[2 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk 26.07.13 godz.18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [2 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk 26.07.13 godz.1

#76 Post autor: setnik » 26 lip 2013, o 22:07

NiebieskiChorzów pisze:Spróbujmy ecika na szpicy sultesa na bok zien lawa młody wlodyka od początku na srakowi może być ciekawie
Z Cracovia Zieńczuk musi grać od początku! W każdym innym meczu jestem za.
Dziś Marek fest słabo podobnie jak Starzyński.

19kyjok20
Kontakt:

#77 Post autor: 19kyjok20 » 26 lip 2013, o 22:14

Jak nie można wygrać to trzeba zremisować i to był mecz tego typu. Martwi dzisiej postawa Szyndrowskiego. zaczyno robić takie byki jak w zeszłym sezonie. Jeszcze bardzij martwi postawa Starzyńskiego, widać że zaczyno gwiazdorzyć a nic takiego nie osiągnoł, jego gra i brak zaangażowania są irytujące, synek myśli że wszyscy bydom przed nim sie cofać jak mo bala. Zaskoczył mnie na plus Stawarczyk, dzisiejszą grą przypominoł Grodzickigo z najlepszych czasów. Mecz z Cracovią jest jak najbardzij do wygrania ino nie dać sie zaś zaskoczyć na początku tak jak z lechem i lechią.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#78 Post autor: spyru » 26 lip 2013, o 22:22

19kyjok20 pisze:Jak nie można wygrać to trzeba zremisować i to był mecz tego typu. Martwi dzisiej postawa Szyndrowskiego. zaczyno robić takie byki jak w zeszłym sezonie. Jeszcze bardzij martwi postawa Starzyńskiego, widać że zaczyno gwiazdorzyć a nic takiego nie osiągnoł, jego gra i brak zaangażowania są irytujące, synek myśli że wszyscy bydom przed nim sie cofać jak mo bala. Zaskoczył mnie na plus Stawarczyk, dzisiejszą grą przypominoł Grodzickigo z najlepszych czasów. Mecz z Cracovią jest jak najbardzij do wygrania ino nie dać sie zaś zaskoczyć na początku tak jak z lechem i lechią.
Niestety, ale ze Starzyńskim tak to wygląda. Też mam wrażenie że mu się nie chce. Chłopak ma papiery na granie, ale sprawia wrażenie kurewskiego lenia. Narazie jest najsłabszym zawodnikiem na boisku, gdyby miał hart ducha Maliny, to mógłby być z niego świetny grajek.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Agat88
Kontakt:

#79 Post autor: Agat88 » 26 lip 2013, o 22:26

Ni ma ataku, ni ma zwyciestw.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#80 Post autor: Paveel » 26 lip 2013, o 22:28

Starzyński musi zajarzyć, że zawodnicy też inaczej na niego patrzą .. rok temu młodzieniaszek, wchodził na boisko, sobie hasał i robił co chciał, a w tym sezonie większą uwagę na nim skupiają, musi powalczyć w końcu, bo z taką grą co on robi to się zmarnuje, a fakt, że umiejętności ma spore.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#81 Post autor: kroy » 26 lip 2013, o 22:35

nie było dobrze, ale tragedii też nie było źle. patrząc na poprzedni sezon jesteśmy dwa punkty do przodu ;)
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

buli19R20
Kontakt:

#82 Post autor: buli19R20 » 26 lip 2013, o 22:52

jo mysla ze szpil z Amikom, niekierym narobil apetytu. Remis z Lechia to dobry wynik. Szkoda znowu tak straconego gola, bo widać ze jest gdzies blad w ustawieniu ze nikt nie doskakuje do gracza strzelającego.

