sluchejcie a mi sie wydaje ze w naszym kochanym Ruchu bardzo zle sie dzieje;najpierw afera z wigilia teraz wyplaty,cos jest chyba nie tak w Ruchu nigdy sie nie przelewalo ale zostawalo to w szatni miedzy soba a teraz coraz wiecej goroli i durs haje ;krotko mowiac gorole wyp....f@n pisze:jedno jest pewne że w Ruchu źle się dzieje.najpierw Duszan poleciał bo wypowiedział swoje zdanie a teraz Szeryfa wystawiają.źle się dzieje i to od dłuższego czasu.
ciekaw jestem jak by Klimek albo Prezesowa nie dostała swojej kasy za przerobioną pracę, co by te biedne myszki zrobiły.
czy w klubie panuje zasada że trener, piłkarze i ryby głosu nie mają?
jeśli tak to są to zwykli wyrobnicy a z takich dobrych wyników nie będzie
szkoda bo Ruch to firma a nie byle co.
pozdRo
Transfery. Zima 2008/2009.
-
- Kontakt:
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Kotlet
- Kontakt:
Niestety, w dalszym ciągu z urazem zmaga się Gabor Straka. - Nie mam dobrych wiadomości. Prawdopodobnie czeka go kolejny zabieg. Czuję duży niedosyt, ponieważ obawiam się, że wiosną nie będę mógł na niego stawiać - zakończył Pietrzak.
Kuzwa jo wiedzioł, niech juz szukaja nowego chopa co by go sciaganac latem na to miejsce.
Kuzwa jo wiedzioł, niech juz szukaja nowego chopa co by go sciaganac latem na to miejsce.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tak rozwiązać i wyprostować sytuacje z Szeryfem.HKSADIK pisze:masakra,nalezy jak najszybciej rozwiazac z nim kontrakt.Z niego i tak zaden pozytek juz nie bedzie niestety.A my troszke na nim zaoszczedzimy...
Szkoda go,bo potencjal mial duzy...ale coz z tego jak zdrowie kruche.

- Szafar21
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Kotlet
- Kontakt:
-
OK, tylko jesli chop jest na zwolnieniu lekarskim to w mysl przepisów prawa pracy nie można z nim rozwiązać umowy o prace (kontratku) chyba ze zrobi to sam "zainteresowany" dobrowolnie.. chyba ze nie pojawił się w pracy przez conajmniej 6m-cy w nieprzerwanym czasie .jeśli trenował w tym okresie normalnie min jeden dzień tego przepisu nie można wykorzystać.
Tak jest z normalna umowa o prace,ale wydaje mi sie w tym przypadku moze byc tak samo bo jakby nie bylo Straka jest pracownikiem klubu.
Tak jest z normalna umowa o prace,ale wydaje mi sie w tym przypadku moze byc tak samo bo jakby nie bylo Straka jest pracownikiem klubu.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 09:33 przez pRzemo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Jednym slowem cwaniak niezle nas wyrolował. Juz podejrzana była kwestia wykupu Straki przed uplywem okresu wypozyczenia...pRzemo pisze:OK, tylko jesli chop jest na zwolnieniu lekarskim to w mysl przepisów prawa pracy nie można z nim rozwiązać umowy o prace (kontratku) chyba ze zrobi to sam "zainteresowany" dobrowolnie.. chyba ze nie pojawił się w pracy przez conajmniej 6m-cy w nieprzerwanym czasie .jeśli trenował w tym okresie normalnie min jeden dzień tego przepisu nie można wykorzystać.

- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wg kodeksu jak ktoś jest na L-4 to po miesiącu zobowiązania przejmuje ZUS i teoretycznie poborów z klubu nie pobiera. A jak jest naprawdę, to widzą tyko działacze i sam Gabor.
Swoją drogą szkoda chłopa, jak grał to był lepszy od Pulkowskiego i Scherfchena razem wziętych.
Swoją drogą szkoda chłopa, jak grał to był lepszy od Pulkowskiego i Scherfchena razem wziętych.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Martwi mnie brak nowych nazwisk
Janoszka? Synek o kasie i gwiazdorstwie raczej myśli, a nie o grze.
Szkoda Sobczaka ,jestem ciekawy jak trener ich ustawi na mecz z Górnikiem - potencjał w sumie jest, ale.... Mam lekkie obawy przed tym meczem. Co myślicie?

Janoszka? Synek o kasie i gwiazdorstwie raczej myśli, a nie o grze.
Szkoda Sobczaka ,jestem ciekawy jak trener ich ustawi na mecz z Górnikiem - potencjał w sumie jest, ale.... Mam lekkie obawy przed tym meczem. Co myślicie?
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Moze wyda sie to komus smieszne ale jezeli odejdzie Serfchen , Straka jest dalej polamany to jak nie ma pieniedzy wzialbym chociaz na ta runde Brzeczka
W jego wieku mysle , ze nikt mu juz duzo nie zaplaci a zawodnik to wciaz o sporych umiejetnosciach , gorzej z wydolnoscia Jednak jakby odpowiednio go ustawic moglby sporo wniesc
Mamy w perspektywie srodek : Nowacki , Pulkowski z tym , ze Nowacki pewnie szybko zlapie uraz
Trzeba cos kombinowac bo tak nie moze zostac
Tak jak srodek pola byl w miare zabezpieczony z Pulkowskim , Serfchenem , Nowackim i (niby)dochodzacym do siebie Straka tak teraz powoli zaczynamy byc w du***
Oby Szeryf sie dogadal , a jak nie ...
W jego wieku mysle , ze nikt mu juz duzo nie zaplaci a zawodnik to wciaz o sporych umiejetnosciach , gorzej z wydolnoscia Jednak jakby odpowiednio go ustawic moglby sporo wniesc
Mamy w perspektywie srodek : Nowacki , Pulkowski z tym , ze Nowacki pewnie szybko zlapie uraz
Trzeba cos kombinowac bo tak nie moze zostac
Tak jak srodek pola byl w miare zabezpieczony z Pulkowskim , Serfchenem , Nowackim i (niby)dochodzacym do siebie Straka tak teraz powoli zaczynamy byc w du***
Oby Szeryf sie dogadal , a jak nie ...
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Szczerze tez mi przez głowe przeszedł Brzeczek ale watpia zeby on sam sie zgodził to tak jak z Baszczynskim zapewne by byla podobna riposta ze strony Brzeczka narazie moze odejsc z Gornika http://www2.90minut.pl/news/83/news831277.html

- waRan1920
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No i może jeszcze Hajte do obrony??!?!?! pisze:Szczerze tez mi przez głowe przeszedł Brzeczek ale watpia zeby on sam sie zgodził to tak jak z Baszczynskim zapewne by byla podobna riposta ze strony Brzeczka narazie moze odejsc z Gornika http://www2.90minut.pl/news/83/news831277.html
Co do Straki to o ile mi wiadomo piłkarze dosyc czesto stosuja zabieg w postaci zakladaniu firmy (aby placic mniejsze podatki) i swiadcza uslugi na rzecz klubu w postaci gry.
Wiec tu moze dostawac grosze tylko za to ze jest, wszystko zalezy od umow miedzy klubem a pilkarzem
Patrzac realnie to aktualna kadra Ruchu byla budowana z glowa. Zajmujemy 8 miejsce. Nie ma u nas duzej rotacji w skladzie co chodzi o pozycje wiec jest szansa ze po mimo ze nie bedzie wzmocnien to jesli pilkarze ciezko przepracuja okres przygotowawczy moga osiagnac dobry wynik. Juz teraz mozna bylo byc na 5-6 miejscu tylko glupio potracone punkty nie pozwolily zajac tej pozycji.
Patrzac na inne kluby ktore sa za nami to nie robia one oszałamiających transferów. W Łksie, Górniku, Jagiellonii, Lechii wymieniają hurtem zawodnikow na ich miejsce sprowadzajac nowych co wiaze sie z zgrywaniem przez pół rundy zespołu.
A co niektorzy to w ogóle sie nie wzmacniaja tylko osłabiają rywali w walce o utrzymanie wydajac mnostwo kasy na wyszarpanie ich najlepszych zawodników (Szczot- Jaga, Przybylski- Polonia, Banaś- Piast).