Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
volek
Kontakt:

Re: Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

#91 Post autor: volek » 17 lip 2012, o 10:51

http://www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=10872

często go widuja jak jeździ na kole po Paprocanach
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

sztemplik
Kontakt:

#92 Post autor: sztemplik » 17 lip 2012, o 15:17

Trener Fornalik to człowiek na odpowiednim miejscu. Biorąc pod uwagę to jakim jest człowiekiem, jak przykłada się do swojej pracy i najważniejsze - jakie daje to profity drużynie - powoduje, że Polska kadra tylko może zyskać dzięki niemu. Nie prawdą jest, że Smuda nic nie zrobił dla naszej kadry, bo zrobił dużo, ale inne drużyny były lepsze. Oczywiście brakuje trenerowi Smudzie inteligencji, która jest niezbędna w trakcie trwania meczu, gdy trzeba podjąć natychmiastową i dobrą decyzje. Waldek Fornalik to potrafi, dużo widzi i wie jak - poprzez swoje doświadczenie - zareagować. Reprezentacja poprawi swoja grę jeśli Fornalik dostanie odpowiednia ilość czasu. Boję się, że może zaliczyć wpadkę, która go wyeliminuje (znamy poziom decyzji naszej piłkarskiej centrali). Na usta ciśnie się powiedzenie - "nie od razu Rzym zbudowali". Popatrzcie tylko na piłkarzy tzw. "obcych": Polański, Perquis, Obraniak - oni chcą dla nas grać dobrze, są ambitni i lepsi technicznie od naszych krajowych zawodników. Z nich trzeba korzystać, bo nie zależy im tylko na wypromowaniu się poprzez gre z orzełkiem na piersi. Denerwują mnie opinie tzw. "znawców futbolu", że Ci zawodnicy to niewypały. Więc pytam się ich kto wypali? Jodłowiec, Żewłakow a może jeszcze Włodek Lubański? ;-)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#93 Post autor: jabolgo » 17 lip 2012, o 15:23

volek pisze:http://www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=10872

... Perfekt, Maanam, Pink Floyd, Quinn, Deep Purple, Marillion i in. ...
Mam podobny gust jak nasz były trener ale nie wiedziałem, że Doktor Quinn gra w kapeli rockowej :D
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#94 Post autor: wojt » 17 lip 2012, o 15:42

jabolgo pisze:
volek pisze:http://www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=10872

... Perfekt, Maanam, Pink Floyd, Quinn, Deep Purple, Marillion i in. ...
Mam podobny gust jak nasz były trener ale nie wiedziałem, że Doktor Quinn gra w kapeli rockowej :D
Bo to nie chodzi o Doktor Quinn, tylko Anthony'go Quinna, a to przecież stary wymiatacz na "wiośle" :)

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#95 Post autor: Mirek » 17 lip 2012, o 15:54

To tyn Grek Zorba? :P :P
to jeszcze jak tańcowoł :rotfl:

Lukas89
Kontakt:

#96 Post autor: Lukas89 » 17 lip 2012, o 22:36

Spotkalem sie dzisiaj z trenerem Waldemarem Fornalikiem w Tychach. Moglismy w spokoju usiasc i porozmawiac na temat ewentualnej wspolpracy. Trener potwierdzil, ze jest zainteresowany abym pelnil funkcje dyrektora sportowego, co bardzo mnie cieszy, bo to moze byc wspaniala przygoda. Doszlismy jednak do wniosku, ze teraz wszystko zalezy od dzialaczy zwiazku - czy beda chcieli stworzyc nowe stanowisko pracy zwiazane z reprezentacja Polski?
Jerzy Dudek na Facebooku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#97 Post autor: Adam1983 » 18 lip 2012, o 11:24

Nie wiem czy było. Waldek wybrł skład. Nie kojarzę dwóch ostatnich.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#98 Post autor: Thoth » 18 lip 2012, o 11:42

Paśniewski to tyn co Peszki z chyba Iwańskim chycił jak nakurwieni w nocy próbowali sie dostać do swoich pokoji w łodzkim hotelu.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#99 Post autor: Adam1983 » 18 lip 2012, o 11:48

Można wywnioskować, że część składu jest od Fornalika, ale czy pozostali dwaj to przykazy z PZPN, czy jednak Waldek som ich wybroł ? Czy to autonomiczny wybór?

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#100 Post autor: Mirek » 18 lip 2012, o 11:51

Wygląda, że wybrał sam. Bo tego Małowiejskiego chwali dużo ludzi, jeśli chodzi o jego pracę jako "bank informacji". Paśniewski pewnie też jakieś doświadczenie ma, więc może być pomocny. Pogadał z nimi, znaleźli wspólny język i tyle. Przynajmniej taką mam nadzieję .:)

reval
Kontakt:

#101 Post autor: reval » 18 lip 2012, o 14:37

Mam nadzieję, że skład sztabu reprezentacji wybierał tylko i wyłącznie trener Fornalik...chociaż osoba P. Paśniewskiego na to niestety nie wskazuje....

19SK20

#102 Post autor: 19SK20 » 18 lip 2012, o 20:13

reval pisze:Mam nadzieję, że skład sztabu reprezentacji wybierał tylko i wyłącznie trener Fornalik...chociaż osoba P. Paśniewskiego na to niestety nie wskazuje....

osoba Dawidziuka też na to wskazuje.W jakimś wywiadzie Pan Waldemar godoł,że niy biere kandydatury tego pana pod uwaga...

Lukas89
Kontakt:

#103 Post autor: Lukas89 » 19 lip 2012, o 07:19

PS Kilka słów wypada też poświęcić nowemu selekcjonerowi Waldemarowi Fornalikowi, który obejrzał mecz z trybun, mimo że tak naprawdę nikt nie miałby pretensji, gdyby sobie tę wycieczkę odpuścił. Brawo za ten powiew profesjonalizmu i liczymy, że w trakcie sezonu zaliczy jeszcze więcej podróży. Nie tylko do Dortmundu czy niemieckich komisariatów.
Tomasz Ćwiąkała, Weszło.
Obrazek

bRayan72

#104 Post autor: bRayan72 » 19 lip 2012, o 09:07

Waldemar Fornalik: sytuacja, w której się znalazłem jest mało komfortowa
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#105 Post autor: Blaszany » 19 lip 2012, o 13:31

Aby skończyć sentymentalny wątek, zapytam jeszcze, czy pamięta pan wszystkie gole strzelone w ekstraklasie?
– Właśnie nie. Choć było ich tylko cztery, jeden mi zupełnie uciekł. Jako piłkarz grałem na wszystkich pozycjach w obronie, w obowiązującym wtedy systemie 1-3-5-2 bywałem też defensywnym pomocnikiem, więc rzadko miałem bramkowe okazje. Zwłaszcza że z racji warunków fizycznych przy stałych fragmentach wykazywali się lepiej zbudowani koledzy. Dlatego na gole miałem szansę tylko po strzałach z dystansu. Pierwszego, bardzo ładnego, zdobyłem z ponad 30 metrów w meczu z Pogonią. W starciach z Siarką Tarnobrzeg i Śląskiem Wrocław też zanotowałem bardzo ładne trafienia po uderzeniach ze znacznej odległości. Czwartą bramkę też zdobyłem uderzeniem z dystansu, w meczu z Motorem Lublin.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o2gYs6Ph_V4[/youtube]

WYGRZEBOŁECH ZE SWOICH ARCHIWÓW: BRAMKA FORNALIKA

Zablokowany