Ruch na Stadionie Śląskim
-
Re: Ruch na Stadionie Śląskim
No raczej wylądujemy w Sosnowcu na ludowym!
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale chyba nie po to poszedł do Ratusza ???tynbydziedobry pisze: ↑10 cze 2024, o 20:07wiecznie ku*** jakieś kłody pod nogi. jak zaliczymy 4 stadion to niech się tym Discovery zainteresuje jako materiał podróżniczy
https://x.com/KatowickiSport/status/180 ... 6er6w&s=19Prezydent Chorzowa @Szymon_Michalek nie wyklucza, że @RuchChorzow1920 będzie grać w innym miejscu![]()
Rozmowa z prezydentem miasta w aplikacji „Sportu”: tiny.pl/c2pd7![]()
#ruchchorzow #chorzow #ruch #michalek #Iliga #pilkanozna #WiecejSportu
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
Jeżeli faktycznientak się wypowiedział, to jestem mega zawiedziony już po pierwszym miesiącu urzędowania. Nie po to został prezydentem, żebyśmy na lata znowu wyprowadzali się z Chorzowa i żaden stan budżetowy miasta nie jest tu usprawiedliwieniem, już ktoś wcześniej mówił, że nic nie jest w stanie zrobić, bo poprzednicy... Podkreślam jeżeli faktycznie tak powiedział, bo nie znalazłem tego artykułu i nie czytałem. Straszny bałagan nam się robi w klubie, SS mówi ostatnio wywiadzie że 100% przekonaniem zostajemy na Śląskim mamy umowę na 4, prezydent chce się z niego wynosić.jalboss pisze: ↑10 cze 2024, o 21:03Ale chyba nie po to poszedł do Ratusza ???tynbydziedobry pisze: ↑10 cze 2024, o 20:07wiecznie ku*** jakieś kłody pod nogi. jak zaliczymy 4 stadion to niech się tym Discovery zainteresuje jako materiał podróżniczy
https://x.com/KatowickiSport/status/180 ... 6er6w&s=19Prezydent Chorzowa @Szymon_Michalek nie wyklucza, że @RuchChorzow1920 będzie grać w innym miejscu![]()
- WolnyLogin
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czy ktoś czyta obecne treści Sportu? Po zmianach jest wydawany płatnie, wyłącznie w formie elektronicznej. Jak dla mnie, chodzi wyłącznie o klikalność. Przecież ten cytowany fragment nijak ma się do filozofii Szymona.
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może sam zainteresowany jak jeszcze tu wchodzi sie wypowie.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
-
- Kontakt:
Nie wiadomo na razie, jak się układają relacje z Marszałkiem po wyborach samorządowych. Może Ruch na SŚ nie pasuje już tak jak wcześniej.
Od dawna piszemy, że największą wadą SŚ jest jego skrajne upolitycznienie oraz wysokie koszty.
To się przecież nie zmienilo
Od dawna piszemy, że największą wadą SŚ jest jego skrajne upolitycznienie oraz wysokie koszty.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Sprawa jest prosta i serio dziwi mnie że do was dalej to nie dociera. Nie ma kasy ani w klubie, ani w mieście. Więc jeśli wynajem stadionu w gorolowicach będzie trzy czy cztery razy tańszy to stąd ten temat. Chyba, że jest to zagrywka to renegocjacji umowy z marszałkiem, ale oni pewnie nie zejdą z ceny.
Tylko w razie przenosin mamy trzy główne problemy:
Problem wizerunkowy, bo ta nasza tułaczka będzie już śmieszna.
Problem frekwencyjny bo wszystko co mozolnie budowaliśmy na śląskim zostanie zniszczone.
Problem licencyjny w przyszłości bo gramy poza swoim miastem a budowa stadionu nie ruszyła i wg mnie nie ruszy jeszcze przez co najmniej rok.
Problem frekwencyjny bo wszystko co mozolnie budowaliśmy na śląskim zostanie zniszczone.
Problem licencyjny w przyszłości bo gramy poza swoim miastem a budowa stadionu nie ruszyła i wg mnie nie ruszy jeszcze przez co najmniej rok.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale przecież umowa została podpisana na 3 lata. Czyli co, nagle się okazuje że płacimy 3 czy 4 razy więcej? Miasto obiecało więc miasto ma płacić. Chyba że uważacie, że nie trzeba spełniać obietnic poprzedników. Chętnie bym tutaj zobaczył ten artykuł bo być może wypowiedź jest wycięta z kontekstu.scaneRboy pisze: ↑10 cze 2024, o 23:28Nie wiadomo na razie, jak się układają relacje z Marszałkiem po wyborach samorządowych. Może Ruch na SŚ nie pasuje już tak jak wcześniej.
