[7 kolejka] Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 05.10.2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
stRoszek

Re: [7 kolejka] Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 05.10.2012

#91 Post autor: stRoszek » 7 paź 2012, o 09:46

na gejowni wczoraj było więcej ludzi niż u nas. Żenada-wstyd i kompromitacja

OnlyRuch
Kontakt:

#92 Post autor: OnlyRuch » 7 paź 2012, o 10:13

nie ma reklam-nie ma frekwencji juz po roz kerys pisza ,ze powinny jezdzic auta z reklamami ale przeciez nasz zarzad wie lepiej

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#93 Post autor: Scypion » 7 paź 2012, o 10:17

Nie sadze zeby problem lezal w informacji o meczu. Po prostu nasi wspaniali kibice utozsamiaja sie z Ruchem wtedy gdy trzeba kupic sobie wisior na klota i szukaja wzoru. Takie auto musialoby ich dupnac na pasach zeby zalecieli na C6.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#94 Post autor: ObeRschlesien » 7 paź 2012, o 10:29

Scypion pisze:Nie sadze zeby problem lezal w informacji o meczu. Po prostu nasi wspaniali kibice utozsamiaja sie z Ruchem wtedy gdy trzeba kupic sobie wisior na klota i szukaja wzoru. Takie auto musialoby ich dupnac na pasach zeby zalecieli na C6.
Dokladnie mom paru takich znajomych ze o Ruchu trocha wie jeden z drugim i jak by byl temat o Ruchu to by powiedziol ze je kibicem kupił sie szalik ale na szpil i tak nie łajzi i zapewne takich jest wiecej osob co wolom isc do baru na szpil niz na C6 i ci co maja byc to bydom a tych co niema to tyz bydom ale na 3 meczach calego sezonu "wiadomo jakich" ciekawi mnie ile poszlo karnetów i kart na ten sezon ze chodzi nos tak duzo na szpile i czy mo to cos spolnego z godaniem o przeprowadzce przed sezonem do gliwic ? widac nasz zarzad czy kto tam siedzi i tym sie zajmuje maja wyjeban na to i na nos , wczoraj pojecholem do grzybka po gyszynk a tam ciul zawrte i kartka ze otwarte w " SOBOTY POPRZEDZAJACY MECZ" ????????????? :wstyd:
Obrazek

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#95 Post autor: 19flasteR20 » 7 paź 2012, o 12:07

spyru pisze: I my - ci którzy wyznają cztery opisane wcześniej zasady, domagamy się stadionu na 20-25 tyś ludzi ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Błagam, nie wmawiaj mi, że jestem głupszy niż średnio rozwinięty kundel bury.
Myslisz, ze ni momy potencjalu? stadion na 20 000 jest wystarczajacy nikt mi nie powie, ze ni ??
Ino problem lezy kaj indziej napewno ni mozna obwinac fanow ktorym juz sie zmierzlo stoc w dyszczu czy sniegu.(godom o przecietnym kibicu, bo tyn wierny zowsze przyjdzie niezaleznie od warunkow pogodowych lub materialnych i bydzie robil wszystko, aby przyjsc na szpil)
Po drugie jest tyz drugo strona medalu tej calej otoczki.Jak sie patrzy na te nowe stadiony co maja juz inne kluby typu Legia,Lech czy Wisla i widzac jakie obostrzenia i zasady oraz liczne zmiany wprowadzaja w regulaminie (sa napewno nie zgodne z konstytucja i uderzaja w wolnosc slowa, pogladow oraz wyrazania swoich mysli) oraz rownoczesna inwigilacje szczegolowa (monitoring lub obecnosc ochrony razem z policja na stadionie), to az sie odechciewo chodzic na szpile.
Czy oni buduja nowe stadiony lub juz, sa to "obozy Guantanamo" pod przykrywka budowli??
Ostatnio zmieniony 7 paź 2012, o 12:39 przez 19flasteR20, łącznie zmieniany 1 raz.

