Sponsorzy
-
- Kontakt:
Re: Sponsorzy
Mirek zartujesz???? 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie. Marzę po prostu... Na szczęście za to nie karzą.
-
- Kontakt:
Na dzień dzisiejszy należy sie modlić aby jedynie pozostali,bo wizja przyszłości jest niezbyt ciekawa.Ujek pisze:Wracając do Gdańska... stadion budują i dziś sponsora złapali...
http://www.90minut.pl/news/141/news1410 ... dansk.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajnie by było jakby się Tauron bardziej zaangażowoł...
MŁODZI TRENUJCIE!!!
- 19daimos20
- Kontakt:
Tak sobie dzisiaj myśle czemu nasi działacze nie nakręcają sponsorów którzy są np z Chorzowa albo z miast naszych FC. Nie trzeba daleko szukać Chorzów Eurosnack którzy oprócz Lays są wiodącym producentem słonych przekąsek oraz biszkoptów to pierwsza firma a druga to Lambertz która produkuje pierniki. Nie są to tacy sponsorzy jak Tauron który dostarcza energie ale to również duże firmy.
Dumny homofob i islamofob :)
-
- Kontakt:
a co powiesz np o firmie PaNELTECH? która ma niezłe przychody i działa bardzo mocno na rynku.19daimos20 pisze:Tak sobie dzisiaj myśle czemu nasi działacze nie nakręcają sponsorów którzy są np z Chorzowa albo z miast naszych FC. Nie trzeba daleko szukać Chorzów Eurosnack którzy oprócz Lays są wiodącym producentem słonych przekąsek oraz biszkoptów to pierwsza firma a druga to Lambertz która produkuje pierniki. Nie są to tacy sponsorzy jak Tauron który dostarcza energie ale to również duże firmy.
- 19daimos20
- Kontakt:
Dużo jest tych firm mi akurat te dwie firmy do głowy przyszły. Jeszcze można dodać firme Huhtamaki z Siemianowic. Możliwości jest wiele dlatego nasi włodarze nie działa???
Dumny homofob i islamofob :)
-
- Kontakt:
Nie chcę psuć Ci humoru, ale żadna z tych firm nie ma centrali w Chorzowie, czy "niebieskich" miastach. Tu jest zakład, fabryczka, gdzie wypieka się pierniczki, a centrala, gdzie zapadają decyzje o sponsoringu jest daleko, daleko, za górami, za lasami.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Szanowny Panie! Zagadka dla Pana: Ile firm będących sponsorami Ruchu ma swą siedzibę/centralę w Chorzowie?Witek46 pisze:Nie chcę psuć Ci humoru, ale żadna z tych firm nie ma centrali w Chorzowie, czy "niebieskich" miastach. Tu jest zakład, fabryczka, gdzie wypieka się pierniczki, a centrala, gdzie zapadają decyzje o sponsoringu jest daleko, daleko, za górami, za lasami.
- daniel1222
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
smiet pisze:Szanowny Panie! Zagadka dla Pana: Ile firm będących sponsorami Ruchu ma swą siedzibę/centralę w Chorzowie?Witek46 pisze:Nie chcę psuć Ci humoru, ale żadna z tych firm nie ma centrali w Chorzowie, czy "niebieskich" miastach. Tu jest zakład, fabryczka, gdzie wypieka się pierniczki, a centrala, gdzie zapadają decyzje o sponsoringu jest daleko, daleko, za górami, za lasami.
można by powiedzieć "to Ruch ma sponsorów?"
-
- Kontakt:
Niektórzy, to są bardzo dosłowni.smiet pisze:Szanowny Panie! Zagadka dla Pana: Ile firm będących sponsorami Ruchu ma swą siedzibę/centralę w Chorzowie?Witek46 pisze:Nie chcę psuć Ci humoru, ale żadna z tych firm nie ma centrali w Chorzowie, czy "niebieskich" miastach. Tu jest zakład, fabryczka, gdzie wypieka się pierniczki, a centrala, gdzie zapadają decyzje o sponsoringu jest daleko, daleko, za górami, za lasami.
Jest różnica między Tauronem z centralą w Katowicach, a tymi firmami:
Huhtamaki: siedziba główna mieści się w Espoo w Finlandii.
Eurosnack: faktycznie Chorzów, tylko firma nie widziała jeszcze zysku z działalności - odsyłam do raportów bieżących
Lambertz: siedziba główna w Aachen w Niemczech
I o to mi chodziło. Jak przekonamy ludzi w Aachen czy w Espoo, że sponsorowanie Ruchu to dla ich międzynarodowych firm świetny interes, to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko. Sponsorów na trzeba.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Witek46 a jak Jaga przekonała ludzi z Coca-Coli w USA albo Australli, bo nasza Cola zdaje się że jest oparta na Australijskiej.
