Tak zwycięstwo cieszy, niestety gra nie. Trzeci mecz po ;przerwie na reprezentacje i ani jednego dobrego. Dziwi mnie troche forowanie Panki bo uważam, że Starzyński jest w dużo lepszej formie. Dzisiaj podanie do Smektały przy trzecim golu palce lizać. Bałem sie o forme Kuświka a tymczasem chyba posadził Niedzielana na ławie na dłużej. Racje miał Szymkowiak mówiąć szczególnie w pierwszej połowie, ze gramy za nerwowo, za szybko i zamiast utrzymywac sie przy piłce tracimy ją po bezsensownych długich zagraniach. Wynik bardzo zaciemnia styl gry. Moim zdaniem Malina jest już wypalony i to razcej napewno jest ostatni Jego sezon w Ruchu a przypuszczam, ze może i w karierze. Wracając do Smektały - ten gośc ma ogromny potencjal tylko ma jedną ogromną wadę - zarówno przy strzale jak i dośrodkowaniu nie podnosi głowy tylko do końca patrzy w dół na piłke. Nawet przy asyście, co bedzie można zobaczyć na powtorkach, ta głowa zwrócona jest w dół a podanie jest na ślepo. Noi ta nasza obrona, właściwie należałoby powiedzieć gra obronna fatalna. Liczba sytuacji, które Piast miał grając w oslabieniu jest zatrważającamarek79 pisze:czytając to forum to sie zastanowiom czy wy oglondocie liga polsko czy tyz myslicie ze Ruch gro w angielski lidze
Polsko liga jest słabo obojyntnie czy to je Ruch, Wisła , Legia czy inne dziadostwo
P.S. Zwyciestwo cieszy))))
[10 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów; 3.11.12, 13:30
-
- Kontakt:
Re: [10 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów; 3.11.12, 13:3
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Momenty były i może to by było na tyle.
Za mało ofensywnie zagrali my na początku ...
Jo zawsze Strakę lubił bo on nie odstawio nogi i tu przez to niestety złapoł kolejny uraz i niestety zaś Malina do składu wróci pewnie. Choć akurat dziś parę razu mu się ta bala udało całkiem nie źle kopnąć.
Za mało ofensywnie zagrali my na początku ...
Jo zawsze Strakę lubił bo on nie odstawio nogi i tu przez to niestety złapoł kolejny uraz i niestety zaś Malina do składu wróci pewnie. Choć akurat dziś parę razu mu się ta bala udało całkiem nie źle kopnąć.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- stRoszek
Ja napisze więcej. Za faul na Strace Podgórski powinien dostać czerwień już na początku meczu. tak brutalnie grającej drużyny nie ma w lidze. I ta ciepiąca się ławka rezerwowych. Mam szacunek dla kibiców Piasta ale te pajace na boisku to zupełnie inna rzecz. Nie potrafią przegrywać.
- mpapmp
- Kontakt:
A jo się zastanawiom, czy to nie byl jeden z ostatnich meczy Gabora w Ruchu. Trener ostro stawio na Panki, Starzyński się ogrywo, a Gabor przez te kontuzje mo ino kontrakt na rok. Ciekawe co z nim będzie. Naprowdy fajny zawodnik, móglby być nojlepszym środkowym w polskiej lidze, tylko te kontuzje, kontuzje, kontuzje. Po powrocie zaś pora meczy by dojśc do formy i zaś kontuzja..Zip pisze:Zieńczuk miał prześwietlenie żeber, na szczęście nie ma pękniętych. Dla Straki może być to koniec rundy
W zimowym okienku koniecznie trzeba kupić środkowego pomocnika

- setnik
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lepiej grać słabo i wygrywac strzelając trzy bramki ,a nie przegrywać po bardzo dobrej grze (przykład aktualnie Zagłebie Lubin w meczu z Podbeskidziem do przerwy 0:1). Mecz to nie musi być widowisko tylko konsekwencja w grze.
Jak co mecz boli mnie postawa obrońców , szczególnie ten brak zdecydowania i agresji.
PS. Nie widziałem czy po wejsciu Maliny Szyndrowski przekazał mu opaske kapitana?
Na weszło znalzłem takie coś http://w854.wrzuta.pl/audio/23aHCIzjIWU ... ast_-_ruch
Jak co mecz boli mnie postawa obrońców , szczególnie ten brak zdecydowania i agresji.
PS. Nie widziałem czy po wejsciu Maliny Szyndrowski przekazał mu opaske kapitana?
Na weszło znalzłem takie coś http://w854.wrzuta.pl/audio/23aHCIzjIWU ... ast_-_ruch
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Starzynski na niego stawiac !!!! Wlodyka nastepny ...............

- mpapmp
- Kontakt:
Nie, Szyndrowski przelecioł nawet koło Maliny jak lecioł przy wolnym w pole karne ale opaski nie przekozoł. Może też Malina nie chcioł,setnik pisze:PS. Nie widziałem czy po wejsciu Maliny Szyndrowski przekazał mu opaske kapitana?

-
- Kontakt:
Po przerwie wyszło doswiadczenie zawodowe trynerów.Zielu ich z-eboł.Brosz na 11 dalej prowdzi otwarto gra i karze
juz atakowac na naszej połowie .
juz atakowac na naszej połowie .
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
-
- Kontakt:
Mi się dziś podobol Kuswik.Pomocnicy go nie rozpieszczali podaniami,a mimo to dwa tory i piekno asysta.Po dzisiejszym meczu idzie pedziec,że szkoda,że niy zagrol z zabami.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie można w trakcie meczu przekazywać opaski, tak gwoli ścisłości 

In Siemian We Trust
-

jojo
- laciek20
- Kontakt:
Lewczuk dobrze nawet zagrał, próbował do przodu grać nawet. Starzyński po raz kolejny pokazuje, że technika użytkowa mu nie straszna, tego u nas brakuje
reszta pomału do przodu, ale tylko w pierwszych 15 minutach 2 połowy.

kibole, bandyci ... stadionowi CELEBRYCI !
-
- Kontakt:
Gra absolutnie mnie nie zadowala i po takim występie nawet wygrana mnie nie cieszy tak bardzo. Zespół jedynie przez 15 minut drugiej połowie grał tak jak się tego od nich oczekuje. W tej drużynie po odejściu Grzyba nie ma autorytetu. Jest grupa piłkarzy, która jak jest dobrze to fajnie, ale jak nie idzie to zaczyna się problem. Nikt nie chce na siebie wziąć ciężaru gry. Do tej pory ratowały nas gole Arka Piecha, ale teraz widać, że jak jego nie ma to jest jeszcze trudniej. Dobrze, że Kuświk się przełamał, bo dla mnie obok Smektały był w przerwie do zmiany.
W tym zespole musi się "wykluć" lider, który będzie kimś takim jak chociażby Wilk w Wiśle (chłopa nie trawię, ale zawsze walczy do końca i nigdy nie odstawia nogi). Po prostu, zespół musi mieć znowu jaja, bo np. taki Malina (jak sam o sobie mówi, wieczny pesymista) takiej osobowości nie ma, a poza tym na starość piłkarską stetryczał (jak zresztą niektórzy na tym forum).
W tym zespole musi się "wykluć" lider, który będzie kimś takim jak chociażby Wilk w Wiśle (chłopa nie trawię, ale zawsze walczy do końca i nigdy nie odstawia nogi). Po prostu, zespół musi mieć znowu jaja, bo np. taki Malina (jak sam o sobie mówi, wieczny pesymista) takiej osobowości nie ma, a poza tym na starość piłkarską stetryczał (jak zresztą niektórzy na tym forum).
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Radzion-ków
Pierwsza bramka dla Piasta wpadła po błędzie, i w dodatku dwóch pomocników nie potrafiło odebrać piłki. Dużo błędów w środku pola i w defensywie. Kuświk jako zamiennik Niedzielana się wykazał, ale ogólnie mecz oceniam średnio, w tym pierwszą połowę jako zwykłą kopaninę z paroma wyjątkami. Trzy punkty cieszą jak najbardziej, ale styl już nie.
Kogo trzeba wyrzucić z Rady Miejskiej
Marek Dudek (Wspólny Chorzów)
Romuald Fojcik (WCh)
Halina Hiltawska (WCh)
Marek Kopel (WCh)
Tomasz Krawczyk (WCh)
Joachim Otte (WCh)
Tomasz Piecuch (WCh)
Bożena Pietrzyk (WCh)
Mariola Roleder (WCh)
Ryszard Sadłoń (WCh)
Marian Salwiczek (WCh)
Adam Trzebińczyk (WCh)
Henryk Wieczorek (WCh)
Marek Dudek (Wspólny Chorzów)
Romuald Fojcik (WCh)
Halina Hiltawska (WCh)
Marek Kopel (WCh)
Tomasz Krawczyk (WCh)
Joachim Otte (WCh)
Tomasz Piecuch (WCh)
Bożena Pietrzyk (WCh)
Mariola Roleder (WCh)
Ryszard Sadłoń (WCh)
Marian Salwiczek (WCh)
Adam Trzebińczyk (WCh)
Henryk Wieczorek (WCh)
-
- Kontakt:
Przyjezdzom ze szpilu z Gigiwc caly szczesliwy i co ku*** jest na tym po***anym forum ...ku*** placz i wymyslanie na RUCH i zawodnikow RUCHu ....gdzie sa ku*** adniny!!! banowac !!! je***ych brylokow co siedzom w trakcie meczu i wymyslaja Niebieskim od najgorszych!!! banowac je***ych brylokow!!!!!!!!
MOJA JEDYNA MIŁOSC TO
NIEBIESCY
NIEBIESCY