Puchar Polski - sezon 2010 / 2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Puchar Polski - sezon 2010 / 2011

#631 Post autor: Scypion » 4 maja 2011, o 10:04

Załężok1920 pisze:A żebyś sie nie zdziwił jak bedą miec zakazy po 5 meczy na wyjazdy i z 20 tyś;-) jeszcze nam Euro zabiorą :D :rotfl:
Nam? Legia dostanie kara, ktora potem sie zawiesi. Naszych kibicow wychwytywali jeszcze długie miesiące po derbach... ciekawe czy prawo będzie tak samo surowe dla goroli?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#632 Post autor: jajo » 4 maja 2011, o 10:26

Przesadzasz Scypion
Sprawdź sobie np. tabelę kar nakładanych przez Ekstraklasę S.A.
Akcja 'temat zastępczy - kibice' skompromitowana. Choć przekonany jestem, że wielu na tym zależało. Przecież można było łatwo przewidzieć, że po zdobyciu trofeum wbiegną na murawę. I jeszcze by się nic takiego nie działo. Wystarczyło tylko jednych odciąć od drugich.

ps. Nigdy nie rozumiałem takich zachowań jak wczoraj Amici. Wydawało mi się, że w tej chuligance chodzi o to, żeby dążyć do starcia z przeciwnikiem. A oni nie wybiegali jak Legia hasała po murawie, tylko później postanowili walczyć z ochroną rzucając płotem na odległość 1 metra. Coś takiego jak u nas na derbach na SŚ
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#633 Post autor: AdiC » 4 maja 2011, o 16:28

Sorki chopcy ale mom nadzieja że temat chuliganki sie skończy w tym kraju a na szpile na Śląskim bydzie 30 tyś pikników + ultrasi.
Pora osób bydzie musiało sie przeciepnąć na inno dyscyplina, reszta powinna uspokoić. Kiedy w końcu dotrze do wszystkich że dzięki takim zachowaniom tyn sport w Polsce tak nisko stoi!!! Jo chca na szpil zabrać cało rodzina, siednąć sie nawet na 10 i niy słuchać naokrągło bluzgów. CZas na zmiany.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#634 Post autor: Mirek » 4 maja 2011, o 16:39

AdiC zaroz sie dowiysz, że mosz iśc do kina abo tyatru....

maRio_p
Kontakt:

#635 Post autor: maRio_p » 4 maja 2011, o 17:51

Mirek pisze:AdiC zaroz sie dowiysz, że mosz iśc do kina abo tyatru....
No, bo sam już co nikerzy pisali ze najwazniejszo jest adrenalina z ci.....a sie z innymi a niy ogladanie meczu.
Jak cie nie krynci zadyma to siedz w doma itp. ale na SŚ by chcieli mieć 30tys kibiców.
To ciekawe ino skad sie wezmie tych 20-30tys fanatykow jak pikniki bydom paczec na szpil w doma.
P.s. Tak mi sie zdo ze kiedys normą był ogół a niy margines, no chyba ze sie cos pozmiynialo, moze w konce pikiniki zaczna robic pozadek z zadymiorzami?

Witek46
Kontakt:

#636 Post autor: Witek46 » 4 maja 2011, o 18:06

Wczoraj, w pierwszym kwadransie meczu kibice Lecha i Legii opuścili trybuny w proteście przeciwko "tematowi zastępczemu", a kwadrans po meczu udowodnili, że "temat zastępczy" zastępczy nie jest. Wczorajsze opuszczenie trybun przez bandziorów w barwach ma moim zdaniem wymiar symboliczny. Prędzej czy później, ale raczej prędzej, tacy ludzie opuszczą trybuny stadionów i już na nie nie wrócą. Pytanie brzmi: kto zajmie ich miejsca? A ktoś musi, bo przy pustych trybunach piłkarze nie stworzą widowiska, a działacze nie zarobią kasy.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Kornat
Kontakt:

#637 Post autor: Kornat » 4 maja 2011, o 20:03

Scypion pisze:Powiem tyla - jakby Ruch zrobioł tako zadyma jak legia (keros z kolei) to by nom tako kara władowali, że by my sie nie pozbierali przez 5 lot. ale Legiunia to co innego :) Wszyscy kochomy Legia. Legia jest najlepsza.
Raczyj dziyń po szpilu żodyn klub jeszcze sztrofy niy mioł. Poczekej lepij, co pedzom betony z PZPNu. Dzisiej jus LIstkiewicz bydzie kajś w TV becoł, jak to sie rady niy domy na Euro z kibolami. Futer Legia i Lech ciepli tym szmatławcom z gazyt i inkszych "mediów", że tak zaszaleja i tak ich nazwia.
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#638 Post autor: spyru » 4 maja 2011, o 20:28

