Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#751 Post autor: Wela » 1 lis 2019, o 17:56

alek900 pisze:
1 lis 2019, o 17:26
Panie Marcinie!
Na początku Pana pracy w Ruchu, byłem sceptycznie nastawiony. Dlaczego? Już odpowiadam. Dlatego, że nie jestem zwolennikiem akcji kiedy generał ma stać na czele klubu sportowego. Tak jak nie jestem zwolennikiem piosenkarzy, sportowców itp w polityce.
Dzisiaj powiem Panu jedno! Dziękuje! Stokrotne Dziękuje! I przepraszam!!
Szczególnie kiedy sami widzieliśmy niebieską rodzinę, Fornalaka, Wleciała, Warzychy i wielu wielu inyych.
Dla mnie to Pan, Simon z rodzinnego, i wiele wiele innych, co nie udzielają się ale robią wiele dla 14 krotnego mistrza Polski! Wy jesteście niebieską rodziną! Chylę czoła.
Pyrsk!!
Alek, jestem Marcin albo po prostu Wela. Szacunek ludzi, szacunek Kibiców jest o wiele więcej wart, niż ten zwrot "pan"...
Dziękuję Stary za dobre słowo.
Wierzę, że my wszyscy stanowimy NIEBIESKĄ RODZINĘ!
To czego pragnąłem i w co bardzo wierzyłem, co chciałem osiągnąć, to PRZYWRÓCIĆ LUDZIOM WIARĘ W URATOWANIE RUCHU I POKAZAĆ KIBICOM, JAKĄ POTĘŻNĄ SIŁĘ STANOWIĄ i że może być przejrzyście transparentnie i uczciwie i to w dużej mierze udało się razem osiągnąć!

Jednak Alek, to dopiero początek tej drogi!!!
Musimy dbać o to, co wywalczyliśmy i walczyć o kolejne kroki, etapy, postulaty!

Kolejnym krokiem powinny być comiesięczne rozliczenia do wiadomości Kibiców, ile przychodów jest z biletów, karnetów i gadżetów i aktywności Kibiców i GWARANCJA, że te pieniądze idą TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PENSJE PRACOWNIKÓW, TRENERÓW I ZAWODNIKÓW, NA I DRUŻYNĘ I NA AKADEMIĘ, A NIE NA STARE DŁUGI!

Alek, przed nami jeszcze dluga walka!!!
I o stadion i o Ruch!
Jak widzisz, 30 X minął i postulaty nie zostały spełnione, więc już trzeba to wyjaśniać i walczyć o ich realizację!

RAZEM WYGRAMY WIELE BITEW I CAŁĄ WOJNĘ O WIELKI RUCH I O STADION!

pyRsk!

rafal102
Kontakt:

#752 Post autor: rafal102 » 1 lis 2019, o 18:36

Marcin , dobrze prawisz ale czymu nie było takowych rozliczeń przez ostatnie miesiące? nie żebych się przypierdaloł ale łatwo szukać drzazgi itd . Na koniec musza pezyznać że szanuja twoja postawa wobec naszych problemów.

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#753 Post autor: alek900 » 1 lis 2019, o 19:38

