pilkarze,trenerzy,dzialacze!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

pilkarze,trenerzy,dzialacze!!!

#1 Post autor: radzion » 15 maja 2003, o 18:38

Jako ze ostatnio mialem troche czasu to przemyslalem sobie kilka rzeczy dotyczacych Ruchu,poczawszy od pilkarzy,dzialaczy na kibicach konczac!w sumie to o kibicach mam najwiecej spostrzezen ale wszystko po kole!!

Narzekacie ciagle na pilkarzy,mi to rowniez sie zdarza,ale mam takie pytanie:dlaczego do 88 minuty meczu ze szczakowianka ich tak chwaliliscie ze niby graja bardzo doby mecz a po stracie bramki juz krzyczycie ze sa lamagami,frajerami itd.??gdyby nie stracili tej bramki to by wszystko bylo ok?czemu pilkarza kktory dajmy na to zszedl wczesniej wychwalacie, bijecie brawo,a po meczu za to ze zespol zremisowal rzucacie miesem??
czy nie uwazacie ze to tak nie powinno wygladac?
kolejna sprawa:dzialacze- jakis czas temu nasz prezes powiedzial mi osobiscie takie cos:gdyby to wy kierowaliscie tym klubem to by bardzo szybko upadl!!paie prezesie a pod pana kierownictwem niby co sie dzieje???do tego teraz afera z gorskim!!!jak mozna tak trktowac wogole czlowieka!!
rozmawialem dzis z bylym pilkarzem ruchu!powiedzial mi ze niby wszyscy narzekaja na pilkarzy ze ci sie tylko kloca o kase a nie graja!ale powiedzal tez ze rzeczywiscie wiekszosci pilkarzy jest ciezko wyzyc!!dajmy na to ze pilkarz dostanie te 5 tys zlotych!jakisczas pozyje za nie,ale pozniej wyplaty sie koncza,sa coraz wieksze zaleglosci,tak ze czasami az na chleb brakowalo,robi sie dlugi,az wreszcie po jakims czasie klub szanownie wyplaca malutka czesc kasy tylko zeby pilkarzom zamknac usta!tak ze ja w pewnym sensie nie dziwie sie pilkarzom ze wlacza o swoje!!!to sa normalni ludzi,ktorzy tak samo zeby jakos przezc musza kupic sobie cos do zjedzenia!!ci co maja jeszcze w miare wysokie kontrakty to pol biedy,ale co ma zrobic taki pilkarz ktory zarabia np 2 tys na miesiac a ktry wyplate dostanie raz na pol roku??
tak wiec wstyd powinno byc panu,panie prezesie za sprawe gorskiego!!wstyd!

kolejna rzecz:
mandrysz-----------jedno slowo::::rausssssssssssss!!!!

nastepna sprawa:
kibice:
i tu sie dopiero zaczynaja problemy!!!
ciagle ktos narzeka,ze na mecze chodzi malo ludzi,ze jest ch***wy doping,ze slabo graja,slaba oprawa,ze nikt nic nie robic!!!
ale drogi kibicu:zanim kolejnym razem bedziesz cos krytykowal zastanow sie czy ty jestes lepszy,nie mam zamiaru t nikogo oceniac osobiscie bo to nie ma sensu!kazdy z nas wie najlepiej czy stara sie przynajmniej robic cos zeby bylo lepiej!!!
po meczu ze szczakowapolowa zaczyna plakac ze kazano im usiasc na krzeselkach!!normalnie wstyd by wam bylo!jakii czas temu wszyscy narzekali na to ze ceny na stolki sa podwyzszone!teraz niedosc ze gro z was wlazla za friko,mogliscie usiasc na stolkach to jeszcze narzekacie i placzecie ze wam zamkneli 10!!ale to jeszcze nic,od razu tez dodajecie ze musieliscie prowadzic doping na 5 bo mlyn go chujowo prowadzil!!jak tak bardzo chcecie prowadzic doping to idzciedo mlyna i tam go prowadzcie,a nie ze pozniej narzekacie na wszystko dokola,za dlugo bedziecie narzekac ze np.plotki sa za niskei abo fany za ladne!!!
nastepno rzecz:padocie ze oprawy na szpilach sa ch***we!!!kurna wy byscie chcieli zeby na kozdym szpilu bolaoprawa choby na derbach z gieksa,?ok, moze byc ale czy wy wiecie ze to wszystko kosztuje???kto kupi race,kto kupi swiece dymne,kto kupi stroboskopy czy wulkany????
jest podane konto,czemu tak malo osob wplacilo jakas kase,czemu to sa ciagle te same osoby?na widzewie teraz podwyzszono bilety na mecz zlegia o 2 zlote tylko dlatego zeby bylowecej kasy na oprawe!!u nas jakby ktos tak zrobil to od azu polowa zaczela by plakac bo im kaza 2 zlote wiecej zaplacic!!!sadze tak bo juz troche komentarzy slyszalem w sobote na szpilu ze niby zawarto 10 i kaza abo do mlynu isc abo na stolki!ze niby zas ci*** z mlynu cos wymyslili!toz kur... najpierw narzekacie ze jestesmy slabi w dopingu itd a ak ktos cos prrobuje zrobic towielce to sa same ciul//...???
tu akurat nie chodzi mi tylko o forumowiczow ale ogolnie o wiekszosc kibicow ktora byla na szczakowej!!!
tak wiec mam do was prosbe,zanim kolejny raz bedzie sie wam chcialo krytykowac mlyn itd, zastanowcie sie czy jestescie lepsi???jak tak to ja wtedy naprawde nie rozumiem czemu tak slabo jest???
tak wiec sumujac:
mandrysz raus!!!!!!!!!!rogala wstyd!!!!!!!!!!grajki grac!!!!!!!!!kibice zastanowic sie i skonczyc narzekac-bo moglobyc gorzej(np sytuacjaw pogoni)

aha jesli tos czuje sie obarzony to trudno sie mowi!!!to jest moja opinia,a forum jest po to zeby ja wyrazac!!!a ze akurat to zdanie jest takie a nie inne to jest zasluga wlasnie niektorych z was samych!!

pozdro! :wink:

Bolek
Kontakt:

#2 Post autor: Bolek » 15 maja 2003, o 18:56

100% prawdy, lepiej bym tego nie ujol :wink:

radzion :klask: : klask: :!: :!:

p.s. atak wogole to na konto jeszcz nikt nic nie wplacil :?
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

Gość

#3 Post autor: Gość » 15 maja 2003, o 19:55

jestem pelen podziwu dla ciebie Radzion napisac taki dupny post i to jescze z sensem i tez zgadzam sie z tobaBRAWO!!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#4 Post autor: Patton » 15 maja 2003, o 22:15

radzion - to juz Brolu poniekad poruszyl.... najlepiej narzekac na mlyn itd. Ale jedno pytanie - ilu pomoglo chociaz fany rozwieszac, albo cokolwiek robic... A nie chce mi sie juz rozpisywac, powiem tylko tyle: cecha polakow jest to, ze potrafia tylko narzekac.... Tyle w temacie. Pozdrawiam!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

P BB

#5 Post autor: P BB » 15 maja 2003, o 22:45

Jest mi wstyd, czuje sie obarzony a właściwie obdarzony i dziękuję
za możliwośc po 33 latach kibicowania Ruchowi za możliwość skorzystania
z krzesełek.Dziekuję pomysłodawcom.
Szkoda że to był przymus !!!
W tramwaju czy autobusie nikt starszemu miejsca nie ustąpi
a tu na Ruchu taka kultura,coś wspaniałego.
Już jestem ciekaw co bedzie na następnym meczu, może obowiązkowo
- młyn dla wszystkich.

Tak poważnie to wszystko fajnie, ale proszę pamiętać że na mecz
przychodzą też troszeczkę starsi kibice i oni też mają swoje prawa
i nie chcą być w żaden sposób ograniczani.
Obiecuję już nie narzekać . Jest OK.

- Ten co uparcie będzie chciał mieć prawo do decydowania o miejscu
na widowni.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: gerhat » 16 maja 2003, o 00:01

radzion, brawo, bardzo dobry tekst, co do mandrysza to uważam jednak że powinien dograć do końca, nie zgodził się Lorens to nie ma innego wyjścia, wariant z Machcińskim juz przerabialiśmy, Skończyło się IIligą.

Pozostałe wątki chciałem wyrazić w innym temacie, ale paru gosci sie obruszyło, że im wypomniałem narzekanie i siedzenie w domu zamiast pójscie na mecz. Cóż, prawda w oczy kole. Twój tekst jest o wiele lepszy więc pewnie Cię nie zbluzgają, a może już poszli na te merkety i tego nie czytają :lol:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#7 Post autor: radzion » 16 maja 2003, o 07:49

mozliwe gerhat,wiecej dotego tematu nie bede pisac,bo napisalem juz wszystko!aco do mandrysza to zle to napisalem,ww tym wypadku i ak musi dogac do konca,bo nie ma innego ternera ktory w tej chwili podjal sie tej pracy!!codzi mi o to ze niezaleznie od tego czy sie utzymamy bez barazy,czy po barazach,czy nie daj boze spadniemy to temu panu i tak powinnismy podziekowac!!

ps
takie pytanie zupelnie nie w temacie,poprostu nie chcialo mi sie nigdzie szukac i otwierac nowego tematu:
o ktorej dzisiaj jest en trening na slask przed GP Europy?

pko

#8 Post autor: pko » 16 maja 2003, o 10:28

temat dzialaczy pilkarzy trenerow zlewam bo na to nie mamy wplywu o czym juz sie chyba przekonalismy wszyscy
kibice:
radzion mowisz cyt: ... ogolnie o wiekszosc kibicow ktora byla na szczakowej

tak bywa kiedy sie stara podporzadkowac wiekszosc ... a szczerze mowiac bylem na piatce i narzekali tylko ci ktorzy od LAT zasiadaja na 10 i w du*** mieli krzeselka nawet jak te byly w tej samej cenie co sektory stojace bo nie o nie tu chodzi ale o przyzwyczajenie i nawyki jakos my wam mlyna nie przestawiamy z 7 na inne sektory choc zawsze uwazalem ze powinien on znajdowac sie na przeciwko trybuny glownej pewnie tego nie pamietasz ale tak kiedys bywalo.

radzion mowisz cyt: ... niedosc ze gro z was wlazla za friko

heh zdaje sie ze wiekszosc identyfikatorow posiadaja ludzie z mlyna i to ich jak to okreslil ladnie pan rzecznik chciano nagrodzic za to ze sa z klubem na dobre i na zle ... sadzac z tego w jakim tempie ten mlyn topnieje z meczu na mecz chyba jednak nie do konca tak jest ...
lekarstwem na twoj zarzut jest zasada albo wszyscy albo nikt

radzion mowisz cyt: ... na widzewie teraz podwyzszono bilety na mecz zlegia o 2 zlote tylko dlatego zeby bylowecej kasy na oprawe

nie wiem czy pamietasz na ruchu byla taka inicjatywa juz ladnych pare lat temu 1 zl z biletu kupionego przez posiadaczy ident szla na klub kibica i co jakos upadla?

radzion mowisz cyt: ... padocie ze oprawy na szpilach sa ch***we

ja osobiscie powiedzialem tylko ze sa slabe ... swego czasu trzeba jasno powiedziec ze to my tu na gornym slasku rozkrecalismy ultras to my pokazywalismy baloniki fanki kartoniady z tym ze jest jak jest i teraz mowiac szczerze pod tym wzgledem jestesmy dopiero 3 ekipa gdzies po drodze zlekcewazylismy przeciwnikow i to teraz my musimy gonic i sie starac nie dawac powodow do riposty ze strony wentylatorow kiedy to jawnie nasmiewalismy sie z nich za odpalenie tych ochujalych barw kiedy to w 2 ostatnich meczach robimy to samo (brrrry okropne i efekt slaby)
zreszta mowiac szczerze najpierw wszyscy popracujmy nad dapingiem werbalnym a dopiero pozniej wizualnym gdzyz nawet ta czesc wydawac by sie moglo najprostrza wychodzi nam slabo malo ktory z bywalcow mlyna potrafi zaspiewac cokolwiek dluzszego od zawsze wierni ... i hej gol ... dlatego wlasnie 10 stara sie zeby jaks melodie chociaz wprowadzic do tych wykrzykiwanych hasel ktore powoli staja sie sloganami

radzion mowisz cyt: ... jak tak bardzo chcecie prowadzic doping to idzciedo mlyna

to czesciowo powiazany temat z pierwszym ale do tego dochodzi jeszcze element czysto praktyczny podczas meczu procz "przezywania" samego "widowiska" sie jeszcze rozmawia ciezko bylo by starszym wiekiem kibicom nawijac o niektorych sprawach z 17-tolatkami dlatego z wiekiem wiekszosc wiary ktora w latach poprzednich zasiadala w mlynie przechodzila na 10 zeby miec luz i dac miejsce mlodszym do popisu ... inna sprawa jest frekwencja w samym mlynie ktora jest coraz mizerniejsza ale przypomnij sobie ile osob przed meczem z gieksa stalo przed bramami bo nie mialo na bilet i czekalo az im ktos pare zlotych dorzuci popatrz co sie dzieje przed kasami kiedy to kazdy jest rencista ... kiedys ktos opowiedzial mi ciekawa historje jak to kibice lecha przyjechali na mecz do wentylatorow i czesc z nich nie miala na bilet reszta zrzucila sie na bilet dla tych ktorzy ich nie mieli byl tylko jeden warunek MUSIELI BYC ku*** TRZEZWI

radzion mowisz cyt : ... zastanowcie sie czy jestescie lepsi???

jestesmy rozni inie ubierajmy sie w te same ciuszki bo to prowadzi do komunizmu ktorym pogardzam mimo ze z jego zalozeniami mozna by sie zgodzic gdy bylo sie organizmem jednokomorkowym a i tego nie wiem na bank

szacunek dla pf

Ruda Śląska

#9 Post autor: Ruda Śląska » 16 maja 2003, o 10:50

Radzion a czy ty się dziwisz ze kibice narzekają????? Płacą to wymagają... Przykład ; jedziesz na mecz przez całą polskę płacisz tam jakąś kasy żeby sobie obejrzeć tych piłkarzyków a oni przechodzą obok meczu jak wtedy reagujesz????? Było juz trochę spotkan bez walki , bez ambicji, trener nie liczy na swoich zawodników tylko na inne kluby , więc My się mamy z tego cieszyć??? Narzekasz na kibiców , zobacz sobie pogoń kiedyś chodziło po 15 tyś ... a teraz u Nas zawsze dużo nie chodziło tylko chodzą Ci sami od zawsze niezależnie od wyników , klub gra słabo a na wyjazdy trochę osób jezdzi ..... Najlepis w tym klubie są własnie KIBICE.PozdRowienia

deniss
Kontakt:

#10 Post autor: deniss » 16 maja 2003, o 13:27

pko ty zas o tej dziesionie :roll: przypomnij sobie co bylo na poczatku sezonu jak bilety na krzeselka byly po 10 zl , na 4,5,6 sektorze fol a na dziesionie 30 osob bo reszta poszla na krzeselka, tyle tylko za wtedy nikt nie zamykal 8,9,10, sektora i nie bylo powodow do nazekan :D
moim skromnym zdaniem nie zamykac zadnych sektorow a bilety poza trybuna gl w jednej cenie to kto bedzie chcial stac w ''tlumie'' 30 osbowym na 10 sektorze to niech tam idzie i bedzie spokuj
pozdRo
MOJA JEDYNA MIŁOSC TO
NIEBIESCY

pko

#11 Post autor: pko » 16 maja 2003, o 13:49

heh 30 no to przykro ze tak slabo liczysz i nie zas o 10 tylko o kibicach ogolnie a jak cie ku*** ta 10 tak boli to siedz se na 7 i zostaw temat