Roni2580

#96 Post autor: Roni2580 » 7 paź 2012, o 12:21

spyru pisze:
Roni2580 pisze:"klub niknie w oczach" "10 już nie ma" "obawiam się, że frekwencja będzie coraz gorzej", ja pi***ole , znów zaczyna forumowe kółko pesymistów narzekać jakby pierwszy raz było na Cichej i nie wiedziało z czego to wynika. Otworzą prostą to z 2,5 tyś zrobi się 6, zaczną ciut lepiej grać i walczyć o lokaty 1-5 to będzie nas chodziło ponad 8 a na te topowe mecze z Legią, Górnikiem, Wisłą czy Lechem będzie komplet około 10 tyś. Niektórzy po prostu nie chodzą na mecze z Bełchatowem, Lubinem czy Kielcami bo nie są dla nich atrakcyjne, niektórzy nie chodzą, bo widok z 8,9 i 10 jest słaby, niektórzy nie chodzą bo słabo rozpoczeliśmy sezon i im się nie chce, takie są te nasze pikniki, co kilka lat powtarza się taka sinusoida, a tu dalej czarnoksięstwo się szerzy. Dopóki nie będzie nowego stadionu nie będzie lepszej frekwencji, ale też nie ma nas co zrównywać do poziomu Bełchatowa czy Podbeskidzia bo żaden klub z takim reliktem na jakim my gramy nie ma lepszej frekwencji.
Czyli co? Przychodzi nas 2500 bo po 1 - nie ma wyników (Ruch, przypominam wygrał ostatnie 4 mecze), 2 - rywale nie z tej półki, 3-stadion ch***wy, 4 - sie nie chce bo grajki przegrały 5 meczy z rzędu 2 miechy temu ???
I my - ci którzy wyznają cztery opisane wcześniej zasady, domagamy się stadionu na 20-25 tyś ludzi ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Błagam, nie wmawiaj mi, że jestem głupszy niż średnio rozwinięty kundel bury.
6- atmosfera, bo przy otwartej 1/3 stadionu atmosfera na meczu jest porównywalna do stypy. 7- koniec biletów na młyn za 5 zł dla dzieciaków. Najlepszy przykład jak chimeryczni są kibice pokazał tak wychwalany na tym forum ze względu na frekwencję Górnik. W zeszłym roku na WDŚ u nich przy pojemności stadionu 3,5 tyś nie było kompletu. Ty, który jesteś tu na forum tyle lat, więc wnioskuje, że na mecze Ruchu też nie chodzisz od wczoraj powinieneś to wiedzieć najlepiej, bo nie jest to pierwszy raz kiedy to tak drastycznie spada nam frekwencja, żeby za kilka kolejek znów podskoczyć. Na 10 tyś osób co mecz nie ma co liczyć ale te 6-7 to stała widownia na Cichej, która znów zawita, gdy otworzą cały stadion. Pojemność stadionu to temat rzeka każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że stadion buduje się większy niż obecne możliwości gdyż nie jest to obiekt na rok czy dwa a na kilkadziesiąt lat i nikt nie wie co może się zdarzyć za kilka sezonów, druga sprawa to fakt, że wraz z podniesieniem się komfortu oglądania meczu podniesie też się frekwencja.

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#97 Post autor: Fanatyk z Rudy » 7 paź 2012, o 12:38

niech otworzom sektory i zaczna wpuszczac przyjezdych do klatki a zoboczycie ile ludzi zacznie lazic na mecze
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

wiesiek1
Kontakt:

#98 Post autor: wiesiek1 » 7 paź 2012, o 12:41

No to od meczu z Lechia mozna sie wykazac bo otwieraja.Na meczu z Gornikiem komplet bedzie tak czy tak.Zobaczymy czy bedzie tak jak piszesz.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Roni2580

#99 Post autor: Roni2580 » 7 paź 2012, o 12:42

wiesiek1 pisze:No to od meczu z Lechia mozna sie wykazac bo otwieraja.Na meczu z Gornikiem komplet bedzie tak czy tak.Zobaczymy czy bedzie tak jak piszesz.
a nie mamy czasem na cały sezon zamkniętego sektora gości?