Wela pisze:
1 lis 2019, o 17:56
alek900 pisze:
1 lis 2019, o 17:26
Panie Marcinie!
Na początku Pana pracy w Ruchu, byłem sceptycznie nastawiony. Dlaczego? Już odpowiadam. Dlatego, że nie jestem zwolennikiem akcji kiedy generał ma stać na czele klubu sportowego. Tak jak nie jestem zwolennikiem piosenkarzy, sportowców itp w polityce.
Dzisiaj powiem Panu jedno! Dziękuje! Stokrotne Dziękuje! I przepraszam!!
Szczególnie kiedy sami widzieliśmy niebieską rodzinę, Fornalaka, Wleciała, Warzychy i wielu wielu inyych.
Dla mnie to Pan, Simon z rodzinnego, i wiele wiele innych, co nie udzielają się ale robią wiele dla 14 krotnego mistrza Polski! Wy jesteście niebieską rodziną! Chylę czoła.
Pyrsk!!
Alek, jestem Marcin albo po prostu Wela. Szacunek ludzi, szacunek Kibiców jest o wiele więcej wart, niż ten zwrot "pan"...
Dziękuję Stary za dobre słowo.
Wierzę, że my wszyscy stanowimy NIEBIESKĄ RODZINĘ!
To czego pragnąłem i w co bardzo wierzyłem, co chciałem osiągnąć, to PRZYWRÓCIĆ LUDZIOM WIARĘ W URATOWANIE RUCHU I POKAZAĆ KIBICOM, JAKĄ POTĘŻNĄ SIŁĘ STANOWIĄ i że może być przejrzyście transparentnie i uczciwie i to w dużej mierze udało się razem osiągnąć!

Jednak Alek, to dopiero początek tej drogi!!!
Musimy dbać o to, co wywalczyliśmy i walczyć o kolejne kroki, etapy, postulaty!

Kolejnym krokiem powinny być comiesięczne rozliczenia do wiadomości Kibiców, ile przychodów jest z biletów, karnetów i gadżetów i aktywności Kibiców i GWARANCJA, że te pieniądze idą TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PENSJE PRACOWNIKÓW, TRENERÓW I ZAWODNIKÓW, NA I DRUŻYNĘ I NA AKADEMIĘ, A NIE NA STARE DŁUGI!

Alek, przed nami jeszcze dluga walka!!!
I o stadion i o Ruch!
Jak widzisz, 30 X minął i postulaty nie zostały spełnione, więc już trzeba to wyjaśniać i walczyć o ich realizację!

RAZEM WYGRAMY WIELE BITEW I CAŁĄ WOJNĘ O WIELKI RUCH I O STADION!

pyRsk!
Takie słowa budują!!!

Wela

#754 Post autor: Wela » 1 lis 2019, o 20:40

rafal102 pisze:
1 lis 2019, o 18:36
Marcin , dobrze prawisz ale czymu nie było takowych rozliczeń przez ostatnie miesiące? nie żebych się przypierdaloł ale łatwo szukać drzazgi itd . Na koniec musza pezyznać że szanuja twoja postawa wobec naszych problemów.
Rafał102, nie mogło ich być, bo niy było Kibiców.
To raz. Dwa, że ja nie miałem takiej władzy i nie miałem na takie działania poparcia. To jest mój postulat, który musimy z Kibicami wypracować, wywalczyć u akcjonariuszy.

Teraz już wiemy, że sprzedaż w Grzybku bije rekordy i jak tylko będzie zgoda akcjonariuszy, to można to wprowadzać w życie!

To będzie GWARANCJA, że więcej nie doprowadzą Klubu do zapaści, jak przed 4 miesiącami!

Rafał, tu nie chodzi o szukanie drzazg... yno o takie gwarancje, żeby Ruchu nie szło już dobić, doić, niszczyć i żerować na nim...

Cała społeczność Kibiców to POTĘŻNA SIŁA!
To trza rozwijać!

pyRsk!

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#755 Post autor: Goscioo » 1 lis 2019, o 22:52

Sorry ze to napisza ale wg sprawa wyglada tak. Niektorzy by sie dali zabic za R i walcza jak sie da, szacin za to ale szuje dalej sa i osiagneli co chcieli. Kibice wrocili kasa wplywa a co chwila wylatuja trupy typu wleciul wlecial i trzeba kase placic. Dalej my sa wvczarnej du*** a kurczyki biki i lyse karduple sie smieja i dalej robia co chca. Tej patologi sie juz nie da naprawic choby sie nawet sto szejkow tu tego 15 przylecialo

