Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
siwy zabRze

#976 Post autor: siwy zabRze » 29 kwie 2009, o 21:57

http://kibice.net/news/706-Widzew_ustan ... netow.html
:szok:

i to jest marketing a my som 200 lat za murzinami

panie rzecznik skopiuj to i pokorz <o ile momy jakos osoba odpowiedzialno za marketing>
tak sie kibicow przyciago na stadion .... do roboty !!!

Misiek
Kontakt:

#977 Post autor: Misiek » 1 maja 2009, o 21:01

scaneRboy pisze:a ile kosztowało zaproszenie na tą konferencję? Najcześciej to wyglada tak, że kasuje się od uczestników kupę kasy, załatwia jakieś żarcie i kilku prelegentów - i to jest cała konferencja.

Może lepiej byłoby samemu po sezonie zorganizować na Stadionie Śląskim taką konferencję/targi klubów, mediów i sponsorów - nie tylko piłki nożnej. Jednorazowo trochę zarobić kasując za udział, wyrobić kontakty i po raz kolejny pokazać, że to my mamy inicjatywę!
Cały czas większość Polaków - również tych bogatych lub zarządzających dużymi firmami myśli, że Śląsk to syf, bo taki obrazek widzą w waszawskiej telewizorni.
Świetny pomysł. :padam:
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

Awatar użytkownika
ch-R

#978 Post autor: ch-R » 11 maja 2009, o 15:30

Obrazek

Oficjalny sklep Zagłębia Lubin
U nas też to mogło by tak wyglądać ....aaa szkoda godki.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

scaneRboy
Kontakt:

#979 Post autor: scaneRboy » 11 maja 2009, o 15:50

simonsays pisze:
scaneRboy pisze:a ile kosztowało zaproszenie na tą konferencję? Najcześciej to wyglada tak, że kasuje się od uczestników kupę kasy, załatwia jakieś żarcie i kilku prelegentów - i to jest cała konferencja.

Może lepiej byłoby samemu po sezonie zorganizować na Stadionie Śląskim taką konferencję/targi klubów, mediów i sponsorów - nie tylko piłki nożnej. Jednorazowo trochę zarobić kasując za udział, wyrobić kontakty i po raz kolejny pokazać, że to my mamy inicjatywę!
Cały czas większość Polaków - również tych bogatych lub zarządzających dużymi firmami myśli, że Śląsk to syf, bo taki obrazek widzą w waszawskiej telewizorni.
wydaje mi sie, ze najpierw trzeba miec wyrobiana marke, zeby ktos chcial na to przyjechac. bo najpierw zapraszasz prominentnych gosci do wyglaszania wykladow, a potem zapraszasz zainteresowanych, ktorzy przyjada na te wyklady nie dla Ciebie, nie dla Slaska, ale dla wykladowcow i kontaktow. A tu kto mialby przyjechac, jesli zarzad prowadzi otwarta walke z kibicami, przez np. zakazanie sprzedazy eRki w sklepie, zamykajac swego czasu forum itd itp. Czym oni mieliby zachecic slawnych gosci do przyjazdu na konferencje promujaca wspolprace z zarzadem czy profesjonalne dzialania marketingowe, skoro w Ruchu powyzszych nie ma???
czasem wystarczy dobre żarcie i ladne hostessy :hyhy:

staRvin
Kontakt:

#980 Post autor: staRvin » 11 maja 2009, o 16:05

ch-R pisze:Obrazek

u nos by zrobili taki sklep to az sie boja myslec jakie ceny za koszulki meczowe by byly! jak tera 150zl to nie wyobrazom sie wiela w takim sklepie by kosztowala...i jeszcze co sezon nowy model ;]

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#981 Post autor: milanos » 11 maja 2009, o 16:11

staRvin pisze:
ch-R pisze:Obrazek

u nos by zrobili taki sklep to az sie boja myslec jakie ceny za koszulki meczowe by byly! jak tera 150zl to nie wyobrazom sie wiela w takim sklepie by kosztowala...i jeszcze co sezon nowy model ;]
Drogo?
Tam mają po 150zł koszulki dziecięce

A normalne meczowe po 180zł

http://www.zaglebie-lubin.pl/sklep
Obrazek

Awatar użytkownika
ch-R

#982 Post autor: ch-R » 11 maja 2009, o 16:16

Znajdą sie tacy co zapłacą , zresztą klub musi jakoś zarabiać ! Ale nie tak jak jest wtej chwili że kajś do klubu trzeba iśći coś sobie kupić . Szkoda że z Frontalem nie wyszło , ale w takim kierunku musi iść klub tak jak Zagłębie , sklep oficjalny musi jakoś wyglądać do cholery !!!
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

RudY
Kontakt:

#983 Post autor: RudY » 3 cze 2009, o 14:29

Co powiecie na temat nowych strojów z lotto ?? Ja ostatnio nie miałem co robić i takie sobie zrobiłem Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 cze 2009, o 14:45 przez RudY, łącznie zmieniany 3 razy.

