GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00
-
Re: GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00
Trocha przesadzocie, bo kiedyś musi wrócić skuteczność, i takie farfocle też nie powinny nam wpadać na wiosnę. Oby. Kryminał te ostatnie kilka kolejek. Wiedziałem, że dołek przyjdzie, ale nie spodziewałem się aż takiego. Mimo wszystko jestem optymistą. Baraże minimum.
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Szkoda gadać i brak słów. Gramy jak spadkowicz i przegrywamy z kandydatami do spadku. Dobrze, że już ta przerwa, można odpocząć do wiosny, bo co tydzień człowiek się tylko wkur.wia, nie mogłem już na nich patrzeć i te ich farfocle połączone z brakiem pomysłu na cokolwiek. Jeśli takie coś będzie na wiosnę to kończymy w dolnej części tabeli, ewentualnie środek.
-
- Kontakt:
Wszystko zalezy od tego, co bydzie we gabinetach. Po mojymu som dwa richtungi: abo to ogarnom, wzmocniom sie i wyciepnom niekierych kalykow, a liga nom sie dodatkowo ulozy, abo richtig ch** bombki szczeli i bydzie zjazd, kiery sie moze skonczyc fest zle. Niy widza nic pomiyndzy. Jak ktos to tam serio ogarnio, to niych juz terozki zaczynajom dzialac, nim te dziady przijadom nazot. No chyba, ze tam jest richtig wielko niybiesko rodzina, co tak naprowdy jechala na kibicach i cufalu. A umiejyntnosci zarzondzanio majom takie jak i jo, czyli prawie zerowe. Zodyn z nos niy wiy, a i pan przedstawiciel prowdy przeca niy powie. Co widzi chyba kozdy to to, ze to pierdolnylo. I niych zodyn fachura niy godo, ze sie wyszczylali i terozki jechali na oparach. Jak grajom z jakimis czeresniakami to sorry, roz czy drugi idzie wdupic, ale niy roz po roz. Smierdzi mi to fhuj
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No i słowo stało sie ciałem...
Ja rozumiem wszystko, że nie ma siły `,że pogoda ,że przeciwnik muruje ,ale dziś to było totalne odjebanie pańszczyzny.
Jeśli jeden z drugim piłkarzyk nie ma ambicji grać wyżej niż druga liga to niech jeden z drugim wy***rdala daleko od RUCHU.
Bełchatów nie zagrał jednej konkretnej akcji ,nie potrafili wymienić więcej niż trzech podań aby nie stracić piłki a my prezentujemy im 2 bramki i 3 punkty.
Choć by nie wiem jakie błędy w przygotowaniu popełnili trenerzy to nikt mi nie powie ,że ambitny zawodnik ,chcący osiągnąć zwycięstwo w ostatnim meczu z tak słabym rywalem nie da z wątroby.
Nie wiem co ci chopcy mają w głowie ale wyraźnie widać ,że z deklami u nich coś nie gro.

Nikt mi nie powie ,że cały zespół jest zajechany i nie potrafi wybiegać 90 minut.
To są ku*** zawodowcy co uprawiają zawód piłkarza i ich za***nym obowiązkiem jest za***rdalać co mecz bo za to im płacą.
Jeśli nie potrafią tego zrozumieć to droga wolna ....
MY SOM RUCH TU SIE za***rdala !!!!! TO POWINNO BYĆ MOTTO PRZEWODNIE TEJ SZATNI NA WIOSNĘ bo widać BÓG już tu nie pomoże

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Taka za***ista runda się szykowała w październiku a teraz jest taki niesmak i mieszane uczucia. Awans się robi z dołem tabeli co pokazuje doświadczenie, a więc ja w ten awans jakoś nie wierzę po braku punktów z Pruszkowem, Hutnikiem, Bełchatowem czy biedne remisy z Siedlcami czy Grodziskiem szkoda gadać...
Batory Fans
-
- Kontakt:
Przeciez oni nie chca awansu,musimy cos zmieniz zeby bylo jak bylo haha jak beda miol wybor to doladuja karta na Ruch zeby wplynelo na lebrow ale pojda sie na Ciaciana kupia bilet za piecioka piwko otworza i zobocza chopcow co chca ale nie umia warunki na stadionie te same jak na Cichej 6 a nasze lebry z Ruchu moga ale nie chca. Wesolych Swiat!
-
- Kontakt:
Wszystkiego się odechciewa.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Czy zawodowi piłkarze w II lidze naprawdę nie potrafią ze stojącej piłki wykonać poprawnego rzutu rożnego lub wolnego, żeby piłka wpadła na środek pola karnego mając kilkanaście prób w trakcie meczu. To jest katastrofa. Wstyd panowie piłkarze. Wasza gra od połowy października (z wyjątkiem meczu że Śląskiem) to nieporozumienie. Połowa waszej ostatniej pensji powina iść na pomoc dla dzieci albo schronisko dla psów. Wyście na nią nie zasłużyli...
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jutro należy podziękować Skrobaczowi + reszta sztabu (poza Richatem), a czas do Świąt wykorzystać na szukanie nowego trenera.
Zróbmy to teraz zanim będzie za późno! No chyba, że chcemy kolejny rok spędzić w tej lidze lub co gorsza spaść jedną niżej.
Zróbmy to teraz zanim będzie za późno! No chyba, że chcemy kolejny rok spędzić w tej lidze lub co gorsza spaść jedną niżej.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
Tak na spokojniej...
Nie można dzisiaj odmówić walki, bo biegali, rozrzucali piłkę, wpadali w pole karne, sytuacji, że piłka była w okolicach 11 metra wystawiona do strzału było dużo.
Zmiany w składzie przyniosły poprawę względem poprzednich spotkań. Zmiany w trakcie meczu były już w 61 minucie, a nie 80 jak zawyczaj i miały prawo coś odmienić- Siwek się całkiem dobrze pokazał, Będzieszak również szarpał do przodu. To tyle z pozytywów, bo niestety wynik każe się zająć tym co złe.
Czy ktoś jest w stanie wymienić 3 ZDOBYTE bramki w tym sezonie po rzutach rożnych? Jakieś na prawdę niezłe dośrodkowania z rzutów wolnych? Co się stało z siłą i celnością strzałów?
Czas do rozpoczęcia następnej rundy muszą za***rdalać zarówno działacze i piłkarze. Potrzeba zawodników, którzy potrafią udźwignąć grę i nie palą się psychicznie gdy nie idzie. Potrzeba kogoś kto jest w stanie wykorzystywać sytuacje bramkowe, gdy drużyna tego potrzebuje. Wszystko zależy od posiedzenia rady miasta, od finansów i tego z kim można się polubownie pożegnać. I to i tak przy założeniu, że nikogo nam zimą nikt nie podbierze. Można odrobinę pomóc kupując w grudniu jak najwięcej gadżetów i pompując budżet klubowy
Przerwa musi być bardzo dobrze przepracowana pod względem motorycznym. Jeśli teraz wystarczyło sił na powiedzmy 12 spotkań z 20, to jeśli na wiosnę zagramy 12 dobrych spotkań to jesteśmy na końcu sezonu. Niech dojdą do tego zawodnicy wybrani przez obecny sztab szkoleniowy i możemy dalej mieć nadzieję.
Do tych co piszą o zwolnieniu trenera to przypominam, że jako jedni z niewielu mamy umowy, które nie gwarantują potem pół roku wypłat. Jak kogokolwiek się zwolni to nie będzie chciał przyjść tutaj nikt, kto ma papiery na pracę w 2 lidze. I to nie Skrobacz kopie prosto w bramkarza lub traci piłkę przy przyjęciu. Niech tylko ogarnie SFG i głowy piłkarzy.
Co do piłkarzy to mają teraz łądnych kilka tygodni na ogarnięcie stałych fragmentów gry i chyba siłownię, żeby byli w końcu w stanie pr***ebać w piłkę gdy tego trzeba i zagrać piłkę na pole karne na wysokości głowy, a nie kolan.
Dobrze, że już przerwa, bo ciężko się już to oglądało, a wszystkim przydadzą się chłodne głowy. Mimo wszystko mamy 2 lub 3 miejsce i szanse na to, żeby na wiosnę to utrzymać (chociaż w terminarzu wciąż chyba wszyscy bezpośredni rywale do awansu/baraży.
Trzeba wierzyć, a może już jesienią będzie okazja do wyjazdu na Łazienkowską
Nie można dzisiaj odmówić walki, bo biegali, rozrzucali piłkę, wpadali w pole karne, sytuacji, że piłka była w okolicach 11 metra wystawiona do strzału było dużo.
Zmiany w składzie przyniosły poprawę względem poprzednich spotkań. Zmiany w trakcie meczu były już w 61 minucie, a nie 80 jak zawyczaj i miały prawo coś odmienić- Siwek się całkiem dobrze pokazał, Będzieszak również szarpał do przodu. To tyle z pozytywów, bo niestety wynik każe się zająć tym co złe.
Czy ktoś jest w stanie wymienić 3 ZDOBYTE bramki w tym sezonie po rzutach rożnych? Jakieś na prawdę niezłe dośrodkowania z rzutów wolnych? Co się stało z siłą i celnością strzałów?
Czas do rozpoczęcia następnej rundy muszą za***rdalać zarówno działacze i piłkarze. Potrzeba zawodników, którzy potrafią udźwignąć grę i nie palą się psychicznie gdy nie idzie. Potrzeba kogoś kto jest w stanie wykorzystywać sytuacje bramkowe, gdy drużyna tego potrzebuje. Wszystko zależy od posiedzenia rady miasta, od finansów i tego z kim można się polubownie pożegnać. I to i tak przy założeniu, że nikogo nam zimą nikt nie podbierze. Można odrobinę pomóc kupując w grudniu jak najwięcej gadżetów i pompując budżet klubowy

Przerwa musi być bardzo dobrze przepracowana pod względem motorycznym. Jeśli teraz wystarczyło sił na powiedzmy 12 spotkań z 20, to jeśli na wiosnę zagramy 12 dobrych spotkań to jesteśmy na końcu sezonu. Niech dojdą do tego zawodnicy wybrani przez obecny sztab szkoleniowy i możemy dalej mieć nadzieję.
Do tych co piszą o zwolnieniu trenera to przypominam, że jako jedni z niewielu mamy umowy, które nie gwarantują potem pół roku wypłat. Jak kogokolwiek się zwolni to nie będzie chciał przyjść tutaj nikt, kto ma papiery na pracę w 2 lidze. I to nie Skrobacz kopie prosto w bramkarza lub traci piłkę przy przyjęciu. Niech tylko ogarnie SFG i głowy piłkarzy.
Co do piłkarzy to mają teraz łądnych kilka tygodni na ogarnięcie stałych fragmentów gry i chyba siłownię, żeby byli w końcu w stanie pr***ebać w piłkę gdy tego trzeba i zagrać piłkę na pole karne na wysokości głowy, a nie kolan.
Dobrze, że już przerwa, bo ciężko się już to oglądało, a wszystkim przydadzą się chłodne głowy. Mimo wszystko mamy 2 lub 3 miejsce i szanse na to, żeby na wiosnę to utrzymać (chociaż w terminarzu wciąż chyba wszyscy bezpośredni rywale do awansu/baraży.
Trzeba wierzyć, a może już jesienią będzie okazja do wyjazdu na Łazienkowską

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokładnie, nie ma na co czekać. Obecny trener już dosyć pokazał. Mało było upokorzeń w ostatnich latach ?
- arango-mokre
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
My sa na 2 miejscu, co wy pi***olicie- trener zostaje.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jakie spasc?
przeciez te glosy o spadku idealnie podkreslaja, ze przemawaiaja przez Was emocje!
nawet gdybysmy nie zdobyli ZADNEGO punktu, to druzyny z dolu punktujac jak do tej pory by nas nie zdolaly wyprzedzic.
jestem tez ciekaw o jakim nazwisku myslicie za Skrobacza. w podobnym budzecie i jaka widzicie gwaranacje, ze bedziemy lepiej punktowac.
czyli jakies 2pkt na mecz.
podejrzewam, ze to takie "hur dur. wy***ac. potem sie pomysli".
po oborncy Szczepa stalem sie naczelnym obronca Skrobacza
jak w pierwszym przypadku sie do konca nie dziwilem tej roli, bo Szczepek liczb nie mial i trzeba go bylo bornic innymi argumentami, to obecnie juz sie dziwie.
liczby sa duzo lepsze niz spodziewala sie wiekszosc forum. Stanowski kiedys napisal, ze trenerom w Polsce nie oplaca sie robic zbyt dobrych wynikow, bo szybko staja sie ich zakladnikami. Juz tu duzo osob nie pamieta zaslugi stworzenia super funkcjonujacej maszyny we wrzesniu, tylko zaklada ze maszyna powstala sama a Skrobacz jej kij w szprychy wklada.
"Mało było upokorzeń w ostatnich latach ?" - ale my jestesmy na 2 miejscu od góry, a nie od dolu. bo jakby ktos tak czytal te forum nie znajac tabeli to pewnie by sie pomylil.
Ty mnie NG1920 czesto pocieszasz, ze nie jestem sam, ktory widze tak te mecze.
dzis tez uwazam, ze walka byla. ludziom sie wylewa zlosc za wczesniejsze mecze, a i jakos transmisji byla taka ze ciezko sie to ogladalo od startu.
co do SFG pamietam tutaj dyskusje z 3 ligi. lekko powatpiewalem wtedy w te rogi Ecika mimo super statystyk. Zdobywalismy gole, bo nasi nasz sklad przewyzszal takze wzrostem przeciwnikow, a ci bramkarze 3 ligowi byli wyjatkowo nieporadni. ale juz wtedy te pilki nie mialy zadnej mocy, lecialy i plakaly. przeciwnik byl tak slaby ze szlo ich przepychac nawet z martwych pilek.
probowalismy juz tez z Nojgim ale dalej efektow nie bylo.
przeciez te glosy o spadku idealnie podkreslaja, ze przemawaiaja przez Was emocje!
nawet gdybysmy nie zdobyli ZADNEGO punktu, to druzyny z dolu punktujac jak do tej pory by nas nie zdolaly wyprzedzic.
jestem tez ciekaw o jakim nazwisku myslicie za Skrobacza. w podobnym budzecie i jaka widzicie gwaranacje, ze bedziemy lepiej punktowac.
czyli jakies 2pkt na mecz.
podejrzewam, ze to takie "hur dur. wy***ac. potem sie pomysli".
po oborncy Szczepa stalem sie naczelnym obronca Skrobacza

jak w pierwszym przypadku sie do konca nie dziwilem tej roli, bo Szczepek liczb nie mial i trzeba go bylo bornic innymi argumentami, to obecnie juz sie dziwie.
liczby sa duzo lepsze niz spodziewala sie wiekszosc forum. Stanowski kiedys napisal, ze trenerom w Polsce nie oplaca sie robic zbyt dobrych wynikow, bo szybko staja sie ich zakladnikami. Juz tu duzo osob nie pamieta zaslugi stworzenia super funkcjonujacej maszyny we wrzesniu, tylko zaklada ze maszyna powstala sama a Skrobacz jej kij w szprychy wklada.
"Mało było upokorzeń w ostatnich latach ?" - ale my jestesmy na 2 miejscu od góry, a nie od dolu. bo jakby ktos tak czytal te forum nie znajac tabeli to pewnie by sie pomylil.
Ty mnie NG1920 czesto pocieszasz, ze nie jestem sam, ktory widze tak te mecze.
dzis tez uwazam, ze walka byla. ludziom sie wylewa zlosc za wczesniejsze mecze, a i jakos transmisji byla taka ze ciezko sie to ogladalo od startu.
co do SFG pamietam tutaj dyskusje z 3 ligi. lekko powatpiewalem wtedy w te rogi Ecika mimo super statystyk. Zdobywalismy gole, bo nasi nasz sklad przewyzszal takze wzrostem przeciwnikow, a ci bramkarze 3 ligowi byli wyjatkowo nieporadni. ale juz wtedy te pilki nie mialy zadnej mocy, lecialy i plakaly. przeciwnik byl tak slaby ze szlo ich przepychac nawet z martwych pilek.
probowalismy juz tez z Nojgim ale dalej efektow nie bylo.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Dla tych co chca wypie*dalac Skrobacza - chcecie druga legie u nas? Co pol roku nowy trener bo przegrał kilka meczów? Jak chcemy byc zdrowym klubem na normalnych zasadach musimy dac zaufanie trenerowi , tym bardziej ze juz pokazal ze potrafi poukładać nasza drużyne. Spójrzcie sobie na kluby zachodnie, jest tam po kilka trenerow na kilkadziesiat lat, a w naszej lidze zmieniaja sie jak rekawiczki i widac gdzie jesteśmy na tle Europy. Patrzcie na taki Raków, gdzie sa i jak sie rozwijaja. Na czym byl budowany ich klub? Na zaufaniu do trenera, pomimo wpadek dostał czas i widac co mamy. Tez jestem wku*wiony po meczu, jest to dla mnie niewytlumaczalne jak z takiej druzyny powstało takie cos, tez wku*wia mnie kilka zawodników, ale jednak mam tez ogromne zaufanie do zarzadu, bo sa to odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu co nie raz juz pokazali. Teraz mamy przed sobą kilka miesięcy intensywnej pracy, zarówno sztab, zarząd jak i piłkarze. Obowiązkowe wzmocnienia i dogłębna analiza sztabu. Miejmy nadzieję ze zaatakujemy 1 lige w przyszłym roku.
-
- Kontakt:
Podobają mi się te elaboraty i nic się nie stało widocznie coś się dzieje jak to powiedział Marek w kulisach