Ruch - Cracovia sobota, 19.11., godz. 15.30 (14 kolejka)
- Lutz
- Kontakt:
Re: Ruch - Cracovia sobota, 19.11., godz. 15.30 (14 kolejka)
.......... a Ty Soda ( z całym szacunkiym) jak mosz co do powiydzynio do godej całymi zdaniami .... a niy maluj łobrozków z tytkom na gymbie, bo z tego co chciołś bez to wyrazić mondry bydzie ino Keyrjelejson.
-
- Kontakt:
panowie ale wiela idzie napiepszac o dlugach, o stadionie, o Fornaliku co je we wisle itd. Lang te same tymaty bez wszystkie media. Jak mie sie Matka pyto 'a co to Fornalika chcom wyciepac?' Jak juz roz pedzieli, ze my som biedni to niych przynajmniyj roz pedzom, ze biedni a mimo to szpilomy za***isty fusbal i my som na 3 placu.
Co do canal + to ktos tu chyba pomylil ich misja. Uoni niy som niyczyjim sponsorem a telewizjom za kiero niykierzy z wos placom. Klub to niy je ich klient a WY! Jo bych niy kupowol telewizji kaj mi piepszom gupoty...
Oberschlesien ÜBER ALLES!!
Co do canal + to ktos tu chyba pomylil ich misja. Uoni niy som niyczyjim sponsorem a telewizjom za kiero niykierzy z wos placom. Klub to niy je ich klient a WY! Jo bych niy kupowol telewizji kaj mi piepszom gupoty...
Oberschlesien ÜBER ALLES!!
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
tutaj jest blog Dębińskiego (prowadzący L+)
http://www.canalplus.pl/sport/blog-rafal-debinski_0_15" onclick="window.open(this.href);return false;
piszcie swoje żale.
To warto podkreślić
http://www.canalplus.pl/sport/blog-rafal-debinski_0_15" onclick="window.open(this.href);return false;
piszcie swoje żale.
To warto podkreślić
Co do canal + to ktos tu chyba pomylil ich misja. Uoni niy som niyczyjim sponsorem a telewizjom za kiero niykierzy z wos placom. Klub to niy je ich klient a WY!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- SODA
wole glubcem byćLutz pisze:.......... a Ty Soda ( z całym szacunkiym) jak mosz co do powiydzynio do godej całymi zdaniami .... a niy maluj łobrozków z tytkom na gymbie, bo z tego co chciołś bez to wyrazić mondry bydzie ino Keyrjelejson.

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- Lutz
- Kontakt:
Komentarz byłby obiektywny jakby wcale spraw finansowych i organizacyjnych nie poruszali, a ograniczyli sie do spraw czysto sportowych.wojt dzięki za głos rozsądku. Syf jest syfem i syfem trzeba go nazywać. Komentarz w C+ był słuszny, uzasadniony i obiektywny.
Syf czy nie syf ......... biydy czy nyndza - niy tym szmaciorzom o tym dyskutować !! To som ponoć dziennikarze sportowi niy inwiligacyjni - od tego je ku*** prokuratura, PZPN czy inksze ABW ( niy zdziwił bych sie) kere bydom rostrzygać o tym komu i wiela Ruch je winny, a innym wara od nos !!!!!!!
- Lutz
- Kontakt:
Tja............... Soda ..... po piyrsze : polemizowanie to nigdy niy była Twoja mocno strona, po drugie......... na Twoim miejscu wybroł bych bardzi prosty sposób wyrażania się i napisoł : "ciulym" , zamiast głuBcem .............. w tyn sposób niy wyleziesz na głuPcawole glubcem byćniż polemizować z ..a zwłaszcza z niemcami

