Ruch - Mława

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Vincent Vega

#91 Post autor: Vincent Vega » 14 paź 2004, o 11:58

Nie ma kim grac! Trzeba to przełozyc! W tej sytuacji nie mozemy ryzykowac straty punktów i to jeszcze z Mławą u siebie! nawet Pepe jest chory... :(

Luke

#92 Post autor: Luke » 14 paź 2004, o 11:59

Siemce_Fan pisze:A jo mom takie same zdanie jak Patton... jak beda ino widziec ze zawodniki walczom , starajom sie jest zec wstanie wybaczyc im kazdo porazka. A uciekanie od rozegranie meczu jes niehonorowe , bo momy kim grac...

Naszym HonoRem Jest Nasz Klub KS RUCH Chorzów
No tak,ale gdyby oni byli tacy dobrzy jak PEPE to już dawno grywają w pierwszym składzie...

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#93 Post autor: 19r20 » 14 paź 2004, o 12:06

nie nie rozumie cie Patton i Siemce_Fan
jaki jest związek z przełożeniem meczu a straceniem twarzy???
dla mnie żaden!
ja nie mówie o kupieniu meczu tylko przełożeniu na termin gdzie będziemy mieli choć 11 piłkarzy zdolnych do gry....
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Dave82

ruch-mlawa

#94 Post autor: Dave82 » 14 paź 2004, o 12:17

Nic nie przekladac ci co byda grac maja zapierd**** za trzech i pokozac ze som cos warci !!! my im pomozemy glosnym dopingiem !!! DO BOJU NIEBIESCY ....................................................................!!!

_---------------------------------------------------------------------------------

MIKOŁOW ZAWSZE Z RUCHEM !!!

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#95 Post autor: Konrad » 14 paź 2004, o 12:19

Gdy miałem 20 lat bardzo często mówiłem o honorze i właściwie do dzisiejszego dnia żyje zgodnie z honorowymi zasadami - tylko co z tego?
Gdy ktoś tak bardzo chętnie mówi o honorze zawsze przypominam sobie przedwojennego szefa polskiego MSZ min Becka który po zawarciu paktu Ribbetrop Mołotow grzmiał na mówicy sejmowej że "My Polacy nie znamy pokoju za wszelką cenę - tą ceną jest honor!!" Ciekawe że za 2 tygonie 15 września "honorowo" spierdolił do Rumunii.
Samym honorem nie wiele zdziałamy - jest mozliwość przełozyć ten mecz ze względu na sytuację w Klubie to trzeba próbować, wykazywać się jakimś cwaniactwem życiowym, a nie zasłaniać honorem.
Za miesiąc nikt nie będzie pamiętał, że Ruch przegrał honorowo, tylko że przegrał, a na stratę punktów chyba nie możemy sobie pozwalać.
Ktoś mówił o ogrywaniu się młodych piłkarzy - może i racja, choć ja szczerze wątpię, żeby przy takim przetrzebionym składzie młodzi bez wsparcia starszych bardziej doświadczonych zawodników potrafili rozwinąć skrzydłą i pokazać "młode" umiejętności.
PzdR
Ostatnio zmieniony 14 paź 2004, o 12:38 przez Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#96 Post autor: Patton » 14 paź 2004, o 12:20

O kadrze sie mysli przed sezonem, ze teraz jest taka lipa to ktos powinien za to odpowiedziec i tyle. Maja grac nawet juniorzy - dlaczego nie moge sie wykazac? Moze akurat ktorys z nich wygryzie Mario/Bizaka itd. Takie moje zdanie. PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#97 Post autor: Patton » 14 paź 2004, o 12:22

Konrad - zobacz na swoj podpis. Dla mnie bycie Niebieskim do czegos zobowiazuje. To bycie kibicem najlepszego klubu. A takie dzialanie to nic innego jak cwaniactwo i granie na zwloke, cos ala Szczakowianka. Jak mamy sie tak nisko stoczyc, to dziekuje... :roll:

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#98 Post autor: Konrad » 14 paź 2004, o 12:31

Patt - masz rację kibicuję najlepszemy w Polsce i na Śląsku Klubowi.
Z doświadczenia życiowego mówię, że machanie szabelką na placu, na którym są czołgi do niczego dobrego nie doprowadzą.
A "cwaniactwo", to poprostu sposób jakiegokolwiek radzenia sobie w zewsząd otaczającej nas, pierdolonej rzeczywistości. Bycie cwanym to niekoniecznie musi oznaczać bycie "nie honorowym", a źle pojety honor niejednego doprowadził do ruiny. PzdR

Luke

#99 Post autor: Luke » 14 paź 2004, o 12:34

Konrad i 19r20-zgadzam się z Wami...Dodam jeszcze tylko skromnie że przy takich wałach które mają miejsce nie raz w I oraz II lidze(najlepszy przykład:Ścieki z Jaworzna)to przełożenie meczu ze względu na kłopoty nie zależne od klubu to żadna ujma.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#100 Post autor: Patton » 14 paź 2004, o 12:39

Konrad - zgoda, ale popatrz na to z tej strony - ktos musial przed sezonem kadre ustalic. I to nie jest 1 mecz w ktorym nie ma kto grac. I co - wroca do zespolu ci co sa chorzy, na 2 szpilu 5 innych wylapie kartki i znouw bedziemy przekladac? Nie o to chodzi - niech wreszcie w tym klubie ktos wezmie odpowiedzialnosc za mlodziez. Bo tyle piszemy o utalentowanej mlodziezy, a im szans nie damy nawet. A starych Serbow chcemy ciemno brac do druzyny. Dla mnie paranoja!! Ale moze faktycznie ja chory jestem, ze inaczej niz wszyscy patrze na klub... :?

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#101 Post autor: Konrad » 14 paź 2004, o 12:49

Z tym sie Patt zgodzę - w tym klubie z perspektywistycznym myśleniem nie jest najlepiej, chociaż daj Boże żeby to sie poprawiło. Nie uważam jednak, ze jesteś chory - masz w seRcu piękne idee (mówię o honorze), które (wybacz że tak sądzę) wynikają młodego wieku, bądź braku doświadczenia. Mam nadzieję, że pieprzone życie zbyt szybko nie zweryfikuje Ci tych pięknych zasad... PozdRawiam Cię

Luke

#102 Post autor: Luke » 14 paź 2004, o 12:58

Ruch Chorzów zwrócił się wczoraj do MKS Mława z prośbą o przełożenie meczu przypadającego na najbliższą sobotę.

- Mamy w drużynie prawdziwy szpital - tłumaczy Stefan Mleczko, prezes Ruchu. - Leszek Pokładowski ma nogę w gipsie, Dawid Bartos spuchnięte kolano, Tomasz Foszmańczyk wrócił z kadry 18-latków z kontuzją. Nadal nie jest zdolny do gry Tomasz Balul, nie wspominając już o Piotrze Mosórze, który przed dwoma miesiącami złamał nogę podczas meczu ze Szczakowianką. Ale to nie koniec. Z gorączką i ostrymi przeziębieniami zmagają się Piotr Ćwielong, Ariel Lindner, Artur Błażejewski i Łukasz Hejnowski. A na to nakłada się naszych pięciu kartkowiczów. Na wczorajszym treningu szkoleniowcy pracowali z dziewięcioma piłkarzami...

Ale działacze MKS Mława... odmówili, tłumacząc się tym, że już i tak mają mocno zachwiany rytm meczowy (spora część drużyny zmagała się przed kilkoma tygodniami z zatruciem pokarmowym, w związku z czym jej ligowe spotkania były przekładane na inne terminy), a ponadto już opłacili hotel i autokar.

- Skoro nie dogadaliśmy się między sobą, to dzisiaj wstępujemy na drogę najbardziej oficjalną z możliwych - do PZPN, który poprosimy o przełożenie tego spotkania z urzędu. Mam nadzieję, że w Warszawie zrozumieją nasze problemy - dodaje sternik "niebieskich".

Mecz z Mławą, zgodnie z terminarzem, ma odbyć się w Chorzowie w sobotę o godz. 13:00.

źródło: Trybuna Śląska

Gość

#103 Post autor: Gość » 14 paź 2004, o 13:10

A co zycie moze byc warte... jesli honor stracony----Joseph Konrad

to jest czesc mojego tematu maturalnego na ten rok 8)

a tak naprawde nie uwazam ze chodzi tutaj o honor. wedlug mnie mamy kim grac mamy utalentowana mlodziez ktora w koncu nalezy wypuscic na szerokie wody zanim sie spala. po co uciekac do przekladania meczu.

PS tak na marginesie to mlawa mogla by odwolac ten mecz przeciez ostatnio sami to uczynili. gdzie oni maja honor :wink:

snajper

#104 Post autor: snajper » 14 paź 2004, o 13:29

mława odpisała ze niechce go przekładac został nam jeszcze tylko PZPN :lol:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: spyru » 14 paź 2004, o 13:30

Patton rozumiem o co Ci chodzi, ale jak faktycznie zagramy samą młodzieżą + Mizia w ataku i Fornalak w obronie to dojdzie do kompromiacji. Bo na chwile obecną kadra wygląda tak: Nowak-Fornalak, Jendryczko, Derek - Molek, Toborek, Musiał, Wawrzyńczok, Lindner - Mizia, Janoszka. Jak dojdzie do meczu to będzie honorowe 0-5 :!:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

ODPOWIEDZ