Rozmowy z prezesem
- Bogdan Kalus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Rozmowy z prezesem
Witam wszystkich niebieskich. Podobno w środę miało dojść do kolejnego spotkania Rady drużyny z prezesem. Wiecie może coś na ten temat, bo od kilku dni jestem wyłączony? Nawiasem mówiąc łatwo powiedzieć Rogala odejdź, ale kto w zamian zastanawialiście się? Też uważam, że potrzeba zmian, ale przede wszystkim w okrojeniu zarządu i dokoptowaniu prawdziwych biznesmenów, a nie tylko figurantów którzy przychodzą na mecze tylko wtedy kiedy akurat nie ma w pobliżu żadnego darmowego bankietu. Ja widzę z kabinki ilu siedzi w loży honorowej i muszę powiedzieć, że z Tłokami było prawie pusto! Dlaczego? Bo nie dostali karnetów za darmo? Co to jest dla niektórych 300 zł? Bo nie ma cateringu na poziomie pierwszoligowym i nie można się nawpierdzielać za friko? Tu jest całe zło tego klubu i póki tego ktoś nie zmieni to z pustego i salomon nie naleje. Pozdrawiam.
Re: Rozmowy z prezesem
Dla mnie to żaden argument, może jakiś szanujący się menadżer który ma pojęcie o rynku kapitałowymBogdan Kalus pisze:[...]ale kto w zamian zastanawialiście się? [...]

- Bogdan Kalus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mnie również jak nam wszystkim zależy na tym aby w naszym klubie działo się jak najlepiej i wcale nie bronię prezesa tylko poddałem pod dyskusję jego ewentualnego następcę! Nie jakiś menadżer tylko kto konkretnie? Nazwisko! Jak wiemy Polski futbol jest chory i coraz mniej ludzi jest takich jak pan Drzymała, którzy chcą inwestować w piłkę, bo po co? Po to żeby ktoś komuś sprzedał albo kupił mecz? Żeby sędzia "przekręcił" to czy owo? Trzeba może stworzyć coś na przykładzie Lecha czy Cracovii, ileś małych firm dających jakieś nieduże pieniądze, ale w końcu się uzbierają z tego większe. No i oczywiście zadbać o widza, bo przecież kibice są solą tej dyscypliny. Zapraszam do dyskusji na ten temat.Pozdrawiam.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panie Bogdanie!
Kto następcą pana Rogali? - dla mnie to proste - organizuje się coś w rodzaju castingu, konkursu - tak jak to sie np robi w szkołach gdy wybiera się dyrektora. Taki kandydat przedstawia coś w rodzaju projektu swoich działań, wizerunku Klubu, sposobu skąd można wykombinować pieniążki "od zaraz" ( na najpotrzebniejsze cele), wizję Ruchu na przyszłość... Chciałbym, żeby taki projekt mógł być poparty czymś wiarygodnym, czymś co można by było zweryfikować... Wyboru dokonałaby jakaś komisja, członkowie, Klubu, już sam nie wiem....
Wiem, że to trudne, ale Panowie musimy wreszcie coś zacząć robić - pytanie "kto po Rogali" nie może być argumentem trzymania na stanowisku człowieka, który podczas swojej 10-cio letniej kadencji praktycznie niczym się nie wyróżnił.
Wiem, że mnie może jest łatwo mówić, bo mieszkam ponad 400 km od Chorzowa, ale ile można znosić taką sytację jaka jest w Klubie?
Apeluję do ludzi którzy mają wśród kibiców jakieś poważanie, do ludzi którzy coś znaczą w sportowym światku kibicowskim : SKOŃCZMY pi***olić, ŻE ROGALA JEST BE - ZRÓBMY COŚ WRESZCIE, ŻEBY TEGO CZŁOWIEKA ODSUNĄĆ OD PREZESURY W NASZYM KOCHANYM RUCHU !!!!
Kto następcą pana Rogali? - dla mnie to proste - organizuje się coś w rodzaju castingu, konkursu - tak jak to sie np robi w szkołach gdy wybiera się dyrektora. Taki kandydat przedstawia coś w rodzaju projektu swoich działań, wizerunku Klubu, sposobu skąd można wykombinować pieniążki "od zaraz" ( na najpotrzebniejsze cele), wizję Ruchu na przyszłość... Chciałbym, żeby taki projekt mógł być poparty czymś wiarygodnym, czymś co można by było zweryfikować... Wyboru dokonałaby jakaś komisja, członkowie, Klubu, już sam nie wiem....
Wiem, że to trudne, ale Panowie musimy wreszcie coś zacząć robić - pytanie "kto po Rogali" nie może być argumentem trzymania na stanowisku człowieka, który podczas swojej 10-cio letniej kadencji praktycznie niczym się nie wyróżnił.
Wiem, że mnie może jest łatwo mówić, bo mieszkam ponad 400 km od Chorzowa, ale ile można znosić taką sytację jaka jest w Klubie?
Apeluję do ludzi którzy mają wśród kibiców jakieś poważanie, do ludzi którzy coś znaczą w sportowym światku kibicowskim : SKOŃCZMY pi***olić, ŻE ROGALA JEST BE - ZRÓBMY COŚ WRESZCIE, ŻEBY TEGO CZŁOWIEKA ODSUNĄĆ OD PREZESURY W NASZYM KOCHANYM RUCHU !!!!
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Bogdan,ile juz było głosów na ten temat,sam widzisz było ich 25 nic nie robili,teraz sam juz niewiem ilu siedzi w zarzadzie i dalej nic sie niedzieje znaczy sie dzieje ale na gorsze.Ile Rogala juz naobiecywał???kiedys jeszcze jak była I liga dosc dosadnie napisałem co sadze o Rogali,to niektórzy mnie zj***li za moje pisanie i co sie od tego czasu zmieniło nic kompletnie nic.Mydlenie oczu.Napisano ze "ogien na jakis czas ugaszono wsród zawodnikó...." ale czy Rogala wie ze wsród kibiców ten ogien powoli sie rozpala czy zdaje sobie sprawe ze moze byc ogromny pozar!!!!!!!!!.My mozemy pisac klnac bluzgac a jak sami widzimy od momentu spadku nic sie nie dzieje :twisted: kiedy on sam cokolwiek napisał do nas kibiców.To ze nas traktuje jak byle co to nieznaczy ABY NASZ KOCHANY KLUB DOPROWADZIŁ DO RUINY !!!!!!!!!
Panie Bogadnie. wydaje mi się ,że co do biznesmenów to możemy pomażyć aż w klubie jest Rogala. Przecież nikt nie włoży pieniędzy w coś, jeśli nie będzie pewien, że trzyma nad tym kontrolę i ma szansę na realny zysk. Ile to już razy słyszeliśmy ( i ja też tak właśnie myślę), że śa uludzie którzy do Ruchu przyszli by z pieniędzmi gdyby właśnie nie nasz prezesik. Co najwyżej to nie muszą być starzy działacze,ludzie którzy w piłce i przekrętach siedzą 30-40 lat. To mogą być młodzi biznesmeni z kasą, z nutką kibicowską- najlepiej ze Śląska, którzy dobrali by sobie do współpracy np. ludzi związanych z Ruchem od dawna (Mario,M.Mosór,p.Cieślik) i kogoś z obecnego kk.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Niech rogala nie bredzi że nie idzie dal Ruchu wyskrobać kasy na utrzymanie I ligi na awans. Przecież niedaleko nas graja w I lidze Katowice Zabrze Odra tam jakos mozna było utrzymać I lige a unas jak tak dalej pójdzie to bedą problemy z II liga W górniku prezesi zmieniali sie jak rękawiczki ale mają I lige
Jednak sie da panie Rogala i następca sien napewno znajdzie !!!!!!
Jednak sie da panie Rogala i następca sien napewno znajdzie !!!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Rzadko wypowiadam się na tym forum ( co nie znaczy, że nie śledzę co się na nim dziejeBogdan Kalus pisze: Nawiasem mówiąc łatwo powiedzieć Rogala odejdź, ale kto w zamian zastanawialiście się?