Niemiec Cia musi po polskiymu uczyć pisać

Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 23:21 przez Lutz, łącznie zmieniany 3 razy.
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zastanawiom sie Lucjan czyś ty ten program dzisioj w C+ widzioł czy tak ino na wszelki wypadek se chcesz pokurwować zeby dac upust swoim frustracjom? Dyć tam własnie chop godoł nie ino o dziadostwie w ślaskim Ruchu, ale tez o polskim Widzewie, gnoju i bidzie w ŁKSie itp. a takze o świetnej pracy Fornalika i atmosferze w druzynie tez, ales w tedy chyba kończył ta halbka do który nie chcesz sie przyznac i tegoś nie dosłyszoł, abo mosz ze starości juz kłopoty ze słuchemLutz pisze:Wojt z wszyskim sie zgodzom ino niy z tym żech je łożarty i z tym że niy mom racji co ty ogólnopolski "nagonki" na tyn klub ( i to już od dziesiencioleci) . Spomnisz moje słowa jak nos udupiom, a za co ?? Choby za to że u Nos niy wisi żodno fana z napisym patrioci ( tak jak u szczew)
Niyzapłacone rachunki , biyda nydza i ubóstwo - mosz recht, ale to niy ma podastawa do tego co by to przy kożdy okazji wykorzystywać w perfidny sposób pomijajonc nasze wyniki sportowe. Dzisiej niy wygroł Ruch ino przegrała Cracovia, pra ? To ich ( Cracovia) w całym polskim medilanym świecie bydom żałować, a niy nos chwolić za dobro gra. Szowinizm ?
Canal zasrany + je od komentowanio meczy, ocenianio poszczególnych drużyn , zawodników trenerów i ich wyników sportowych, a niy od wpierdalanio sie w sprawy finansowe i organizacyjne - uj im do tego !!!!!!! Od tego som inksze instytucje. Owszem, można przy okazji nadmienić to i owo, ale niy co dziyń. Niy widzisz tego że ino Ruch je na cenzurowanym ? Niy zadołś sie pytania czymu ino Ruch ? Czymu niy szczewa etc ..... ? Choć tam biyda aż piszczy :
Powiym Ci ......... : bo łone zamiast żółtego Adlerka majom na fanach naszkryflane "szczewskie patrioty" , a My ............ "My som opcja niemiecko", bez to tyż momy żółtego orła i trzeba nos skuli tego ud***ć - żasłosne.
Kalus w jednym z jego felietownów napisoł Ci jak to wyglondo w cywilizowanym świecie np. we Fryzji,.. Czy u nos to je możliwe ??? NIGDY!!!!
Zostanymy przy tym kompromisie , że nojstarsszo polsko drużyna dzisiej przegrała![]()
Pozostaje jednak pytanie jak to możliwe ???????????? Komuś zaś to do koncjiepcje niy pasuje ? Trzeba haka poszukać ?

-
- Kontakt:
take sa wlasnie nasze nastroje.Ruch zagrol piekny mecz pewnie wygrol ale niestety nie mogenmy sie tak do konca nacieszyc wygrana.Nie ma sensu sie tu wadzic miedzy soba bo kozdy sam mo racjo.Ruch po kozdym szpilu nie jest przedstawiany jako zwyciezca ino jako biedny klub. Jest to smutne i wkurwiajace ale tyz prawdziwe niestety. Caly czos utrzymuja zdanie ze kibice powinni wziasc sprawy w swoje rece i zaprotestowac przeciwko tym ludziom kerzy niszcza nasz klub. Bo wszyscy to wiemy ale nikt z tym nic nie robi a oni maja wyjebane. Jak posypie sie druzyna a Fornalik pojdzie w ciul to bydzie za pozno. Puki co Ruch wygrywo i jest fajnie (chociaz po tym meczu widza ze juz przestaje byc) ale w klubie jest coroz gorzej ale ludzie kere nim steruja
po 1 nie maja o tym pojecia
po 2 nie stac ich na to
Pytanie kto w ich miejsce ? Nie mom pojecia ale idzie zaryzykowac i moze cos ugrac niz oloc to i czekac az klub podzieli los Odry Wodzislaw
Boja sie o nasz kochany Ruch
po 1 nie maja o tym pojecia
po 2 nie stac ich na to
Pytanie kto w ich miejsce ? Nie mom pojecia ale idzie zaryzykowac i moze cos ugrac niz oloc to i czekac az klub podzieli los Odry Wodzislaw
Boja sie o nasz kochany Ruch

Litość to zbrodnia NISZCZ KSG
- Lutz
- Kontakt:
Live - widziałem !! Sprecyzuj : " moje frustracje" .Zastanawiom sie Lucjan czyś ty ten program dzisioj w C+ widzioł czy tak ino na wszelki wypadek se chcesz pokurwować zeby dac upust swoim frustracjom?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 23:32 przez Lutz, łącznie zmieniany 1 raz.
- SODA
fakt pisarzem na tym forum dobrym nigdy nie byłem ..ale ciulemLutz pisze:Tja............... Soda ..... po piyrsze : polemizowanie to nigdy niy była Twoja mocno strona, po drugie......... na Twoim miejscu wybroł bych bardzi prosty sposób wyrażania się i napisoł : "ciulym" , zamiast głuBcem .............. w tyn sposób niy wyleziesz na głuPcawole glubcem byćniż polemizować z ..a zwłaszcza z niemcami
![]()
Niemiec Cia musi po polskiymu uczyć pisać

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- Lutz
- Kontakt:
No i widzisz Soda ........... abo My sie źle zrozumieli abo pieron wiy co . Jo einfach napsioł, że zamiast nazywać mie głubkiem nazwiij mie ciulym, bydzie to i do Cia i do mia bardzi zrozumiałeSODA pisze:fakt pisarzem na tym forum dobrym nigdy nie byłem ..ale ciulemLutz pisze:Tja............... Soda ..... po piyrsze : polemizowanie to nigdy niy była Twoja mocno strona, po drugie......... na Twoim miejscu wybroł bych bardzi prosty sposób wyrażania się i napisoł : "ciulym" , zamiast głuBcem .............. w tyn sposób niy wyleziesz na głuPcawole glubcem byćniż polemizować z ..a zwłaszcza z niemcami
![]()
Niemiec Cia musi po polskiymu uczyć pisaćLutzek bez przesady

Jo by sie nigdy niy odważył Ciebie w jakiś sposób obrazić. Jak żeś tak to odebroł , to prawdopodobnie jest wina mojego nie konwencjonalnego ( czasami) sposobu wyrażania swoich myśli. Entschuldigung

- SODA
spoko bo jeszcze bany polecą ...ale cieszy wygrana Niebieskich
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- Lutz
- Kontakt:
ch** tam z banami , ważniejszo wgrano ze szczewami !!!!SODA pisze:spoko bo jeszcze bany polecą ...ale cieszy wygrana Niebieskich
Na tyn szpil mom Rajza pochytano - potym, jak już wygromy, to sie mogymy kajś ustowka zrobić

Zboejrzymy fto mo recht !

- SODA
zawsze jesteś mile widzianyLutz pisze:ch** tam z banami , ważniejszo wgrano ze szczewami !!!!SODA pisze:spoko bo jeszcze bany polecą ...ale cieszy wygrana Niebieskich
Na tyn szpil mom Rajza pochytano - potym, jak już wygromy, to sie mogymy kajś ustowka zrobić![]()
Zboejrzymy fto mo recht !

