Byli gracze
-
- Kontakt:
Re: Byli gracze
Daniel Dziwniel nowym zawodnikiem Sandecji
2020.08.25
Fot. Miłosz Jańczyk
Nowym zawodnikiem "Biało-czarnych" będzie Daniel Dziwniel, który podpisał roczny kontrakt z opcją przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy.
28-letni obrońca urodził się we Frankfurcie nad Menem, a swoje pierwsze piłkarskie kroki stawiał za naszą zachodnią granicą. Z Offenbacher FC Kickers 1901 trafił do Ruchu Chorzów, gdzie rozegrał 48 meczów na poziomie Ekstraklasy, zdobywając dwie bramki.
Dalszą karierę postanowił kontynuować w szwajcarskim FC Sankt Gallen, rozgrywając trzy mecze w Super League. Następnie po powrocie do Polski Dziwniel występował w Zagłębiu Lubin oraz Koronie Kielce.
Nowy nabytek Sandecji ma za sobą występy w Lidze Europy, gdzie biorąc pod uwagę eliminacje i fazę zasadniczą rozegrał w sumie sześć spotkań.
Daniel Dziwniel na najwyższym szczeblu rozgrywkowym w Polsce zaliczył 99 spotkań. Witamy Daniela serdecznie, życzymy wielu sukcesów i mamy nadzieję, że w przyszłości ten jubileuszowy, setny mecz rozegra w barwach naszego zespołu.
2020.08.25
Fot. Miłosz Jańczyk
Nowym zawodnikiem "Biało-czarnych" będzie Daniel Dziwniel, który podpisał roczny kontrakt z opcją przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy.
28-letni obrońca urodził się we Frankfurcie nad Menem, a swoje pierwsze piłkarskie kroki stawiał za naszą zachodnią granicą. Z Offenbacher FC Kickers 1901 trafił do Ruchu Chorzów, gdzie rozegrał 48 meczów na poziomie Ekstraklasy, zdobywając dwie bramki.
Dalszą karierę postanowił kontynuować w szwajcarskim FC Sankt Gallen, rozgrywając trzy mecze w Super League. Następnie po powrocie do Polski Dziwniel występował w Zagłębiu Lubin oraz Koronie Kielce.
Nowy nabytek Sandecji ma za sobą występy w Lidze Europy, gdzie biorąc pod uwagę eliminacje i fazę zasadniczą rozegrał w sumie sześć spotkań.
Daniel Dziwniel na najwyższym szczeblu rozgrywkowym w Polsce zaliczył 99 spotkań. Witamy Daniela serdecznie, życzymy wielu sukcesów i mamy nadzieję, że w przyszłości ten jubileuszowy, setny mecz rozegra w barwach naszego zespołu.
- mpapmp
- Kontakt:
Chyba największy zjazd i rozczarowanie... bo umiejętności to Daniel miał.
Niestety twarz z żurnala nie pomogła w karierze piłkarskiej, a myślałem, że skończy jako podstawowy obrońca reprezentacji.
Niestety twarz z żurnala nie pomogła w karierze piłkarskiej, a myślałem, że skończy jako podstawowy obrońca reprezentacji.

-
- Kontakt:
chłop wyciągnięty z jakieś oberligi miał zbawić polską reprezentację ?
wyróżniał się jak wielu w tej ogórkowej lidze i tyle.
dziś karbownik wart 10mln euro (?) odbił się od zbieraniny emerytów z cypru tak samo Dziwniel odbił się od średniej drużyny St. Gallen.
nie wiem kto mu doradza ale chyba nienajlepiej.
wyróżniał się jak wielu w tej ogórkowej lidze i tyle.
dziś karbownik wart 10mln euro (?) odbił się od zbieraniny emerytów z cypru tak samo Dziwniel odbił się od średniej drużyny St. Gallen.
nie wiem kto mu doradza ale chyba nienajlepiej.
-
Mówiło się, że Kapustka jest napompowany, ale ten junior z legii nie dorasta mu do pięt pod tym względem. Produkt mediów, po tym meczu żaden szanujący się klub nie zapłaci za niego funta kłaków.
Dlaczego Dziwniel miałby nie trafić do reprezentacji? Swego czasu uważany za najlepszego lewego obrońcę w lidze (fakt, konkurencji wielkiej nie miał), gdyby nie zerwane więzadło w St. Gallen to kto wie, gdzie byłby teraz. Albo po prostu mu się nie chciało.
Dlaczego Dziwniel miałby nie trafić do reprezentacji? Swego czasu uważany za najlepszego lewego obrońcę w lidze (fakt, konkurencji wielkiej nie miał), gdyby nie zerwane więzadło w St. Gallen to kto wie, gdzie byłby teraz. Albo po prostu mu się nie chciało.
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Cała dziennikarska śmietanka z Warszawy jak tylko może, spuszcza się nad tym klubem i robi wszystko by im pomóc zarobić na kimś. Takie zachowanie ma miejsce tylko wobec Legii, biorąc na rozkład chociażby Lecha to tam młodzieżowiec musi się postarać 3 razy bardziej by jakiś 'mejwen' z Wa-wy go pochwalił. Karbownik 3 razy przebiegnie skrzydłem z piłką przy nodze, dogra do pustaka i już nagłówki - 10 milionów euro, hit transferowy. Do tego powiązania tych dziennikarzyn z menadżerami piłkarskimi, pompowanie na siłę. Jeden wielki ściek.AsembleR pisze: ↑26 sie 2020, o 22:47Mówiło się, że Kapustka jest napompowany, ale ten junior z legii nie dorasta mu do pięt pod tym względem. Produkt mediów, po tym meczu żaden szanujący się klub nie zapłaci za niego funta kłaków.
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moze warto by o Niego powalczyć na 2 napastnika
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
- andrzejn64
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
był w sobote na meczu
-
Lipski z golem dla Piasta w LE! 

-
- Kontakt:
Pytałem kiedy do nas wraca, to tylko się uśmiechnął, więc kto wie, może wróci

-
- Kontakt:
GKS Jastrzębie 0-4 Arka Gdynia
gol Kamila Mazka
gol Kamila Mazka
-
Musi być w legii źle, skoro Mateusz Hołownia wychodzi w pierwszym składzie, i nawet wykonuje rożne i wolne xD I chyba gra nawet jako skrzydłowy
W tym samym meczu występuje Mateusz Wdowik, który u nas wielu szans nie dostał.

W tym samym meczu występuje Mateusz Wdowik, który u nas wielu szans nie dostał.
- andrzejn64
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
Sorki, myślałem o Hołowni, wpisałem Mateusz.
-
- Kontakt:
Stawar gol z karnego w debiucie w Hutniku z cyganami