Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
niebo1
Kontakt:

#691 Post autor: niebo1 » 2 mar 2008, o 14:36

"Światelko w tunelu zapalilo sie dopiero za sprawa obecnego wiekszościowego udziałowca. Mariusz Klimek , szef firmy handlowej i marki "Reporter" , buduje przy Cichej klub mający funkcjonować według zasad profesjonalnego sportowego biznesu.Dlatego prezesem została Katarzyna Sobstyl(..)Na razie zainicjowane działania nie gwarantuja sukcesu sportowego, choc za taki mozna by uznac powrót do ekstraklasy w ubiegłym roku. I na pewno fakt fakt ,że na mecze Ruchu przychodzi coraz więcej kibiców. Biletny na derby z Górnikiem rozchodziły sie znakomicie.Ta dobrze ,że wykorzystali to..złodzieje.Zrabowali cały utarg z pierwszego dnia sprzedaży wejściówek po nocnym włamaniu do siedziby Ruchu.
Źródło: Magazyn futbol

Mi się podoba nowy pomysł i podoba mi się to ,że kierownictwo klubu chce wejśc na Giełdę Papierów Wartościowych i to w najtrudniejszy segment...to wszystko ma przynieść Ruchowi 10 milionów nowych złotych. Ja mam nadzieję ,że to sie uda bo klub potrzebuje pieniędzy..Mam tylko nadzieję ,że nie będzie krachu na giełdzie...

Chorzowianin
Kontakt:

#692 Post autor: Chorzowianin » 2 mar 2008, o 19:19

Dokładnie , pomysł znakomity oby jeszcze wypalił i Ruch dodatkowo zarobi bardzo dobre i przydatne pieniądze , bo nie ukrywajmy że kasa jest potrzebna .
Chciałbym aby wizytówka śląska została dodatkowo wyremontowana i rozbudowana .

niebo1
Kontakt:

#693 Post autor: niebo1 » 2 mar 2008, o 23:37

Długi są , ale spokojnie nowy pomysł je zniweluje-tak mi się wydaje....ale to troszkę dla mnie nie realne ,że klub zarobi 10 milionów?? giełda teraz nie jest pewna - zwłaszcza teraz jak od notowywuje się duże spadki nie uwazasz?to oni sie pchają w najtrudniejszy sektor...

Chorzowianin
Kontakt:

#694 Post autor: Chorzowianin » 3 mar 2008, o 17:10

Jak to się mówi , kto nie ryzykuje ten nie ma :)
Ja jestem pełen optymizmu i myślę , że jak nie zarobia w taki sposób to w inny - każdy jest dobry , byle skuteczny.
Czy to będzie aż 10 milionów to chyba troszeczkę przesada , ale na pewno będzie to duża kasa :)

pokrzywa85
Kontakt:

#695 Post autor: pokrzywa85 » 4 mar 2008, o 11:52

w sprawie długów....

Ruch zarobił troche kaski na derbachi mógł sie troszke odbić

ale PO CO TAM BYŁA DODA?

chyba tylko po to żeby dużą kwote od Ruchu wysępić...

zmarnowane pieniądze moim zdaniem-wyrzucone w błoto

Awatar użytkownika
ASTE
Kontakt:

#696 Post autor: ASTE » 4 mar 2008, o 14:07

pokrzywa85 pisze:w sprawie długów....

Ruch zarobił troche kaski na derbachi mógł sie troszke odbić

ale PO CO TAM BYŁA DODA?

chyba tylko po to żeby dużą kwote od Ruchu wysępić...

zmarnowane pieniądze moim zdaniem-wyrzucone w błoto
powiem tak o tym meczu pisało wiele gazet sportowych - doda to według mnie doskonały zabieg marketingowy, ponieważ napisano o tym wszędzie - doda na derbach - zabieg marketingowy który według mnie nie miał przyciągnąć kibiców na stadion tylko zrobić jeszcze większy szum przed wejściem Niebieskich na giełde
Pozdrawiam ASTE

Awatar użytkownika
ch-R

#697 Post autor: ch-R » 4 mar 2008, o 17:32

Panowie co tu pisac , same derby to czysty marketing , wystarczy pierszy przyklad ze Canal + zdecydowol sie na transmisja meczu z Widzewem . Dla mnie to jest szok bo obie ekipy w tabeli sa da dole :szok:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

niebo1
Kontakt:

#698 Post autor: niebo1 » 4 mar 2008, o 20:56

Nie wiem po co była tam doda pewnie mało wzięła bo ona sie ceni..! ale pewnie za to na kolejnych derbach przybędzie dzięki temu więcej kibiców..na pewno na derbach zarobili i to sporo...przeciez można zarobic w inny sposób niż na giełdzie prawda???od dwóch lat są spadki jak już wspomniałem..

