Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#7096 Post autor: 19aRtuR20 » 7 wrz 2023, o 23:38

Jesli ktos ma podobny problem to polecam kontaktowac sie ze strefa, tak odlegle zamowienia powinny byc zrealizowane. Z zamowieniami i koszulkami sytuacja powinna byc lepsza, ale jak widac jeszcze nie jak powinno. Wysylam PW

Radzionków
Kontakt:

#7097 Post autor: Radzionków » 13 wrz 2023, o 20:03

halusko pisze:
7 wrz 2023, o 21:31
JoKeRoNŁ pisze:
7 wrz 2023, o 21:16
Panowie czy ktoś jeszcze ma problem ze skandalicznie przedłużającym się oczekiwaniem na zamówioną meczówke? 2 miesiąc mija, nikt nic nie wie, każdy w eRce umywa ręce i 250 psu w du*e… :cenzura: to jakiś kabaret
Mi zona zamówiła na prezent urodzinowy miesiąc wcześniej i została bez prezentu.
Urodziny 02 09 a koszulki jak nie było tak nie ma.
Może nie meczowka...ale koszulka dla bajtla, mojej, prezent dla kumpla... zamówienie złożone i oplacone 1 września. Opłacona przesyłka za granicę . Po kilku mailach było obiecane, że już zajmują się zamówieniem. Po czym dziś mail zmiana statusu zamówienia na niekompletne ( w dniu gdy zamówiłem i opłaciłem zamówienie wszystkie produkty były dostępne). Słabo serio...

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7098 Post autor: HullCityFC » 13 wrz 2023, o 22:12

Radzionków pisze:
13 wrz 2023, o 20:03
halusko pisze:
7 wrz 2023, o 21:31
JoKeRoNŁ pisze:
7 wrz 2023, o 21:16
Panowie czy ktoś jeszcze ma problem ze skandalicznie przedłużającym się oczekiwaniem na zamówioną meczówke? 2 miesiąc mija, nikt nic nie wie, każdy w eRce umywa ręce i 250 psu w du*e… :cenzura: to jakiś kabaret
Mi zona zamówiła na prezent urodzinowy miesiąc wcześniej i została bez prezentu.
Urodziny 02 09 a koszulki jak nie było tak nie ma.
Może nie meczowka...ale koszulka dla bajtla, mojej, prezent dla kumpla... zamówienie złożone i oplacone 1 września. Opłacona przesyłka za granicę . Po kilku mailach było obiecane, że już zajmują się zamówieniem. Po czym dziś mail zmiana statusu zamówienia na niekompletne ( w dniu gdy zamówiłem i opłaciłem zamówienie wszystkie produkty były dostępne). Słabo serio...
Niestety sklep internetowy, szczegolnie dla ludzi mieszkajacych za granica to koszmar. W III lidze jak bylismy byla lepsza organizacja. W tej kwestii mocno sie cofamy.

marek79
Kontakt:

#7099 Post autor: marek79 » 13 wrz 2023, o 22:17

Aktualnie wszelkie pierwszeństwo w nadruku na koszulkach ma nasz sponsor. W klubie zajmuje się tym jeden człowiek i np. na piątek ma zamówienie 300 koszulek dla sponsora.

Mavo1920
Kontakt:

#7100 Post autor: Mavo1920 » 14 wrz 2023, o 17:41

Obrazek

Abstrahując od tematu koszulek. Mamy działający już jakiś czas sklep klubowy, ostatnio otwarta została wyspa w AKS, warto moim zdaniem pomyśleć w niedalekiej przyszłości o klubowym pubie. Chyba najlepszym miejscem byłaby zamknięta od prawie roku piwiarnia Warka. Duży lokal, bardzo dobra lokalizacja, jest ogródek letni, jest miejsce z tyłu na bilard/darta/piłkarzyki, można by pociągnąć współpracę z ReCraftem na dostarczacie świeżego piwa w kegach, dobrego, ale nie w wyżyłowanych cenach typu 18 zeta za pół litra jak w Krakenie, ale też nie takiego jak w spelunach których wokół pare się znajduje. Jest miejsce na transmisje TV, jest kuchnia, mamy współpracę z firmami gastro które mogłyby dostarczać jedzenie do lokalu, cyklicznie można by organizować spotkanie z piłkarzem/trenerem/prezesem etc, taki luźny wywiad, podpisanie koszulek, fota, bo jednak w sklepie klubowym bywa ciasno pod tym względem. Brakuje takiego miejsca w Chorzowie, do którego chodzi się nie tylko w weekend, ale na takie luźne spotkania w tygodniu, podobnie jak w Siemianowickiej Renomie. Miejsce jest super skomunikowane (centrum przesiadkowe), a i sama marka też mogłaby przyciągnąć ludzi. Wiadomo, że sensowne przygotowanie takiej miejscówki to niemałe koszta, ale myślę że ekstraklasa - o ile ją utrzymamy - płaci na tyle dobrze że możemy pomyśleć o takiej inwestycji.

sabereR
Kontakt:

#7101 Post autor: sabereR » 14 wrz 2023, o 18:45

Oficjalny pub "Niebiescy to myślę że bardzo dobry pomysł. Ale piwo nie może być tylko kraftowe, mi Chorzowskie w ogóle nie smakowało, kraftowe piwa dla mnie i dla wielu to gówno

Mavo1920
Kontakt:

#7102 Post autor: Mavo1920 » 14 wrz 2023, o 19:41

sabereR pisze:
14 wrz 2023, o 18:45
Oficjalny pub "Niebiescy to myślę że bardzo dobry pomysł. Ale piwo nie może być tylko kraftowe, mi Chorzowskie w ogóle nie smakowało, kraftowe piwa dla mnie i dla wielu to gówno

Kwestia świeżości moim zdaniem. Tyskie to zdaniem wielu bardzo kiepskie piwo, ale świeże na winklu smakuje jakby inaczej ;)

pedro-sbl
Kontakt:

#7103 Post autor: pedro-sbl » 15 wrz 2023, o 13:16

Chciolbych zeby potencjal Grygierczyka niy byl zmarnowany. Przy jego wiedzy i pogladzie z zewnatrz, chop nom moze duzo dac w zakresie marketingu. Widac to bylo jak robil som kulisy. Moze powinniyn je wspolredagowac? Format kulis jest trocha zbyt powtrzalny. Moze Maciek powinniyn miec swoj program?
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

pedro-sbl
Kontakt:

#7104 Post autor: pedro-sbl » 15 wrz 2023, o 20:58

Zajebisto sprawa tyn komyntarz, robcie to na kozdym szpilu. Mom pusczony szpil i drugo transmisjo betclic komyntarz
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

19gorek20
Kontakt:

#7105 Post autor: 19gorek20 » 17 wrz 2023, o 20:31

w tej calej naszej dupowatosci zwiazanej z sprzedaza koszulek odbieraniem telefonow ( 3 numery podane nikt nie odbiera ) dzialaniem w mediach spolecznosciowych i z wszystkim co zwiazane z promocja tego klubu chcialbym bardzo podziekowac betclicowi
To co robi dla nas nasz sponsor glowny to jest mistrzostwo swiata, mecz z LKS i wszystkie u siebie promocja w mediach, konkursy na kazdym kroku teraz koszulki po smiesznej cenie i cale piatkowe wydarzenie ( potrafili sciagnac duze gwiazdy internetu na cicha ) mam nadzieje ze tego nie zepsujemy a z chwila przyjscia na slaski bedzie lepiej
Druga sprawa to C+ i to jak nas doceniaja, moze wyolbrzymiam ale ostatnie nasze sezony w ekstraklasie to byl co chwile mecz w piatek 18;00 albo poniedzialek 18;00 teraz z wyjatkiem meczu z warta mamy co chwile mecz w najlepszych godzinach do ogladania

Nie mozemy tego zepsuc

grzechub
Kontakt:

#7106 Post autor: grzechub » 18 wrz 2023, o 09:59

19gorek20 pisze:
17 wrz 2023, o 20:31
w tej calej naszej dupowatosci zwiazanej z sprzedaza koszulek odbieraniem telefonow ( 3 numery podane nikt nie odbiera ) dzialaniem w mediach spolecznosciowych i z wszystkim co zwiazane z promocja tego klubu chcialbym bardzo podziekowac betclicowi
To co robi dla nas nasz sponsor glowny to jest mistrzostwo swiata, mecz z LKS i wszystkie u siebie promocja w mediach, konkursy na kazdym kroku teraz koszulki po smiesznej cenie i cale piatkowe wydarzenie ( potrafili sciagnac duze gwiazdy internetu na cicha ) mam nadzieje ze tego nie zepsujemy a z chwila przyjscia na slaski bedzie lepiej
Druga sprawa to C+ i to jak nas doceniaja, moze wyolbrzymiam ale ostatnie nasze sezony w ekstraklasie to byl co chwile mecz w piatek 18;00 albo poniedzialek 18;00 teraz z wyjatkiem meczu z warta mamy co chwile mecz w najlepszych godzinach do ogladania

