IV Kolejka T-Mobile Ekstraklasy Ruch Chorzów-Korona Kielce

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Jak zakończy się spotkanie Ruch-Korona

Zwycięstwem Ruchu
182
72%
Remisem
42
17%
Zwycięstwem Korony
28
11%

Liczba głosów: 252

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: IV Kolejka T-Mobile Ekstraklasy Ruch Chorzów-Korona Kiel

#76 Post autor: Zip » 15 wrz 2012, o 21:53

Ja uważam, że akurat ambicji im nie brakowało... bardziej pomysłu. Ale od początku meczu siedli na Koronie i to jest fakt! Cóż, nie wyszło, ale uważam, że na tle pozostałych meczów był to raczej pozytywny występ. Piech bez Jankowskiego traci 50% swoich umiejętności, Kuświk dzisiaj nie zrobił nic
In Siemian We Trust

wiesiek1
Kontakt:

#77 Post autor: wiesiek1 » 15 wrz 2012, o 21:55

Sultes,Panka,Sadlok,Kikut mieli badz maja klopoty zdrowotne i badz co badz sa dalecy od optymalnej formy.
Nieoczekiwana zmiana trenera, pozniej trener, ktory z takiej czy innej przyczyny nie byl wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu.
To wszystko sie nawarstwilo.Do tego troche pecha jak dzisiaj czy w meczu ze Slaskiem Wroclaw.
Efektem tego wszystkiego jest obecna sytuacja w tabeli i nastroje.
Ale ta druzyna potrafi grac w pilke.Nie widzialem zeby w tym sezonie Korone ktos tak zdominowal jak my dzisiaj mimo, ze innym poprostu wiecje wpadalo przy mniejszej ilosci okazji.Oni od strzelenia bramki (po naszym bledzie niestety - patrz wyzej) bronili sie 8 pilkarzami non stop z pojedynczymi wypadami.Byli bezradni.
Ta druzyna zacznie wygrywac i musimy byc cierpliwi.

Wszystko zaczelo sie od odejscia Fornalika i odbudowa musi niestety potrwac chwile.Jak ktos pisze, ze jestesmy do spadku to smiac mi sie chce ...
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

scaneRboy
Kontakt:

#78 Post autor: scaneRboy » 15 wrz 2012, o 21:59

Zip pisze: Piech bez Jankowskiego traci 50% swoich umiejętności,

nie traci a zyskuje, dodatkowego plastra
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#79 Post autor: Ozor » 15 wrz 2012, o 22:00

wiesiek ale takiej Korony jeszcze nie widziałes bo nie grała jeszcze w takim osłabieniu personalnym.

Golyrubychop
Kontakt:

#80 Post autor: Golyrubychop » 15 wrz 2012, o 22:04

Jak taki chop jak Kikut gro cały szpil to nasze rezerwy som fest darymne.
Dyć łon przez cały szpil ani bala przyjonć niy umioł ani podać.

Lewczuk, Sultes i Piech to jedyni co coś grali dziś.

A Peskovic to powiniyn na tryningu się za "piontki" chycić, i lotać po każdy bal co na aus wydupi.

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#81 Post autor: Fanatyk z Rudy » 15 wrz 2012, o 22:12

Lutz pisze:
Fanatyk z Rudy pisze:
stRoszek pisze:Miałem zacząć jeździć na Ruch po powrocie z GB. A tymczasem.... To co dziś zobaczyłem i w trzech poprzednich meczach w tym na żywo we Wrocławiu.Nie, dziękuję. Nie widzę w tych ludziach Ruchu Chorzów.Szczególnie jak broni się u siebie remisu. Moim zdaniem jesteśmy pewnym kandydatem do spadku. Malinowski to asystent i niepotrzebny gracz. Co on robi z opaską kapitana? Przecież on wcale się nie zachowuje jak kapitan.Kikut to cień tego gracza z Lecha.W TV widać to wyraźnie . W tych ludziach nie ma zadziorności woli walki . Ani razu nie było widać u nich na twarzy złości no może poza Piechem. To wyrobnicy nie mający w sercu klubu. Z taką ekipą spadamy do I ligi. No i z tym stadionem i prezydentem Chorzowa który robi kibiców Ruchu za idiotów.Przykro mi tym bardziej ,że wracając do Polski myślałem ,że będę jeździł na mecze Wielkiego Ruchu a tu się okazuje ,że mam to samo co miałem jak byłem ostatnio w II lidze. Choć wtedy był awans i radość po meczu z Podbeskidziem. Szkoda bo chyba tracimy szansę na dobry klub na wiele lat a może nawet na zawsze.
pozdrawiam wszystkich
nikt za takimi jak ty plakac nie bedzie !! kibice sukcesu !! szczewa postawiom nowy stadion to mozecie juz szukac swoj ulubiony zic !!
.......... a Ty fanatyk z Rudy niy pi***ol ( za przeproszeniym ) bo tyś na szpilu Ruchu chyba jeszcze nniy boł ( co szpil siedzisz na forum) a chop mo recht. 20 złoty dać na patałachów co mia w ciula robiom ? Tyż bych sie 3 razy zastanowioł.
siedza na forum co szpil tak jak i ty i z tego samego gownianego powodu co i ty wiec take same pierdoly moga napisac o ciebie. Ty bys sie moze zastanowiyl czy dac 20 dychy jo np niy kozdego sprawa moze ktos miec za malo zlotkow , ojro w kapsi ale ku*** jak slysza juz ze wtos pi***oli te mecze skuli tego ze Ruchowi sie nie wiedzie to do mie to sa poprostu kibice sukcesu.Chapac sie sukcesami na sektorze fajnie ale kolejno porazka znosic jak sie jedzie na wyjazd to juz lepi to dupcyc.Po ch** wogole paczycie na te mecze dupcie to szkoda pradu na tych patalachow !!
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

wiesiek1
Kontakt:

#82 Post autor: wiesiek1 » 15 wrz 2012, o 22:16

Ozor a kto tam taki niby gra kto by tej Koronie dodal jakosci.Jest tam trzech kluczowych pilkarzy :
Stano - gral
Sobolewski - gral
Vukovic - nie gral

Jeden pilkarz by za wiele nie zmienil.Reszta to przecietniacy i czy gra ten czy tamten - bez roznicy.

kattowitz
Kontakt:

#83 Post autor: kattowitz » 15 wrz 2012, o 22:21

Bardzo niedocenianym zawodnikiem jest Jankes a moim zdaniem ten chop robi tytaniczno praca na boisku co kilka razy zaznaczoł Waldek King. Po zejściu Jankowskiego z boiska Arka nie było bo Kuświk na dzień dzisiejszy to statysta. Nie wiem czy Jankesa nie należałoby przesunąć do pomocy jako rozgrywającego. Nie momy środka pola dlatego wszystkie piłki od linii obrony przerzucane są od razu do linii ataku albo w boczne sektory boiska. Sami zwodnicy widzą że Malina i Gabcio nie są wstanie rozegrać piłki bo na dzień dzisiejszy są ciency jak dupa węża. Podejrzewam że Zieniu już do karnego nie podejdzie. Chwilami (dłuższymi) meczu nie dało się oglądać bo tak cienkiej drużyny jak Korona długo nie zobaczymy na Cichej a i tak nie daliśmy rady.
P.S.
Wydolność mają co było widać na tle Korony czyli wszystko rozgrywo się w głowach.

wiesiek1
Kontakt:

#84 Post autor: wiesiek1 » 15 wrz 2012, o 22:25

Gra sie tak jak przeciwnik pozwala.Nie wiem dlaczego deprecjonujecie wlasna druzyne.Ok - skutecznosc zawodzi.Ale reszta jest na poziomie.Punkty przyjda.Strzelony karny zupelnie by zmienil nastroje.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, o 22:26 przez wiesiek1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#85 Post autor: Ozor » 15 wrz 2012, o 22:25

Vuković i Korzym to w tej drużynie bardzo istotne elementy i Kuzera tak samo dzis złapał kontuzję w połowie meczu.

wiesiek1
Kontakt:

#86 Post autor: wiesiek1 » 15 wrz 2012, o 22:28

Korzym :) Napastnik co nie bardzo potrafi strzelac bramki.Wiem, wiem jest waleczny hehe.Pozostane przy swoim zdaniu.Korona byla tak samo mocna/slaba jak w wiekszosci spotkan.

Elmer
Kontakt:

#87 Post autor: Elmer » 15 wrz 2012, o 22:29

co do Jankowskiego zgadzam się. Po jego zejściu nie było w Ruchu ofensywy.

A co powiecie o spikerze? Ten chop do końca świata będzie chałturzył? Strzela Sultes, on widzi Kikuta. Już nie mówię o "dobrze" repertuaru na mecz. Ten "przebój" już nigdzie poza CIchą nie jest grany. To już niech puści Sirtaki (Grek Zorba) jak 20 lat temu leciało. Jak Bogdan Kalus siedział w spikerce to fajne kawałki puszczał i mimo dołu w tabeli w drugiej lidze atmosferę na meczach potrałił zrobić. A obecny spiker chyba nazwisko ma podobne do postawy (sorry, że tak ostro, ale ten chłop się nie nadaje). Już Wojtek Grzyb byłby lepszy
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

TomSky
Kontakt:

#88 Post autor: TomSky » 15 wrz 2012, o 22:31

najlepszy nasz mecz w tym sezonie, mówcie co chcecie ale ten mecz nie był taki zły, Sultes pozytywnie, oby jeszcze Panka doszedł- na pewno widac zwyżke formy a prawda jest taka że w zeszłym sezonie graliśmy w wielu meczach dokładnie tak samo jak dziś tylko wtedy mieliśmy troche wiecej szczęścia
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Alek3011
Kontakt:

#89 Post autor: Alek3011 » 15 wrz 2012, o 22:31

14182888 pisze:O co wy sie klocicie nie ma o czym pisac zenujaca kopanina po ktorej niektorzy mowili ze sie na swoich nie gwizdze i tym podobne pierdoly albo bili brawo po podaniu do tormana. Peskovic niech wy***rdala w trybie natychmiastowym, niech im jescze ku*** podwyzsza kontrakty, pierwszy raz zaluje wydanego na bilet geldu
no i nie wydawaj geldu,bo takich kibiców Ruch nie potrzebuje! W takich momentach prawdziwy kibic wspiera drużynę, a nie wylewa swoje żale. Co nie widać, że próbują, są w dołku i tyle,a na prostą na pewno wyjdą, bo dziś walczyli,tyle,że znów skuteczność zawiodła, ale od tego jest trener. Zmiany na pewno jakieś muszą zajść, bo ciągle tym samym składem rady nie damy, na pewno nie przekreślałbym z góry zespołu, który potrafi grać, tyle,że w głowach trzeba im ,,poukładać", a psychika,to połowa sukcesu.

moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#90 Post autor: moRi95 » 15 wrz 2012, o 22:35

Dzisiej straciliśmy 2 pkt a niy zdobyli 1. Momy baaaardzo srogigo pecha że my tego szpila nie wygrali. Przewazali my ale drugigo tora niy udało sie nom szczelic.

Jo dzisioł widzioł postymp. Wyciepli Fornalika i już to jakoś wyglondało.

Na + Piech i Sultes. Malinowski powoli dochodzi do formy.

ODPOWIEDZ