Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

#601 Post autor: niebieski98 » 17 lis 2014, o 19:58

Już przerabialiśmy pojemność. Przy obecnej frekwencji 12 tys. spokojnie starczy w obecnej sytuacji. Dajmy potem powód w postaci wysokiej średniej frekwencji że powinno się w najbliższych latach dobudować 4 tys. miejsc. Nie narzekajmy, Chorzowa nie stać na ponad 20 tys. Widzicie chyba co dzieje się za miedzą...

wiesiek1
Kontakt:

#602 Post autor: wiesiek1 » 17 lis 2014, o 19:59

Na 16-18 tys stac. Ale wezmiemy co dadza ... jak dzadza.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#603 Post autor: gerhat » 17 lis 2014, o 20:18

Ja już sie wadźcie o pojemność dzieci

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
SODA

#604 Post autor: SODA » 17 lis 2014, o 20:27

ale z tematu zeszliście ;)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

matik95
Kontakt:

#605 Post autor: matik95 » 17 lis 2014, o 20:35

Dokladnie tak, ostatnie mecze niestety pokazują jaka mamy niestabilna frekwencja. Na Cichą 6 chodze dopiero od 3 lat przezyłem 15 miejsce i 3 w ostatnim sezonie, mecze bardzo słabe i te dobre ale nie wyobrazam sobie żeby bedąc w domu nie przyjsc na Cicha albo co gorsza ogladac mecz przed tv z powodu lenistwa. Więc postarajmy sie o to, żeby na meczu ze sląskiem wygladalo to dobrze, rywal ciekawy, dostali 1000 biletów tak, że pewno przyjada w niezłej liczbie, wiec mobilizujmy znajomych i wspolnymi silami osiagniemy niezły wynik na boisku i na trybunach, i dajmy dobry powód Kotali. żeby po wyborach nie zapomniał jak ważny dla mieszkanców Chorzowa jest RUCH i jaka jestesmy siłą :)
Ostatnio zmieniony 17 lis 2014, o 20:39 przez matik95, łącznie zmieniany 2 razy.

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#606 Post autor: piotrhalak » 17 lis 2014, o 20:37

Czy ktoś zna wyniki do rady miasta w Rudzie Śląskiej?
takie tam

Awatar użytkownika
SODA

#607 Post autor: SODA » 17 lis 2014, o 20:44

internet :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

scaneRboy
Kontakt:

#608 Post autor: scaneRboy » 17 lis 2014, o 21:12

Dorcia pisze:
scaneRboy pisze:
Dorcia pisze:
Elmer pisze: I jak na nową Cichą będą się zapatrywać w Węglokoksie i PGNiG.
Nowy stadion na 12 tys. bez sensu. Minimum 16 tys.
powiedz, ze zartujesz

Chodzi Ci o żarty o pojemności czy o sponsorach?
Te dwie firmy nie MAJA NIC WSPOLNEGO z pomyslem gry na stadionie 12tys.

Sa dwie koncepcje dalszego funkcjonowania Ruchu.

1. Tzw. "Wielki Ruch na Stadionie Slaskim". W oparciu o ten pomysl pozyskano obecnych sponsorow.
2. Jak to powiedzial Kotala "klub lokalny". Zaklada wybudowanie nowego stadionu 12-16 tys. i co ma byc dalej, jak na razie nie wiadomo.

O pierwszej napisalismy tysiace postow i nie ma sensu pisac dalej, o drugiej kolejne tysiace. Ale laczyc obydwu po prostu sie nie da, chyba, ze ktos sobie, mi, politykom i sponsorom wytlumaczy, dlaczego tego typu firmy mialyby ladowac miliony w Ruch?