Awatar użytkownika
ch-R

#699 Post autor: ch-R » 4 mar 2008, o 21:35

niebo1 pisze:Nie wiem po co była tam doda pewnie mało wzięła bo ona sie ceni..! ale pewnie za to na kolejnych derbach przybędzie dzięki temu więcej kibiców..na pewno na derbach zarobili i to sporo...przeciez można zarobic w inny sposób niż na giełdzie prawda???od dwóch lat są spadki jak już wspomniałem..
Idiotyczny post po raz 2 :wstyd: Wom w tej warszawce bije na dekiel ale fest . uRodzony do roboty :hyhy:

ps. odnisnie dody napisol ci ASTE
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#700 Post autor: Kirek » 4 mar 2008, o 22:56

@niebo1 napisz no mi szybciutko jak klub w najbliższym czasie ma zarobic 5 - 10 mln zł ?

niektórzy sam piszą jakby my mieli na derbach zarobic 20 mln złotych ale przez Doda zarobimy ino pół miliona.

Awatar użytkownika
ASTE
Kontakt:

#701 Post autor: ASTE » 5 mar 2008, o 12:29

niebo1 pisze:Nie wiem po co była tam doda pewnie mało wzięła bo ona sie ceni..! ale pewnie za to na kolejnych derbach przybędzie dzięki temu więcej kibiców..na pewno na derbach zarobili i to sporo...przeciez można zarobic w inny sposób niż na giełdzie prawda???od dwóch lat są spadki jak już wspomniałem..
http://www.pudelek.pl/artykul/8690/doda ... koncercie/
tak jak pisałem - nawet tu napisali o Ruchu /przy okazji/ śmiejąc się z "DODY Elektrody" pudelka dziennie czyta kilka milionów nie koniecznie tych co się interesują sportem - o Ruchu usłyszeli - działanie marketingowe zadziałało
pudelek.pl pisze: Co ciekawe - kibice wrogich klubów zjednoczyli się przeciwko niechcianemu gościowi i skandowali na zmianę:
Górnik Zabrze: Doda, Doda
Ruch Chorzów: Zrób mi loda
40 tysięcy kibiców!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pozdrawiam ASTE

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#702 Post autor: Mikoruch » 5 mar 2008, o 16:04

Proponuje akcję bilbordy typu

moda na Ruch,
jesteś niebieski jesteś ok,
warto być niebieskim,
nie lubia krupnioków :rotfl:

i kilka super fotke z oprawy

itp :-)

niebo1
Kontakt:

#703 Post autor: niebo1 » 5 mar 2008, o 23:00

Niech zrobią akcje promocyjną, klub zarobi dzięki reklamie na koszulkach...sprzedaż band reklamowych, pieniądze od Canal +., niech dbają o PIAR.fakt ,że to czynnik pośredni ale jednak....Pchanie się na giełdę to zły pomysł.Ciężko będzie sie wygrzebać z długów...ale same sie nie zrobiły;-)

arcio
Kontakt:

#704 Post autor: arcio » 5 mar 2008, o 23:03

niebo1 pisze:Pchanie się na giełdę to zły pomysł.Ciężko będzie sie wygrzebać z długów...ale same sie nie zrobiły;-)
że tak zapytam - co ty koleś pi***olisz?
nigdy nie jest za późno

niebo1
Kontakt:

#705 Post autor: niebo1 » 5 mar 2008, o 23:06

To ,że klub ma długi i chcą wystartowac na giełdzie w najtrudniejszym sektorze- to nowy pomysł kierownictwa Ruchu Chorzów. Nie czytałeś o tym?

ODPOWIEDZ