[11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [11 kolejka] Piast Gliwice - Ruch Chorzów 7.10.2013; 18

#76 Post autor: mulan » 8 paź 2013, o 11:40

Toth :zalamany: puść sobie mecz z Białegostoku, albo powiedz mi kiedy na wyjezdzie Ruch strzelił przynajmniej 2 bramki a żadnej nie stracił?
Ja Ci powiem półtora roku temu w Bełchatowie! 18 miesięcy temu! Janoszka zdąrzył przez ten czas stworzyć 2 dzieci i odebrać ze szpitala.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#77 Post autor: Thoth » 8 paź 2013, o 11:47

a co to mo do rzeczy? godom efekt nowyj miotły i wpływu kasy na konta i momy 2 tory strzelone na wyjeździe i brak straconego toru. Na dzien dzisiejszy obojetnie kto by przylozł za Zielińskiego byłby lepszy na ta chwile jest fajnie ale proponuja aby z ocena efektów pracy Kociana jeszcze trocha poczekać, rok tymu jak przylozł Zielinski po pierwszych szpilach tyż wekszość pioła z zachwytu jak sie skonczyło wszyscy wiemy. Także trocha wstrzemięźliwości panowie.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

scaneRboy
Kontakt:

#78 Post autor: scaneRboy » 8 paź 2013, o 11:53

Thoth, ja się z Tobą zgodzę, jeszcze jest pytanie otwarte, kto tak naprawdę trzyma tą miotłę, albo kto ma większą: Kocian czy Klimek? Bo jeśli Klimek, to jest szansa, że efekt będzie bardziej długofalowy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#79 Post autor: jajo » 8 paź 2013, o 11:56

adamo_R pisze:
edit, jeszcze do Harpo, "jajo" i Korfanty. Dziwne że to Wy od razy zaatakowaliście mnie , Wy PATRIOCI , a może sami piszecie do siebie i atakujecie Ślonzoków na forum . Dziwna kumulacja nastała.

Som 3 punkty i sie cieszymy a Wy ? :hurra:
Przynajmniej dziwne to jest to, że mnie tam wymieniasz, a do tej pory w tym temacie nie napisałem żadnego postu...

mulan - bez jaj. Obronił co trzeba. Oczywiście to na plus dla niego, ale wszystko co by wczoraj leciało w bramkę, a by wpadło, byłoby na jego konto.

Bardzo fajnie do przodu dzisiaj zagrał Dziwniel. Co mi się podobało, to grał z głową. Bez głupich wrzutek na osamotnionego Kwiatkowskiego tylko z wycofaniem na 16, czy ponownym rozegraniem.
Fajnie też Starzyński wytrenował strzały z podbicia, coś w stylu CR7 :P
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#80 Post autor: Thoth » 8 paź 2013, o 12:02

jajo pisze:
adamo_R pisze: edit, jeszcze do Harpo, "jajo" i Korfanty. Dziwne że to Wy od razy zaatakowaliście mnie , Wy PATRIOCI , a może sami piszecie do siebie i atakujecie Ślonzoków na forum . Dziwna kumulacja nastała.
Som 3 punkty i sie cieszymy a Wy ? :hurra:
Przynajmniej dziwne to jest to, że mnie tam wymieniasz, a do tej pory w tym temacie nie napisałem żadnego postu...
jajo to wszystko wina nadmiaru uzywek ;) :hyhy: :hyhy:

adamo_R

#81 Post autor: adamo_R » 8 paź 2013, o 12:05

jajo, to nie tak miało być z tym postem, już to nieistotne ;) Co do meczu jeszcze, poczekałbym z tym całym zachwytem odnośnie Kociana, bo inne czynniki mogły wpłynąć (co wspomina Thoth) jakby nie patrzeć na dobrą grę, z tym co widzieliśmy za kadencji Zielińskiego. Jak w Ruchu będą trzymać się tych rzeczy, jak regularne wypłaty to i wyniki sportowe też będą.

mrokol08
Kontakt:

#82 Post autor: mrokol08 » 8 paź 2013, o 12:06

mulan pisze:Toth :zalamany: puść sobie mecz z Białegostoku, albo powiedz mi kiedy na wyjezdzie Ruch strzelił przynajmniej 2 bramki a żadnej nie stracił?
Ja Ci powiem półtora roku temu w Bełchatowie! 18 miesięcy temu! Janoszka zdąrzył przez ten czas stworzyć 2 dzieci i odebrać ze szpitala.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=869833 13 kwietnia 2013 to chyba niecałe pół roku temu więc nie zaginaj rzeczywistości :)

Co do meczu Brawo dla wszystkich piłkarzy jak dla mnie zagrali super biegali, walczyli, starali się, wygrali tyle.
Batory Fans

Komik
Kontakt:

#83 Post autor: Komik » 8 paź 2013, o 12:07

Jajo, to samo Mackowi i Wojtkowi na meczu mówiłem o tym Dziwnelu, że nie wciepuje bezmyślnie bali na małego kwiatka ino podniesie głowę i wycofa. było widać mądrość w jego grze

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Pnioki

maciek1973

#84 Post autor: maciek1973 » 8 paź 2013, o 12:14

W sumie gra Ruchu niby się wiele nie zmieniła, ale za Zielińskiego na przykład:
1) Stawar był spanikowany
2) Janoszka nie potrafił dobrze raz kopnąć
3) Starzyński przestał się rozwijać i przestał biegać
4) Dziwniel coś tam grał z przodu a w tyłach robił błędy
5) Smektała i Kwiatkowski byli praktycznie poza kadrą.

Teraz za Kociana "drobna" różnica:
1) Stawar gra pewnie
2) Janoszka pokazał że jeszcze coś potrafi (a wątpiłem!)
3) Starzyński jest gwiazdą środka pola i biega jak umie (czyli już jako tako)
4) Dziwniel gra pewnie z tyłu i zadziwia rajdami do przodu
5) Smektała wszedł dwa razy i naprawdę zrobił różnicę, a Kwiatkowski ma papiery na zadziora jak się patrzy

Mała zmiana, a zawodnicy którzy cofali się praktycznie w rozwoju i panikowali w trakcie gry nagle jak na polskie warunki grają całkiem przyzwoity fusbal.

Na razie Kocian ma u mnie duży plus, a każdy mecz jest w naszym wykonaniu lepszy.

maciek1973

#85 Post autor: maciek1973 » 8 paź 2013, o 12:23

Thoth pisze:
mulan pisze:Chyba nikt nie pochwalił Buchalika, myślę że będziemy mieli z niego pożytek na lata.
Dwie parady wczoraj - liga mistrzów...
ja a szczególnie utwkiła mi w pamieci ta jak mu bal sie od klaty odbił po strzale i ja o ułamki sekundy wczesnij chycił niż szarżujący Portugalczyk. Sredni torman bez rewelacji jeśli na ta chwila jest to najlepszy torman Ruchu to strach pomysleć co poradza pozostali. Szyndrowki dobry do wybijania bali a co juz jaki bal dostoł to momentalnie w panice go wypierdaloł na aus abo przed siebie kulminacja tego było podanie na "jajca" do Surmy kaj nie wiedziec jakim cudownym sposobym tyn chop opanowoł tyn bal z taka gra to nie nadaje sie do 1-go składu zdecydowanie i nie zmieno tego fakt że to jak ktoś napisoł to nie jego pozycja otóz oswiadczam że to jego pozycja z Bełchatowa przychodził do nos jako boczny obrońca wczesnij u nos tyż na takij pozycji groł a na stoperze ostatnio był stawiany z musu i to że pora meczów na srodku obrony mu wylazło nie oznaczo ze to jego nominalno pozycja. Stawarczyk rece opadajom chop w ogóle nie czuje gry do tego dodac jego wysmientą "szybkość" i wyłazi obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze 1-wszo połowa Stawarczyk ofiksowany przez jakiegoś z Gliwic i cało obrona nadążo za akcja a tyn to miołech wrażenie zę zamiast sie podczas tego biegu przybliżać do pola karnego to sie oddaloł a chop z Piasta z kożdym krokiem odstawioł go choby jakiś Bolt. Reszta obrony bardzo dobrze spokojny i pewny Malina i bardzo dobry Dziwniel i jak słusznie zauważył przedmówca takiego lewego od czasu Brzytwy my nie mieli. Bydą ludzie z Włodyki szkoda ze kontuzja, za dużo ogólnie tych kontuzji czyżby to wynik przygotowania do sezonu przez Zielińskiego? Zmiana Smektały tyż oki. Starzyński w koncu tyn chop jakiego chce sie ogladać i oklaskiwać. Surma - cieszy to ze jeszcze w tym wieku chop mo tyla ambicji i chęci do gry na takim poziomie bo umiejetnosci posiado spore (na naszo liga ;) ) i to bezdyskusyjnie. Janoszka cieniutko nawet że był to jego najlepszy mecz w sezonie. Kwiatkowski dużo wiatru i nic poza tym. Babiarz średnio poza tym że zawsze mi sie jego nazwisko podobało :D . Cieszą 3 punkty ale przed Kocianem jeszcze w ciul roboty szczególnie z obrona bo pewne punkty w postaci Malinowskiego i Dziwniela w tyj formacji to jeszcze mało aby pewnie mysleć o utrzymaniu sie szczególnie gdy pozostalych dwóch to tacy wirtuozi jak Szyndrowski i Stawarczyk.
mulan pisze:A zauważyliście jak trener Kocian przed laty wyśmienity obrońca poukładał obrone? To co zrobił z tymi zawodnikami po 6:0 to mistrzostwo świata.
jo tam nie widza żodnyj cudownyj ręki to efekt nowej miotły i tego że w Białymstoku był sabotaż a na konta grajków wpłyneło trocha grosza.
Jan Kocian (trener Ruchu) pisze: - Na mecz z Piastem przygotowaliśmy się dobrze taktycznie. To spotkanie nam dobrze wyszło pod tym względem. Nasza defensywa była bardzo silna, nie robiliśmy błędów.
tu tyż pi***oli trzy po trzy no chyba że gro na podwyższenie morale zawodników bo obrona nie była monolitym, błedów indywidualnych było nie mało a Piast mioł w pi*** sytuacji tak na szybko akcja w 1 abo 2 minucie i na milimetry niecelny strzał Portugala jakby to wlazło to 3 pkt dopisuje sie Piast a nie my.
Boże!
Co za malkontent!