Przypominam że organizatorem finału jest pzpn. Czyli sami sobie muszą kare dowalić :)
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#639 Post autor: Mirek » 4 maja 2011, o 20:29

spyru oni sobie raczej premie dadzą. Przecież wszysko zrobili super :P

TomSky
Kontakt:

#640 Post autor: TomSky » 4 maja 2011, o 21:09

Krecina już mówił że to wina policji bo to ofermy i sobie nie poradzili
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#641 Post autor: heli » 5 maja 2011, o 04:45

spyru pisze:Przypominam że organizatorem finału jest pzpn. Czyli sami sobie muszą kare dowalić :)
Jakoś ostatniego noszego finału też był organizatorem pzpn, a chyba nie trzeba godać kto dostoł kary i jako była dysproporcja między nami a Amicą.
Dotego mimo, że organizatorem meczu jest gospodarz za wybryki gości kary dostają goście. Więc nie wierze w takie coś. Oczywiście pewnie pzpn będzie musiał zapłacić za straty, ale z nawiązką ściągnie to z klubów. A ci którzy to robili będą to mieli w du***, bo w końcu klub stać.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#642 Post autor: Chudy81 » 5 maja 2011, o 08:26

heli pisze:
spyru pisze:Przypominam że organizatorem finału jest pzpn. Czyli sami sobie muszą kare dowalić :)
Jakoś ostatniego noszego finału też był organizatorem pzpn, a chyba nie trzeba godać kto dostoł kary i jako była dysproporcja między nami a Amicą.
Dotego mimo, że organizatorem meczu jest gospodarz za wybryki gości kary dostają goście. Więc nie wierze w takie coś. Oczywiście pewnie pzpn będzie musiał zapłacić za straty, ale z nawiązką ściągnie to z klubów. A ci którzy to robili będą to mieli w du***, bo w końcu klub stać.
Nie do końca klub http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puc ... ki,1633319" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#643 Post autor: Adam1983 » 5 maja 2011, o 08:38

Kibiców Amiki stać...w końcu sam Litar mając monopol na sprzedaż kiełbasek na ich stadionie dorobił się już 2 baniek :)

Awatar użytkownika
kodak1920
Kontakt:

#644 Post autor: kodak1920 » 5 maja 2011, o 18:36

Chudy81 pisze:
heli pisze:
Nie do końca klub http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puc ... ki,1633319" onclick="window.open(this.href);return false;
Niedość że kibice chcą pokryć szkody to jeszcze ich traktują jak szmaty! niemam pytań.

Awatar użytkownika
Bułek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#645 Post autor: Bułek » 7 maja 2011, o 10:27

Tak czytam i czytam i pusty śmiech mnie ogarnia.. Kibice dzielą się na... hasło z durnego polskiego filmu i pokazuje jak nas postrzega społeczenstwo, Z innego polskiego debilnego filmu przypomina mi sie scena w której bezzębny przystojniak o aparycji idioty cos bełkocze o zadymach meczowych i ulicznych też... nie trawie hipokryzji, a na naszych stadionach ciągle jej mnóstwo. Chcecie znajcie moje zdanie na ten temat. Kibice organizują akcje, tworzą stowarzyszenia, pokazują jednosc w dziwnych sytuacjach. Transparenty, hasła na murach, flagi na stadionach krytykujące błędy. A z drugiej strony brak konsekwencji w sytuacji krytycznej, gdzie jeden z drugim liść utemperowałby zapały "hasiokciepaczy".
Kurva czy tak ciężko jest zapanowac nad 30-40 patolami którzy udaja hardcorowców, rzucając fragmentem krzesełka z 20 metrów w osłoniętego tarczą policjanta bądź żółwia??? Tak oczywiście zwolennicy ruchu hools z pieśnia na ustach ( że policja zawsze będzie je***a) znajduja pozytywy w tych akcjach, trzepiąc konia nad za***iście udana akcją dewastacji elementów stadionu i rzutem płotu na odlegość metra... Tylko niech mi teraz którys z nich (a na pewno są tu tacy) wytłumaczy po co i dlaczego?? Chce kurva zrozumiec jaki jest w tym sens?? Może Ja jako zwykły szary fan mam ograniczony widok przez klapki na oczach i może to jakaś akcja ukryta o której nic nie wiem? Chętnie się dołącze tylko chce znac powody. Bo jaki ma sens przeprowadzanie akcji przeciwko Donkowi i jego pomysłom? Skoro wychodzi potem że ten cymbał miał rację...
Ręce mi juz opadają...

ODPOWIEDZ