Zarządzający tymi zakładami w Chorzowie też czasami mają swoje budżety reklamowe lub maja kontakt ze swoimi centralami i mogą pomóc, tylko najpierw oni sami muszą byc do tego przekonani. Jest jeszcze Elcho w Chorzowie z kapitałem amerykańskim, które zdaje się że daje coś na ręczną.
Trybuna ma niewykorzystane loże, Paterman ma knajpy które nadają się do spotkań z takimi ludźmi, mamy Kalusa, Miodka, Buzka i Owsiaka, osoby publiczne w blasku których chciałby się ogrzać niejeden prezes czy biznesmen, a własciciele i zarząd niewiele w tym kierunku robią.
Klub wymienia jedego speca od marketingu za drugim i liczy na to że Ci sponsorzy sami się zgłoszsa bądź oczaruje ich blask jakiegoś dyrektora czy dyrektorki 3-osobowego działu marketingu i taka osoba załatwi wszystko, a tu czeba wypić niejedną szklankę whisky i wypalic niejedno cygaro w odpowiednim towarzystwie.
Zarządzający tymi zakładami w Chorzowie też czasami mają swoje budżety reklamowe lub maja kontakt ze swoimi centralami i mogą pomóc, tylko najpierw oni sami muszą byc do tego przekonani. Jest jeszcze Elcho w Chorzowie z kapitałem amerykańskim, które zdaje się że daje coś na ręczną.
Trybuna ma niewykorzystane loże, Paterman ma knajpy które nadają się do spotkań z takimi ludźmi, mamy Kalusa, Miodka, Buzka i Owsiaka, osoby publiczne w blasku których chciałby się ogrzać niejeden prezes czy biznesmen, a własciciele i zarząd niewiele w tym kierunku robią.
Klub wymienia jedego speca od marketingu za drugim i liczy na to że Ci sponsorzy sami się zgłoszsa bądź oczaruje ich blask jakiegoś dyrektora czy dyrektorki 3-osobowego działu marketingu i taka osoba załatwi wszystko, a tu czeba wypić niejedną szklankę whisky i wypalic niejedno cygaro w odpowiednim towarzystwie.
-
- Kontakt:
Elcho nie nalezy juz do amerykanów,a do czeskiego CEZ-u więc wątpie by chcieli cokolwiek dawac na klub który jest sponsorowany przez konkurencyjną firmę.
-
- Kontakt:
@gerhat: To, że dział marketingu Ruchu nie działa jest oczywiste. Oczywista jest także konieczność podejmowania wszystkich możliwych (i niemożliwiych) działań w celu pozyskania dużych i małych sponsorów. Ale ponieważ nie da się zrobić wszystkiego naraz trzeba zrobić plan działania i w tym planie uszeregować działania wg prawdopodobieństwa skuteczności. Wspomniany przez Ciebie przykład Coca-Coli jako sponsora Jagiellonii przypomina mi, że klika lat temu "sponsorem" Ruchu była firma Microsoft, która co mecz dawała konsolę na konkurs dla kibiców. W obu przypadkach mamy do czynienia z nadinterpretacją (tak to nazwę), bo w Jadze sponsorem jest lokalny dystrybutor napojów, dzięki któremu zawodnicy Jagi, dziennikarze i goście klubu mogą zaspokoić pragnienie, a w Ruchu sponsorem był Pronox albo jakaś inna hurtownia elektroniki, ale z całą pewnością nie Microsoft, choć spiker co tydzień nas o tym wtedy przekonywał.
Co do wykorzystania lóż oraz sugerowanych przez Ciebie sposobów dotarcia do potencjalnych sponsorów, pełna zgoda.
Co do wykorzystania lóż oraz sugerowanych przez Ciebie sposobów dotarcia do potencjalnych sponsorów, pełna zgoda.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Microsoft był bezpośrednio sponsorem. Dawał co mecz xboxa, dla zwycięzcy gry w gobo (małe brameczki i gra 1na1 w kółku na środku). Założenie, jednak ogólnie słuszne
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
hmmm. Kto wie, kto wie.... być może...
I znów jakoś tak samo przez się powraca:
Ruch+Paterman+Przystań+StadionŚląski = impreza dla VIPów po każdym szpilu?
I znów jakoś tak samo przez się powraca:
Ruch+Paterman+Przystań+StadionŚląski = impreza dla VIPów po każdym szpilu?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.