Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ciudu

Re: Działania marketingowe

#6421 Post autor: ciudu » 21 lip 2017, o 14:46

Karnet pochytany , we wrzesniu planuja uszczesliwic niy jednego ale poru malolatow z <Fryny nowym karnetym . Niych sie kozdy postaro o karnecik do mlodziezy i bydzie git .INO RUCH

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#6422 Post autor: _BiADACZ_ » 21 lip 2017, o 15:25

Harry1990 pisze:
Lutz pisze:
smile pisze:
MaRko22 pisze:Czy klub przewidział limit sprzedanych karnetów na nadchodzący sezon?
Jak bydemy dobijać do 6 koła to mogemy się "martwić"
Jak sprzedomy 3000 to mogecie mi zmienić nick na "Penis".
Słowo się rzekło, post zapisany.
W sobota rozdupi licznik, Lutz rychtuj sie. :hyhy: :cool:
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6423 Post autor: Thoth » 21 lip 2017, o 15:28

jest dalij akcja kupowania karnetów do bajtli bo chetnie dołoża do licznika i to trocha wiecej niż do tej pory :cwaniak:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

pedro-sbl
Kontakt:

#6424 Post autor: pedro-sbl » 21 lip 2017, o 15:44

Lutz pisze:
smile pisze:
MaRko22 pisze:Czy klub przewidział limit sprzedanych karnetów na nadchodzący sezon?
Penis uobocz jak rosnie licznik:)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
CHS

#6425 Post autor: CHS » 21 lip 2017, o 16:22

Lutz pisze:
smile pisze:

4000 i moga być szczewusem1948 :hyhy:
Złoty klub, KS Ruch!

Vaxer
Kontakt:

#6426 Post autor: Vaxer » 21 lip 2017, o 16:24

CHS pisze:
Lutz pisze:
smile pisze:

4000 i moga być szczewusem1948 :hyhy:
No i to sie nazywo dobro motywacja

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6427 Post autor: Harry1990 » 21 lip 2017, o 16:35

Zauważyłem że ci co mieli kupić karnet, kupili wczoraj. Wczoraj od 10 do 16 było sprzedanych kilka set karnetów. A dziś od 10 do 16 ledwie ponad 100.

Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

Darkaras

#6428 Post autor: Darkaras » 21 lip 2017, o 16:36

Harry1990 pisze:Zauważyłem że ci co mieli kupić karnet, kupili wczoraj. Wczoraj od 10 do 16 było sprzedanych kilka set karnetów. A dziś od 10 do 16 ledwie ponad 100.

nie przywiązuj wagi do tych liczb, jedynie do tych podawanych przed 10.

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6429 Post autor: MLeko » 21 lip 2017, o 17:47

MaRko22 pisze:
waRan1920 pisze:
:szok:
Spodziewasz sie ze placu braknie ?
To, że braknie raczej nie. W każdym razie sprzedaż na poziomie 6 tysięcy przy obecnej dynamice jak najbardziej jest w naszym zasięgu. Pytam z czystej ciekawości, bo od ilości sprzedanych karnetów zależy ilość biletów przeznaczonych do wolnej sprzedaży. Jak wiadomo karnety karnetami, ale jednorazowe wejściówki zawsze będą droższe. Cieszy pozytywna akcja - nowy filmik promocyjny - nowe stroje - nowy sezon - nowe ambicje. Ciekawi mnie jedynie sytuacja kto kupuje karnety? Tzn. ile wśród karnetowiczów stanowić będą osoby np. z Łodzi czy ludzie, którzy kupią abonament żeby wesprzeć klub, ale nie będą chodzić na mecze. Podobna sytuacja jak u naszych przyjaciół z Łodzi - tam klub umożliwił rezygnacje z miejsca na dany mecz przez karnetowiczów co przełożyło się na to, że dane miejsce zostało sprzedane dwa razy, czyli podwyższono tym sposobem realną frekwencje i wpływy dla klubu :) Wiem, że jeszcze daleko nam do takiej sytuacji, ale może to dobry moment nad wprowadzeniem podobnego systemu u nas?
Podbijam. Mogę deklarować tydzień przed meczem dostępność mojego miejsca na TG.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6430 Post autor: wojt » 21 lip 2017, o 19:59

