Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#76 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 10:29

Vince1974 pisze:
23 sie 2019, o 10:09
No widzisz Prezesie... od razu trzeba było pisać "dane drażliwe" a nie kombinować, zmyślnie robić małą literówkę i wierzyć, że ludzie dadzą się na to nabrać.
Fajnie było pierwszy raz od tygodni przeczytać jak jest. Jesteśmy w czarnej du*** i wybacz mój pesymizm ale w takim układzie, który mamy teraz to żadne narady bez jasnego stanowiska głównych akcjonariuszy nic nie dadzą.
I właśnie tu się z Tobą nie zgadzam! Skąd wiesz co przyniesie TAKA KOALICJA: zawodnicy, trenerzy, pracownicy, kibice i ... zarząd?
Skąd wiesz co to da, skoro NIGDY JESZCZE TEGO NIE BYŁO?
Zdumiewające jest to, że narzekacie na wszystko dookoła, ale nie chcecie spróbować co przyniosą nowe pomysły i koncepcje.

Wiesz co mi przypomina Wasze zachowanie? To jak małe dziecko mówi, że nie będzie jadło tego czy tamtego, bo tego nie lubi. Ale na pytanie, czy wie jak to smakuje, mówi, że nie, bo jeszcze nigdy nie jadło...
Nie jadło, nie wie jak smakuje, ale wie, że już nie lubi!

Wy robicie dokładnie to samo! I choćby tu nie wiem kto przyszedł z dobrymi pomysłami, żeby wyprowadzić Ruch na prostą, to do Was nic nie dotrze, bo macie jedno ŻĄDANIE - wyłożyć 3 000 000 zł. A teraz ja Was zapytam... CO DAŁO WŁOŻENIE W KLUB 18 milionów POŻYCZKI?

Myślenie, że wyłożenie 3 mln wyprostuje sytuację, jest jak najbardziej błędne...

PLAN NAPRAWCZY - TO JEST DŁUGI PROCES! CO NAJMNIEJ JEDEN ROK, ale zakładam, że dobre kilka lat!

Pomyślcie o tym...

pyRsk!

mendel
Kontakt:

#77 Post autor: mendel » 23 sie 2019, o 10:37

Wela pisze:
23 sie 2019, o 10:13

(...)

Bo jak już wspomniałem - jeśli ZROBIMY WSZYSTKO, ŻEBY URATOWAĆ RUCH - ale polegniemy, to sam przyłączę się do odbudowy Ruchu na bazie UKS, który dla mnie jest równie cenny jak Ruch, bo to wszystko jest JEDEN RUCH!

(...)
Ty się już do niczego nie przyłączaj, a już na pewno do UKS-u.
Kontynuuj swoją kibicowską 😂😂😂 karierę.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#78 Post autor: Thoth » 23 sie 2019, o 10:43

Wela pisze:
23 sie 2019, o 10:29
Zdumiewające jest to, że narzekacie na wszystko dookoła, ale nie chcecie spróbować co przyniosą nowe pomysły i koncepcje.
pomysły i koncepcje :rotfl: :rotfl: ty planu nie umiesz podać na najbliższe 4 miechy a pi***olisz coś o pomysłach i koncepcjach :rotfl: :rotfl: na tą chwilę jedynym twoim pomysłem i koncepcją są 4 bańki z miasta i tyla by było, reszta to czcze pi***olenie i dział fantastyki.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

fcb1920
Kontakt:

#79 Post autor: fcb1920 » 23 sie 2019, o 10:46

To dziecko w ciagu ostatnich lat najadlo sie wstydu upokorzen i zwycAjnie mu sie tym cheplo.. az dziwne ze tak dlugo wytrzymalo.. a Twoja przygoda zaczela sie miesiac temu trafiles w ch...ym czasie i nikt juz nie kupuje tanich gadek. Tylko glupi moze sie dziwic ze tak jest ze nawet zwykly pozeracz slonecznika Was olal. Was nie Ruch !!

viperR
Kontakt:

#80 Post autor: viperR » 23 sie 2019, o 10:50

Wela pisze:

CO DAŁO WŁOŻENIE W KLUB 18 milionów POŻYCZKI?
dało tyle że jeszcze przez rok było o czym rozmawiać bo bez tych 18mln nie byłoby układu i Pana Mocodawcy byliby kilka milionów w plecy, więc akurat te 18mln to było też w ich interesie.
bo zdaje się z tego układu który obowiązuje znacząca część rat wpada do nich.

coraz więcej ludzi tego żałuje, bo rok igrzysk na 1-ligowym i 2-ligowym poziomie nie był wart 18 mln.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 10:51 przez viperR, łącznie zmieniany 1 raz.

