SH&SW pisze:Nie jedyni co nie momy murawy..... A co z Zagłębiem S. a co z Polonia B.?? Jagiellonia B.??
Cos chyba jestes niedoinformowany.
Bytom i sysnowiec od wiosny beda grali na swoich boiskach... majac podgrzewano murawa ( i sosnowiec zrobil jeszcze maszty nie mowiac o remontowaniu trybun )
Nie wiem jak tam z Jaga, ale co mnie to opchodzi ?? Nie moj klub, nie jest to taki klub jak Ruch i tu nie ma porownania...
Jest zalosne to ze w takich meczach jak : Zabole, Widzew i Lech bedziemy grali na jakims zadupiu ( Bytom, Zabrze

Wodzislaw... to je 100km z tad albo i wyncej )
Jest zalosne ze taki klub, z takimi tradycjami nie ma stadionu

Wiela nasz stadion ma lot ? 70 ? a zmienil sie cos po za nowymi krzeselkami ? Pytam bo nie wiem... ale watpie. Moj stary jak chodzil ( teraz bardzo rzadko

) to bylo ok.50 lat temu to stadion wcale sie na dobre nie zmienil, niby sa te nowe krzeselka, ale ogolnie stadion jest gorszy ( nie wiem dlaczego bo mu sie gadac nie chcialo ;p ) I watpia zeby przez tyla czasu nie mozna bylo uzbierac na stadion.
Nie wierza tez ze chocby przez czas panowania Kopla ( 16-17 ) nie mozna bylo uzbierac 3mln... mimo ze niby Chorzow jest biedny, ale chyba nie az tak.
Kielce jakos zbudowalo stadion nowoczesny... a jest tam kolo 200kabli ludzi. Nie jest wiec tez duzo bogatszy od Chorzowa... a z kad mieli kase ? Wiekszosc kosztow ( czytalem niedawno ze nawet 75% ;o ) zostala pokryta przez UE, szkoda tylko ze Kopel i reszta patalachow jest tak nieudolna.
A sory.. mowilem o stadionie. Zapomnialem ze o nim wogole nie ma mowy, a mowimy wylacznie o podgrzewanej murawie. Nas nie stac ? a z kad pieniadze wziely sie w Belchatowie, Gorzowie, Wlodzislawiu czy teraz Sosnowcu i Bytomiu ?? nie wierze ze u nas sie nie da... poprostu swe smierdzace dupy nie chce ruszyc.
Co do kibicow... to faktycznie nie jest najlepiej, mowie o frekwencji bo jakos jest moze i dobra. Fakt jest faktem ze duzo nas juz nie ma na meczach, a szkoda bo byloby latwiej stadion wynegocjowac. Fakt tez jest taki, ze teraz na Ruchu sa w 95% mlodzi ludzie... bardzo malo jest ludzi chociazby po 40. Oni mieli szczescie bo urodzili sie w czasach kiedy Ruch byl potega, na mecz Ruch - gornik chodzilo po 100 kabli a stadion na owe czasy byl jeszcze calkiem calkiem. Teraz nie ma niczego, stadionu na nasze czasy dobrego, wynikow a przez to kibicow... a do tego placi sie 100% wiecej za bilety niz wtedy.
Fakt jest taki ze staruszki maja dosc ochlamu jaki jest sprzedawany na meczu Ruchu, lecz wszystko idzie w dobrym kiedunku...
Szkoda ze nie zostala zorganizowa jakas manifestacja o stadion czy chociaz murawe, ale wczesniej.. np zaraz po zakonczeniu poprzedniego sezonu. Mysle ze stadionu bysmy nie zalatwili.. bo Chorzowa faktycznie na to nie stac, jednak murawa jak najbardziej bylaby do wynegocjowania. Tylko oczywiscie wszystko legalnie i bez rozrob
P.S
Post pisalem duzo wczesniej, ale jakos mi sie zapomnialo wyslac ;p
A i jeszcze jedno... zdanie z niebiescy.pl o naszej sytuacji
"Zaznaczył jednak, że murawa nie będzie podgrzewana, bo taka sama zostanie zainstalowana na Stadionie Śląskim. – Byłoby głupotą utrzymywać dwa takie boiska! – stwierdził Kopel. "
I do Kopla ( moze i przeczyto ;p ) - ty je glupi czy z policji ? Albo poprostu myslisz ze kibice Ruchu sa idiotami ?? O to sie myslisz... Jak pewnie kazdy wie Slaski nalezy do Slaska wszelkie koszty modernizacji ( w tym podgrzewana murawa ) jest tylko i wylacznie finalizowana przez urzad slaski... a Chorzow nie ma nic do tego stadionu poza tym ze lezy na terenie Chorzowa. Takie same wymowki mogliby miec prezydencie/urzadnicy w zabrzu, bytomiu czy sosnowciu