Ruch - Cracovia sobota, 19.11., godz. 15.30 (14 kolejka)
-
- Kontakt:
Ruch - Cracovia sobota, 19.11., godz. 15.30 (14 kolejka)
Liczę na przekonujące zwycięstwo zwłaszcza, że tym sezonie na naszym stadionie nie zdobyliśmy tych punktów tyle na ile liczyłem. Uważam, że mecz będzie łątwiejszy mimo, że Cracovia zagra w podstawowym skłądzie niż ten pucharowy oby tylko skuteczność była lepsza. Dlaczego łatwiejszy?
Otóż Cracovia musi zdobywać punkty, a co za tym idzie musi się otworzyć, zagrać ofensywnie. W meczu pucharowym ograniczała się do obrony, co utrudniało nam grę. Najlepsze mecze graliśmy do tej pory z drużynami, które grały z nami otwartą piłkę, stąd m.in. takie fajne wyniki na wyjazdach.
Jesteśmy szybcy, mocni, ambitni i w sumie niebezpieczni w ataku. Na średniaków i słabeuszy jesteśmy za mocni, na najlepszych ciut za słabi. Dlatego przewiduję przekonujące zwycięstwo. Poproszę o 4:0.
Otóż Cracovia musi zdobywać punkty, a co za tym idzie musi się otworzyć, zagrać ofensywnie. W meczu pucharowym ograniczała się do obrony, co utrudniało nam grę. Najlepsze mecze graliśmy do tej pory z drużynami, które grały z nami otwartą piłkę, stąd m.in. takie fajne wyniki na wyjazdach.
Jesteśmy szybcy, mocni, ambitni i w sumie niebezpieczni w ataku. Na średniaków i słabeuszy jesteśmy za mocni, na najlepszych ciut za słabi. Dlatego przewiduję przekonujące zwycięstwo. Poproszę o 4:0.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Re: Ruch - Cracovia sobota, 19.11., godz. 15.30 (14 kolejka)
Nie róbmy z tego meczu , meczu jak z Polonią Bytom w zeszłym sezonie, też wszyscy nastawieni na zwycięstwo ze słabiakiem po serii dobrych meczów, a tu ciul 0:2 i dobranoc .
Grać swoje bez żadnej spiny i będzie 2:0
Grać swoje bez żadnej spiny i będzie 2:0
-
- Kontakt:
Dokładnie sytuacja bardzo podobna jak przed meczem z Polonią w zeszłym sezonie. Oby z tamtego spotkania wyciągnęli wnioski..
-
- Kontakt:
Cracovia ma nóż na gardle, i zagra w silniejszym składzie. Zawodnicy niech też będą skoncentrowani, bo mecz może być trudniejszy niż nam się wydaje.
Był ktoś już kupić bilety dzisiaj ?
Był ktoś już kupić bilety dzisiaj ?
-
- Kontakt:
Tak ale wtedy chcieliśmy uratować Polonie, 3-1 dla nas
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nikt nie chcial uratowac Polonii, poprostu zagralismy slabo wtedy. Inny przyklad, 1/2 Pucharu Polsku z Pogonia, tez wszycy typowali po 3;0, 4:0 a odpadlismy, wiec troche spokoju na rozgrzane glowy, aczkolwiek nie wyobrazam sobie straty punktow.
-
- Kontakt:
Zbliżał się koniec sezonu, i po naszych piłkarzach było ewidentnie widać, że mają już dość i myślą o wczasach. Do tego problemy z odejściem zawodników, z płacami i wszyscy pamiętamy, jak te mecze wyglądały
Dalej zostanę przy swoim - nie możemy za bardzo rozpieścić piłkarzy, ja wiem, że grają ostatnio na prawdę bardzo dobrze, i zasłużyli na punkty, ale jakoś nie umiemy utrzymać dobrej passy ostatnio. Pamiętacie, jak Cicha 6 była niezdobyta, i to przez jaki czas ? Teraz mamy już 3 porażki na naszym stadionie, czyli wtedy pewne 9 pkt. I gdzie byśmy byli w tabeli, gdyby nie tamte porażki
? Na pozycji lidera. Trzeba być bardzo skupionym i zmobilizowanym na ten mecz, pogoda też będzie nie za ciekawa, gdyż o 16 robi się już ciemno i jest mróz. No ale oby dwie drużyny będą grały w takich samych warunkach. Miejmy nadzieję, że przyjdzie spora liczba kibiców i będzie na stadionie goRąco
Fajnie byłoby zdobyć komplet w najbliższych spotkaniach, tym bardziej, że kolejny mecz po Cracovii to Lechia, która na nowym stadionie nie musi być taka łatwa jak wskazuje ich pozycja w tabeli. O Cracovii nie wspomnę, bo mają 9 punktów, i nóż na gardle, a w meczu Pucharowym wcale nie pokazali się ze złej strony. Grali defensywnie, i nie potrafiliśmy ich rozklepać jak to robiliśmy z ŁKS-em.
Mam też nadzieję, że ostatni szum wokół trenera Fornalika nie będzie mieć dużego wpływu na poczynania piłkarzy na boisku. Ciekawy jestem gry Grodzickiego, który wygląda na bardzo zmobilizowanego i miejmy nadzieję, że nie będzie popełniał już głupich błędów w obronie, bo to dobry zawodnik.
Fajnie jakbyśmy zagrali takim składem - Peskovic, Stawarczyk, Grodzicki, Burliga, Djokić, Szyndrowski, Janoszka, Zienczuk, Malinowski, Piech i Abbott.
Wierzę w pewne zwycięstwo Ruchu

