Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Ładny tytuł: Na własnej murawie, ale nie u siebie
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4673960.html
to tak na dogrzoni atmosfery bo coś chłodno sie robi
to tak na dogrzoni atmosfery bo coś chłodno sie robi

I'm a man who walks alone
-
- Kontakt:
Jak wczoraj napisali o tym kupnie trawy to już myślałem, że zdrowo ich poje****, ale to już jest szczyt głupoty. W następnych wyborach niech idzie kandydować na prezydenta Bytomia. Duże szanse ma.
Jeśli to co piszą w tym artykule to prawda to powinien mieć sprawe o złe wydawanie publicznych pieniędzy.
Jeśli to co piszą w tym artykule to prawda to powinien mieć sprawe o złe wydawanie publicznych pieniędzy.
-
- Kontakt:
niy ino my momy problymy ze Stadionym
Co czeka Piast po awansie?
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35038,4659204.html
- waRan1920
- Kontakt:
też mi pocieszenie
pamiętej że piast mo wsparcie od miasta
(teren giełdy samochodowej) i myśle że kameralny stadionik dla Piasta zostanie sprawnie postawiony - czy to od nowa czy też po przebudowie starego. o nich nie ma co sie martwić - gorzej z nami
od początku sezonu nie było ANI jednej optymistycznej informacji o naszym klubie i jego przyszłości 

(teren giełdy samochodowej) i myśle że kameralny stadionik dla Piasta zostanie sprawnie postawiony - czy to od nowa czy też po przebudowie starego. o nich nie ma co sie martwić - gorzej z nami

: : : Wielka Niebieska eRka : : :
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Piast to Piast a Ruch to Ruch... pozatym oni maja jeszcze delaka droge do OE, a my... daleka droge do utrzymania sie ;/ jezeli spadniemy to napewno nie bedzie mowy o podgrzewanej trawce.gizm pisze:niy ino my momy problymy ze Stadionym
W gliwicach jak juz niektorzy mowili jest inny UM, jest tez gielda samochodowa i zniej moze cos kapnie.
Co do Kopla to ja go juz ku**a nie rozumia... nie robi podgrzewanej murawy, ale za to kupuje murawa na slaski za 300 tys

Ja nie wiem ile on jeszcze musi wydac bezmyslnie pieniadzez powodu braku "podgrzewacza trawy " ? Przeca ta murawa co na poczatku sezonu ja odnowili/kupili podobno za 300 kabli, a juz jest do wymiany

Kiedy on zrozumie ze zainstalowanie podgrzewanej murawy to wcale nie takie glupie rozwiazanie, i mozna na tym zaoszczedzic ? Pewnie do wyborow kiedy zacznie sie kampania... ale wtedy bedzie za pozno, a przynajmniej mam taka nadzieje

Mysle ze nie jest tez glupim pomyslem porozmawianie ( przez UM Ch. czy chociazby okolicznych kibicow ) z takimi miastami jak Swietochlowice, Siemianowice czy Ruda... jest tam spora czesc kibicow Ruchu i oni tez beda korzystac z stadionu, wiec Um z tamtych miast tez mogliby troche wesprzec Chorzow, ktory najbogatszym miastem nie jest...
Ale to najpierw Chorzow trzeba zmusic do dzialania, bo przeciez tamte UM sie same nei zglosza... trzeba kombinowac.. a Kopel to poprostu olewa i odwleka ile sie da

- E
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wyczytałem gdzieś że UM w Gliwicach chce dać na modernizacje stadionu Piasta 40 mln złotych do 2022 roku
. A co do wspierania Chorzowa przez inne miasta to wątpie, np. będąc prezydentem Siemców masz do wyboru postawienie jakiejś fabryki w której znajdzie prace np. 100 ludzi czy danie kasy dla Chorzowa na stadion w Chorzowie bo z twojego miasta jeździ 300 ludzi na mecze.

- SzaRlin
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dziennik ZachodniRada Miasta przyjęła Program Rewitalizacji Obszarów Zdegradowanych w Chorzowie na lata 2007-2013. Plany są ogromne i obejmują każdą z dzielnic.
Planuje się m.in. modernizację i adaptację kompleksu budynków dawnej rzeźni na ul. Krakusa (zadanie to przewidziano na lata 2008-2009) czy rekultywację zdegradowanego obszaru na ul. Cichej - przebudowa boiska treningowego, budowa pawilonu sportowego i instalacja podgrzewanej murawy.
Przynajmniej już zmienili zdanie i nie upierają się, że murawy nie zrobią.