Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
pedro-sbl
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#901 Post autor: pedro-sbl » 9 kwie 2013, o 11:58

maciek1973 pisze:Wiem, że w naszym środowisku nie ma jedności. Wiem, że opinie nawet na temat super-hitu z Podbeskidziem są różne. Wobec tego podjąłem decyzję o prywatnym proteście.

Mimo posiadania karnetu i prawa wejścia "za free" na mecz z Legią, zostaję w domu.

I nie chodzi tu o to, że nie wierzę w naszych gwiazdorów. Wręcz przeciwnie, mocno wierzę. Pewnie nawet są w stanie wygrać z "rezerwami Legii". Po prostu po meczu bez zaangażowania nagle musi przyjść mecz z pełnym zaangażowaniem.

Decyzję podjąłem po "schowaniu pod dywan" reakcji po meczu z Podbeskidziem. Nawet rozumiem, nic się nie stało, jak się pracownikom nie płaci, to muszą sobie jakoś byt poprawić, to przecież jasne.

Tylko, że fusbal to nie teatr. A ja nie jestem jeleniem. Kocham ten klub (rozumiany raczej jako byt świadomy i niezależny od czegoś takiego jak "spółka akcyjna"), ale jak jeszcze zobaczę jeden taki mecz jak te z Lechią czy Podbeskidziem to zrobię sobie chyba roczną pauzę od emocji.

Karnet kupuję od czasu, gdy głośno i wyraźnie wytłumaczyłem sprzedającym, że jak jeszcze raz zobaczę takie mecze jak z Polonią Bytom (0-2), gdzie nawet kibice gości nie byli na tyle durni, żeby się cieszyć po "niespodziewanych" golach, to będzie to mój ostatni zakup. Wiem, nie byłem do tej pory konsekwentny, ale dziś mam mały prywatny protest.

A zwolennikom "reformy ekstraklasy" życzę 37 kolejek z takimi spotkaniami jak Ruch-Podbeskidzie, tylko kto to wytrzyma.
niy rob tego bo ci te % z kupna nostympnego karnetu przepadnom :rotfl:

Dobrze by bylo kej by pracownicy tego klubu mieli takie podejscie 'z Ruchem sie jest na dobre i na złe albo wcale'.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#902 Post autor: Paveel » 9 kwie 2013, o 12:06

Apel do kibiców przed spotkaniem z Legią

Zwracamy się z gorącą prośbą do wszystkich naszych sympatyków wybierających się na dzisiejszy mecz pucharowy, a zwłaszcza osób, które wykupiły miejsca na trybunie głównej stadionu przy Cichej, o kulturalny, pozytywny doping i powstrzymanie się od używania słów wulgarnych i obelżywych.

Jesteśmy świadomi faktu, że fani „Niebieskich” mogą być rozczarowani słabszą dyspozycją swojej ulubionej drużyny i wynikiem ostatniego spotkania ligowego, jednak ta sytuacja nie daje prawa do obrażania zawodników i pracowników sztabu szkoleniowego. Pragniemy jednocześnie przypomnieć, że na osoby zachowujące się agresywnie lub używające słów obelżywych mogą zostać nałożone kary z zakazem klubowym uniemożliwiającym wejście na stadion włącznie.

Mamy nadzieję, że nasi wierni fani wiedzą, że zwłaszcza w trudniejszych momentach ich wsparcie, gorący doping i wiara w przełamanie gorszej passy są nam potrzebne, by powalczyć o korzystny rezultat. Zwłaszcza z tak trudnym i wymagającym przeciwnikiem jakim jest Legia Warszawa.
Czekamy na was dziś przy Cichej!
panowie nie przeklinamy i nie wyzywamy zawodników, bo zakazy będą :hyhy:
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

COBRA

#903 Post autor: COBRA » 9 kwie 2013, o 12:09

Coraz to wiekszy kabaret:)

adamo_R

#904 Post autor: adamo_R » 9 kwie 2013, o 12:13

Ha! :rotfl: Niych zawrom tyn stadion , nikt tego niy bydzie widzioł live i bydom mieli spokój. Kej jo płaca za bilet, to wymagom i niy lubia co mie ftoś robi za ciula i mom prawo wymagać i ryceć na nich. Rynce opadajom co sie tam dzieje.

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#905 Post autor: jurek » 9 kwie 2013, o 12:23

Sprawa jest prosta, oni mogom przerżnąć z L nawent 3:0 ale majom za***rdalać!
Jak bydom udowac swój zawód to bydom słyszeć szydera, żodyn tego Jacusiowi nie pedziol?

pedro-sbl
Kontakt:

#906 Post autor: pedro-sbl » 9 kwie 2013, o 12:38

PePe[19R20] pisze:
Apel do kibiców przed spotkaniem z Legią

Zwracamy się z gorącą prośbą do wszystkich naszych sympatyków wybierających się na dzisiejszy mecz pucharowy, a zwłaszcza osób, które wykupiły miejsca na trybunie głównej stadionu przy Cichej, o kulturalny, pozytywny doping i powstrzymanie się od używania słów wulgarnych i obelżywych.

Jesteśmy świadomi faktu, że fani „Niebieskich” mogą być rozczarowani słabszą dyspozycją swojej ulubionej drużyny i wynikiem ostatniego spotkania ligowego, jednak ta sytuacja nie daje prawa do obrażania zawodników i pracowników sztabu szkoleniowego. Pragniemy jednocześnie przypomnieć, że na osoby zachowujące się agresywnie lub używające słów obelżywych mogą zostać nałożone kary z zakazem klubowym uniemożliwiającym wejście na stadion włącznie.

Mamy nadzieję, że nasi wierni fani wiedzą, że zwłaszcza w trudniejszych momentach ich wsparcie, gorący doping i wiara w przełamanie gorszej passy są nam potrzebne, by powalczyć o korzystny rezultat. Zwłaszcza z tak trudnym i wymagającym przeciwnikiem jakim jest Legia Warszawa.
Czekamy na was dziś przy Cichej!
panowie nie przeklinamy i nie wyzywamy zawodników, bo zakazy będą :hyhy:
To je z oficjalnyj zajty? :szok: :szok: :szok:
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

grzechub
Kontakt:

#907 Post autor: grzechub » 9 kwie 2013, o 12:43

pedro-sbl pisze:
maciek1973 pisze:Wiem, że w naszym środowisku nie ma jedności. Wiem, że opinie nawet na temat super-hitu z Podbeskidziem są różne. Wobec tego podjąłem decyzję o prywatnym proteście.

Mimo posiadania karnetu i prawa wejścia "za free" na mecz z Legią, zostaję w domu.

I nie chodzi tu o to, że nie wierzę w naszych gwiazdorów. Wręcz przeciwnie, mocno wierzę. Pewnie nawet są w stanie wygrać z "rezerwami Legii". Po prostu po meczu bez zaangażowania nagle musi przyjść mecz z pełnym zaangażowaniem.

Decyzję podjąłem po "schowaniu pod dywan" reakcji po meczu z Podbeskidziem. Nawet rozumiem, nic się nie stało, jak się pracownikom nie płaci, to muszą sobie jakoś byt poprawić, to przecież jasne.

Tylko, że fusbal to nie teatr. A ja nie jestem jeleniem. Kocham ten klub (rozumiany raczej jako byt świadomy i niezależny od czegoś takiego jak "spółka akcyjna"), ale jak jeszcze zobaczę jeden taki mecz jak te z Lechią czy Podbeskidziem to zrobię sobie chyba roczną pauzę od emocji.

Karnet kupuję od czasu, gdy głośno i wyraźnie wytłumaczyłem sprzedającym, że jak jeszcze raz zobaczę takie mecze jak z Polonią Bytom (0-2), gdzie nawet kibice gości nie byli na tyle durni, żeby się cieszyć po "niespodziewanych" golach, to będzie to mój ostatni zakup. Wiem, nie byłem do tej pory konsekwentny, ale dziś mam mały prywatny protest.

A zwolennikom "reformy ekstraklasy" życzę 37 kolejek z takimi spotkaniami jak Ruch-Podbeskidzie, tylko kto to wytrzyma.
niy rob tego bo ci te % z kupna nostympnego karnetu przepadnom :rotfl:

Dobrze by bylo kej by pracownicy tego klubu mieli takie podejscie 'z Ruchem sie jest na dobre i na złe albo wcale'.
Nic nikomu niy przepadnie.Jo tyz kupuja karnet na cały sezon od poru lot i byda dali kupowol,ale póki Zieliński bydzie trynerym na Cicho niy pojada.Zwłaszcza w kontekście dzisiejszej wypowiedzi.Jo się z naszymi wadza jak jadą na grojkow,ale ostatnio pala została ewidyntnie przegiyto.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
fryzjer83
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#908 Post autor: fryzjer83 » 9 kwie 2013, o 12:58

Harpo pisze:Zieniu ostatnio gwiazdorzy - zamiast walczyć o bal, to rozkłada ręce. Wkurza mnie od kilku meczy.
Co powiecie na Niedzielana od początku meczu?
Dokładnie i z tego względu (niby)mo kontuzja.Nareszcie bo ten koles sieje ferment i choro atmosfera w tej drużynie.Ale wy dalej znęcajcie się nad Jankesem.A i brawo Zieliński za odważną wypowiedz o naszych pseudo fanach,zamiast pomagać to gwiżdżą.To jest chore co dzieje się z naszymi kibicami ale cóż szybko się uczymy od polaczków.

Awatar użytkownika
aruna19
Kontakt:

#909 Post autor: aruna19 » 9 kwie 2013, o 13:06

fryzjer83 pisze:
Harpo pisze:Zieniu ostatnio gwiazdorzy - zamiast walczyć o bal, to rozkłada ręce. Wkurza mnie od kilku meczy.
Co powiecie na Niedzielana od początku meczu?
Dokładnie i z tego względu (niby)mo kontuzja.Nareszcie bo ten koles sieje ferment i choro atmosfera w tej drużynie.Ale wy dalej znęcajcie się nad Jankesem.A i brawo Zieliński za odważną wypowiedz o naszych pseudo fanach,zamiast pomagać to gwiżdżą.To jest chore co dzieje się z naszymi kibicami ale cóż szybko się uczymy od polaczków.

a co momy ich na rekach nosic za to ze olewaja swoje obowiazki za ktore pobieraja konkretno kasa??

Zienczuk wyhodowol kaloryfer jakby dopiero co z mcdonalda wyloz pewnie przez to ta kontuzja

maciek1973

#910 Post autor: maciek1973 » 9 kwie 2013, o 13:07

Rafał19R20 pisze:

jakbyś kochoł to byś stawił się dziś o 18 30 na Cicho..., a swoje żale zostaw dla siebie, z Ruchem sie jest na dobre i na złe albo wcale!!!!
Jestem, zapłaciłem, nikt nic na mnie nie straci, a na mecz nie idę i jest to moja prywatna decyzja.
Na mecze chodzę od niemal 30 lat, byłem na bardzo wielu wyjazdach, w tym w 10 osób na Lechu (90r.), w 5 osób na Lubinie (tylko nasze auto dojechało), byłem u siebie nawet na słynnym meczu z ŁKSem (600 ludzi!!!) w najgorszych czasach i szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzi Wasza krytyka.

Uważam, że kompletny brak reakcji (a tak jest już od kilku lat) nas kompromituje. Nie do końca pochwalam takie zachowania, ale jak Legia leciała w pręta, to potrafili nawet spoliczkować gościa, który potem udawał, że się w drzwi uderzył. U nas jest zawsze pięknie i niezmiennie "na dobre i na złe". Nie potrafimy/nie chcemy/nie możemy/właściwe skreślić zaprotestować zbiorowo, to ja protestuję prywatnie.

_pnwk_
Kontakt:

#911 Post autor: _pnwk_ » 9 kwie 2013, o 13:31

maciek1973 pisze:Jestem, zapłaciłem, nikt nic na mnie nie straci, a na mecz nie idę i jest to moja prywatna decyzja.
Dobra ku**wa skończ sie żalić. Niy idziesz to niy. Łaska robisz?
Łaska,to farorz robi jak kuchrka wali. RUCH TO MY!!! kto zno te słowa i rozumie ich znaczenie,pojawi sie dzisioj na C6 i niy pozwoli by cweLe czuli sie jak u siebie!!!
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

cheapgun
Kontakt:

#912 Post autor: cheapgun » 9 kwie 2013, o 14:03

Tym 'oficjalnym' komunikatem i 'prosba' (straszenie karami normalna prosba nie jest) o 'kulturalny' doping to nic innego jak wlazenie Zielinskiemu w dupe bez wazeliny... Normalny wstyd
Niebieski Chropaczów

Elmer
Kontakt:

#913 Post autor: Elmer » 9 kwie 2013, o 14:14

Jeszcze pajace będą prosili o pomoc.

Rozumiem, że ten komunikat można intepretować tak: Jak cię opluwają to idź dalej i udawaj, że to deszcz pada.

A jakiego focha odwalą dzisiaj panienki z Cichej i Jacuś-obrażalski?

RUCH TO MY!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#914 Post autor: Mirek » 9 kwie 2013, o 14:16

Łubu dubu niech żyje nm trener naszego klubu, niech żyje nam :)
ciekawe czy to wolno śpiewać? :P

klub wystosował prośbę karalną hahahahahaha świat się kończy
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2013, o 14:27 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.

miechowiner12
Kontakt:

#915 Post autor: miechowiner12 » 9 kwie 2013, o 14:25

jo mimo karnetu skuli takiego apelu klubu dzisiejszy mecz bojkotuja, pierwszy u siebie od czterech lot, bo wtedy nie byłech na jednym meczu ligowym z Bełchatowem, nie będą mnie karami straszyć, jeszcze tego 30 lat łaża na ten klub i takie coś czytom no rzeczywiście ekstra. Takich cip jak w tym klubie są teraz to chyba nie było nigdy, mimo, że w ciągu tych 30 lot były na prawdę ciężkie momenty

Zablokowany