Wela

#756 Post autor: Wela » 1 lis 2019, o 23:01

Goscioo pisze:
1 lis 2019, o 22:52
Sorry ze to napisza ale wg sprawa wyglada tak. Niektorzy by sie dali zabic za R i walcza jak sie da, szacin za to ale szuje dalej sa i osiagneli co chcieli. Kibice wrocili kasa wplywa a co chwila wylatuja trupy typu wleciul wlecial i trzeba kase placic. Dalej my sa wvczarnej du*** a kurczyki biki i lyse karduple sie smieja i dalej robia co chca. Tej patologi sie juz nie da naprawic choby sie nawet sto szejkow tu tego 15 przylecialo
Roztomiły Goscioo, dużo mosz racji, bo trochę jeszcze tych trupów jest, ale wejrzyj sie na ta siła, jak na derbach z Poloniom.
Szejk wystarczyłby yno jeden, ale może nie będzie potrzebny...
Goscioo, wiara! Wiara nas utatuje!
Muszymy walczyć razem, do bólu!
Wejrzyj sie wiela wiary i zapału jest w ludziach!
A to jeszcze idzie poukładać!
MUSZYMY WIERZYĆ!!!
Goscioo, domy rady! Razem ale!!!

Najważniejsze na co zwróciłeś uwagę, to że te pijawki durś som i trza na nich uważać!!! To dopiero początek walki!

YNO RUCH! 👌💙💪💙

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#757 Post autor: Jano99 » 2 lis 2019, o 00:20

Jak tu wierzyć jak z tego co się pisze pierwszy postulat,który miał być spełniony pan Bik olał? Wszyscy wierzymy,ale nie w tych ludzi... nie robią nic by to się zmieniło. Jeśli się mylę i pan Bik skontaktował się z przedstawicielem kibiców i zapewnił,że np do tygodnia przekonwertuje pożyczki na akcję to proszę mnie poprawić.

Wela

#758 Post autor: Wela » 2 lis 2019, o 01:14

Jano99 pisze:
2 lis 2019, o 00:20
Jak tu wierzyć jak z tego co się pisze pierwszy postulat,który miał być spełniony pan Bik olał? Wszyscy wierzymy,ale nie w tych ludzi... nie robią nic by to się zmieniło. Jeśli się mylę i pan Bik skontaktował się z przedstawicielem kibiców i zapewnił,że np do tygodnia przekonwertuje pożyczki na akcję to proszę mnie poprawić.
Janek, ponoć p. Bik jest w Chinach i wraca w poniedziałek. Musimy też ufać liderom Kibiców, że trzymają palec na pulsie!
Jestem pewien, że Oni wiedzą co robią i żaden z Nich nie pójdzie na prywatne układy z akcjonariuszami, bo Oni są Wierni Ruchowi!

pyRsk!

Rafal1920
Kontakt:

#759 Post autor: Rafal1920 » 3 lis 2019, o 08:01

Jak tam wyglondo sytuacja z kontraktami? Bo już tu ktoś wspominoł, że Idzik mo ważno umowa do końca czerwca 2020 roku i w zimie może zmienić pracodawcę. Czy są poczynione starania żeby zatrzymać Mariusza na dłużej??? Bo wiadomo jak to wyglądało w ostatnich latach na C6. Nie tyczy się to tylko Idzika, ale też reszty kadry. Naprawdę zaczyno budować się coś ciekawego. Szkoda jakby zaś to miało zostać zjebane przez działaczy bo poczują pora groszy.

Elmer
Kontakt:

#760 Post autor: Elmer » 3 lis 2019, o 09:10

22-letni napastnik Mariusz Idzik związał się z Ruchem umową obowiązującą do 30 czerwca 2020 r. z opcją przedłużenia o kolejne 12 miesięcy
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#761 Post autor: HullCityFC » 3 lis 2019, o 11:26

Panowie to jest IV poziom rozgrywkowy. Fajnie ze Idzik strzela ale na wiosne w II lidze to on nic nie gral. Jestesmy w takiej lidze ze samym faktem ze jestesmy klubem zawodowym powinnismy tu wciagac reszte. 90% graczy tej ligi w podskokach przyszla by tu grac mimo zatorow.

