No i zaczyna się powoli transferowa gorączka. Mam nadzieję że podczas letniego okienka działacze lepiej się postarają. Co do tej współpracy z Wisłą. Jestem absolutnie na NIE. Nie wyobrażam sobiebyśmy byli jakąć filią jakiegoś tam zespołu z Polski. Czy w Hiszpanii Real Madryt zostałby filią Realu Sociedad??Portal Gazeta pisze:Menedżer piłkarza zastanawia się jednak, czy dla utalentowanego napastnika Ruchu Chorzów to dobry moment na zmianę klubu
Przypomnijmy, że zimą kluby doszły już do porozumienia. Ćwielong nie przeszedł jednak do Wisły, bo nie uzgodnił warunków indywidualnej umowy: chciał więcej, niż mógł mu zaoferować klub.
Działacze niebieskich byli rozczarowani, bowiem transfer Ćwielonga spowodowałby, że Ruch wyczyściłby dług, jaki ma wobec klubu spod znaku "Białej Gwiazdy". Nieoficjalnie mówi się o kwocie sięgającej miliona złotych. Gdy negocjacje zakończyły się fiaskiem, Mariusz Heler, prezes Wisły, zapewnił, że wiosną strony wrócą do tematu.
- Rozmowy są kontynuowane. Sprawa nie umarła - mówi Krzysztof Ziętek, dyrektor chorzowskiego klubu.
Słowa dyrektora potwierdza Tomasz Kaczmarczyk, menedżer piłkarza, który spotkał się z prezesem Helerem po meczu Wisły w Wodzisławiu. - Transfer wciąż jest możliwy, ale moim zdaniem na dziś dla Piotrka nieopłacalny. W aktualnej formie nie miałby co liczyć na grę w krakowskim klubie, a gra w rezerwach to żadne wyróżnienie i zysk, pamiętając o tym, że Ruch pewnie zmierza do ekstraklasy. Lepiej, żeby ograł się w lidze, a potem decydował na transfer - mówi Kaczmarczyk, który przypomina, że Ćwielongiem interesowały się też GKS Bełchatów i Zagłębie Lubin.
- Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu jest dobro piłkarza, a zysk dopiero na drugim. Zdarzyło się już, że wykupiłem piłkarza z klubu, w którym nie miał szans na grę. Wiem, że Piotrkowi przydałaby się zmiana otoczenia, ale może jeszcze nie teraz... - zawiesza głos.
Wygląda jednak na to, że działacze Ruchu będą chcieli sprzedać Ćwielonga. - Zawsze, kiedy dobry piłkarz odchodzi z klubu, to są zyski i straty. Każdy kij ma dwa końce. Rozmawiamy też o możliwości współpracy z Wisłą. Zobaczymy, co z tego wyjdzie - mówi Ziętek. Dyrektor nie chce zdradzić, co kryje się pod pojęciem "współpraca", ale prawdopodobnie w grę wchodzi wymiana zawodników.
- Pewnie, że szukamy nowych piłkarzy. Nazwiska? Igor Sypniewski, Tomasz Hajto, Marcin Baszczyński... Nie, nie tych! Ale tego typu - żartuje Ziętek. Dla niewtajemniczonych: piłkarze, których wymienił dyrektor, to tzw. źli chłopcy polskiej piłki nożnej.
Letnie transfery....
Letnie transfery....
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
Hmmm ja bym obral inny kierunek ...