Nie mozemy tego zepsuc
Pełna zgoda. Betclic niesamowicie się wkręcił we współpracę z nami i robi niesamowicie dużo szumu wokół Ruchu. Brawo Betclic, przegrywanie u Was pieniędzy to czysta przyjemność :D
Canal+ też dość pozytywnie. Nie mam danych, ale podejrzewam że z oglądalnością spokojnie łapiemy się w pierwszej 8 stąd te dogodne godziny, poza tym trzeba pamiętać, że teraz gramy na eleganckim stadionie i to też robi swoje :D
Pytanie teraz skąd ta dupowatość w marketingu i sprzedaży, w naszym Klubie, się wzięła? Niedawno broniłem działu sprzedaży przed Scypionem, że trzeba pewnie trochę czasu, ale tygodnie mijają, a tu nic się nie zmienia. Niw wierzę, że po awansie przybyło nam tylu nowych Klientów (Kibiców), że nie potrafimy ogarnąć najprostszych spraw, jak odebranie telefonu. Podejrzewam, że roboty jest więcej, ale też widzieliśmy w kulisach sporo nowych osób zatrudnionych. Co gorsza, my nie stoimy nawet w miejscu, ale się cofamy. Coraz częściej mam wrażenie, że Kibic jest traktowany, jak petent, niewiele dzieje się w związku z przenosinami na SŚ, media społecznościowe wyglądają bardzo przeciętnie nawet na tle Puszczy Niepołomice (z całym szacunkiem do Niepołomic), sklep internetowy i sprzedaż online zaniedbane niemiłosiernie (to w ogóle odrębny temat - w PL ciężko chodzić w barwach, a rzeczy logowane eRką są drogie, ktoś w sprzedaży powinien się skupić mocniej na Kibicach zagranicznych i przyłożyć się do propagowania sprzedaży on-line), brak akcji zewnętrznych (spotkań z piłkarzami itp.). Generalnie dział sprzedaży i marketingu dopasował się trochę do wyników sportowych. Mamy Asceto i potem długo, długo nic.
Ja wiem, że ciągle dysponujemy stosunkowo małą liczba osób, ale skoro dawaliśmy wcześniej radę, to teraz też powinniśmy. W trzeciej lidze Kibice przynosili do Klubu duże pieniądze, więc nie warto marnować tego potencjału i bazować tylko na karnetach. Ktoś to w Klubie musi przemyśleć i odpowiednio zareagować.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#7107 Post autor: Radvan138 » 18 wrz 2023, o 10:08

grzechub pisze:
18 wrz 2023, o 09:59
19gorek20 pisze:
17 wrz 2023, o 20:31

Nie mozemy tego zepsuc
Pełna zgoda. Betclic niesamowicie się wkręcił we współpracę z nami i robi niesamowicie dużo szumu wokół Ruchu. Brawo Betclic, przegrywanie u Was pieniędzy to czysta przyjemność :D
Canal+ też dość pozytywnie. Nie mam danych, ale podejrzewam że z oglądalnością spokojnie łapiemy się w pierwszej 8 stąd te dogodne godziny, poza tym trzeba pamiętać, że teraz gramy na eleganckim stadionie i to też robi swoje :D
Pytanie teraz skąd ta dupowatość w marketingu i sprzedaży, w naszym Klubie, się wzięła? Niedawno broniłem działu sprzedaży przed Scypionem, że trzeba pewnie trochę czasu, ale tygodnie mijają, a tu nic się nie zmienia. Niw wierzę, że po awansie przybyło nam tylu nowych Klientów (Kibiców), że nie potrafimy ogarnąć najprostszych spraw, jak odebranie telefonu. Podejrzewam, że roboty jest więcej, ale też widzieliśmy w kulisach sporo nowych osób zatrudnionych. Co gorsza, my nie stoimy nawet w miejscu, ale się cofamy. Coraz częściej mam wrażenie, że Kibic jest traktowany, jak petent, niewiele dzieje się w związku z przenosinami na SŚ, media społecznościowe wyglądają bardzo przeciętnie nawet na tle Puszczy Niepołomice (z całym szacunkiem do Niepołomic), sklep internetowy i sprzedaż online zaniedbane niemiłosiernie (to w ogóle odrębny temat - w PL ciężko chodzić w barwach, a rzeczy logowane eRką są drogie, ktoś w sprzedaży powinien się skupić mocniej na Kibicach zagranicznych i przyłożyć się do propagowania sprzedaży on-line), brak akcji zewnętrznych (spotkań z piłkarzami itp.). Generalnie dział sprzedaży i marketingu dopasował się trochę do wyników sportowych. Mamy Asceto i potem długo, długo nic.
Ja wiem, że ciągle dysponujemy stosunkowo małą liczba osób, ale skoro dawaliśmy wcześniej radę, to teraz też powinniśmy. W trzeciej lidze Kibice przynosili do Klubu duże pieniądze, więc nie warto marnować tego potencjału i bazować tylko na karnetach. Ktoś to w Klubie musi przemyśleć i odpowiednio zareagować.
Przeciez tu juz kulisy wygladaja praktycznie tak samo. W wiekszosci sa ci sami ludzie, pozdrowienia dla zon i kochanek itp itd, troche to zaczyna sie juz robic nudne

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7108 Post autor: L-o » 18 wrz 2023, o 10:33

Dupowatość marketingu zaczęła się od odejścia MG. Tyle.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7109 Post autor: HullCityFC » 18 wrz 2023, o 10:40

L-o pisze:
18 wrz 2023, o 10:33
Duzo wczesniej

Dams0n
Kontakt:

#7110 Post autor: Dams0n » 18 wrz 2023, o 12:28

HullCityFC pisze:
18 wrz 2023, o 10:40
L-o pisze:
18 wrz 2023, o 10:33
Duzo wczesniej
Racja. Moim zdaniem koło awansu do 1 ligi

ODPOWIEDZ