Jesli w przerwie nic sie nie sp***doli to na wiosne awansujemy. Wydaje mi sie ze gdyby nie zamieszanie przedsezonowe (ujemne punkty, bojkot, strajki) juz dzis bylibysmy liderem.

Tu nie ma co kombinowac. Tu trzeba zrobic dwa awanse w 2 lata.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#762 Post autor: RNK95 » 3 lis 2019, o 12:06

HullCityFC pisze:
3 lis 2019, o 11:26
Panowie to jest IV poziom rozgrywkowy. Fajnie ze Idzik strzela ale na wiosne w II lidze to on nic nie gral. Jestesmy w takiej lidze ze samym faktem ze jestesmy klubem zawodowym powinnismy tu wciagac reszte. 90% graczy tej ligi w podskokach przyszla by tu grac mimo zatorow.

Jesli w przerwie nic sie nie sp***doli to na wiosne awansujemy. Wydaje mi sie ze gdyby nie zamieszanie przedsezonowe (ujemne punkty, bojkot, strajki) juz dzis bylibysmy liderem.

Tu nie ma co kombinowac. Tu trzeba zrobic dwa awanse w 2 lata.
Z 2 ligi tak prędko według mnie nie wyskoczymy, jak szczerze głęboko wierzę w awans w tym sezonie ( chociaż na wiosnę może być różnie - może to być nie na rękę misiowi koali, mogą sprzedać pół kadry, mogą znów dojść jakieś zatory płacowe i drużyna przestanie grać ). Jeśli awansujemy to celem na kolejny sezon powinno być spokojne utrzymanie w 2 lidze. My na 1 ligę potrzebujemy 100% pewności, że zacznie być budowany stadion, niestety na zapleczu Ekstraklasy i w samej już ewentualnie Ekstraklasie bez tego nie mamy czego szukać.
Jak dla mnie racjonalny plan to awans w tym sezonie, budowa drużyny na spokojną egzystencję w II lidze i walka o stadion, a wtedy nadanie tempa i walka o wyższe cele.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#763 Post autor: grzej » 3 lis 2019, o 12:09

To jest plan na 7-8 lat conajmniej
historiaruchu.pl

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#764 Post autor: Rafał19R20 » 3 lis 2019, o 12:17

Awansujac do 2 ligi mozemy na rozpedzie wlaczyc sie o walke do 1 ligi.Patrzac na ilosc promowanych druzyn do awansu na pewno bedzie to latwiejsze niz z 3 do 2 ligi.Decyzja musi byc podjeta po zakonczeniu rundy jesiennej o co walczymy..
Jesli chodzi o infrastrukture to spokojnie do poziomu 1 ligi mozemy grac na Cichej..
Zobaczcie jakie stadiony dzis tam mamy..Grudziac, Puszcza, Opole.... w porownaniu do nich nie odstawamy , co innego Ekstraklasa tam juz nowy stadion to koniecznosc i jesli daj Boze wskoczyny do 1 ligi w 3 /4 lata musi juz cos sie dziac z nowym stadionem!...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#765 Post autor: HullCityFC » 3 lis 2019, o 12:46

Awansowac jest wlasnie najprosciej w pierwszym sezonie po awansie sila rozpedu. Z II ligi do I ligi dwie awansuja bezposrednio a 3-6 graja w barazu.

Gieksa tyle razy zbierala sie do awansu ze zdarzyla spasc a teraz nie zdziwia mnie ich dwa awanse z rzedu.

Nie zgadzam sie z grzejem ze to perspektywa 8 lat. W pilce NIE MOZNA stawiac celow na tak dlugi okres czasu. Ile bylo tych projektow. Pamietacie projekt zaboli na 2012 czy Lech2020? Nic z mich nie wypalilo a zdazylo sie jeszcze ro***bac.

Wiadomo ze w klubie nadal jest burdel ale tu trzeba wracac jak najszybciej do Ekstraklasy walczac z calych sil o stadion

Zablokowany