To gdzie jeszcze Ruch ma grać jak nie na śląskim? Bukowa? Cicha? Sosnowiec? A może w Łodzi na łksie? Jest jeszcze stadion w Zabrzu.
Po drugie to klub wynajmuje stadion a nie miasto, więc wszystkich w tym rola żeby generowało to jak najmniej kosztów.
Po trzecie, to jeśli jest tak drogo, że miasto ledwo stać na płacenie za SŚ to co z budową stadionu?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakaś dziwna zagrywka z tym stadionem.
Wpływy ze sprzedaży biletów są o ponad 100% wyższe na SŚ natomiast łączne koszty na SŚ raczej nie są o 100% wyższe niż w Gliwicach, pytanie kto je ponosi?
Miasto płaci za stadion czy to Gliwice czy SŚ, autokary do Gliwic to chyba WR, FC i może po części klub, skayboxy zdecydowanie na korzyść SŚ, pozostaje browar, wurst czy inny hot-dog - chyba ino skuli tego marzą o powrocie do Gliwic
Sportowo to lepszym rozwiązaniem są Gliwice bo tam trybuny niosą zawodników czego nie czuć na SŚ
Wpływy ze sprzedaży biletów są o ponad 100% wyższe na SŚ natomiast łączne koszty na SŚ raczej nie są o 100% wyższe niż w Gliwicach, pytanie kto je ponosi?
Miasto płaci za stadion czy to Gliwice czy SŚ, autokary do Gliwic to chyba WR, FC i może po części klub, skayboxy zdecydowanie na korzyść SŚ, pozostaje browar, wurst czy inny hot-dog - chyba ino skuli tego marzą o powrocie do Gliwic

Sportowo to lepszym rozwiązaniem są Gliwice bo tam trybuny niosą zawodników czego nie czuć na SŚ
-
- Kontakt:
Jak to się mówi papier wszystko przyjmie, ale w życiu i różnego rodzaju biznesach współpraca albo się układa, albo nie.
Tak jak w małżeństwie, przysięgę maja wszyscy taką samą, ale jedni żyją razem szczęśliwie do śmierci, a inni nie mogą na siebie patrzeć.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Radvan138
- Kontakt:
Zostal prezydentem bo byl najlepszym kandydatem do ogarniecia burdelu w miescie. Jezeli dla ciebie miasto bankrut i problemy finansowe nie sa usprawiedliwieniem to proponuje zaczac placic za wynajem slaskiego z wlasnej kapsiMarcus pisze: ↑10 cze 2024, o 21:49Jeżeli faktycznientak się wypowiedział, to jestem mega zawiedziony już po pierwszym miesiącu urzędowania. Nie po to został prezydentem, żebyśmy na lata znowu wyprowadzali się z Chorzowa i żaden stan budżetowy miasta nie jest tu usprawiedliwieniem, już ktoś wcześniej mówił, że nic nie jest w stanie zrobić, bo poprzednicy... Podkreślam jeżeli faktycznie tak powiedział, bo nie znalazłem tego artykułu i nie czytałem. Straszny bałagan nam się robi w klubie, SS mówi ostatnio wywiadzie że 100% przekonaniem zostajemy na Śląskim mamy umowę na 4, prezydent chce się z niego wynosić.jalboss pisze: ↑10 cze 2024, o 21:03Ale chyba nie po to poszedł do Ratusza ???tynbydziedobry pisze: ↑10 cze 2024, o 20:07wiecznie ku*** jakieś kłody pod nogi. jak zaliczymy 4 stadion to niech się tym Discovery zainteresuje jako materiał podróżniczy
-
- Kontakt:
Starałem się znaleźć chociaż jeden Twój post, gdzie jest coś optymistycznego. Nie znalazłem.Dżem pisze: ↑10 cze 2024, o 23:38Sprawa jest prosta i serio dziwi mnie że do was dalej to nie dociera. Nie ma kasy ani w klubie, ani w mieście. Więc jeśli wynajem stadionu w gorolowicach będzie trzy czy cztery razy tańszy to stąd ten temat. Chyba, że jest to zagrywka to renegocjacji umowy z marszałkiem, ale oni pewnie nie zejdą z ceny.

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
SŚl ratują też szlagiery czyli można dopłacić do jednego czy drugiego meczu wiedząc, że te 2-3 w rundzie, a 4-5 w roku będzie bardzo dochodowe. Póki co to jedynym meczem dającym gwarancję sporej widowni to mecz z Wisłą, o ile oczywiście nie okaże się do tego czasu, że popadliśmy w marazm.
