zajmowac sie policja i uoni powinni byc na sektorach. Niy uwazom, co by kibice Ruchu to byli idioci, kierzy bydom chcieli wlyzc na szpil z nozem, siekierom czy koktajlem molotowa. Tymu niy widza potrzeby, co by te kilkadziesiat osob macalo nos bezsensownie przed szpilem. Niy widza tyz, uzasadnienia placeniu emerytce czy chudemu gowniarzowi za swoje 'uslugi'. Jest drogi monitoring, jest policja na stadionie tymu niy powinni my tracic geldu na zbyteczno ochrona.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#9 Post autor: _BiADACZ_ » 25 paź 2012, o 19:23

teroz żeś pojechoł po całości. :)
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: kroy » 25 paź 2012, o 22:17

też uważam, że ten artykuł był napisany przed ankietą i stoi na niskim poziomie rzeteleności :) no ale nawet najlepszym zdarzają się wpadki więc zapomnijmy o tym
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

buli19R20
Kontakt:

#11 Post autor: buli19R20 » 1 lis 2012, o 16:11

może warto napisać na ten temat art na niebieskich !!!

aju
Kontakt:

#12 Post autor: aju » 16 lis 2012, o 07:18

bzk pisze:a mnie powiem Wam wk***ia jak chłopy po 30 lat ciepią kulkami w baby!!! w strojach skorpiona. ku*** ludzie to są kobiety ogarnijcie się! Taką mają pracę, stoją te baby marzną, żeby parę groszy zarobić a Wy jeszcze ciulocie w nie kulkami. Dla mnie żenua. Ciekawe czy w swoja babę byście ciulali.
To niech szuka roboty dla kobiet i tyle. Stadion jest miejscem specyficznym gdzie spotyka sie ludzi takich jaki jest przekrój społeczeństwa. Ni gorszy ni lepszy.
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
aciubiciabiciba
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: aciubiciabiciba » 16 lis 2012, o 09:27

Wydaje mi sie, że walka z patologiami jest bardzij na miejscu niż unikanie jej, jak już chce ciepać niech sie ciepie w kolegów abo w chopa, no chyba, że w swoja baba tyż ciepie...
"A Panowie skauci, dyrektorzy i działacze do roboty. Szukać tych, którzy wymienią swoją krew na tę o Niebieskim zabarwieniu." Bogdan Kalus

Ravko73
Kontakt:

#14 Post autor: Ravko73 » 17 lis 2012, o 11:10

Do napisania kilku słów skłoniła mnie wypowiedź Krisbauma-a
A propos klawiszy w Scorpionie. Tak pracują tam klawisze.
Skad to wiem?
Odpowiadam
W dniu 22.05.2010 po meczu z Polonią W(to mecz kiedy nie był prowadzony doping, wszyscy mieli przyjśc na czarno. zaraz po finale PP) został zatrzymany po meczu przez policję , po wskazaniu przez Scorpionów mój kolega. Za rzekome stanie na schodach. Proces w tej sprawie trwa( grozi mu 2 letni zakaz stadionowy plus grzywna i sankcja w postaci stawiania sie na policji w dniu rozgrywania mcezów Ruchu). Oczywiście dzięki solidarności kibicowskiej zorganizowalismy adwokata i sprawa toczy sie w trybie zwykłym. Nie musze Ci chyba mówić , że ludzie ze Scorpiona wraz z policją , zeznają , żę kibic był agresywny nie poddawał się działaniom ochrony itp.. /całe szczęści epo odwołaniu do Sądu Okręgowego w Katowicach , sprawa jest ponownie rozpatrywana w Sądzie REejonowym w Chorzowie
Aż nie chce się wierzyć, że za domniemanie niepodporządkowanu się służbom ochrony można zatrzymać kokoś na 24 godziny , dowieźć go w trybie przyspieszonym do sądu i w kapturowy sposób próbować go skazać na podstawie zeznań świadka z Scorpion-a(klawisza właśnie
To tylko jeden z kilku przykładów mających miejsce na C6 w ostatnich dwóch latach. Wydarzenie to i inne wydarzenia, dziwnym trafem nie są opisywane na tym forum, pokazują we właściwym świetle baaardzo słaby profesjonalizm tej słuzby
Byś moze moja wypowiedź wydaje Ci się nieskładna , niespójna ale piszę ją pod wpływem emocji jakie wywołałeś we mnie tą obrona biednych pracowników Firmy Scorpion
Ravko73/Dziwak . Kibic Ruchu z Katowic

Harpo
Kontakt:

#15 Post autor: Harpo » 17 lis 2012, o 15:03

Byłem świadkiem NIEJEDNOKROTNIE na Cichej, jak agresywnie zachowywali się niektórzy w stosunku do Stewardów grzecznie proszących o zejście ze schodów. Nie wiem jaki jest w tym problem?
A artykuł straaaaasznie napompowany i jednostronny.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ODPOWIEDZ