Transfery. Zima 2008/2009.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- vahanara
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja mogę obstawić kto odejdzie, bo to znacznie prostsze w tej chwili
Nykiel - bo mu się kontrakt w grudniu kończy, choć akurat wolałbym żeby podpisał nowy, a na dodatek Mioduszewski, Perdijic, Adamski, Golem, Feruga (bo się bardzo lubią z Pietrzakiem), Pulkowski, Ćwielong, Fabus.
A jak nie teraz to w czerwcu.
Koniecznie musimy pozyskać napastnika i środkowego obrońcę, ale może będzie jakaś niespodzianka, jak latem. Na Słowaka raczej nie ma co liczyć..

Nykiel - bo mu się kontrakt w grudniu kończy, choć akurat wolałbym żeby podpisał nowy, a na dodatek Mioduszewski, Perdijic, Adamski, Golem, Feruga (bo się bardzo lubią z Pietrzakiem), Pulkowski, Ćwielong, Fabus.
A jak nie teraz to w czerwcu.
Koniecznie musimy pozyskać napastnika i środkowego obrońcę, ale może będzie jakaś niespodzianka, jak latem. Na Słowaka raczej nie ma co liczyć..

historiaruchu.pl
-
- Kontakt:
Ja uważam, że warto poszperać w I lidze, bo przykłady Peszki, Lewandowskiego czy nawet Małkowskiego pokazują, że to co dobre jest czasami na wyciągnięcie ręki. W związku z tym zaciekawiłem się troszkę I ligą i zacząłem śledzić różnego rodzaju artykuły na jej temat. Na ich podstawie wykrystalizowało mi się kilka nazwisk godnych uwagi, oczywiście pewnie nie wszyscy z nich byli by asami Ekstraklasy, ale conajmniej kilku mogło by nie zatanąć po wrzuceniu na szersze wody najwyżeszej klasy rozgrywkowej. Ale do rzeczy, o to lista. Podaje narazie tylko pozycje, nazwisko, wiek i drużynę. Do zakończenia rundy jesiennej jeszcze troszke czasu, więc z jej końcem lista może być uszczuplona/ zwiększona (jednak ze wskazaniem na to 1). W tym "rankingu" nie brałem pod uwagę zawodników takich klubów jak: Korona, Zagłebie Lubin i Widzew. Większość z was pewnie zna ich potencjał kadrowy i umiejętności poszególnych zawodników (jedyny wyjątek to Stawarczyk) .
Obrońcy
1. Krzysztof Hrymowicz (83 - rocznik) - Flota
2. Wallace Perez Bonevente (85) - Flota
3. Szymon Kapias (84) - GKS Katowice
4. Piotr Stawarczyk (83) - Widzew
5. Dariusz Gawęcki (83) - Kmita
6. Marcin Kiczyński (80) - Tur
Pomocnicy:
1. Adrian Mierzejewski (86) - Wisła P.
2. Kamil Majkowski (89) - Wisła P.
3. Bartosz Osoliński (88) - Znicz
4. Paweł Olszewski (85) - Tur
5. Jarosław Wieczorek (85) - GKS Jastrzębie
6. Janusz Iwanicki (82) - Motor
Napastnicy:
1.Piotr Dziuba I (83) - Flota
2. Maciej Tataj (80) - Dolcan
3. Emil Drozdowicz (86) - GKP
4. Łukasz Cichos (82) - Tur
5. Adrian Paluchowski (87) Znicz
Ciekawym pomysłem byłby casting (coś podobnego robili ostatnio w Bełchatowie i dzięki temu wyłowili Janusza Gola )
Obrońcy
1. Krzysztof Hrymowicz (83 - rocznik) - Flota
2. Wallace Perez Bonevente (85) - Flota
3. Szymon Kapias (84) - GKS Katowice
4. Piotr Stawarczyk (83) - Widzew
5. Dariusz Gawęcki (83) - Kmita
6. Marcin Kiczyński (80) - Tur
Pomocnicy:
1. Adrian Mierzejewski (86) - Wisła P.
2. Kamil Majkowski (89) - Wisła P.
3. Bartosz Osoliński (88) - Znicz
4. Paweł Olszewski (85) - Tur
5. Jarosław Wieczorek (85) - GKS Jastrzębie
6. Janusz Iwanicki (82) - Motor
Napastnicy:
1.Piotr Dziuba I (83) - Flota
2. Maciej Tataj (80) - Dolcan
3. Emil Drozdowicz (86) - GKP
4. Łukasz Cichos (82) - Tur
5. Adrian Paluchowski (87) Znicz
Ciekawym pomysłem byłby casting (coś podobnego robili ostatnio w Bełchatowie i dzięki temu wyłowili Janusza Gola )
1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/68,
1973/74, 1974/75, 1978/79, 1988/89, ?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Stawarczyk?Czy to nie jest czasem ten artysta z ktorego wysmiewaja sie wszyscy kibice Widzewa?:) Wydaje mi sie,ze to on.
Ale ogolnie zalozenie dobre.Warto bacznie obserwowac zmagania na drugim,czy nawet trzecim froncie,bo pewnie trafi sie tam kilka perelek.Problem jest taki,ze my musimy stosunkowo najszybciej dostrzec jakis wyrozniajacych sie zawodnikow i wczesniej ich zaklepac:)
Szkoda,ze tego Małkowskiego tak latwo odpuscilismy rok temu:)