Na dobrych pierszoligowcow nas nie stac ale z wyrozniajacych sie ambitnych drugoligowcow mozna zbudowac dobry zespol :
Kandydaci majacy potencjal nie mowie ze wszyscy sie nadaja , to juz zagdanienie dla sztabu szkoleniowego :
Broniewicz
Zasada
Krzysztof Bak
Mezyk
Witkowski
Jeziorny
Bracia Gancarczyk
Robaszek
Hosic ( tego chlopa na srodek brac bez zastanowienia)
Marczak
Piotr Wisniewski
Tomasz Podgorski
Strózik
Kalinowski
Chrapek
Misan
Gęsla
W 1 lidze kontrakt konczy sie bodajze Rachwalowi
Trzeba kombinowac takie zycie ale bedzie dobrze
Na dobrych pierszoligowcow nas nie stac ale z wyrozniajacych sie ambitnych drugoligowcow mozna zbudowac dobry zespol :
Kandydaci majacy potencjal nie mowie ze wszyscy sie nadaja , to juz zagdanienie dla sztabu szkoleniowego :
Broniewicz
Zasada
Krzysztof Bak
Mezyk
Witkowski
Jeziorny
Bracia Gancarczyk
Robaszek
Hosic ( tego chlopa na srodek brac bez zastanowienia)
Marczak
Piotr Wisniewski
Tomasz Podgorski
Strózik
Kalinowski
Chrapek
Misan
Gęsla
W 1 lidze kontrakt konczy sie bodajze Rachwalowi
Trzeba kombinowac takie zycie ale bedzie dobrze

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Rachwał przymierzan juz jest do Lubina. Michniewicz go podobno widzi
Z tej listy to na pewno Broniewicz jak dla mnie. Choc jak sie nie udalo zima, to teraz jak Czarne koszule dobrze graja, bedzie jeszcze trudniej.
Ciekawy jest ten Jarka z Górnika. Calkiem niezle sie wprowadzil w ekstraklase. Ze prawdopodnego spadkowicz Pogonii: Celeban, Grosicki, Kowal. Na kartach chyba od Ptaka, ktory moze juz sie wycofa z polskiej pilki.
Z tej listy to na pewno Broniewicz jak dla mnie. Choc jak sie nie udalo zima, to teraz jak Czarne koszule dobrze graja, bedzie jeszcze trudniej.
Ciekawy jest ten Jarka z Górnika. Calkiem niezle sie wprowadzil w ekstraklase. Ze prawdopodnego spadkowicz Pogonii: Celeban, Grosicki, Kowal. Na kartach chyba od Ptaka, ktory moze juz sie wycofa z polskiej pilki.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Broniewicz - nie do wyjęcia
Zasada - skąd wniosek że Klimek lubi Mercedesy
Krzysztof Bak - brat Mirka ?, to już było zresztą wiek już nie ten
Mezyk -napastników ci unas dostatek, takich chimerycznych też
Witkowski - jw.
Jeziorny - popieram
Bracia Gancarczyk - druga liga to ich kres możliwości wg. mnie
Robaszek - a na cóż
Hosic ( tego chlopa na srodek brac bez zastanowienia) - przypuszczam, że nie do wyjęcia
Marczak - jak wyżej
Piotr Wisniewski - Misiurę już mamy
Tomasz Podgorski - popieram
Strózik - niech sobie siedzi w tym sejmie
Kalinowski - patrz Wiśniewski
Chrapek - patrz Witkowski
Misan - patrz Męzyk
Gęsla - patrz Misan
W 1 lidze kontrakt konczy sie bodajze Rachwalowi - tylko bez takich :-)
my po prostu potrzebujemy obsadzenie trzech kluczowych pozycji: kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika, a także kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika, oraz kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika . Moja propozycja - Szymkowiak, Surma, Kaka
Zasada - skąd wniosek że Klimek lubi Mercedesy
Krzysztof Bak - brat Mirka ?, to już było zresztą wiek już nie ten
Mezyk -napastników ci unas dostatek, takich chimerycznych też
Witkowski - jw.