Mamy dwa pkt-y a mogliśmy mieć 0 bo powiedzmy sobie otwarcie nikt chyba nawet Wróż Maciej nie powiedziałby ze Malina strzeli dwa gole. Ba ze dwa gole będą zdobyte z poza pola karnego. W poprzednich sezonach nie było 2 strzałów na nec z przed 16 ( ironizuja) a teroz siup dup tor :D. Może to efekt pracy Zielińskiego ??? Gra się układa powoli, nie ma co się oszukiwać materiał jakim dysponował Waldek a jaki ma Zieliński to przepaść i każdy to wie. Ciesza szybkie zmiany trenera i co istotne chyba są one trafiane bo skoro pol sektora epi ze do zmiany je Figo i Janoszka i takie tez zmiany następują to znaczy ze trener nie mo wizji nie z tej ziemi ( a takie mioł Waldek King bardzo często).

Najważniejsze ze są punkty i gra która napawa optymizmem.

orbiter
Kontakt:

#83 Post autor: orbiter » 26 lip 2013, o 23:02

No i powróciłem na Ziemię :( Ależ to było dno.
Tego nie można normalnie oglądac. Po Lechu był jakis "pozytyw", ale tutaj? Rozwala Mnie taktyka Zielińskiego działająca na zasadzie
" a jakoś to będzie, a nuż może coś się uda". W drugiej połowie - mimo gorąca - piłkarze Lechii zagonili Naszych, a murzyn miał żelazne płuca i brał każdą piłkę jaką wywalczył , bądź mu wpadła pod nogi.
Z Naszej strony totalny brak koncepcji (powtórka z poprzedniego sezonu) na grę. Problemy gibkościowe, czy techniczne (problem z przyjęciem piłki) skwapliwie wykorzystywali Lechici. No i atak, a właściwie jego brak. No i trener , który z tej budy nie potrafii wyjśc, a jak juz wyjdzie to... .Ehh, gdzieś ten różowy kolor po Lechu mi kompletnie zanikł.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#84 Post autor: Ozor » 26 lip 2013, o 23:13

Jak z pyrami remis to był ok tak teraz to porażka

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
choRzowsko1920
Kontakt:

#85 Post autor: choRzowsko1920 » 27 lip 2013, o 01:23

Podsumowując, chop który chciał zakończyć karierę piłkarską zawstydza wszystkich na boisku.

RP73
Kontakt:

#86 Post autor: RP73 » 27 lip 2013, o 07:52

Jak sie przipomna ta sytuacja Sultesa to sie mysla, ze taki z niego napadzior jak z Rysia Kalisza chippendale. Jak sie niy mo okazji (i widokow na nastympne okazje) to takie marnowanie moze sie nom fest odbijac. Troszka cieszy obrona, ale ino troszka, w koncu oba tory straciyli my z daleka (to i "cieszy obrona przeciwnikow, heh), ale jak zech sie obelrzol Sadloka we wywiadzie w przerwie, to juz wiym, ze chop na straty, i to niy skuli szlapy. Fto to widziol, tyn wiy...
Ale jest srogi pozytyw. Jak to juz wczesni godaliscie, momy 2 pkt wiyncyj jak rok tymu. Te 2 co nom brakly do utrzimanio...choc z drugij strony i tak to bydom dzielic na pol...czyli momy jedyn. Ale ogolnie chyba jednak bardzij to widza pozytywnie.
PS te ausy Gieragi. Kurffaaaa, cwiczcie to!!!!!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#87 Post autor: radzion » 27 lip 2013, o 08:58

pewnie oryginalny nie bede jesli napisza ze:

1. skrzydeł to my nie mamy i pewnie długo nie będziemy mieć. Zieńczuk stary i w przeciwieństwie do Maliny jemu za bardzo nie chce się lotać na stare lata. Janoszka od kilku lot ten som tyl zwany "ANI" - ani szybkości, ani dryblingu, ani wrzutki
Włodyka jako jeden z nielicznych tych młodych mnie nie przekonuje, szczerze to chyba i tak wolałbym jakby na skrzydle lotali Smektała i Sultes - może i oni zbytniej techniki nie mają, może i Smektała to jeździec bez głowy jak kiedyś "Dzida" Świerblewski (Spyru bedzie wiedzieć o co chodzi) ale oni w przeciwieństwie do pary Zieńczuk Janoszka gwarantują choć trochę ruchu na tych skrzydłach

