Cracovia - Ruch Chorzów
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Cracovia - Ruch Chorzów
Wiadomo ciezki szpil przed nami jak i calo runda .... i jeszcze do tego kontuzje fajnie jak by my tam co najmniej zremisowali ale licza po cichu na 3 pkt ... nie wiem kogo posadzi w środku trener Baran nie gro Nowackiego nie momy
napewno Pulkowski a obok hmm.. moze Lisowski ? a moze Grzyb ? ale to chyba by byl samobuj jest jeszcze Gabor ale czy zagro ? ciezki orzech mo Trener ... wiadomo jutro jescze o 14:00 P.P i oby nos ominely w tym meczu kont.... Craxa ostatnio wpier.. 2-0 na Arce kaj my wygrali 3-0 ale mecz meczowi tyz nie jest rowny u u siebie za to Caraxa 2 tyg temu wcpiela Koronie 3 bramki i chyba zagrali jeden z lepszych szpili w tym sezonie jak nie najlepszy , w Craxie zabraknie Klicha za czer. kiero dostol na Arce za kopniecie rywala a unos to kozdy chyba wie Niedzielan , Sadlok , Baran na 100% nie zagraja ciekawe co z kontuzjami Straka i Krzyska Nykla.

-
- Kontakt:
Szeryf grając od 1 minuty może się prezentować lepiej niż ostatnio, gdy wszedł z ławki. Jest Pulkowski, no i mam nadzieję, że Straka wróci. Gorzej z obroną, bo gramy bez Sadloka, a Jakubowski i teraz Nykiel też nie są w pełni sił. Gdyby ich zabrakło to?
Kieruzel-Stawarczyk-Grodzicki-Grzyb
A w Craxie po kontuzji ma wrócić na mecz z nami Ślusarski. Nie zagra Klich, ale w 2 lini zastąpi go Goliński. Na pewno Orest i tak pomiesza w składzie żeby zaskoczyć wszystkich. Kto go pamięta z czasów pracy w Ruchu to wie o czym mówię (kiedyś pół składu posadził na ławie z Bizakiem, Baszczem i Śrutwą na czele)
Kieruzel-Stawarczyk-Grodzicki-Grzyb
A w Craxie po kontuzji ma wrócić na mecz z nami Ślusarski. Nie zagra Klich, ale w 2 lini zastąpi go Goliński. Na pewno Orest i tak pomiesza w składzie żeby zaskoczyć wszystkich. Kto go pamięta z czasów pracy w Ruchu to wie o czym mówię (kiedyś pół składu posadził na ławie z Bizakiem, Baszczem i Śrutwą na czele)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
A skad ta pewnosc , ze zagramy bez Sadloka ?
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Kontakt:
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Według mnie Sadloczek nie gra, bo już ostatnio na PP z legią doznał urazu mięśnia. Co prawda wystąpił w piątek w meczu, ale sami widzieliście, ze nie grał na 100%. Wydaje mi sie że poprostu musi sobie odpocząć, i zaczekać aż ten uraz mu przejdzie.
A to że w lidze z kartki pauza to wiadomo. Niech sie synek i Baran dychną. Sobiecha też powinien wpuścić ewentualnie jakby coś sie działo złego, ale ogólnie to niech też se na ławce spędzi ten meczyk ( PP legia). Zając w zupełności sobie powinien poradzić.
A to że w lidze z kartki pauza to wiadomo. Niech sie synek i Baran dychną. Sobiecha też powinien wpuścić ewentualnie jakby coś sie działo złego, ale ogólnie to niech też se na ławce spędzi ten meczyk ( PP legia). Zając w zupełności sobie powinien poradzić.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 15:53 przez Adam1983, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
------------------------Pilarz-------------------------
--Nykiel---Stawarczyk--Grodzicki---Jakubowski--
------------------Straka------------------------------
----------------------------Lisowski------------------
Grzyb----------------------------------Świerblewski
---------------Sobiech---Zając----------------------
Ja bym tak zagrał. Dać szansę Lisowskiemu. Na pewno gorzej nie zagra od Pulkowskiego czy Szerfchena a na plus będzie to, że się rozwinie. Do tego za Janoszke Świerblewski, który dobrze się pokazał na meczu z Legią.
Ławka: Perdijić, Kieruzel, Scherfchen, Pulkowski, Janoszka, Piech
----------------------------Lisowski------------------
Grzyb----------------------------------Świerblewski
Ja bym tak zagrał. Dać szansę Lisowskiemu. Na pewno gorzej nie zagra od Pulkowskiego czy Szerfchena a na plus będzie to, że się rozwinie. Do tego za Janoszke Świerblewski, który dobrze się pokazał na meczu z Legią.
