Stowarzyszenie??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Chuliganeria

Stowarzyszenie??

#1 Post autor: Chuliganeria » 29 cze 2003, o 18:12

Słyszałem niedawno ze jest mozliwosc załozenia stowarzyszenia kibiców aby stowarzyszenie istniało trzeba miec bodajze 1500zł . Członkowie takiego stowarzyszenia mieli by dopłate do wyjazdów na niekóre meczu u siebie wejscie za darmo nie wiem dokładnie wszystkiego o tym ale wiem ze ma to wiele zalet . Słyszal ktos moze o tym??

Viro

#2 Post autor: Viro » 29 cze 2003, o 18:15

sprawa w toku:)
ale te jakies rzczy za darmo to nie tak
poprostu stowarzyszenie stwarza mozliwosci , ze mozesz legalnie starac sie o rozne rzeczy i wystepujesz nie jako szary nic nie znaczacy czlowieczek tylko jako organizacja

Chuliganeria

#3 Post autor: Chuliganeria » 29 cze 2003, o 18:22

zaozenie tego stowarzyszenia kosztuje 1500 zł podobno mysle ze prezes powinien chociaz 500 zł dac te 1000 to jakos mozna uzbierac :) najlepiej jak na spodkaniu poruszymy ten temat :)

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#4 Post autor: radzion » 29 cze 2003, o 18:54

trzeba bylo byc na poprzednim spotkaniu to bys wedzial ze ta sprawa byla poruszana i wszystko zostalo bardzo wnikliwie przeanalizowane!!!
a poza tym ty chyba nie mowisz powaznie o tych 500 zlotych od klubu :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#5 Post autor: Patton » 29 cze 2003, o 19:01

Chuliganeria - to nie jest tak, ze masz 1500zl to robisz sobie stowarzyszenie. W sprawie kibicow musi byc zgoda psow, urzedu miejskiego, klubu i najwazniejszego - rejestracja w sadzie. Wiec jeszcze musimy troche poczekac :wink:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Muerte

#6 Post autor: Muerte » 29 cze 2003, o 21:00

Zgoda policji??? Jakos mi sie nie chce w to wierzyc... sam jestem czlonkiem jednego stowarzyszenia co prawda nie kibicowskiego, ale to raczej nic nie zmienia, bo w swietle prawa kibic to tez czlowiek mimo ze niektorzy ci*** mysla inaczej...

Viro

#7 Post autor: Viro » 29 cze 2003, o 21:47

Patton ma obsesje na tle "policji" :) i to dlatego
zeby zalozyc stowarzyszenie musisz miec co najmniej 15 osób, które uchwalą statut i wybiorą komitet założycielski. Rejestracji stowarzyszenia dokonuje sąd wojewódzki, może on jednak odmówić zarejestrowania, jeżeli nie spełnia ono warunków przewidzianych w ustawie.

Do stowarzyszenia mogą należeć małoletni poniżej 16 lat (za zgodą rodziców lub prawnych opiekunów). Uproszczoną formą jest stowarzyszenie zwykłe, nie posiadające osobowości prawnej, mogą je założyć 3 osoby, nie może jednak ono prowadzić działalności gospodarczej. Wolność tworzenia i działania stowarzyszeń to jedno z podstawowych praw i wolności obywatelskich. Stanowi także wyraz kształtowania się społeczeństwa obywatelskiego.

Chuliganeria

#8 Post autor: Chuliganeria » 29 cze 2003, o 22:34

najlepiej nich sie kazdy wypowie co o tym sadzi kto jest za a kto przeciw . mysle ze najlpeiej napisac tutaj bo nie kazdy np. moze przyjechac na spodkanie a po za tym sa wakacje :) ja np, jestem za

Viro

#9 Post autor: Viro » 29 cze 2003, o 22:39

stowarzyszenie bedzie na bank a juz sa czynione pewne kroki zeby powstalo

Muerte

#10 Post autor: Muerte » 29 cze 2003, o 22:46

Viro wziales to z encyklopedii? :)
Z tego co wiem to jeszcze chyba Urzad Miasta musi wyrazic zgode... przynajmniej w moim przypadku tak bylo.

volek
Kontakt:

#11 Post autor: volek » 29 cze 2003, o 23:06

Viro pisze:sprawa w toku:)
ale te jakies rzczy za darmo to nie tak
poprostu stowarzyszenie stwarza mozliwosci , ze mozesz legalnie starac sie o rozne rzeczy i wystepujesz nie jako szary nic nie znaczacy czlowieczek tylko jako organizacja
Viro,czy mógłbyś mniej więcej przybliżyć co to są te "różne rzeczy"?Dzięki z góry.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#12 Post autor: radzion » 30 cze 2003, o 08:46

te rozne rzeczy to moga byc np sponsorzy,ktorzy wyloza pare groszy na oprawe itp!!
a poza tym Muerte: piszesz o Urzedzie Miejskim,looknij troszke wyzej,Patton o tym napisal :wink:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#13 Post autor: Patton » 30 cze 2003, o 13:03

Mozecie mi naskoczyc :P Heheheheheheheh Pozdro all
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#14 Post autor: vahanara » 2 lip 2003, o 14:40

W Widzewie tworzą stowarzyszenie które ma finansować bierzącą działalność klubu. Może warto byłoby skrzyknąć ludzi którzy chcą coś dla klubu zrobić - nie chodzi mi o sprawy Ulras - w takie stowarzyszenie które mogłoby "zmontować" jakąś alternarywę dla naszych "zarządców"?
Myślałem że jak jakaś konkretna grupa zostanie członkami klubu to coś zdziała ale zanosi się na to że g...no z tego będzie. Tacy ludzie jak P. Rustanowicz - jeśli rzeczywiście chcą coś dla klubu zrobić, a w ramach istniejącego zarządu nie są w stanie, powinni wspomóc takie stowarzyszenie. Gdyby taka grupa miała za sobą grono "umówionych" sponsorów to nie byłoby chyba większego problemu żeby przejąć stery w klubie i doprowadzić do odrobiny normalności.
Problemem Ruch nie są nazwiska ludzi w zarządzie ale totalny brak kasy. Jeśli nikt się nie weźmie za szukanie potencjalnych sponsorów to będzie katastrofa...

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#15 Post autor: 19r20 » 2 lip 2003, o 16:38

vahanara powiedział:

Problemem Ruch nie są nazwiska ludzi w zarządzie ale totalny brak kasy. Jeśli nikt się nie weźmie za szukanie potencjalnych sponsorów to będzie katastrofa...

podpisuję się pod tym rękami nogami i czym tylko można

tylko kasa dla piłkarzy się liczy, bez niej każdy klub się rozpadnie itd

bez sponsora i wizji prowadzenia klubu bedzie cieżko...

je*** zaboli ich cała Polska pi***oli!

ODPOWIEDZ