Dalej zostanę przy swoim - nie możemy za bardzo rozpieścić piłkarzy, ja wiem, że grają ostatnio na prawdę bardzo dobrze, i zasłużyli na punkty, ale jakoś nie umiemy utrzymać dobrej passy ostatnio. Pamiętacie, jak Cicha 6 była niezdobyta, i to przez jaki czas ? Teraz mamy już 3 porażki na naszym stadionie, czyli wtedy pewne 9 pkt. I gdzie byśmy byli w tabeli, gdyby nie tamte porażki

Mam też nadzieję, że ostatni szum wokół trenera Fornalika nie będzie mieć dużego wpływu na poczynania piłkarzy na boisku. Ciekawy jestem gry Grodzickiego, który wygląda na bardzo zmobilizowanego i miejmy nadzieję, że nie będzie popełniał już głupich błędów w obronie, bo to dobry zawodnik.
Fajnie jakbyśmy zagrali takim składem - Peskovic, Stawarczyk, Grodzicki, Burliga, Djokić, Szyndrowski, Janoszka, Zienczuk, Malinowski, Piech i Abbott.
Wierzę w pewne zwycięstwo Ruchu

-
- Kontakt:
Bydzie remis, chyba że Zięńczukowi wyjdzie jakis strzał to ewentualnie wygromy 1 0, napewno nie bydzie tak jak życzy sobie kolega wyżej 4 0 bo cracovia mo trenera:), pamiętom takie mecze kaj wszyscy typowali nawet po 5 0 a kończyło sie np 0 2
-
- Kontakt:
Jeśli 21 kolejka w sezonie to prawie koniec to faktycznie prawidłowy tok rozumowania, zważywszy, że do zdobycia było jeszcze 27 punktów. Pomyśl zanim coś napiszesz.teamdox pisze:Zbliżał się koniec sezonu, i po naszych piłkarzach było ewidentnie widać, że mają już dość i myślą o wczasach. Do tego problemy z odejściem zawodników, z płacami i wszyscy pamiętamy, jak te mecze wyglądały![]()
Po prostu po trzech zwycięstwach z rzędu (Bełchatów, szczewa i Legia) wyszli na Polonie z wygranym meczem w szatni i tyle...
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
-
- Kontakt:
Nie mówiłem o meczu z Pogonią.
Niechęć piłkarze pokazali chociażby w meczu z Koroną.

-
- Kontakt:
GW Katowice"Ciepłe" słowa o Ruchu: "Nastawieni na walkę. Na pograniczu faul"
Aleksandru Suworow wraca do kadry Cracovii na mecz w Chorzowie. "Ruch to nie jest drużyna, której nie moglibyśmy pokonać"
Pomocnika z Mołdawii zabrakło na boisku, gdy obie drużyny rywalizowały kilka dni temu w 1/8 Pucharu Polski. Suworow wyjechał w tamtym czasie na zgrupowanie reprezentacji swojego kraju.
Teraz piłkarz koncentruje się tylko na sobotniej potyczce z niebieskimi. - Z Ruchem grałem w kilku meczach i chyba zawsze je przegrywaliśmy. Nie wiem, co jest tego powodem. Ruch na pewno gra twardo, na pograniczu faulu. Grają do przodu długimi piłkami, cały czas są nastawieni na walkę fizyczną - w każdym sektorze boiska. Na pewno to niewygodny rywal - nie tylko dla Cracovii, ale i dla innych drużyn. Po obejrzeniu meczu pucharowego trener rozmawiał już z nami i stwierdził, że Ruch to z cała pewnością nie jest drużyna, której nie moglibyśmy pokonać - przekonuje Suworow w wywiadzie dla strony cracovia.pl.
-
- Kontakt:
sytuacja w Cracovii przed meczem. Pasieka mówi m.in. o Ruchu
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowk ... kach-Ruchu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowk ... kach-Ruchu" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- forrest
- Kontakt:
trener Pasieka więcej wie o zawodnikach Ruchu niż o swoich 

GRZYBEK DO MŁYNA!!!

-
reszta http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1156 ... ynami.html" onclick="window.open(this.href);return false;Bez Gabora Straki, Igora Lewczuka oraz Tomasa Josla zagra w sobotę Ruch przeciwko Cracovii. - Sytuacja kadrowa nie jest zła, choć mogła być lepsza - przyznaje Waldemar Fornalik, trener chorzowian, na oficjalnej stronie śląskiego klubu
-
- Kontakt:
Na RUCHU to fest dbają o frekwencja .Doładowałem wczoraj 17.11.2011 konto, kasa wzięli transakcje anulowali.Pieniędzy nie oddali i karzą jeszcze raz doładować karta kibica . ŻAL PL Jeżdżę na Ruch od 30 prawie lat ale jeszcze czegoś takiego nie widziałem Na dzień dzisiejszy STRACILI 3 WIERNYCH kibiców aby tak dalej i stadion Śląski będzie pusty.