Jeziorny - popieram
Bracia Gancarczyk - druga liga to ich kres możliwości wg. mnie
Robaszek - a na cóż
Hosic ( tego chlopa na srodek brac bez zastanowienia) - przypuszczam, że nie do wyjęcia
Marczak - jak wyżej
Piotr Wisniewski - Misiurę już mamy
Tomasz Podgorski - popieram
Strózik - niech sobie siedzi w tym sejmie
Kalinowski - patrz Wiśniewski
Chrapek - patrz Witkowski
Misan - patrz Męzyk
Gęsla - patrz Misan
W 1 lidze kontrakt konczy sie bodajze Rachwalowi - tylko bez takich :-)
my po prostu potrzebujemy obsadzenie trzech kluczowych pozycji: kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika, a także kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika, oraz kreatywnego ofensywnego środkowego pomocnika . Moja propozycja - Szymkowiak, Surma, Kaka
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pach to przecież nasz czlowiek tylko zbładził na chwile :lol:MkF pisze:mysle ze z Sosnowca jest jednak do wyjecia Pach jesli Zaglebie awansuje ale zostanie zas cofniete do 2 ligi![]()
a Broniewicz razem z naszym Baranem na serio obrona na 1lige , ale nie wiem czy jestesmy w stanie placic mu taka pensje jaka dostaje co miesiac na Konwiktorskiej - 15tys. :shock:
MŁODZI TRENUJCIE!!!
-
- Kontakt:
to niech już zostanie takim zabłąkanym rycerzem i .... mu w plecy. Nie dla Judaszy !aju pisze:Pach to przecież nasz czlowiek tylko zbładził na chwile :lol:MkF pisze:mysle ze z Sosnowca jest jednak do wyjecia Pach jesli Zaglebie awansuje ale zostanie zas cofniete do 2 ligi![]()
a Broniewicz razem z naszym Baranem na serio obrona na 1lige , ale nie wiem czy jestesmy w stanie placic mu taka pensje jaka dostaje co miesiac na Konwiktorskiej - 15tys. :shock:
piłkarze to nie patrioci tylko najemnicy kto płaci lepiej lub lepszy poziom reprezentuje tego koszulke zakladaja XXI wiek wyścig szczurów......slavo pisze:to niech już zostanie takim zabłąkanym rycerzem i .... mu w plecy. Nie dla Judaszy !aju pisze:Pach to przecież nasz czlowiek tylko zbładził na chwile :lol:MkF pisze:mysle ze z Sosnowca jest jednak do wyjecia Pach jesli Zaglebie awansuje ale zostanie zas cofniete do 2 ligi![]()
-
- Kontakt:
są granice wszystkiego, nawet wyścigu szczurów. Jest jeszcze mnóstwo koszulek, które sobie "profesjonalista" Pach może zakładać. Byle nie Ruchu19sas20 pisze: piłkarze to nie patrioci tylko najemnicy kto płaci lepiej lub lepszy poziom reprezentuje tego koszulke zakladaja XXI wiek wyścig szczurów......
-
-
- Kontakt:
ok, ale zaraz po tym jak ty wprowadzisz zakaz dyskutowania na tym forum o ....... czymkolwiek.buger23 pisze:Wyscie sie chyba mineli z powolaniem... tak zrecznie sie poslugujecie wszyskimi nazwiskami z taka pewnoscia ich przydatnosci do druzyny, ze nie jeden klub bez wachania by wos zatrudnil...Dejcie sie ogloszenie do sekretariatu SSA Ruch Chorzów o stanowisko dyrektora sportowego, moze wos najma...
Bedzie to wtedy pierwsze w świecie forum bezdyskusyjne
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jakoś ta koncepcja o złych chłopcach, pokazuje, że chyba nie do końca spójna jest polityka działaczy i trenera, ale pewnie to żart, ironia i na odczepnego by dziennikarz dał spokój. A co do tej współpracy, to już raz taką niby mieliśmy, ale jakoś dziwnym trafem zawsze ten temat sie pojawia jak to Wisła chce naszego piłkarza, a jak już go dostaje to coś w późniejszym czasie o żadnej współpracy nie słychać.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt: