Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Pavlique
Kontakt:

#841 Post autor: Pavlique » 13 lip 2008, o 13:22

co mają wspolnego działania marketingowe z transferami Brożka czy też Iwańskiego?
a co mo wspólnego Wasze fandzolyni i mondrowani; jak tak czytom te Wasze wypociny to normalnie jakbych goroli czytoł, kupa larma i nic wiyncyj derek to samo co zarzucocie PAni Prezes...
Tyż bych pora rzecy możno inaczyj podziałoł abo yno mi sie tak zdo paczonc na to z boku ;) ale profesjonalno firma to ni ma działani na jedne lato, to ni ma wywieszani dek reklamowych na hllzplatzu itd... Jo ufom ludziom kerzy som u steru naszego Ruchu...
Slavo :padam: za Twoj tekst!!!
pyRsk i pozdr do Wszyskich
I'm a man who walks alone

slavo
Kontakt:

#842 Post autor: slavo » 13 lip 2008, o 14:21

Bzzyk pisze:Nie mieli gdzie wyrazić opinii bo nie było forum
O ile pamięć mnie nie myli to pisywał tu gość z nickiem "krystian" w dodatku to był "ten" Krystian. ;)
19_kRzysiek_20 pisze: co mają wspolnego działania marketingowe z transferami Brożka czy też Iwańskiego
Ano tyle mają wspólnego, że to dosyć częsta praktyka w bogatszych klubach - kupuje się "nazwisko" nie tylko po to by "grało", ale również "przyciągało" (kibiców, dziennikarzy, reklamodawców, potencjalnych sponsorów). Czasem nawet bardziej by "przyciągało" niż "grało"

slavo
Kontakt:

#843 Post autor: slavo » 13 lip 2008, o 15:11

Lysy pisze:ale nie zabraniaj krytyki innym.
Nie zabraniam i nie mam zamiaru ale to do czego się odniosłem to nie była krytyka, tylko jakaś frustracja w stylu: "winni(e) są baby, cykliści, żydzi, krasnoludki itp."
Zarzutem w stronę prezeski jest nie to, że to czy tamto zrobiła źle, tylko że jest babą. Zaś jakby był facet (Rogala, Mleczko, Bakalarczyk, Ptak, Koźmiński, Bartyla, Kopel, Goszczyński, Dmoszyński) to byłoby cudownie i wspaniale. Samo z siebie.

Osobiście uważam, że fakt iż prezes jest spoza środowiska i nie ma patrzenia skrzywionego subiektywnie w stronę futbolu jest akurat wielkim plusem. Od spraw piłkarskich są Mosór z Gęsiorem, Ona patrzy na Ruch jak na przedsiębiorstwo (łącznie z całym dobrodziejstwem możliwości finansowych) i uważam, że to bardzo dobrze.

pozdrawiam

ENDZA
Kontakt:

#844 Post autor: ENDZA » 7 sie 2008, o 17:45

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#845 Post autor: piechol » 13 sie 2008, o 11:56

no to Ruch się dorobił pierwszego oficjalnego miesięcznika :)

Ciekaw jestem zawartości, choć okładka na myśl mi przynosi gazetki wydawane przez uczniów w liceum :/
od małego NIEBIESKI

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#846 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 13 sie 2008, o 12:02

kiedyś juz był miesecznik z Ruchu bodajże nazwa tego byla NIEBIESCY zawsze żecg kupowoł.

aaa i chyba były zawsze w gazecie plakaty teraz też by mogli dawać je! :P

I jeszcze jedno nie lepiej porozwozić te gazety do różnych sklepow w kazdym mieście np: w Łagiewnikach mogli by coś wciepnąć , Piekary , Ruda , Mikołów itd ??

choRz
Kontakt:

#847 Post autor: choRz » 13 sie 2008, o 13:03

I jak tukej niy narzekac. Okladka faktycznie srednio... ale bardziyj mie nerwuje to:

"Nowe wydawnictwo to: 32 kolorowe strony najnowszych informacji o firmie, wywiady z zawodnikami, unikalne zdjęcia oraz konkursy dla czytelników..."

Jo wszystko rozumia, ze my dazymy do tego zeby funkcjonowac jak firma, ze my som spolka akcyjna, ale przede wszystkim my som klubem sportowym!!!!!!!!! A niykerzy na gorze o tym chyba zapomnieli i za bardzo sie wzieni do serca to, ze celem jest stworzenie czegos wiecej jak klub, ze celem jest stworzenie preznie dzialajacej firmy z branzy rozrywkowej!!!

Ruch to przede wszystkim klub i kibice!!!
Szefie my tu razem wypili 16 piw, dostanemy pół piwa gratis?

wiche(R)
Kontakt:

#848 Post autor: wiche(R) » 13 sie 2008, o 16:43

widac ze w klubie (firmie :P )cos tam dzialaja, a nie baki zbijaja :cwaniak: wlasnie patrze na poczte a tu 2 meila z Ruchu :szok: jeden ze zapraszaja na mecz i do kupienia identyfikatoru lub karentu a w 2 informuja ze jest nowy oficjalny miesicznik. Mam tylko nadzieje ze nie bede wysylac mi jakis tam glupot. :wstyd: :wstyd:
Obrazek

arturos2002

#849 Post autor: arturos2002 » 17 sie 2008, o 13:46

Marketing to w klubie coś kuleje,który klub w polsce lub na świecie wprowadza jakieś chore identyfikatory w takiej formie jak Ruch ?!!
Klub bez sensu wprowadził identyfikatory,pisze na nich że są ważne tylko z aktualnym dokumentem tożsamości ze zdjęciem,przecież to paranoja pokazywać 2 dokumenty (identyfikator,dowód) by wejść na stadion !!!!
Chyba klub chce wyciągnąć dodatkową kasę tylko od kibiców ,a na tym tylko straci bo kibice się od klubu odwrucą będą mieli dość z zawracaniem głowy sobie z identyfikatorami poprostu nie będą przychodzić na mecze.

mateX249
Kontakt:

#850 Post autor: mateX249 » 17 sie 2008, o 14:18

Potwiedzam klub tylko chce zarobić

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#851 Post autor: jalboss » 17 sie 2008, o 14:33

arturos2002 pisze:Chyba klub chce wyciągnąć dodatkową kasę tylko od kibiców ,a na tym tylko straci bo kibice się od klubu odwrucą będą mieli dość z zawracaniem głowy sobie z identyfikatorami poprostu nie będą przychodzić na mecze.
Powiem krótko - kibice, którzy nie przyjda na mecze tylko z tego powodu że sa identyfikatory, to są dupy a nie kibice.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#852 Post autor: Scypion » 17 sie 2008, o 16:49

mateX249 pisze:Potwiedzam klub tylko chce zarobić
policzcie ile wyniesie koszt wyrobienia identyfikatora jak podzieli sie go przez liczba meczów i dodo do 15 zl. za bilet na mecz, po czym skonfrontujcie ta wartość z cenami biletów na innych stadionach.

Do mnie identyfikatory sa bzdurna nadgorliwością ale na pewno nie maja celu tylko i wyłącznie nabicie kasy. A nawet jeśli to przeca niejednokrotnie podkreslomy ze tak bardzo nom na Ruchu zależy ale jak ktoś mo dać 15 zlotych więcej w skali sezonu to już płacz i zgrzytanie zębami.

NP07
Kontakt:

#853 Post autor: NP07 » 18 sie 2008, o 17:16

Nie żebym bronił zarząd le jak popatrzeć na to co dzieje się u innych to myśle że wkrótce pojawi się to na kazdym stadionie !
Na Widzew... 10zł kosztuje i bez tego nie kupisz biletu... karte i bilet masz imienny
w Kielcach, chyba 15 zeta od wyrobienia, bez karty bilet można dostać tylko w dzień meczu rano w kasach, tak było kiedyś tera może sie zmieni.
Legia Warszawa - karta 20 zł, bez karty nie ma możliwości kupna biletu. Karta ze zdjęciem, bilety imienne
Śląsk Wrocław

U nas kosztuje 15 zł, lub 0 zł jeśli kupisz karnet
Gks Katowice - Obowiązuje Karta Kibica przy wejsciu na stadion

bogas1985

#854 Post autor: bogas1985 » 18 sie 2008, o 17:24

Identyfikatory od sezonu 2009/2010 PRAWDOPODBNIE beda warunkiem koniecznym do uzyskania licencji na gre w Ekstraklasie.

ewald
Kontakt:

#855 Post autor: ewald » 18 sie 2008, o 22:18

Dziś w moje ręce trafił pierwszy numer oficjalnego pisma Ruchu.
Wstyd mi, że oficjalny magazyn ukochanego klubu wygląda właśnie tak.

Żadnego przemyślanego layoutu, całość się kupy nie trzyma, każdy nagłówek inaczej cieniowaną czcionką... Wolne znaki, jak w, i, z na końcu linijek są nie do pomyślenia! Która z gazet tak ma?

Zawsze myślałem, że trenerem Ruchu jest Radolsky, jak klub podaje na oficjalnych drukach, czy chociażby na swojej www. Tymczasem w magazynie jest Radolski :)

Jakość zdjęć przy artykule o WOŚP... tragedia... Można by pixele policzyć, tak rozciągnięte.

Nie wiedziałem, że Martin Fabus gra z numerem 23. Bramkę Lechii strzelił z 24 na plecach ;) A w magazynie jak byk jest napisane, że 23 :P

No właśnie.. Fabus, czy Fabusz, bo w magazynie znaleźć można dwie pisownie.

Podsumowując, nie tak wyobrażałem sobie oficjalny magazyn Ruchu.

Toć to "Niebiescy" sprzed dobrych kilku lat byli o niebo lepsi.

ODPOWIEDZ