Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
nrsl-halemba
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#691 Post autor: nrsl-halemba » 28 lut 2013, o 23:56

Konczkowski - będą z niego Ludzie :)
Niebieska Dzielnica Halemba

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#692 Post autor: gerhat » 1 mar 2013, o 04:38

... jak ino wyeliminuje podania do nikogo :)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#693 Post autor: spyru » 1 mar 2013, o 07:56

Remis 2-2 niby dobry, ale jak już ktoś wspomniał posypał się środek. Strach się bać co wymyślą Stawarczyk z Djokicem :zdegustowany:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Kibic1983
Kontakt:

#694 Post autor: Kibic1983 » 1 mar 2013, o 10:50

Oberschlesien pisze:1-0 do Wisly 40 min

po 1 polowie 2-0 Wisla sie obudziła a Jaga chyba faktycznie tako cianko niz Podbeskidzie takie dobre ale zoboczymy w nastepnych szpilach.
2 mecz i w plecy moje zdanie jest ze spadek w tym sezonie

Awatar użytkownika
fryzjer83
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#695 Post autor: fryzjer83 » 2 mar 2013, o 09:57

Amela pisze:
Harpo pisze:Iskierka nadzieji się pojawiła. Dobry mecz, najlepszy Jankowski.
Prpoponuję porzucić w końcu kompleksy i nienawiść do "goroli z Wa-wy" .
kolego to nie są kompleksy :zdegustowany: nienawiść do goroli z wa-wy jest w naszej krwi od zawsze i tego chyba nawet transfuzja nie zmieni :hyhy:

A Jankowski chociaż też gorol z wa-wy to na razie jest nasz, jak zacznie regularnie strzelać bramki, bo stać go na to, to może jeszcze wyjdzie na ludzi i zapomni o tej starej dziwce z łazienkowskiej :]
A czemu ma zapomnieć?Jest z Warszawy i kibicuje swojemu ukochanemu klubowi.Z twoich wypowiedzi wynika że jak Ty bys się wyprowadził do W-wy to bys sie przeciep.Żal mi Cie.Już podkreslałem wiele razy że za czasów Piecha Jankes zapier...na jego nazwisko.

ruchfans
Kontakt:

#696 Post autor: ruchfans » 3 mar 2013, o 13:05

fryzjer83 pisze:Już podkreslałem wiele razy że za czasów Piecha Jankes zapier...na jego nazwisko.
I po ostatnich dwóch meczach to widać jak na dłoni.Zgadzam sie w 100%
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

wiesiek1
Kontakt:

#697 Post autor: wiesiek1 » 3 mar 2013, o 13:11

Moze narazie wystarczy tych zachwytow ? Niech Jankowski zagra dobra rowna runde gdzie bedzie liderem formacji ofensywnej jak jeszcze niedawno Piech.Mnie Jankowski wciaz niestety sie kojarzy z zawodnikiem apatycznym, ktory zwiesza glowe bo jednym nieudanym zagraniu i siada mu psychika.Poza tym do tej pory unikal meskiej twardej walki z napastnikami co w dzisiejszej pilce jest konieczne.
Dwa ostatnie mecze byly bardzo dobre i oby tak dalej.To narazie tyle.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#698 Post autor: _BiADACZ_ » 3 mar 2013, o 14:47

problem tkwi w tym, że nawet jak Jankes zagro dobry szpil to i tak przez polowa tego forum (które sie potym cieszy z jego bramek) bydzie je***ym Legionistom.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#699 Post autor: atleticomadryt » 3 mar 2013, o 17:10

ruchfans pisze:
fryzjer83 pisze:Już podkreslałem wiele razy że za czasów Piecha Jankes zapier...na jego nazwisko.
I po ostatnich dwóch meczach to widać jak na dłoni.Zgadzam sie w 100%
Przeciez koncepcja gry w ataku Jankes-Piech byla realizowana tylko nie w jednej lini.Arek Piech ma predyspozycje pomocniczo-zaczepne tak jak Jankes.Waldek zastosowal ten model i wychodzilo, to bardzo dobrze.
Ostatnio Arek mial troche problemow zdrowotnych oraz dosc mocno przeciazony sezon, bo kazdy powie, ze on na boisku harowal nie za dwóch, ale czesto i za trzech.
Zycze Arkowi jak najlepiej za granica niech ugra sobie kasy w obecnym lub nastepnym klubie.Nikomu latwo nie jest przestawic sie z naszej ligi na zagraniczna o czym wielu sie przekonalo lacznie z mlodszym Sobiechem.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Awatar użytkownika
fryzjer83
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#700 Post autor: fryzjer83 » 3 mar 2013, o 22:38

wiesiek1 pisze:Moze narazie wystarczy tych zachwytow ? Niech Jankowski zagra dobra rowna runde gdzie bedzie liderem formacji ofensywnej jak jeszcze niedawno Piech.Mnie Jankowski wciaz niestety sie kojarzy z zawodnikiem apatycznym, ktory zwiesza glowe bo jednym nieudanym zagraniu i siada mu psychika.Poza tym do tej pory unikal meskiej twardej walki z napastnikami co w dzisiejszej pilce jest konieczne.
Kolego to nie zachwyt,zobacz moje posty jak pisałem kilka miesięcy temu i broniłem tego chłopaka jak inni go wyzywali.Ciekawe jak jeden z drugim by się czuli jak zapier...sz kilometry tam i spowrotem mając bardzo dużo zadań defensywnych schodzisz z boiska w 65-70 min (bo w takich minutach ściągał go King)nie mając sił a kibice mają go w du*** bo na to nie patrzą,dlatego nie trawie tych wypowiedzi na tema Jankesa,Grodka,Skutera czy Stawara,bo niektórzy dopiero po czasie oriętują się ile Oni dają drużynie.Jedynie kogo Ja nie trawie to Kikut i Smektała.PozdRo

arcio
Kontakt:

#701 Post autor: arcio » 3 mar 2013, o 22:43

wiesiek1 pisze:Moze narazie wystarczy tych zachwytow ? Niech Jankowski zagra dobra rowna runde gdzie bedzie liderem formacji ofensywnej jak jeszcze niedawno Piech.Mnie Jankowski wciaz niestety sie kojarzy z zawodnikiem apatycznym, ktory zwiesza glowe bo jednym nieudanym zagraniu i siada mu psychika.Poza tym do tej pory unikal meskiej twardej walki z napastnikami co w dzisiejszej pilce jest konieczne.
Dziwię się że dalej nie widzisz jego potencjału...
nigdy nie jest za późno

19gorek20
Kontakt:

#702 Post autor: 19gorek20 » 3 mar 2013, o 22:53

hehe powoli otwieraja sie nam oczy na temat Jankesa
Powiedzmy sobie szczerze tylko on i Figo maja szanse grac na poziomie w silnej zagranicznej lidze
i jeszcze kilka spraw
1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCzz6KwFuaw[/youtube]
Kogo 3/4 kibicow Ruchu chwalilo po tej bramce ? Jankesa czy Arka ?

2 Ostatnia
W meczu z Wisla i w jednym z letnich sparingow Jankes probowal wystawic Arkowi na pusta bramke ale nie udalo sie - 3/4 wyzywalo go od goroli legionistow itd ale czy wy tego nie potraficie zauwazyc ze on ma inna wizje grania ? On nie jest jednym z tych naszych zawodnikow na poziomie ekstraklasy Jankes gdy widzi lepiej ustawionego partnera to mu poda a nie wali z kazdej pozycji.

wiesiek1
Kontakt:

#703 Post autor: wiesiek1 » 3 mar 2013, o 23:03

Ja potencjal widze od dawna w Jankowskim ale pilka to tez psychika, charakter, niezlomnosc.Nawet nie tez a jest to tak samo wazne jak umiejetnosci.Maciek Jankowski w kwestiach mentalnych mial duze braki odkad do nas przyszedl.A umowmy sie nie patrzy na niego, nie klaszcze i nie gwizdze co 2 tygodnie 30 tys widzow.Tylko miedzy 3 tys a 10 tys powiedzmy.On ma 23 lata i pora wziac sprawy w swoje rece bo sam sobie kariere zniszczy.Szczerze mu zycze zeby gral juz do konca tej rundy jak w dwoch ostatnich meczach gdzie nie dosc, ze dobrze gral to potrafil sie pozastawiac i poprzepychac z takim Banasiem czy Phibelem.Tego mu od dawna brakowalo i wreszcie widze postep.Ale tutaj juz nie ma miejsca na 3 dobre mecze w rundzie i mam nadzieje, ze zdaje sobie z tego sprawe.

A co do Stawarczyka i jego walecznosci, ktorej nie poddaje pod dyskusje to z calym szacunkiem ale ten pilkarz nie powinien grac w ekstraklasie.A juz napewno nie w Ruchu.Poprostu nie ma umiejetnosci a ja chcialbym kiedys doczekac Ruchu gdzie kazdy zawodnik oprocz cech wolicjonalnych(ktore sa dla mnie oczywiste wykonujac ten zawod) potrafi jeszcze grac w pilke na co najmniej przyzwoitym poziomie.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

arcio
Kontakt:

#704 Post autor: arcio » 3 mar 2013, o 23:08

przekleństwem Jankesa było to że odpalił Arek i on z konieczności grał cofniętego
gdyby od razu grał na szpicy to dziś by go już w Ruchu nie było
Wiesiek piszesz o psychice - jak będzie grał i strzelał to mu się psycha poprawi
on musi po prostu grać i dostawać piłki dlatego ważne jest żeby trójka ofensywna za nim dawała mu możliwość wykazania się
i nie wymagajmy od niego 100% skuteczności - chwalony i ciągle sprzedawany Lewandowski ma 25% skuteczność
nigdy nie jest za późno

RudaSlaska7
Kontakt:

#705 Post autor: RudaSlaska7 » 4 mar 2013, o 09:11

wazne jest,zeby sie nie boł uderzac zza pola karnego
przypominocie sie w zeszlym sezonie ,zeby przynajmiej roz próbowoł je***c z 20-25m ? teraz próbowoł lobnac tormana na połowie,strzelił bramka tyz nie z 5 metrów.
oby tak dalej,potencjał jest :)

Zablokowany