Vince1974
Kontakt:

#81 Post autor: Vince1974 » 23 sie 2019, o 10:51

Nie bądź Prezesie taki naiwny… co z tego, że będzie jakaś koalicja i będzie chciała coś chcieć?
Przede wszystkim muszą chcieć właściciele Klubu, a oni są kompletnie niewiarygodni w swych działaniach, a raczej ich braku. Dopuścili do kompletnej degrengolady Klubu Legendy, nie mają na niego pomysłów, nie mają wizji, nie mają chęci, nie rozumieją specyfiki klubu sportowego. Są zupełnie bierni… Klub ich interesuje tylko w aspekcie zwrotu poniesionych kosztów. Jako kibic chcę widzieć, że właścicielom zależy na Klubie i nie chodzi zaraz o wykładanie określonych sum.
Jak chcesz cokolwiek zbudować na takiej podstawie? To jest budowanie zamków na piasku…

Jeżeli Pan Kurczyk, będący w istocie współwłaścicielem Klubu, z tego co piszesz, działa w stosunku do niego jak firma pożyczkowa i na tym jego rola się kończy to mnie szlag trafia. To jest ku*** przerażające...
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 11:01 przez Vince1974, łącznie zmieniany 1 raz.

South
Kontakt:

#82 Post autor: South » 23 sie 2019, o 10:54

Wela pisze:
I właśnie tu się z Tobą nie zgadzam! Skąd wiesz co przyniesie TAKA KOALICJA: zawodnicy, trenerzy, pracownicy, kibice i ... zarząd?
Taka koalicja była od lat i zobacz gdzie jesteśmy. Mamy wierzyć w Twoje „dobre” intencje, przy tych samych władzach u góry? NIGDY. Tak jak kolega robbo2k napisał, oni by z muzeum klubowego burdel zrobili...
Wela pisze:
Wiesz co mi przypomina Wasze zachowanie? To jak małe dziecko mówi, że nie będzie jadło tego czy tamtego, bo tego nie lubi. Ale na pytanie, czy wie jak to smakuje, mówi, że nie, bo jeszcze nigdy nie jadło...
Nie jadło, nie wie jak smakuje, ale wie, że już nie lubi!
Nie przekręcaj faktów, porównując do małego dziecka należałoby napisać, że jadło i to nie raz, aż w końcu dojrzało i chce samo zdecydować co będzie jadło, jaką drogę obierze!
Wela pisze:
Wy robicie dokładnie to samo! I choćby tu nie wiem kto przyszedł z dobrymi pomysłami, żeby wyprowadzić Ruch na prostą, to do Was nic nie dotrze, bo macie jedno ŻĄDANIE - wyłożyć 3 000 000 zł. A teraz ja Was zapytam... CO DAŁO WŁOŻENIE W KLUB 18 milionów POŻYCZKI?
Były dobre pomysły, plan długo falowy, natomiast aby do niego przystąpić należy zrealizować podstawowe rzeczy, czyli wyprostować bieżące zobowiązania! Nie da się tego osiągnąć bez pomocy akcjonariuszy! Zrozum to w końcu.
Wela pisze:
Myślenie, że wyłożenie 3 mln wyprostuje sytuację, jest jak najbardziej błędne...
Jw. wyprostuje obecny stan spółki, aby rozpocząć proces naprawy jest to niezbędne.
Wela pisze:
PLAN NAPRAWCZY - TO JEST DŁUGI PROCES! CO NAJMNIEJ JEDEN ROK, ale zakładam, że dobre kilka lat!
Każdy o tym wie i taki plan został odrzucony. Lepiej działać bez planu.
Wela pisze:
Pomyślcie o tym...

pyRsk!
Zastanów się nad sobą i swoimi działaniami, ponieważ niszczysz NASZ RUCH.

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#83 Post autor: E » 23 sie 2019, o 10:58

Wela jo Ci odpowiem rzeczowo na pytania i sugestie.

1. "Czy Wy już podjęliście decyzję o udupieniu tego Klubu i za wszelką cenę idziecie w stronę tworzenia nowego klubu"?
Czy to nie jest tak, że ten cały hejt i agresja wobec wszystkich, którzy wierzą w uratowanie Ruchu i wyprowadzenie Go na prostą, jest spowodowany TAKĄ ZAKULISOWĄ DECYZJĄ?
Odpowiedź
Tak, co najmniej połowa ludzi chce upadku tej spółki bez względu na to co zrobicie i chyba jasno o tym piszą że chcą zacząć od nowa, pozostała część dopuszcza możliwość istnienia S.A. na podanych warunkach i nikt się z tym nie kryje bo piszą o tym dziesiątki forumowiczów w różnych tematach w tym tych do których nie masz i nie będziesz mieć dostępu. (można zrobić ankietę na ten temat:))

2. Bo jak już wspomniałem - jeśli ZROBIMY WSZYSTKO, ŻEBY URATOWAĆ RUCH - ale polegniemy, to sam przyłączę się do odbudowy Ruchu na bazie UKS, który dla mnie jest równie cenny jak Ruch, bo to wszystko jest JEDEN RUCH!
Odpowiedź
Jak się włączysz w UKS to będziemy musieli bojkotować i ich żeby Cię wy***ali bo będziesz mieszał i mataczył tak samo jak w S.A.

3. I właśnie tu się z Tobą nie zgadzam! Skąd wiesz co przyniesie TAKA KOALICJA: zawodnicy, trenerzy, pracownicy, kibice i ... zarząd?
Odpowiedź
Było i chujowo się skończyło. I teraz by się skończyło tak samo skoro twoja transparentność to niezdefiniowane "dane wrażliwe spółki Ruch Chorzów S.A."

P.S. Żeby nie było tam smutno to muszę Ci pogratulować i podziękować, że swoimi bredniami i opowiastkami zrobiłeś ze mnie, który był człowiekiem kompromisu - skrajnego radykała. GZ
Tylko umarli widzieli koniec wojny

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#84 Post autor: Ozor » 23 sie 2019, o 11:04

Jestem zwolennikiem, żeby Miasto wykładało pieniądze na Klub, ale nie na przejadanie tych środków i Klub też ma działać na korzyść Miasta, tak jak w tej umowie na promocję, bo promując Miasto, promujemy także Ruch!

Wg mnie Miasto Chorzów i Ruch Chorzów - jesteśmy od siebie bardzo zależni i powinniśmy się wspierać na każdej możliwej płaszczyźnie... NIE CHODZI O DOJENIE MIASTA, ale o KONSTRUKTYWNĄ WSPÓŁPRACĘ!

Musimy pokazać Chorzowianom, że i budowa stadionu i wspieranie Klubu będzie także korzystna dla Nich samych!
Rozumiesz ze na to nie ma powoli ani zgody mieszkańców ani środków tym bardziej przy budowie.
Jak promujesz Miasto za 4 mln w 4 klasie rozgrywkowej? , kpisz czy o drogę pytasz? to na ile wycenisz taką promocję w ekstraklasie na 16 mln? już zupełnie odchodząc od wyników sportowych a skupiając się jedynie na klasie rozgrywkowej.
Ja jestem Chorzowianinem z krwi i kości w przeciwieństwie do ciebie i nie ma mojej zgody na to aby moje pieniądze szły do kibla za jaki uważam Ruch SA.
To co kończymy te jałowe pogaduchy bo z konkretów to tylko to że nic nie jest popłacone i są nowe zaległości.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 11:15 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

Buger

#85 Post autor: Buger » 23 sie 2019, o 11:07

Skąd wiesz co przyniesie TAKA KOALICJA: zawodnicy, trenerzy, pracownicy, kibice i ... zarząd?
Zdumiewające jest to, że narzekacie na wszystko dookoła, ale nie chcecie spróbować co przyniosą nowe pomysły i koncepcje
Nie chce mieć nic wspólnego z ludźmi którzy ten klub doili za sprawą swoich prywatnych firm, wyciągali kasę gdzie tylko można było, a teraz chcesz mi powiedzieć ze mamy się jednoczyć żeby im znowu napchać kieszenie?