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

daro75

#609 Post autor: daro75 » 17 lis 2014, o 21:26

scaneRboy pisze:
Dorcia pisze:
scaneRboy pisze:
Dorcia pisze:
powiedz, ze zartujesz

1. Tzw. "Wielki Ruch na Stadionie Slaskim". W oparciu o ten pomysl pozyskano obecnych sponsorow.
2. Jak to powiedzial Kotala "klub lokalny". Zaklada wybudowanie nowego stadionu 12-16 tys. i co ma byc dalej, jak na razie nie wiadomo.

O pierwszej napisalismy tysiace postow i nie ma sensu pisac dalej, o drugiej kolejne tysiace. Ale laczyc obydwu po prostu sie nie da, chyba, ze ktos sobie, mi, politykom i sponsorom wytlumaczy, dlaczego tego typu firmy mialyby ladowac miliony w Ruch?

jak jest sens ładowania wirtualnych milionów w wielki Ruch na pustym stadionie????
pisalem ze mozna zagospodorowac "innych" kibicow w naszym regionie ale to trzeba mieć leb na karku zeby porwac sie na tego typu rzeczy taki proces moze trwac latami, dziś jestesmy na dnie ze sponsorami to dlaczego ma byc lepiej na SŚ ???
na pustym stadionie i tez wirtualnym na dzis

scaneRboy
Kontakt:

#610 Post autor: scaneRboy » 17 lis 2014, o 21:34

Proponuje nie zaczynac tej dyskusji od nowa. Kolega sie zapytal, co zrobi PGNiG i inne panstwowe firmy na wiesc o zamiarze gry Ruchu na 16tysiecznym stadionie przy Cichej, to odpowiedzialem.

Z jednym musze Cie sprosowac. Te miliony nie sa wirtualne tylko REALNE, chyba, ze wytlumaczysz mi, w jaki sposb Ruch ma w tej chwili plynnosc finansowa oraz cud otrzymania licencji na lige i LE?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19aRtuR20
Kontakt:

#611 Post autor: 19aRtuR20 » 17 lis 2014, o 21:39

scaneRboy pisze:
Dorcia pisze:
scaneRboy pisze:
Dorcia pisze:
powiedz, ze zartujesz

Jak do mie to mimo wszystko wybór jak miedzy dżumą i cholerą...
1. Na Śląskim sie utopimy (za wielki, do tego ta bieżnia...)
2. Tak mały stadion, wg mnie skazujemy się na przeciętność... kiedyś był tekst, że sponsorzy omijają Cichą, bo jest stary stadion i wolą do nowych... w tej opcji byłby modny tekst, że sponsorzy omijają kameralną Cichą, bo wolą się ogrzać na bardziej prestiżowym stadionie

Która opcja lepsza? Chyba ta druga, być może liga nie rozwinie sie jeszcze długo i ten kameralny stadionik, na dziś idealny bedzie wystarczający na lata, inne stadiony beda pół-puste i sponsorzy beda wolec zapełnianą Cichą...

ps. Jestem na nie argumentom, że "lepsze" mecze mozna organizowac na Slaskim - taką opcje rozważyć tylko w razie regularnego ZAPEŁNIANIA nowej C6. Po co sie otwierać raz do roku na pikników mając przez reszte sezonu wolne miejsca na stadionie? Finanse, może, ale warto też rozważyć minusy, czyli np. strata atutu własnego boiska i trybun (bo wtedy gości też będzie procentowo wiecej...). Osobiscie niezbyt czesto jestem w Chorzowie, ale jak juz przyjezdzom to nieważne czy Ruch gra z Górnikiem czy Bełchatowem, czy w Gdańsku czy Krakowie...

Awatar użytkownika
19daimos20
Kontakt:

#612 Post autor: 19daimos20 » 17 lis 2014, o 21:42

Moja refleksja na temat wyborów jest taka że cieszy wynik zdrajców Chorzowa bo w końcu przestali mieć większość, mam nadzieję że za 4 lata będzie ich jeszcze mnie jednak boli słaby wynik pana Bogackiego z RAŚ a wysoki procent Kotali....
Dumny homofob i islamofob :)

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#613 Post autor: Zip » 17 lis 2014, o 21:43

Weźcie na wstrzymanie ze snuciem planów jak to będzie na nowym stadionie, bo jak nic się nie ruszy w tym temacie (czego jestem niestety pewien) to będzie zaś płacz i zgrzytanie zębów.