RudY
Kontakt:

#984 Post autor: RudY » 3 cze 2009, o 14:50

Tak ja widziałbym cały strój: Obrazek
Czysty, bez sponsorów itp.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2009, o 19:45 przez RudY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#985 Post autor: jalboss » 3 cze 2009, o 18:45

Z całym szacunkiem ale, podaruj se to serducho, one jest dobre jako naklejka na mantel w styczniowo niedziela
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

RudY
Kontakt:

#986 Post autor: RudY » 3 cze 2009, o 19:46

Już bez zbędnych sponsorów itp.

Tomasz
Kontakt:

#987 Post autor: Tomasz » 3 cze 2009, o 21:17

tak sie juz pora dni mysla i patrza i nasuwo mi sie duzo roznych mysli. Zaczna od tego ze jo jest calkowitym przeciwnikiem "akcji na plus" w przeriwe, haji na stadionie, bicia sie z policjom abo ochronom i godania ze nos te paly prowokowaly albo chelmy! mie jakos niy prowokujom!! i to jest jedyn ypny minus ze zawsze sie lubimy same cos zadupic. Z drugi jednak strony, niy chca usprawiedliwac powyzszych dzialan, ale zdowo mi sie ze cos tu jest niy tak!....patrzac ino na szczewa, albo Legia, przeca na tamtych meczach tyz som chaje mniejsze abo wiynksze ale som, na nos zawsze jest jakos kara do nich niy ma zodny. Ciekawi mie ino, jak to bydzie z tym zachowaniym zaboli po ostatni kolejce czy cos znojdzie pzpn do nich abo wojewoda?. Zaczynom dostrzegac, ze z nos sie robi ciuli, debili i awanturnikow a inksze to som cacy!... idac dalij to wszystko ze momy takie a nie inne czasym gupie zachowania, do tego media nos niy lubiom to nasz marketing a zwlascza PR lezy na pysku i kwiczy. Patrzcie ino teraz, co sie dzieje jak gornik zleciol, jo sie niy przypominam zeby przy naszym spadku, ftos takie larmo na calo Polska robiol 3 razy dziynnie konferyncje rozmowy z trenerym, prezesem i biydnymi kibicami, sprowokowanymi przez policje i kochajacymi swoj klub ponad wszystko, skuli takich rzeczy alianz kery widzi sie w telewizji 100 razy na minuta, chce z nimi czimac dali... w kolo nos niy ma rozglosu, niy ma reklamy, niy ma pozytywnego pr, nikt nawet niy godo ze momy remont na stadionie, cokolwiek sie dzieje jest cicho! dzialnia marketingowe powinny isc zatym w tym kierunku, zeby o nos bylo glosno i zeby my durch byli w mediach, najlepi w pozytywnym wymiarze... i wtedy mogymy pomyslec o sponsorze, bo tak jak mocie wyzy 15-20 tysiyncy na meczu, do kasa klubowi, ale niy do stabilny pozycji finansowy i niy przyciagnie sponsora... ot co!..... tele :) trocha zakryncone ale chyba wiycie o co mi chodzi,, i co z tego wyniko!
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#988 Post autor: Scypion » 4 cze 2009, o 07:37

Dokladnie. Nasi kibice musza w koncu zrozumiec, ze media i cala banda potocznie nazywana wymiarem sprawiedliwosci traktuja nos specjalnie i sami przestac wystawiac sie na szlag.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#989 Post autor: wolfik » 6 cze 2009, o 17:18

A może by tak mecze Pucharu Ekstraklasy rozgrywać w fanclubach. Teraz to są praktycznie sparingi, które mało kogo interesują. Ale gdyby Ruch miał zagrać na przykład w Siemianowicach, Mikołowie, Żorach czy Radlinie to już byłoby to dla tych miast spore wydarzenie. Wystarczy sobie przypomnieć atmosferę w Brennej na sparingu w tamtym roku.

Nie wiem jedynie jak jest z wymogami odnośnie stadionów na PE i czy PZPN by nie robil problemów.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Elmer
Kontakt:

#990 Post autor: Elmer » 6 cze 2009, o 17:50

Naszą świątynią jest Cicha :) Pomysł ciekawy, ale mnie jako chorzowianina nie cieszy, ale rozumiem osoby mieszkające w innych miastach. Dlatego można w takich miastach rozgrywać przedsezonowe sparingi, a przynajmniej część z nich (szczególnie latem)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