Awatar użytkownika
Adi-Żory
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12 Post autor: Adi-Żory » 16 maja 2003, o 13:52

Radzion super tekścik!!!!!!
Ja się zgadzam z tobą w 100 %.
Brawo za taki post!!!!!!!!!!
Pozdro.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#13 Post autor: radzion » 16 maja 2003, o 14:08

pko pisze:radzion mowisz cyt: ... niedosc ze gro z was wlazla za friko

heh zdaje sie ze wiekszosc identyfikatorow posiadaja ludzie z mlyna i to ich jak to okreslil ladnie pan rzecznik chciano nagrodzic za to ze sa z klubem na dobre i na zle ... sadzac z tego w jakim tempie ten mlyn topnieje z meczu na mecz chyba jednak nie do konca tak jest ...
lekarstwem na twoj zarzut jest zasada albo wszyscy albo nikt
widzisz przed meczem pisalem post o tym,pisalem tez do rzecznika!uwazam bowiem ze to jest niesprawiedliwe ze jedni wchodza za friko a drudzy nie!!

a co do postu Rudy Ślaskiejto powiem tak:zgadzam sie z toba ze i tak w tym klubie najlepsi sa kibice,ale gdybys czytal uwaznie to bys przeczytal ze sam napisalel ze moglo byc gorzej np (sytuacja w pogoni) i zeby kibice nie narzekali tak na to wszystko,pozostawiam tu sprawe gry zespolu,chodzi mi o krytykowanie kibicow przez kibicow!
zreszta tu nie chodzi o krytykowanie bo to nie ma senu,tu chodzi oto zeby wymsylic i zrobic cos co tsa sytuacje poprawi,ale niestety jak widac kazda inicjatywa ze strony klubu kibica jest od razu torpedowana przez kibicow z wiekszym stazem, a ktorzy zyja tylko przeszloscia i wspomnieniami jak to kiedys bylo pieknie!
to tyle ode mnie w tym temacie!!

WOJTEKK

#14 Post autor: WOJTEKK » 16 maja 2003, o 14:17

tak czytałem Radzion posty po meczu ze szczakowianka,wypowiedzi i nawet niechciało mi sie odpisywac ,ale to co napisałes siedziało we mnie i dzieki za takie pismo :!: zgadzam sie z Toba wsprawie,ze do 89 minuty wszyscy byli cacy na boisku,przyjechałem na mecz ze znajomym (Niemcy)na główna trybune jakiez było jego zdziwienie,ze nagle zaczeli wszyscy kurwowac :oops: :oops: odpowiadac na jego pytania było mi wtedy juz naprawde trudno i wstyd.Mandrysz powinien do konca rundy pozostac a ewentualnie zmiane trenera zrobic ale naprawde dobrego,który ma juz w swoim dorobku sukcesy,jezeli taki sie nie znajdzie mysle,ze powinien Mandrysz budowac zespól od podstaw.Co do graczy-sami oni powinni sobie odpowiedziec na pytanie czy dalej chca reprezentowac barwy RUCHU.

Ruda Śląska

#15 Post autor: Ruda Śląska » 16 maja 2003, o 14:20

Co do tej 10 Ci ludzi przyzwyczaili się tam chodzić więc im się nie dziwię,choć tak było fajnie , napewno kazdy z Nas ba np; swoją ulubiną knajpę do której lubi chodzić i trudno byłoby nagle ją porzucić idąc dalej , każdy z Nas ma Ten jeden klub jakby ktoś kazał Nam go zmienić jaka byłaby reakcja??? Wez też pod uwagę ze to jednak 10 ostatnio kręciła doping nawet ankieta była .... więc nie wiem czy to jest do konca trafiony pomysł.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