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#100 Post autor: Fanatyk z Rudy » 7 paź 2012, o 12:44

sektor gosci tez otworzom ?
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

maciek1973

#101 Post autor: maciek1973 » 7 paź 2012, o 13:21

Moim zdaniem żaden z nas nie ma prawa rzucić kamieniem.

Jedna strona medalu jest tako, że hitów typu Ruch- Bałchatów nie do sie oglądać bez dużej dozy fanatyzmu oraz że cały Polski fusbal wylądowoł na bardzo głębokim dnie.

A drugo strona:
Czy Ruch nie mo kibiców? 2 razy ponad 30k kibiców Ruchu na Śląskim temu przeczy. Potencjał jest ogromny, ale na mecze łazi jakieś ... 10 procent z nich.

1) Kiedy ostatnio była jakakolwiek mobilizacja w naszych szeregach?
2) Kiedy ostatnio było ciśnienie na jakikolwiek szpil?
3) Kiedy ktoś łaził po pubach i namawioł na pójście na Cicho?

Mobilizacje som, ale na wyjazdy i to nie wszystkie.
Tym sposobem łażenie na Skansen Arena jest passe.

Obawiom sie, że nawet na derbach nie bedzie kompletu, na na szpile typu Wisła, Legia bedom rekordy (bez żartów!) typy 5-6 tysięcy.
My kibice Ruchu, mając własne problemy z kasą / robotą / dziećmi / imprezami / nie wiem z czym jeszcze zapomnieliśmy o pracy u podstaw.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#102 Post autor: HullCityFC » 7 paź 2012, o 13:45

Przypomnijcie sobie jak to wyglądało gdy wchodziliśmy do Ekstraklasy. O Ruchu gadalo się wszędzie. Na sparing z Widzewem przyszło ponad 2 tyś. ludzi. Ja forum robiono plakaty a potem rozwieszano je po mieście. Gdy przechodziłem wówczas przez Chropaczow udziałem dosłownie wszędzie zaproszenia na mecz. Po prostu z wielu osób zeszło juz takie ciśnienie, część się zestarzała i nie ma czasu na to, a młodzi mają inne rozrywki.

Stadion nie pomaga, to fakt ale problem jest głębszy niż nam się wydaje. Wbrew pozorom na derby potrzebna jest mobilizacja bo może nawet nie być tych 5 tyś.

Mieszkam w UK wiec na Cichej od 1.5 roku byłem 4 razy ale boli mnie to co się teraz dzieje. Zarząd może ch*** robi ale jak sami niczego nie zrobimy to tym Bełchatowem zaraz będziemy.

Wyjazdy to jedno, ale Cicha powinna być pelna zawsze. 2 tygodnie przerwy od ligi. Czas coś robić bo za 2 lata Kopel/Kotala nie będą mieli komu budować tego stadionu

wiesiek1
Kontakt:

#103 Post autor: wiesiek1 » 7 paź 2012, o 14:07

Sektor gosci jest zamkniety bo jest w remoncie.Jak wyremontuja to otworza bo czemuby nie.Dlaczego nie bedzie wyremontowany wczesniej - wiadomo.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

blue_fanatic
Kontakt:

#104 Post autor: blue_fanatic » 7 paź 2012, o 14:45

do konca rundy mamy klatke zamknieta, nie zdziwie sie jak przedluza to do konca sezonu chociaz wiadomo ze tego bym nie chcial

moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: moRi95 » 7 paź 2012, o 20:44

Jo wiem ze to jes niewiele pocieszajonce ale na szpilu nie bylo 2.500 a 4.000 kibiców. Ludzie czego sie spodziewaliscie? Ja sobie zdaje sprawe ze powinno byc nas na tym meczu przynajmnij z 5.500 ale patrzonc na frekwencja z Koronom ( 4.000 ) i z Zaglymbiem ( 3.500 ) to raczej jes to progres że na mnij atrakcyjny Bełchatów przyszło więcej ludzi niż na Lubin. Zrobiom ''remont'', bydymy grac na przyzwoitym poziomie to narazie bydzie nos chodzic mysle kolo 7.500 a na DeRby braknie biletów co jes pewne wiync ludzie nie panikujcie, bo niy jes tak zle jak tu piszecie

ODPOWIEDZ