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: mulan » 8 paź 2013, o 12:29

jajo pisze: mulan - bez jaj. Obronił co trzeba. Oczywiście to na plus dla niego, ale wszystko co by wczoraj leciało w bramkę, a by wpadło, byłoby na jego konto.
http://ekstraklasa.tv/dwa-ciosy-ruchu-p ... 60943.html
Chyba nie mówisz o strzałach w 1:05 i 1:59 (fakt bo błędnym wybiciu ale mimo wszystko, wyciągnął 2 ciężkie piłki.)?

mrokol mój błąd z tym 1,5 roku
chodziło mi o to że nie często strzelamy na wyjezdzie 2 bramki i zachowujemy czyste konto, ostatnio kwiecien 2013 a wczesniej 3 maj 2012 i listopad 2011 (z dwoma spadkowiczami a to był wicemistrzowski sezon)
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#87 Post autor: gerhat » 8 paź 2013, o 12:34

Wczoraj w wielu akcjach było widać jskiś pomysł, mam tu na myśli przede wszystkim grę bokami . Z lewej bardzo dobra współpraca Dziwnela i Janoszki. Dziwnel często pokazywał się na pozycji i wrzucał z wysokości pola karnego, przez co można było mu grać piłki krzyżowe na skrzydło między obrońców. Z prawej to podobne zagrania były ale tylko do bocznego pomocnika na wys. 40m lub linii środkowej bo współpraca ze Skuterem jest żadna. On podaje do przodu górą, nie pokazuje się na pozycji. Wogóle to środek boiska przekroczył w całym meczu ze 2 razy nie licząc stałych fragmentów. Jego rola ograniczała sie do przeszkadzania przeciwnikowi a nie konstruowania czegokolwiek dla nas. Moim zdaniem wczoraj Skuter był najsłabszym ogniwem i wcale nie nam tu na myśli kartek.
Jak chcemy mieć dobre skrzydła to szukajmy innego rozwiązania na prawej obronie

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#88 Post autor: Thoth » 8 paź 2013, o 12:40

maciek1973 pisze:Boże!
Co za malkontent!
kaj ty qr** malkontenctwo widzisz?? realizm a malkontenctwo to dwie zupełnie inne sprawy a jak nie poradzisz tego odróżnić to sie weź coś na otrzeźwienie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#89 Post autor: jajo » 8 paź 2013, o 13:06

mulan pisze:
jajo pisze: mulan - bez jaj. Obronił co trzeba. Oczywiście to na plus dla niego, ale wszystko co by wczoraj leciało w bramkę, a by wpadło, byłoby na jego konto.
http://ekstraklasa.tv/dwa-ciosy-ruchu-p ... 60943.html
Chyba nie mówisz o strzałach w 1:05 i 1:59 (fakt bo błędnym wybiciu ale mimo wszystko, wyciągnął 2 ciężkie piłki.)?
Oczywiście. 1 sytuacja, to nawet w bramkę nie leciała.
Oba to wcale niemocne strzały, lecące na najłatwiejszej dla bramkarza wysokości. Gdyby tego nie obronił, to bramka na jego konto.
Oczywiście brawo dla niego za pewną postawę, ale nie ma się co podniecać. Obronił wczoraj to co musiał, na szczęście nie było niczego więcej.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Elmer
Kontakt:

#90 Post autor: Elmer » 8 paź 2013, o 13:34

ciekawe czy gdyby Ruch wygrywał wszystkie szpile po 5:0 czy 6:0 to też znaleźlibyście powód do forumowej haji?

Jeszcze co do defensywy to widzicie skład na stoperze Malina - Sadlok? Ja nie, bo dodając na boku Dziwniela mamy najniższy blok obronny. Stawar gra teraz dobrze i nie widzę powodu, aby go zmieniać
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Zablokowany