2. Nie mamy napastnika i to jest największy problem, a najgorsze jest to, że go nie będziemy mieć. Sultes to bardziej zawodnik na bok, Kuświk - nie ma o czym gadać, choć cieżko też coś zagrać kiedy się wchodzi w koncówce a zespół gra już na remis bo nie ma sił. Raz mu wyszedł kapitalny mecz w zeszłym sezonie (to był nieliczny mecz kiedy Kuświk zagrał od początku więc może jednak trzeba by mu dać okazję gry przez conajmniej godzinę? Co tracimy?\ Nic , w ataku i tak nie mamy nikogo. Sultes nawet z 2 metrów kiedy bramkarz mu podaje jest w stanie przeciepnąć nad latą.

3. Niestety Malina co mecz tak nie będzie strzelol - a moze?

4. Strasznie ciężko powiedzieć coś o środkowych obrońcach (boczni mnie nie przekonują ani trocha ) Szyndrowski wczoraj skandalicznie - niby bramki po jego błędach nie straciliśmy ale tylko dlatego że Lechia w ataku miała swojego "Sultesa" Grzelczaka. tyle błedów to już dawno nie widziałem , do tego zupełny brak zrozumienia z Kamińskim
Za to Stawarczykowi drugi mecz z rzędu należa się poochwały. Wczoraj zagrał jak profesor, czyścił, wybijał, nawet kilka razy zdarzyło sie nie wybić na oślep piłki tylko odebrać i spokojnie rozeznać się co się dzieje na boisku. Raz go nawet chyba zaskoczyła jego forma kiedy w kapitalny sposób odebrał piłkę i w czasie owacji z trybun głupio tą piłkę podał. Niemniej jednak póki co Stawarczyk na plus i oby tak dalej

5. Fatalny drugi mecz z rzędu Starzyńskiego. Kompletnie przeszedł obok meczu . Jak wyjdzie w pierwszym składzie na Cracovii to bedzie to wielkie nieporozumienie. Wydaje się że własnie idealnym rozwiązaniem na Cracovie i potem Legie byłoby wyjście w środku z Maliną - Babiarzem i Surmą. Każdy z nich potrafi piłkę odebrać, Malina i Surma uspokoić grę.Nie martwiłbym się o rozegranie piłki i zastąpienie Starzyńskiego Surmą bo przy tej formie Starzyńskiego wiele i tak byśmy nie stracili.

6. Z Cracovia trzeba wygrać - i jest na to szansa, ale tylko pod warunkiem że beda ze 2-3 zmiany w skladzie. Musimy zaczac grac skrzydłami. bo środkiem to bicie głową w mur, a tak jak napisałem Malina co mecz tak strzelać nie będzie,

chorzowski_rsl
Kontakt:

#88 Post autor: chorzowski_rsl » 27 lip 2013, o 09:33

scaneRboy pisze:
chorzowski_rsl pisze:stary Malina musi nom punkty robic,zenada
To' ze "stary" mi nie przeszkadza (moj rocznik), bardziej mi nie lezy, ze nie jest napastnikiem.

ale czy jo go obraziol?napisol ino ze najstarszy chop w ty druzynie ciagnie to wszystko i nom punkty robi,a reszta ch*** gro tako prowda
NRŚL GANG

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#89 Post autor: Kujav » 27 lip 2013, o 09:35

A ja bym z Cracovią zagrał poczynając od pomocy tak:

Sultes Babiarz Malinowski Włodyka

Kuświk Janoszka

bądź:

Włodyka Babiarz Malinowski Janoszka

Sultes
Kuświk

Ostatnio nie idzie Filipowi, Zieńczuk to szkoda gadać, drepta i drepta, a Kuświk, niech dostanie choć 45 minut pierwszej połowy.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Awatar użytkownika
Michalik85
Kontakt:

#90 Post autor: Michalik85 » 27 lip 2013, o 10:08

wczorajszy mecz mnie troche zawiódł bo spodziewałem sie zwyciestwa :/
to co zrobil Sultes - masakra
ogólnie podsumowując mecz :

SZAŁU NIE BYŁO...