Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - !Gormik Zabrze 16.03.24, sobota 17.30

#91 Post autor: Mirek » 13 mar 2024, o 10:46

Na konferencji prasowej przed meczem będzie kebab Podolski. Ciekawe czy powie, że nas nie lubi? :P

Jadajada
Kontakt:

#92 Post autor: Jadajada » 13 mar 2024, o 11:23

kroy pisze:
12 mar 2024, o 23:08
Ja bym osobiście otworzył sprzedaż - kiedyś takie mecze to było święto piłki gdzie często kibice neutralni albo po prostu fani futbolu przychodzili na mecze. Wiadomo że teraz ciężej o taką kulturę ale wciąż są takie osoby.

Niezależnie jaka będzie ostateczna ecyzja to i tak mamy już świetną frekwencję i oby teraz udało się wygrać:)
W bielsku na tsp tez nam blokowali wejscie pod naciskami roznych okrzesikow i innych placzkow nienawidzacych slaska i slazakow.

To ma byc nasze swieto, a nie swieto innych. Gdybym wiedzial, ze dostaniemy 3pkt grajac przy pustych trybunach, to niech graja przy pustych trybunach. Teraz potrzebujemy punktow i jest to najwazniejsze. Jak bedziemy mogli sobie pozwolic na robienie swiat pilkarskich to bedziemy takie robic. Taka frekfencja to jest duzy sukces i trzeba sie z tego cieszyc co mamy. Nie zapominajcie gdzie bylismy 3 lata temu. Za kolejne 5 lat nie bedziemy mogli sie juz wymawiac tym gdzie bylismy iles tam do tylu, ale my dopiero sie odradzamy!
Brawo dla zarzadu za ograniczenie liczby kibicow gosci i za ograniczenie sprzedazy dla reszty kibicow

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#93 Post autor: kroy » 13 mar 2024, o 12:34

Jadajada pisze:
13 mar 2024, o 11:23
kroy pisze:
12 mar 2024, o 23:08
Ja bym osobiście otworzył sprzedaż - kiedyś takie mecze to było święto piłki gdzie często kibice neutralni albo po prostu fani futbolu przychodzili na mecze. Wiadomo że teraz ciężej o taką kulturę ale wciąż są takie osoby.

Niezależnie jaka będzie ostateczna ecyzja to i tak mamy już świetną frekwencję i oby teraz udało się wygrać:)
W bielsku na tsp tez nam blokowali wejscie pod naciskami roznych okrzesikow i innych placzkow nienawidzacych slaska i slazakow.

To ma byc nasze swieto, a nie swieto innych. Gdybym wiedzial, ze dostaniemy 3pkt grajac przy pustych trybunach, to niech graja przy pustych trybunach. Teraz potrzebujemy punktow i jest to najwazniejsze. Jak bedziemy mogli sobie pozwolic na robienie swiat pilkarskich to bedziemy takie robic. Taka frekfencja to jest duzy sukces i trzeba sie z tego cieszyc co mamy. Nie zapominajcie gdzie bylismy 3 lata temu. Za kolejne 5 lat nie bedziemy mogli sie juz wymawiac tym gdzie bylismy iles tam do tylu, ale my dopiero sie odradzamy!
Brawo dla zarzadu za ograniczenie liczby kibicow gosci i za ograniczenie sprzedazy dla reszty kibicow
Tylko wtedy po co mówić o piłce nożna dla kibiców? Rozumiem że to będzie dotyczyć tylko kibiców których lubimy i nie ma ryzyka?

Dla mnie ta decyzja jest o tyle ok o ile później my nie będziemy mieć pretensji do innych że ograniczają nasze wyjazdy i nie wpuszczają naszych kibiców i że nie można kupić biletu na mecz w innym mieście.
To jest ta tak zwana wolność o którą część kibiców walczy ale akurat tutaj nie sądzi że to jest jej ograniczenie (a według mnie jest)

Ja już kończę temat bo to nie moja sprawa - najzwyczajniej w świecie nie rozumiem nadmiernych obaw żeby mecz zobaczył komplet kibiców
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

kattowitz
Kontakt:

#94 Post autor: kattowitz » 13 mar 2024, o 12:44

Mirek pisze:
13 mar 2024, o 10:46
Na konferencji prasowej przed meczem będzie kebab Podolski. Ciekawe czy powie, że nas nie lubi? :P
Ale jak nos nie lubi. Dopiero co powiedział że jak któryś z naszych zawodników będzie chciał po meczu jego koszulkę to chętnie mu ją przekaże.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#95 Post autor: Scypion » 13 mar 2024, o 13:11

kroy pisze:
13 mar 2024, o 12:34
Tylko wtedy po co mówić o piłce nożna dla kibiców? Rozumiem że to będzie dotyczyć tylko kibiców których lubimy i nie ma ryzyka?
Legii tez nie lubimy, Sosnowca tez nie lubimy. Ale da sie z nimi dogadac. Skąd Ty jestes kroy, że nie zdajesz sobie sprawy z natury żaboli?
kroy pisze:
Dla mnie ta decyzja jest o tyle ok o ile później my nie będziemy mieć pretensji do innych że ograniczają nasze wyjazdy i nie wpuszczają naszych kibiców i że nie można kupić biletu na mecz w innym mieście.
To jest ta tak zwana wolność o którą część kibiców walczy ale akurat tutaj nie sądzi że to jest jej ograniczenie (a według mnie jest)
5% biletów. Ile razy igdzie dostaliśmy więcej? na mecz decydujący o awansie ile dospele dali nam biletow?
kroy pisze:
Ja już kończę temat bo to nie moja sprawa - najzwyczajniej w świecie nie rozumiem nadmiernych obaw żeby mecz zobaczył komplet kibiców
A my rozumiemy, je*** nam tu prowokacją na kilometr.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#96 Post autor: kroy » 13 mar 2024, o 13:24

Scypion pisze:
13 mar 2024, o 13:11
kroy pisze:
Legii tez nie lubimy, Sosnowca tez nie lubimy. Ale da sie z nimi dogadac. Skąd Ty jestes kroy, że nie zdajesz sobie sprawy z natury żaboli?
kroy pisze:
5% biletów. Ile razy igdzie dostaliśmy więcej? na mecz decydujący o awansie ile dospele dali nam biletow?
kroy pisze:
A my rozumiemy, je*** nam tu prowokacją na kilometr.
Sorry ale Twoje argumenty są bez sensu.

Kiedyś się dogadaliśmy choćby o paktu antysprzetowe, nie było tak? Dogadywali się również przy poprzednich derbach kibice obu klubów. Nie zawsze to wychodziło idealnie ale próby były. Pamiętam też wspólne krzyczenie Doda, Doda, zrób mi loda (to tak żartobliwie)
Widzę, że ewidentnie próbujesz dobrać argumenty jak Ci pasują. pochodze z Siemcow więc może dlatego nie czuję żeby Górnik powinien być traktowany z większą obawą i ciśnieniem niż Legia czy Lech czy nawet GKS
To jest nasz największy historycznie rywal ale nie powiedziałbym że najgroźniejszy.

2) ile razy byliśmy gdzieś na zakazie? Chociażby na Stali. Z tego co wiem to brak wyjazdów do Zabrza to jest nasz wybór więc to kolejny beznadziejny argument. Nie wiem też czemu mieszasz Katowice do tego, mówimy o zabskich. Ja nie mam problemu z taką decyzją tylko wtedy narzekanie na innych gdy zrobią tak samo będzie hipokryzja, trzeba się z tym liczyć. A Ty dopisujesz do tego filozofię

3) wy czyli kto?
jeżeli tutaj chodzi o obawę (mam nadzieję że nie strach) przed kibicami Górnika to może należałoby zamknąć ten temat i nie dawać im pożywki do radości z takich wypowiedzi jak Twoja.

Dla mnie problemem jest że atmosfera tutaj jest jakby to miała być bitwa nad Somma. Według mnie im bardziej potraktujemy ich jak zwykłego przeciwnika tym bardziej to świadczy o naszej pewności siebie i braku kompleksów. Niestety z tego watku tak to do końca nie wygląda.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#97 Post autor: Scypion » 13 mar 2024, o 13:37

Może z Siemianowic to wygląda tak jak wygląda, ale z Rudy wygląda to już inaczej. Doświadczenia z relacji z tym klubem każą być ostrożnymi. I mam na myśli klub, który pisał donosy, wypisywał do naszych sponsorów, nie dotrzymywał słowa, przywłaszczał sobie cudze sukcesy. Ile razy byliśmy na zakazie? A ile razy my wpuszczaliśmy ekipy mające ten sam problem? Czy mamy do czynienia z hipokryzja? No jasne, ze mamy. Nam nie dane było dopingować naszej drużyny w 2019, a teraz ci ktorzy nam to uniemożliwili, nie tyle proszą ile żądają nie tylko wstępu, ale i większej niż regulaminowa puli biletów. Co ciekawe ta sama policja, która wtedy blokowała pół Śląska teraz bawi sie w centrum pielgrzymkowe i cieszy się na możliwość oprowadzania dodatkowych 2k zaboli po parku. Idą wybory. Główną i jedyną linią ataku Anżeja są kibole. Jeżeli nie łączysz faktów to już nie mój problem. Pozwól, ze mający taka umiejętność to zrobią?

Awatar użytkownika
JoKeRoNŁ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#98 Post autor: JoKeRoNŁ » 13 mar 2024, o 13:54

3️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣

Na stronie pokazuje 4836 wolnych biletów. :D
Ostatnio zmieniony 13 mar 2024, o 13:58 przez JoKeRoNŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
Against modern football !!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#99 Post autor: Mirek » 13 mar 2024, o 13:56

Dostępne miejsca: 4836

scaneRboy
Kontakt:

#100 Post autor: scaneRboy » 13 mar 2024, o 13:58

Kto tu dobiera argumenty, które mu pasują? Jednym zdaniem piszesz o pakcie sprzetowym, o tym że brak wyjazdu do Zabrza to jest nasza decyzja, a jakoś zapomniałeś o wydarzeniach w Radlinie! Nosz qwa mac, jak tak można? Jak Wam się w głowach te kropki łącza?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Elmer
Kontakt:

#101 Post autor: Elmer » 13 mar 2024, o 14:06

Buta, pycha, czyli całe dawne czasy w pigułce. Oto PZPRowski twór, który robi co chce, jest bezkarny i pomimo, że mijają lata wciąż stara się na każdym kroku dowalać klubowi dla którego kontrą miał być, kiedy powstawał.

Dlatego podpisuję się pod decyzją zarządu. 5% i nic więcej. Bez dyskusji. I nie potrafią zrozumieć tutaj jakichkolwiek gorzkich czy mniej gorzkich żali. Oni są pokrzywdzeni? TAK! I to nawet bardzo. Tylko z tego powodu, że kibicują takiemu tworowi.

PS. Ojciec zawsze mi mówi, że większość klubów jest mu obojętna, jeśli chodzi o antypatie, za wyjątkiem dwóch. Drugi to wojskowy ze stolicy.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

scaneRboy
Kontakt:

#102 Post autor: scaneRboy » 13 mar 2024, o 14:15

kattowitz pisze:
13 mar 2024, o 12:44
Mirek pisze:
13 mar 2024, o 10:46
Ale jak nos nie lubi. Dopiero co powiedział że jak któryś z naszych zawodników będzie chciał po meczu jego koszulkę to chętnie mu ją przekaże.
Chciałem wrócić do Twojego posta. Ten Podolski to musi ich kochać "szczerą miłością" .

Chop musi sprzedawać kebaby, żeby zapłacić kolegom, żeby mu podawali piłkę na boisku.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

realmaniak
Kontakt:

#103 Post autor: realmaniak » 13 mar 2024, o 14:17

Mam wrażenie, że o dwóch różnych rzeczach ciągle tu rozmawiamy i dlatego nie możemy się zrozumieć. Większość (w tym ja) popiera decyzję zarządu o liczbie biletów dla szczewa (dostali tyle ile mieli dostać, poprosili o więcej, zarząd odmówił, koniec tematu-Je*ać żaboli). Kością niezgody jest otwarta sprzedaż biletów. Rozumiem, że nie chcemy otwartej sprzedaży internetowej bo wtedy nie mamy żadnej kontroli nad tym kto będzie mógł wejść na stadion (a znając policję będą chcieli mieć spokój i wpuszczą wszystkich żaboli posiadających bilety na nasze sektory, na sektor gości). Ale powtórzę się, przy sprzedaży stacjonarnej krótko przed meczem praktycznie wykluczamy zakup biletów przez żaboli i możliwość przejścia na sektory gości (no chyba, że ktoś racjonalnie wytłumaczy mi jak hipotetyczne 2-3 tyś żaboli najpierw dostanie się pod nasze kasy, wykupi bilety dwie godziny przed meczem i bezproblemowo dostanie się na sektor gości?? bo nie bardzo jestem sobie w stanie to wyobrazić) a nie zamykamy się jednocześnie na nowych pikników którzy przynoszą kasę do klubu.

COBRA

#104 Post autor: COBRA » 13 mar 2024, o 14:22

Właśnie że się zamykamy, potem będzie płacz o liczbę na Puszczy nawet po zwycienstwie o rekordzie z Widzewem nie wspomne

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#105 Post autor: Scypion » 13 mar 2024, o 14:30

Jeżeli jakieś bileciki zostaną to od piątku zrobiłbym sprzedaż - w punktach Ruchu, wyłącznie w pakiecie z Puszczą.

ODPOWIEDZ