Ale ogolnie zalozenie dobre.Warto bacznie obserwowac zmagania na drugim,czy nawet trzecim froncie,bo pewnie trafi sie tam kilka perelek.Problem jest taki,ze my musimy stosunkowo najszybciej dostrzec jakis wyrozniajacych sie zawodnikow i wczesniej ich zaklepac:)
Szkoda,ze tego Małkowskiego tak latwo odpuscilismy rok temu:)
-
- Kontakt:
Mam wrazenie , ze Malkowskiego nie odpuscilismy tylko pierw w chooja lecial Langer a zawodnik tez podchodzil do transferu z jakims malym entuzjazmem
W Ruchu musza grac Ci co chca , a jezeli chodzi o mlodych to Ci co BARDZO chca
Kowalczyk z Odry jest za darmo do wziecia w grudniu Mozna juz podpisywac kontrakt z tego co sie orientuje
Moglby byc ciekawa alternatywa dla Barana , Grodzickiego i Sadloka
Czas Adamskiego mysle , ze juz sie konczy
W Ruchu musza grac Ci co chca , a jezeli chodzi o mlodych to Ci co BARDZO chca
Kowalczyk z Odry jest za darmo do wziecia w grudniu Mozna juz podpisywac kontrakt z tego co sie orientuje
Moglby byc ciekawa alternatywa dla Barana , Grodzickiego i Sadloka
Czas Adamskiego mysle , ze juz sie konczy
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tych pilkarzy to brales chyba pod wzgledem rocznika tylko, bo umieszczenie tam Kapiasa (notabene prywatnie calkiem spoko czlowieka) to jakies nieporozumienie, bynajmniej nie dlatego ze gra u Cy9anow, ale ze poprostu slabo gra i robi wiele bledow w czasie meczy.
P.s wiem to z rozmow z raczej ludzmi znajacy sie na pilce i z 2 meczy jakie pokazywali na tvp3, by ktos nie pomyslal ze jezdze na gkse.
P.s wiem to z rozmow z raczej ludzmi znajacy sie na pilce i z 2 meczy jakie pokazywali na tvp3, by ktos nie pomyslal ze jezdze na gkse.
-
- Kontakt:
Jak napisałem
Możliwe, że w praniu może być inaczej, dlatego jeżeli wiecie coś więcej o tych zawodnikach to piszcie i chwała wam za to. Dzięki temu będzie możliwe uszczuplenie tej listy.
A co do kryterium przydziału, to nie ukrywam, że skupiałem się na zawodnikach przed 30. Bardzo dobrze w I lidzie sobie radzi np. Skwara, ale on to już wiekowy jest.
Lista ta powstała TYLKO na bazie opini z artykułów czy porównywania jedenastek kolejki z różnego rodzaju portali/gazet etc. Nie mam czasu na śledzenie meczów czy przeglądanie forum wszystkich I-ligowych drużyn.W związku z tym zaciekawiłem się troszkę I ligą i zacząłem śledzić różnego rodzaju artykuły na jej temat. Na ich podstawie wykrystalizowało mi się kilka nazwisk godnych uwagi
Możliwe, że w praniu może być inaczej, dlatego jeżeli wiecie coś więcej o tych zawodnikach to piszcie i chwała wam za to. Dzięki temu będzie możliwe uszczuplenie tej listy.
A co do kryterium przydziału, to nie ukrywam, że skupiałem się na zawodnikach przed 30. Bardzo dobrze w I lidzie sobie radzi np. Skwara, ale on to już wiekowy jest.
1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/68,
-
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Tak jak SODA pisze
Babiarz, Sobiech, Goncerz, Mizgajski, Trzmielewski, Struski, Sadlok, Sobczak, Feruga
To z nich wlasnie mamy budowac druzne na przyszlosc
Babiarz, Sobiech, Goncerz, Mizgajski, Trzmielewski, Struski, Sadlok, Sobczak, Feruga
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
jo bym podpisol na poczatku umowa z NYKIELEM bo GRZYBEK i JAKUBOWSKI to juz maja blizej jak dalej a synek jest dobry ino potrzebje gry i szkoda go oddawac za darmo
a nastepnie skupił bym sie na rozgrywajacym oraz napastniku i mysla ze jak kupimy dwoch dobrych graczy to bedzie dobrze a ewentulanie w tedy jak bedzie jeszcze kasa lub jakis talnet dobrac srodkowego obrone
a nastepnie skupił bym sie na rozgrywajacym oraz napastniku i mysla ze jak kupimy dwoch dobrych graczy to bedzie dobrze a ewentulanie w tedy jak bedzie jeszcze kasa lub jakis talnet dobrac srodkowego obrone
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]
[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]
[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]
-
- Kontakt:
a mi się marzy piłkarz pokroju Mietka Szewczyka: żelazne płuca, potrafi pie...ć z dystansu i op...ć jak ktoś się op...a
jakieś typy, bo nie widzę?

jakieś typy, bo nie widzę?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Feruga odpada nie pytaj nawet dlaczegowolfik pisze:Tak jak SODA pisze

Struski- ten zawodnik za 2-3 lata numer 1 w Polskiej piłce oczywiście na bramce

Sadlok - profesor , niech nabierze doświadczenia i kadra czeka

Babiarz - zawodnik świetnie sie zapowiadający , oby nie złapał kontuzji
można powiedziec że Ruch ma jedną z najzdolniejszą młodzież jak nie najlepszą obecnie w Polsce
A tak poza to musimy sie wzmocnic 3 bardzo dobrymi zawodnikami mysle tutaj o dwóch napastnikach ( chciałbym jakiegoś murzyna typu Chinyama) oraz obrońca
-
- Kontakt:
a jo powiem ze najlepszym transferem byloby cos osiagnac - bo tera sa my srednim teamem - wiec Sadlok zagro jeszcze jeden mecz dobrze i dostanie oferta z Fulham i tyla my go widzieli....
a jak bedzie sukces to mysla ze zawodnicy nie byda patrzec na wyjazd tak jak tera pacza
w koncu Ruch chce budowac zespol na mlodych - tak jak teraz - ze je w kij modych graczy dobrych - przynajmi wygladaja na dobrych graczy
- ino ze taki dobrze zapowiadajacy gracz zagro 2mecze dobrze i juz sie ustawia po niego zespoly z zagranicy - takie slabsze (energie cottbus - slaby team z Niemiec, Fulham bylo po Sadloka - ledwo sie uczimali)
i jak zbudowac zespol - to nie te czasy ze zawodnik bydzie grac dla Ruchu skuli przywiazania do barw itp.
a jeszcze pamietac ze na wypozyczeniu chyba jest MICHAL BRZOZOWSKI i RADOSLAW MIKOLAJEK (ten to chyba zrobil najgorszy transfer
tera pewnie miolby szansa sie pokozac - nowy trener lubiacy mlodosc
Struski
PO - ? SO=Sadlok LO=Trzmielewski
PP=Goncerz(jak sie nie myla to grol na ty pozycji z P.W-wa., Feruga SP=Babiarz,Mizgajski Mikolajek
Pomocnik lub napastnik: Michal Brzozowski
N= Sobiech, Sobczak
to taki szkielet narazie - jednak mimo wszystko Sobczak strzeli jeszcze 2-3 tory i juz beda chetni......
ale bardzi na temat: Jaroslaw Bieniuk - chyba ze trio Grodzicki-Baran-Sadlok bedzie gralo jak graja - szczegolnie mom na mysli Grodzicki - cza chopu zaufac
PP - tu nic nie potrzebujemy - jest Grzybek, Kicaj i mlodzi (podobnie ze bocznymi obroncami)
SP - tez dosc tlok jest - Straka wroci, Nowacki, Scherfchen - wg mnie Pulo bedzie miec ciezko zima bo jakby chcieli jeszcze kogos zyskac to jest 1szy w kolejce... - a mozliwe ze Boguslaw bedzie robic miejsce mlodym
LP - kaj jest ten Balaz.... - i zastanowiom sie nawet czy ta pozycja nie potrzebuje wzmocnienia - choc z pewny strony zas Brzyski mo pole do popisu
N= ............................................................................................................... wakat.................................................
tu nie ma co pisac - brak napastnika - chyba ze Boguslaw zaryzykuje i postawi na Sobiecha jak wyleczy sie (pisalo ze juz dochodzi do siebie) i czesciej Sobczaka ktory jakby nie bylo strzelil 6 torow - wiec powinien grac - to nie oznacza jednak ze nie potrzebujemy wzmocnien - jak dla mnie 1szym do odpadu jest Fabus i Haftkowski ktory sie pokazywol w lidze na ostatnie pora minut.,,,
Podsumowanie: jak naprowdy sie konczy kontrkt Nykielowi to wartko go podpisac, napatnik......
a jak bedzie sukces to mysla ze zawodnicy nie byda patrzec na wyjazd tak jak tera pacza
w koncu Ruch chce budowac zespol na mlodych - tak jak teraz - ze je w kij modych graczy dobrych - przynajmi wygladaja na dobrych graczy

i jak zbudowac zespol - to nie te czasy ze zawodnik bydzie grac dla Ruchu skuli przywiazania do barw itp.
a jeszcze pamietac ze na wypozyczeniu chyba jest MICHAL BRZOZOWSKI i RADOSLAW MIKOLAJEK (ten to chyba zrobil najgorszy transfer