MLeko pisze:
MaRko22 pisze:
waRan1920 pisze:
:szok:
Spodziewasz sie ze placu braknie ?
To, że braknie raczej nie. W każdym razie sprzedaż na poziomie 6 tysięcy przy obecnej dynamice jak najbardziej jest w naszym zasięgu. Pytam z czystej ciekawości, bo od ilości sprzedanych karnetów zależy ilość biletów przeznaczonych do wolnej sprzedaży. Jak wiadomo karnety karnetami, ale jednorazowe wejściówki zawsze będą droższe. Cieszy pozytywna akcja - nowy filmik promocyjny - nowe stroje - nowy sezon - nowe ambicje. Ciekawi mnie jedynie sytuacja kto kupuje karnety? Tzn. ile wśród karnetowiczów stanowić będą osoby np. z Łodzi czy ludzie, którzy kupią abonament żeby wesprzeć klub, ale nie będą chodzić na mecze. Podobna sytuacja jak u naszych przyjaciół z Łodzi - tam klub umożliwił rezygnacje z miejsca na dany mecz przez karnetowiczów co przełożyło się na to, że dane miejsce zostało sprzedane dwa razy, czyli podwyższono tym sposobem realną frekwencje i wpływy dla klubu :) Wiem, że jeszcze daleko nam do takiej sytuacji, ale może to dobry moment nad wprowadzeniem podobnego systemu u nas?
Podbijam. Mogę deklarować tydzień przed meczem dostępność mojego miejsca na TG.

Jak piźnie 6 tys. to jo zmieniom nicka 6 stycznia na Rysiek Petru :)

MaRko22
Kontakt:

#6431 Post autor: MaRko22 » 21 lip 2017, o 21:43

Tylu było z Was pseudo chętnych do pomocy klubowi, ale gdy ktoś podrzuca pomysł który nic nikogo nie kosztuje a może generować REALNE profity dla klubu to robicie sobie najzwyczajniej w świecie jaja i ironizujecie :) Czemu w innych miastach nie boją się realnie mówić i dyskutować o sprawach ważnych dla klubu?

Dla wiecznych pesymistów przypominam, że czekają nas mecze z Katowicami, Sosnowcem i Tychami, nie będzie nas wtedy stać na komplet? Pamiętajcie, że nie gramy na Śląskim żeby sobie móc pozwolić na marnotrawienie potencjału.
Obrazek

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#6432 Post autor: _BiADACZ_ » 22 lip 2017, o 14:12

Ode mnie dziś + 2 karnety i koszuleczka.

tRwamy w tym co kochamy !
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

grzechub
Kontakt:

#6433 Post autor: grzechub » 24 lip 2017, o 14:05

Z ciekawości zaglondnołżech jak wyglądają ceny karnetów u konkurencji i szok... W Tychach 112zl najdroższe, Katowice 120zl. Co prowda to ino na runda jesienno, ale u nos TG 800zl (400 na runda/200 przy 50% zniżki), a kaj nom do stadionu w Tychach. I niy marudza, bo karnet już mom, bardzij jako ciekawostka to wciepuja.

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6434 Post autor: niebieski98 » 24 lip 2017, o 14:14

Moim zdaniem prawidłowo obraliśmy strategie jeżeli chodzi o ceny karnetów. 250 zł podzielone przez 15 meczy daje około 16-17 zł za mecz. Czyli pewnie taniej uśredniając ceny biletów które pewnie będą różne w zależności od rywala, a jednocześnie nie za pół darmo tak jak w poprzednich latach. Chcemy poprawy sytuacji w klubie, walki o awans, to sami musimy dać coś od siebie ponad przeciętność. Inaczej będziemy zdani tylko na łaskę miasta tak jak tychy czy gieksa (przykłady z naszej ligi), czy wiele klubów Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Sniper1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6435 Post autor: Sniper1920 » 24 lip 2017, o 14:36

CSL pisze:Z ciekawości zaglondnołżech jak wyglądają ceny karnetów u konkurencji i szok... W Tychach 112zl najdroższe, Katowice 120zl. Co prowda to ino na runda jesienno, ale u nos TG 800zl (400 na runda/200 przy 50% zniżki), a kaj nom do stadionu w Tychach. I niy marudza, bo karnet już mom, bardzij jako ciekawostka to wciepuja.

Chodzi o to, że w wymienionych miastach Miasto dopłaca do utrzymania stadionu, a w Chorzowie Ruch z sprzedaży karnetów i biletów musi miec przychody, by zacząc myslec o wychodzeniu na prosto w sferze finansowej. Dlatego u nas sa ceny drozsze od rywali.

ODPOWIEDZ