In Siemian We Trust

scaneRboy
Kontakt:

#614 Post autor: scaneRboy » 17 lis 2014, o 21:44

"liga nie rowinie sie jeszcze dugo" - odpowiedz na to pytanie jest warta setki milionow zloty. Ci ktorzy to wiedza, beda bogaci.

Moim zdaniem PeOwcy (jak kazdy inny), jesli zwachaja mamone, to beda tylko przebierac nozkami jak sie do niej dobrac. Jak im bedzie pasowalo, to stadion wybuduja albo pogonia na Slaski.
Kotala zadanie wykonal, przejal miasto, podejrzewam, ze latwo sie dogada z sejmikiem, gdzie tez wygralo PeO. Droga do kasy i osobistej kariery Kotali wiedzie przez Slaski

sprostowanko: wybory do sejmiku wg aktualnych informacji jednak wygrał PIS

mrokol08
Kontakt:

#615 Post autor: mrokol08 » 17 lis 2014, o 22:22

Temat za niedługo może być zamknięty czy też usunięty no bo już po wyborach. Nazbierało się tego 42 strony moim zdaniem to wielki sukces że rozwinęła sie taka dyskusja czasami ze skrajnie ostrymi wymianami zdań czego również w innych tematach na tym forum nie brakuje, więc nie ma źle.
Hmmm dobra czas na małe podsumowanie. Na oficjalne wyniki wyborów trzeba będzie poczekać jeszcze trochę (w tym kraju to nic nowego) ale raczej nie będą one jakoś mocno odbiegały od tych ręcznie policzonych w komisjach obwodowych. Wynik RAŚ w Chorzowie to jak już wiecie prawdopodobnie 2 mandaty ciężko mi ocenić czy to dużo czy mało, biorąc pod uwagę że nigdy RAŚ nie było w radzie miasta według mnie to mimo wszystko dobry wynik. Za wielki sukces wasz (kibiców) wszystkich ogólem Chorzowian i minimalny mój czy RAŚ można nazwać odsunięcie od władzy ugrupowania jak dla mnie mocno szkodliwego dla miasta czyli Wspólnie dla Chorzowa nie tylko w kwestii stadionu. Pan Kotala w kwestii stadionu musi zachować się stanowczo i pewnie czyli budujemy bo jak nie to tak jak pisaliście wcześniej albo taczki albo wjazd na urząd...
Co do swojego wyniku to jak można się domyśleć nie udało się, o głosach zdobytych dowiem się od PKW jak sie ogarnie. Pewnie trochę zabrakło wydajnie popracowałem na wynik listy co byc może jakoś pomogło Krzysiowi Szulcowi, który znalazł sie w Radzie i który często włączał się do dyskusji w tym temacie. To były moje pierwsze wybory będę powtarzał że jestem najpierw kibicem nie politykiem, nie działam szkodliwie dla Polski a wydaje mi się że korzystnie dla Ślonska mojej małej Ojczyzny. Wydaje mi się że w te wybory byłem swego rodzaju łącznikiem kibiców Ruchu z RAŚ i nie wyszło to źle. Na wnioski końcowe jeszcze przyjdzie czas. Teraz czeka nas jeszcze bardziej wydajna bitwa o stadion mam zamiar bardzo się do tego włączyć mimo że w Radzie głosu mieć nie będę. Dziękuję za wszelkie poparcie ze strony was forumowiczów, kibiców ktorych spotkałem na stadionie i popierali moje działania jak i portalowi niebiescy.pl, pozdrawiam Łukasz Mroczek.
Batory Fans

Zablokowany