Ławka: Perdijić, Kieruzel, Scherfchen, Pulkowski, Janoszka, Piech
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 17:23 przez niebieskifanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
A będzie tak:
----------------------------Scherfchen------------------
Grzyb----------------------------------Janoszka
----------------------------Scherfchen------------------
Grzyb----------------------------------Janoszka
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Witam.Na wstępie dodam że jestem kibicem Cracovii i osobiście nie zabraknie mnie na tym jakże ciekawie zapowiadającym się meczu.Osłabieni jesteście dość mocno.chociażby dlatego że nie gra Niedzielan.U nas po kontuzji pojawi się Suvorow. Polczak na obronę też wraca.O środek pola bym się nie martwił bo trener Lenczyk ma jeszcze paru zawodników na te pozycje do dyspozycji np. całkiem dobrze spisującego się Golińskiego.Co do Ślusarskiego to nawet jeśli wystąpi to na pewno nie w pełnym wymiarze czasowym bo całkiem na siłach Bartek jeszcze nie jest.Poza tym po co ryzykować odnowieniem kontuzji skoro z meczu na mecz rozkręca się Matusiak (choć w Gdyni partnerzy nie zdołali mu wypracować klarownych sytuacji,w dużej mierze przez to że grali od 44 minuty w 10) i w parze z Suvorowem powinni sobie poradzić w napadzie.To chyba tyle moich uwag.
P.S
Mam nadzieję że jeśli chodzi o kibiców przyjedziecie do Krakowa w komplecie (czyli ok 300-350 osób).Wtedy widowisko na Nowej Hucie będzie jeszcze ciekawsze
P.S
Mam nadzieję że jeśli chodzi o kibiców przyjedziecie do Krakowa w komplecie (czyli ok 300-350 osób).Wtedy widowisko na Nowej Hucie będzie jeszcze ciekawsze
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Fragment wywiadu z Orestem (za stroną klubu z Krakowa)
Ruch grał dzisiaj z Legią 120 minut w Pucharze Polski...
- Absolutnie nie biorę tego pod uwagę, że to dla nas lepiej, że Ruch we wtorek grał z Legią, że grał dogrywkę. Przypomnę, że Ruch awansował dalej i jest pełen optymizmu. Przyjadą do Cracovii po trzy punkty bo nie wyobrażam sobie, żeby przyjechali tylko po to, żeby sobie pograć. Są w takiej sytuacji, że byłoby grzechem, gdyby tylko przyjechali "na mecz". Stąd przypuszczam, że będzie to dla nas bardzo trudny mecz pod względem piłkarskim bo Ruch ma z pewnością dobry skład. Ten mecz jest dla nas wyzwaniem, bo choć nie zagraliśmy źle w pierwszym meczu w Chorzowie, to też pomogliśmy tam Ruchowi strzelić bramki.
Ruch grał dzisiaj z Legią 120 minut w Pucharze Polski...
- Absolutnie nie biorę tego pod uwagę, że to dla nas lepiej, że Ruch we wtorek grał z Legią, że grał dogrywkę. Przypomnę, że Ruch awansował dalej i jest pełen optymizmu. Przyjadą do Cracovii po trzy punkty bo nie wyobrażam sobie, żeby przyjechali tylko po to, żeby sobie pograć. Są w takiej sytuacji, że byłoby grzechem, gdyby tylko przyjechali "na mecz". Stąd przypuszczam, że będzie to dla nas bardzo trudny mecz pod względem piłkarskim bo Ruch ma z pewnością dobry skład. Ten mecz jest dla nas wyzwaniem, bo choć nie zagraliśmy źle w pierwszym meczu w Chorzowie, to też pomogliśmy tam Ruchowi strzelić bramki.
historiaruchu.pl
-
- Kontakt:
Nie pamietam zeby nam w Chorzowie w czyms pomogli.Kazda bramka pada po jakims bledzie,bledach.Z Cracovia bedzie ciezko ale mam nadzieje , ze wroci Straka i Nykiel a to dosc sporo.Co do tego Suvorova to niewiadomo w jakiej bedzie dyspozycji.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
-
- Kontakt:
Tak nasz trener powinien zmobilizować Naszych piłkarzy przed Cracovią i przed każdym meczem. Jak tego słuchom to mi ciary przechodzą. To się nazywa mobilizacja do zwycięstwa.
http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv ... r_embedded