To jest takie śląskie myślenie - nie ważne jaka władza, należy sie jej podporządkować. Sorry ja pierdziele takie wczasy - ja chce móc powiedzieć tak jak mój Ojciec, że jak on chodził na Cichą, to Mistrzostwo Polski nie było niczym nadzwyczajnym. Ja pamietam meistra z 1989 roku i to nie zbyt wyraźnie....
Kto w zamian?? Młody, prężny biznesmen, znający sie na piłce, prowadzący działalność gospodarcza w mieście Bytomiu, bardzo dobrze prezentujący się w garniturze i z teczką

Chyba wiecie o kogo chodzi...

Pozdro dla wszystkich, którym na sercu leży dobro tego klubu.
Nadejdzie wiosna i lepsze czasy, powróci K.S. Ruch Chorzów w szeregi Ekstraklasy !!!
-
- Kontakt:
moim zdaniem jedyną realną kandydaturą na następcę Rogali jest szef Clearexu - pan Wolny. przeambitny człowiek, który nie tylko ma mozliwości ale co najwazniejsze równiez chęci i aspiracje pociagnięcia tego wózka.Bogdan Kalus pisze:łatwo powiedzieć Rogala odejdź, ale kto w zamian zastanawialiście się?
wymienianie nazwisk typu Piechniczek czy Lorens chyba mija się z celem bo te osoby raczej nie podjęłyby się tej trudnej roboty, a Wolny nie raz juz podkreślał że chętnie zmierzyłby się z tym wyzwaniem. poza tym stoją za nim bezdyskusyjne osiągnięcia, ma dobre układy z "miastem" i z pewnością wie na czym polega nowoczesne prowadzenie klubu sportowego.
powie ktoś że kopanie na hali to cos innego, nieporównywalnego z wielka piłką na ligowym poziomie, może i tak, ale myslę że i z tym Wolny by sobie poradził.
- radzion
- Kontakt:
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No to wszystkim malkontentom pytającym "kto za Rogalę" można dać odpowiedź - PAN WOLNY! - jeśli to jest faktycznie ambitny człowiek, jeśli miałby ochotę podjąć wyzwanie, jeśli ma jakieś układy to dlaczego by nie spróbować?? Ja jestem ZA!!
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt: