Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
mlody nieb
Kontakt:

#976 Post autor: mlody nieb » 12 sty 2009, o 22:09

f@n pisze:jedno jest pewne że w Ruchu źle się dzieje.najpierw Duszan poleciał bo wypowiedział swoje zdanie a teraz Szeryfa wystawiają.źle się dzieje i to od dłuższego czasu.
ciekaw jestem jak by Klimek albo Prezesowa nie dostała swojej kasy za przerobioną pracę, co by te biedne myszki zrobiły.
czy w klubie panuje zasada że trener, piłkarze i ryby głosu nie mają?
jeśli tak to są to zwykli wyrobnicy a z takich dobrych wyników nie będzie
szkoda bo Ruch to firma a nie byle co.
pozdRo
sluchejcie a mi sie wydaje ze w naszym kochanym Ruchu bardzo zle sie dzieje;najpierw afera z wigilia teraz wyplaty,cos jest chyba nie tak w Ruchu nigdy sie nie przelewalo ale zostawalo to w szatni miedzy soba a teraz coraz wiecej goroli i durs haje ;krotko mowiac gorole wyp....

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#977 Post autor: 19HKS20 » 12 sty 2009, o 22:10

Acha, Czyli jeśli się sprawdzi to Miodek lub Perdjic odejdą może nawet obaj?
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#978 Post autor: Kotlet » 12 sty 2009, o 22:29

Niestety, w dalszym ciągu z urazem zmaga się Gabor Straka. - Nie mam dobrych wiadomości. Prawdopodobnie czeka go kolejny zabieg. Czuję duży niedosyt, ponieważ obawiam się, że wiosną nie będę mógł na niego stawiać - zakończył Pietrzak.

Kuzwa jo wiedzioł, niech juz szukaja nowego chopa co by go sciaganac latem na to miejsce.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#979 Post autor: HKSADIK » 12 sty 2009, o 22:37

masakra,nalezy jak najszybciej rozwiazac z nim kontrakt.Z niego i tak zaden pozytek juz nie bedzie niestety.A my troszke na nim zaoszczedzimy...

Szkoda go,bo potencjal mial duzy...ale coz z tego jak zdrowie kruche.

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#980 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 12 sty 2009, o 22:40

HKSADIK pisze:masakra,nalezy jak najszybciej rozwiazac z nim kontrakt.Z niego i tak zaden pozytek juz nie bedzie niestety.A my troszke na nim zaoszczedzimy...

Szkoda go,bo potencjal mial duzy...ale coz z tego jak zdrowie kruche.
tak rozwiązać i wyprostować sytuacje z Szeryfem. :) szkoda Gabora bo nie zapomne jego meczu na Koronie :padam:

Awatar użytkownika
Szafar21
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#981 Post autor: Szafar21 » 12 sty 2009, o 23:52

Kuźwa szkoda mi tego Straki :zalamany: dobry jest a co chwila kontuzja ;/

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#982 Post autor: Kotlet » 13 sty 2009, o 00:12

Szafar21 pisze:Kuźwa szkoda mi tego Straki :zalamany: dobry jest a co chwila kontuzja ;/
To jedna i ta sama kontuzja a raczej schorzenie, a nie kilka róznych

pRzemo

#983 Post autor: pRzemo » 13 sty 2009, o 09:11

OK, tylko jesli chop jest na zwolnieniu lekarskim to w mysl przepisów prawa pracy nie można z nim rozwiązać umowy o prace (kontratku) chyba ze zrobi to sam "zainteresowany" dobrowolnie.. chyba ze nie pojawił się w pracy przez conajmniej 6m-cy w nieprzerwanym czasie .jeśli trenował w tym okresie normalnie min jeden dzień tego przepisu nie można wykorzystać.

Tak jest z normalna umowa o prace,ale wydaje mi sie w tym przypadku moze byc tak samo bo jakby nie bylo Straka jest pracownikiem klubu.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 09:33 przez pRzemo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#984 Post autor: Scypion » 13 sty 2009, o 09:24

pRzemo pisze:OK, tylko jesli chop jest na zwolnieniu lekarskim to w mysl przepisów prawa pracy nie można z nim rozwiązać umowy o prace (kontratku) chyba ze zrobi to sam "zainteresowany" dobrowolnie.. chyba ze nie pojawił się w pracy przez conajmniej 6m-cy w nieprzerwanym czasie .jeśli trenował w tym okresie normalnie min jeden dzień tego przepisu nie można wykorzystać.
Jednym slowem cwaniak niezle nas wyrolował. Juz podejrzana była kwestia wykupu Straki przed uplywem okresu wypozyczenia... :kwasny:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#985 Post autor: spyru » 13 sty 2009, o 09:39

Wg kodeksu jak ktoś jest na L-4 to po miesiącu zobowiązania przejmuje ZUS i teoretycznie poborów z klubu nie pobiera. A jak jest naprawdę, to widzą tyko działacze i sam Gabor.
Swoją drogą szkoda chłopa, jak grał to był lepszy od Pulkowskiego i Scherfchena razem wziętych.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Harpo
Kontakt:

#986 Post autor: Harpo » 13 sty 2009, o 10:19

Martwi mnie brak nowych nazwisk :znudzony:
Janoszka? Synek o kasie i gwiazdorstwie raczej myśli, a nie o grze.
Szkoda Sobczaka ,jestem ciekawy jak trener ich ustawi na mecz z Górnikiem - potencjał w sumie jest, ale.... Mam lekkie obawy przed tym meczem. Co myślicie?
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

jugador
Kontakt:

#987 Post autor: jugador » 13 sty 2009, o 12:05

Moze wyda sie to komus smieszne ale jezeli odejdzie Serfchen , Straka jest dalej polamany to jak nie ma pieniedzy wzialbym chociaz na ta runde Brzeczka

W jego wieku mysle , ze nikt mu juz duzo nie zaplaci a zawodnik to wciaz o sporych umiejetnosciach , gorzej z wydolnoscia Jednak jakby odpowiednio go ustawic moglby sporo wniesc

Mamy w perspektywie srodek : Nowacki , Pulkowski z tym , ze Nowacki pewnie szybko zlapie uraz

Trzeba cos kombinowac bo tak nie moze zostac
Tak jak srodek pola byl w miare zabezpieczony z Pulkowskim , Serfchenem , Nowackim i (niby)dochodzacym do siebie Straka tak teraz powoli zaczynamy byc w du***

Oby Szeryf sie dogadal , a jak nie ...
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#988 Post autor: ObeRschlesien » 13 sty 2009, o 12:24

Szczerze tez mi przez głowe przeszedł Brzeczek ale watpia zeby on sam sie zgodził to tak jak z Baszczynskim zapewne by byla podobna riposta ze strony Brzeczka narazie moze odejsc z Gornika http://www2.90minut.pl/news/83/news831277.html
Obrazek

Awatar użytkownika
waRan1920
Kontakt:

#989 Post autor: waRan1920 » 13 sty 2009, o 12:28

jugador pisze: wzialbym chociaz na ta runde Brzeczka
bez jaj - tą runde przetrzymamy. W lato będzie trzeba się zastanowić.
: : : Wielka Niebieska eRka : : :

marek79
Kontakt:

#990 Post autor: marek79 » 13 sty 2009, o 12:41

?!?!?! pisze:Szczerze tez mi przez głowe przeszedł Brzeczek ale watpia zeby on sam sie zgodził to tak jak z Baszczynskim zapewne by byla podobna riposta ze strony Brzeczka narazie moze odejsc z Gornika http://www2.90minut.pl/news/83/news831277.html
No i może jeszcze Hajte do obrony?

Co do Straki to o ile mi wiadomo piłkarze dosyc czesto stosuja zabieg w postaci zakladaniu firmy (aby placic mniejsze podatki) i swiadcza uslugi na rzecz klubu w postaci gry.
Wiec tu moze dostawac grosze tylko za to ze jest, wszystko zalezy od umow miedzy klubem a pilkarzem

Patrzac realnie to aktualna kadra Ruchu byla budowana z glowa. Zajmujemy 8 miejsce. Nie ma u nas duzej rotacji w skladzie co chodzi o pozycje wiec jest szansa ze po mimo ze nie bedzie wzmocnien to jesli pilkarze ciezko przepracuja okres przygotowawczy moga osiagnac dobry wynik. Juz teraz mozna bylo byc na 5-6 miejscu tylko glupio potracone punkty nie pozwolily zajac tej pozycji.

Patrzac na inne kluby ktore sa za nami to nie robia one oszałamiających transferów. W Łksie, Górniku, Jagiellonii, Lechii wymieniają hurtem zawodnikow na ich miejsce sprowadzajac nowych co wiaze sie z zgrywaniem przez pół rundy zespołu.
A co niektorzy to w ogóle sie nie wzmacniaja tylko osłabiają rywali w walce o utrzymanie wydajac mnostwo kasy na wyszarpanie ich najlepszych zawodników (Szczot- Jaga, Przybylski- Polonia, Banaś- Piast).

Zablokowany