Mam wrażenie, że jest to jakaś podbudowa pod ewentualne rozmowy zmieniające częściowe warunki wynajmu, ale też wiadomo, że w takim wypadku trzeba rozważać inne rozwiązania.
Mam wrażenie, że jest to jakaś podbudowa pod ewentualne rozmowy zmieniające częściowe warunki wynajmu, ale też wiadomo, że w takim wypadku trzeba rozważać inne rozwiązania.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Czytom teroz tyn wywiad, postarom sie przepisac nojwazniejsze konski.
Kukulcze jajo po kotali.
Kotala obiecol srodka na wynajem SS, jednak obietnica niy byla uwzgledniono w budzecie, takze nowo uchwala musi przejsc przez procedury i welowanie Rady Miasta.
W tych miastach byly zmiany wladzy, UM Chorzow jest w kontakcie z tymi miastami.
Odnosnie budowy nowego stadionu
Bez konkretow. Stadion musi powstac jak nojszybciyj bo przedluzanie procesu budowy niesie ze sobom ryzyko. Stadion mo byc na Cichyj... Trwaja rozmowy z ministerstwem, sportu i innymi politykami.
Stadion miolby byc na 20-25t.
Tela.
Kukulcze jajo po kotali.
Kotala obiecol srodka na wynajem SS, jednak obietnica niy byla uwzgledniono w budzecie, takze nowo uchwala musi przejsc przez procedury i welowanie Rady Miasta.
Jakie inne stadiony wchodzom w gra? Piasta, Podbeskidzia?Umowa ze Slaskim jest podpisano na 4 lata. Nie zamykalbym sie w sytuacji Ruchu na inne stadiony, chodzi przeciez o koszty ochrony i sprzatania. Slaski to ogromny stadion.
W tych miastach byly zmiany wladzy, UM Chorzow jest w kontakcie z tymi miastami.
Pozniyj godo, ze klub musi jak nojszybciyj awansowac do ekstraklasy skuli wysokich kosztow i nizszych przychodow w 1 lidze.Oczywiscie trzeba pamietac, ze granie w innym miescie niz siedziba klubu, jest niemile widziane, choc mozliwe w wyjatkowych sytuacjach. U nas byla wyjatkowo sytuacja, stracilismy swieczki.
Odnosnie budowy nowego stadionu
Bez konkretow. Stadion musi powstac jak nojszybciyj bo przedluzanie procesu budowy niesie ze sobom ryzyko. Stadion mo byc na Cichyj... Trwaja rozmowy z ministerstwem, sportu i innymi politykami.
Stadion miolby byc na 20-25t.
Tela.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2024, o 09:19 przez pedro-sbl, łącznie zmieniany 2 razy.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
Pośrednio każdy z nas płaci za wynajem Śląskiego ze swojej kapsiRadvan138 pisze: ↑11 cze 2024, o 06:50Zostal prezydentem bo byl najlepszym kandydatem do ogarniecia burdelu w miescie. Jezeli dla ciebie miasto bankrut i problemy finansowe nie sa usprawiedliwieniem to proponuje zaczac placic za wynajem slaskiego z wlasnej kapsiMarcus pisze: ↑10 cze 2024, o 21:49Jeżeli faktycznientak się wypowiedział, to jestem mega zawiedziony już po pierwszym miesiącu urzędowania. Nie po to został prezydentem, żebyśmy na lata znowu wyprowadzali się z Chorzowa i żaden stan budżetowy miasta nie jest tu usprawiedliwieniem, już ktoś wcześniej mówił, że nic nie jest w stanie zrobić, bo poprzednicy... Podkreślam jeżeli faktycznie tak powiedział, bo nie znalazłem tego artykułu i nie czytałem. Straszny bałagan nam się robi w klubie, SS mówi ostatnio wywiadzie że 100% przekonaniem zostajemy na Śląskim mamy umowę na 4, prezydent chce się z niego wynosić.jalboss pisze: ↑10 cze 2024, o 21:03Ale chyba nie po to poszedł do Ratusza ???tynbydziedobry pisze: ↑10 cze 2024, o 20:07wiecznie ku*** jakieś kłody pod nogi. jak zaliczymy 4 stadion to niech się tym Discovery zainteresuje jako materiał podróżniczy

Co do potencjalnej zmiany warunków, nie umowa się nie zmieniła, wyrażnie w tym fragmencie jest mowa o tym, że koszt jest za duży ze względu na rozmiar obiektu etc czytaj koszty ochrony i sprzątania.
Powtarzam mam tylko nadzieję, że to jakieś wyjęte z kontekstu słowa, ale dla mnie temat jest na tyle ważny, że nie można przejść koło niego obojętnie. Dobrze by było żeby Szymon Michałek się wypowiedział i sprostował ten artykuł.