a co do ustawki ..5-sekund

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
- Kontakt:
gratulacje dla ekipy za dzisiejszy mecz !
wg mnie wygralismy go spacerkiem, inaczej mówiąz cracovia jest cienka jak duppa węża.
nie wiem, czy zauważyliście rolę Grodzickiego przy bramce nr 1. To ciekawe, że był to okres gry, gdzie nasi wyraźnie przspieszyli, w polu karnym pojawil sie Grodzicki i nagle padla bramka. Przypadek? Myślę, ze Fornalik jest bardziej przebiegły niz sie komukolwiek wydaje.
Myślę też, że nasi zawodnicy graja o wiele lepiej, niż im samym sie wydaje.
Na jednym z forów, przeczytałem żale kibica cracovii, że "mają po prostu słabych piłkarzy" - jak to? Przeciez gra u nich Nykiel, ktory zachwycal akcjami z Grzybem - o Niedzielanie nie wspomnę.
Podsumowując kwestie sprotowe, dzisiejszy mecz był wg mnie łatwy, wykorzystaliśmy swoje atuty, a bramki padały dzięki sprytowi, bez wielkiego wysilku (podkreślam: wg mnie)
Co do reszty, to żal, że po wygranym meczu nie można po prostu świetować.
Co do relacji C+, to uważam, że te wypowiedzi są głupie. Wydaje mi się, że interes stacji jest taki, żeby do ekstraklasy przychodziło coraz wiecej pieniędzy, żeby ich produkt, był atrakcyjniejszy dla widza. Uważam, że opowiadanie, że Ruch jest biednym klubikiem, a paradoksalnie jest w ścisłym czubie tabeli po prostu ich ośmiesza, widz wyciągnie wniosek, ze to jest po prostu głupie.
Niech se może policzą, ile ludzi kupiło dekodery ze względu na Ruch, ile to to kosztuje i jakie daje przychody i przestaną pieerdolić farmazony na antenie, bo od ich pieerdolenia nie przyspieszy sie ani budowanie stadionu (C6 lub Śląskiego), ani nie przybedzie sponsorów, a juz na pewno nie sprzdadzą kolejnych dekoderów, no chyba, że miejsce Ruchu zajmie nikomu nic nie ujmując zespół z Niecieczy lub Stróże
wg mnie wygralismy go spacerkiem, inaczej mówiąz cracovia jest cienka jak duppa węża.
nie wiem, czy zauważyliście rolę Grodzickiego przy bramce nr 1. To ciekawe, że był to okres gry, gdzie nasi wyraźnie przspieszyli, w polu karnym pojawil sie Grodzicki i nagle padla bramka. Przypadek? Myślę, ze Fornalik jest bardziej przebiegły niz sie komukolwiek wydaje.
Myślę też, że nasi zawodnicy graja o wiele lepiej, niż im samym sie wydaje.
Na jednym z forów, przeczytałem żale kibica cracovii, że "mają po prostu słabych piłkarzy" - jak to? Przeciez gra u nich Nykiel, ktory zachwycal akcjami z Grzybem - o Niedzielanie nie wspomnę.
Podsumowując kwestie sprotowe, dzisiejszy mecz był wg mnie łatwy, wykorzystaliśmy swoje atuty, a bramki padały dzięki sprytowi, bez wielkiego wysilku (podkreślam: wg mnie)
Co do reszty, to żal, że po wygranym meczu nie można po prostu świetować.
Co do relacji C+, to uważam, że te wypowiedzi są głupie. Wydaje mi się, że interes stacji jest taki, żeby do ekstraklasy przychodziło coraz wiecej pieniędzy, żeby ich produkt, był atrakcyjniejszy dla widza. Uważam, że opowiadanie, że Ruch jest biednym klubikiem, a paradoksalnie jest w ścisłym czubie tabeli po prostu ich ośmiesza, widz wyciągnie wniosek, ze to jest po prostu głupie.
Niech se może policzą, ile ludzi kupiło dekodery ze względu na Ruch, ile to to kosztuje i jakie daje przychody i przestaną pieerdolić farmazony na antenie, bo od ich pieerdolenia nie przyspieszy sie ani budowanie stadionu (C6 lub Śląskiego), ani nie przybedzie sponsorów, a juz na pewno nie sprzdadzą kolejnych dekoderów, no chyba, że miejsce Ruchu zajmie nikomu nic nie ujmując zespół z Niecieczy lub Stróże
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.