Struski
PO - ? SO=Sadlok LO=Trzmielewski
PP=Goncerz(jak sie nie myla to grol na ty pozycji z P.W-wa., Feruga SP=Babiarz,Mizgajski Mikolajek
Pomocnik lub napastnik: Michal Brzozowski
N= Sobiech, Sobczak
to taki szkielet narazie - jednak mimo wszystko Sobczak strzeli jeszcze 2-3 tory i juz beda chetni......
ale bardzi na temat: Jaroslaw Bieniuk - chyba ze trio Grodzicki-Baran-Sadlok bedzie gralo jak graja - szczegolnie mom na mysli Grodzicki - cza chopu zaufac
PP - tu nic nie potrzebujemy - jest Grzybek, Kicaj i mlodzi (podobnie ze bocznymi obroncami)
SP - tez dosc tlok jest - Straka wroci, Nowacki, Scherfchen - wg mnie Pulo bedzie miec ciezko zima bo jakby chcieli jeszcze kogos zyskac to jest 1szy w kolejce... - a mozliwe ze Boguslaw bedzie robic miejsce mlodym

LP - kaj jest ten Balaz.... - i zastanowiom sie nawet czy ta pozycja nie potrzebuje wzmocnienia - choc z pewny strony zas Brzyski mo pole do popisu
N= ............................................................................................................... wakat.................................................
tu nie ma co pisac - brak napastnika - chyba ze Boguslaw zaryzykuje i postawi na Sobiecha jak wyleczy sie (pisalo ze juz dochodzi do siebie) i czesciej Sobczaka ktory jakby nie bylo strzelil 6 torow - wiec powinien grac - to nie oznacza jednak ze nie potrzebujemy wzmocnien - jak dla mnie 1szym do odpadu jest Fabus i Haftkowski ktory sie pokazywol w lidze na ostatnie pora minut.,,,
Podsumowanie: jak naprowdy sie konczy kontrkt Nykielowi to wartko go podpisac, napatnik......
-
- Kontakt:
Chlopie co Ty piszesz ...
Czyli nie warto stawiac na mlodych bo jak bedzie dobry to sie go odrazu sprzeda
Wiec po co , odwalamy tylko robote za innych
Daj spokoj , Sadlok mial isc do Fulham bo nie lapal sie do 1 skladu a Klub nie chcial mu stawac na drodze
Lepsza lawka w Fulham niz lawka w Ruchu
Ale jak bedzie czolowa postacia sredniaka pierwszoligowego ( poki co) w wieku 19 lat to juz sie nie martw i cena bedzie inna , i chceci wyjazdu pilkarza w tym wieku
Majac 19 lat jako obronca ma jeszcze duzo czasu zeby wyjechac
Jak trafisz na kretyna , ktory leci tylko na kase to nic nie zdzialasz ale takiego lepiej sprzedac bo nic z niego i tak nie wyrosnie
Mlodziez ,mlodziez ,mlodziez Sprzedawac po 4-5 latach z granice za dobra kase majac juz nastepcow
Tak sie robi interesy i wyniki
Oczywiscie obok mlodych musza grac takie Zajace zeby cos z tego bylo
Czyli nie warto stawiac na mlodych bo jak bedzie dobry to sie go odrazu sprzeda
Wiec po co , odwalamy tylko robote za innych
Daj spokoj , Sadlok mial isc do Fulham bo nie lapal sie do 1 skladu a Klub nie chcial mu stawac na drodze
Lepsza lawka w Fulham niz lawka w Ruchu
Ale jak bedzie czolowa postacia sredniaka pierwszoligowego ( poki co) w wieku 19 lat to juz sie nie martw i cena bedzie inna , i chceci wyjazdu pilkarza w tym wieku
Majac 19 lat jako obronca ma jeszcze duzo czasu zeby wyjechac
Jak trafisz na kretyna , ktory leci tylko na kase to nic nie zdzialasz ale takiego lepiej sprzedac bo nic z niego i tak nie wyrosnie
Mlodziez ,mlodziez ,mlodziez Sprzedawac po 4-5 latach z granice za dobra kase majac juz nastepcow
Tak sie robi interesy i wyniki
Oczywiscie obok mlodych musza grac takie Zajace zeby cos z tego bylo