Jesteś normalny?

Nie będzie zgody w tej materii, dlatego możesz stawać na głowie, prosić, błagać ale nic to nie da, jesteś pionkiem w grze znającym bardzo dobrze jej zasady, ja tez je znam. W mojej opinii prywatna kasa jaką mieliby rzekomo wylozyć akcjonariusze też nie rozwiązuje tematu, wystarczająco już zhańbili się jako ludzie i jako właściciele.

Położenie spółki to jedyna i najwłaściwsza droga, przywyknij i nie pokazuj się już więcej najlepiej.

19ElNino20
Kontakt:

#86 Post autor: 19ElNino20 » 23 sie 2019, o 11:28

Panie Wela, piękne Pan kreśli słowa o nowy stadionie i kierunku rozwoju po jego wybudowaniu, więc proponuję aby akcjonariusze wyłożyli na ten stadion proporcjonalne kwoty co do posiadanych akcji. A najlepiej żeby panowie biznesmeni wybudowali go za swoje i możecie robić z nim co chcecie i tylko patrzeć jak kasa leci do kieszeni.
A nie, sorry, Wy chcecie wejść na gotowe i za zeta wynajmować, nie przejmując się nawet pielęgnacją trawy, czy umyciem krzesełek.

W temacie promocji miasta przez tą spółkę, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Chłopie w nią walą w mediach (słusznie) od lat, jako niegospodarną, zadłużoną, prowadzoną przez idiotów i złodziei. Na jakiej podstawie Wy wyliczacie że to jest promocja? Na zasadzie "nieważne co piszą, ważne że nie Chorzów, przez ż"?

"Ruch Chorzów przegrał kolejny mecz, tym razem z Foto-Higeną Gać 1:3. Na trybunach według Weli 1071 osób. Gołym okiem jednak widzimy, że siedziało 400 osób za darmo w słoneczną sobotę." Klub prosi o transzę z miasta za rewelacyjną promocję.

TheEnd2
Kontakt:

#87 Post autor: TheEnd2 » 23 sie 2019, o 11:35

@ozor, niestety chyba tak... i tak se myśla czego my sie spodziewali...?
ze popłacili wynagrodzenia?
ze B i K i miasto bydom działać konstruktywnie?
ze jest jakis plan..?
ze Wela bydzie groł przeciw swoim mocodawcom?

Pozostaje miec Ruch w sercu,
bo idzie dostać jasnyj kurwicy jak sie to czyto i rozmyślo.... co z tym ruchem ?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#88 Post autor: Ozor » 23 sie 2019, o 11:38

są dwie drogi z tym wątkiem albo moderatorzy wybiorą
1 Niech pisze bo każdy kolejny wpis to kolejna kompromitacja i pokazanie niekompetencji.
2 Zamykamy bo niczego te wpisy do sytuacji nie wnoszą.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#89 Post autor: Thoth » 23 sie 2019, o 11:53

opcja nr 2 z banem żeby nie pi***olił w innych watkach :)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 12:27 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#90 Post autor: grzej » 23 sie 2019, o 12:07

Wela pisze:
23 sie 2019, o 10:13

Czy to pytanie jest zasadne - zadawane przez Pracowników do Kibiców na spotkaniu z akcjonariuszami:
"Czy Wy już podjęliście decyzję o udupieniu tego Klubu i za wszelką cenę idziecie w stronę tworzenia nowego klubu"?
Czy to nie jest tak, że ten cały hejt i agresja wobec wszystkich, którzy wierzą w uratowanie Ruchu i wyprowadzenie Go na prostą, jest spowodowany TAKĄ ZAKULISOWĄ DECYZJĄ?
A jeśli tak jest, to kto za tym stoi i jaki ma w tym interes?

pyRsk!
Chociaż napisz jaka padła odpowiedz. Nie zostawiaj niedomówień. Robisz krąg prawdy, a piszesz, że to MY KIBICE chcemy "ud***ć" ten klub.

A za tym wszystkim stoją Masoni, którzy mocno działają w Chorzowie od lat 30. Tajna loża, której macki sięgają po najwyższy krąg władzy.
historiaruchu.pl

Zablokowany