Spotkanie z pilkarzami Ruch-u
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Widze, ze straszny pesymizm sie przetacza przez nasze forum. Wydaje mi sie, ze niektorzy uwierzyli w te bajki z poczatku rundy o awansach, silnym klubie itp. jak ktos realnie popatrzy to od poczatku nie bylo podstaw, aby walczyc o awans. Pierwsza rzecz to podejscie do transferow. Jak zespol chce walczyc o wyzsze cele to trzeba sie wzmocnic, a co za tym idzie niestety trzeba wylozyc kase na konkretnych grajkow, ktorzy beda realnym !! wzmocnieniem. Sprowadzanie zawodnikow z karta na rece za darmo to przypomina mi spend nieudacznikow, ktorzy nikaj nie poradza sobie znalesc pracodawcy. tak samo jak te castingi. Jedna wielka szmira dla amatorow. Sprawa druga to spolka, ktora przjmowala Ruch. Jak se przypomna w jakich to sie rodzilo bólach, to tez mom watpliwosci, czy tam na gorze sie cos zmienilo. Dziwi mnie tylko fakt, ze p Klimek wylozyl kase i z takim spokojem patrzy jak jego pieniadze sa ewidentnie marnowane. Jo bym rozgonil te towarzystwo i zaczalbym wszystko od nowa 
Szkoda mi tylko tych najwierniejszych kibicow, ktorzy kupe serca wkladaja w organizacje szpili, prace spoleczne na rzecz klubu i doping. Szkoda, ze zawodnicy tego nie potrafia docenic i nie odplaca wam dobra gra, albo przynajmniej zaangazowaniem, bo wiadomo, nie zawsze sie wygrywo.
Wilus

Szkoda mi tylko tych najwierniejszych kibicow, ktorzy kupe serca wkladaja w organizacje szpili, prace spoleczne na rzecz klubu i doping. Szkoda, ze zawodnicy tego nie potrafia docenic i nie odplaca wam dobra gra, albo przynajmniej zaangazowaniem, bo wiadomo, nie zawsze sie wygrywo.
Wilus
- Patton
- Kontakt:
Wilus - a co ma Klimek robic? Dla niego wazniejsza jest firma Reporter. A w Ruchu jest kilku innych wspoludzialowcow ( ja duren chcialem akcje kupowac :shock: ), ktorzy tak samo nie reaguja. Najwieksza jazda bedzie w czerwcu - nie martwcie sie teraz, najgorsze przed nami. Bo to, ze Klimek odejdzie wiemy juz od poczatku, pytanie - Co dalej?? :roll: Bo ja nie wierze w tego zbawiennego sponsora - za duzo ich mielismy od dobrych 10 lat. :? A najbardziej boli to, jakich Ruch ma kibicow - ze stadionu nie wyjda, to wam juz mowie - wszystkie takie inicjatywy biora w leb. Przypomne wam, ze jak wazyly sie losy klubu, jak odchodzil el rogallo, to pod stadionem bylo 30 osob. Transparent nic nie da, nawet juz sie nam chyba nie chce ich pisac. Przerabialismy to juz pare lat temu i co to dalo? Od 2000 r. ten klub powoli upada - stopniowo, ale coraz nizej. W ciagu tych 5 lat przewinely sie tysiace sponsorow klubu, od 2002 mamy cudowny stadion wyremontowany. Od ponad 5 lat "mlode talenty" pokroju molka, potrzebuja czasu, zeby sie rozegrac itd. Paru pilkarzy traktuje klub jako wlasne eldorado, bo przeciez sa zasluzeni, to i tak musza grac i byc powazani. ( Gratulacje dla tych co darli jape ciagle biza gol... :? ) Rodzinna atmosfera? To moze byla w latach 30 i 40-tych. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze mozemy pisac, pisac, pisac - z 15 encyklopedii bysmy juz zapisali. Tylko co to da? Czy pan prezes Sliwinski zwola konferencje, powie kibicom jak jest, co sie dzieje?? Czy pilkarze potrafia przeprosic, powiedziec co jest nie tak? Nikt tego nie zrobi, bo kibic Ruchu to idiota, tak jak kazdy slazak. Smutne, ale prawdziwe...
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Patton : nie chcialem tego pisac, ale ja tez tak twierdze, ze w czerwcu wrocimy do pozycji wysciowej. Odejdzie Klimek i nie zostanie nikt, bo jak napisales sponsor w takim bajzlu na pewno nie zainwestuje. Stad nie wiem, czy wlasnie taka gra zawodnikow nie jest spowodowana tym, ze oni wiedza co ich czeka za pare miesiecy i najwyrazniej raz maja to w du*** a po drugie staraja sie jakos ustawic. Nie wiem to tylko moje przypuszczenia. Pozyjemy, zobaczymy. Co do reszty to trudno sie z Toba nie zgodzic. Ten klub to jedna wielka prowizorka, trocha mocni ino przywieje i sie rozpadnie jak domek z kart. Pytanie pozostaje nadal aktualne, co zrobic aby bylo lepiej ?
Wilus
Wilus
- Patton
- Kontakt:
A i jeszcze jedna sprawa. Nie ma co wieszac psow na Klimku i go rozliczac. Ten czlowiek zachowal sie prawidlowo, typowy biznesmen z glowa na karku. Wylozyl pieniadze, dal nam ogromna szanse na powrot tam gdzie nasze miejsce. Nie wtracal sie w sprawy klubu, nie chcial zadnej posady jak kozminscy, nie nakazywal np. zakupu tego a tamtego. Dla mnie pelen profesjonalizm z jego strony. Powiem nawet, ze zrobil to co Abramowicz, otwarl nam okno... Pytanie tylko, kto je zamknal?? I dlaczego kazdy udaje, ze jest super i ok?? :? Tak na sam koniec, wierzcie mi, ze nikt z tych jak to okreslacie "kumatych" nie ma pojecia co sie stalo, nie mowiac juz o tym co nas czeka. Pozdrawiam
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
100% racji Patton - za to wszysto co zrobil dla naszego klubu Klimek nalezy darzyc go wielkim szacunkiem bo od wielu lat jest to jedne chop co z swojej kabzi wylozyz na nos SPORO kasa
i zachowol tak jakby nigdy nic, nie mieszol sie nie robil problemow
Pilkarze mu nie potrafia podziekowac gra za to ze dzieki niemu mogli spokojnie sie przygotowywac do sezonu, maja wyplaty, moga sie skupic ino na grze (ich pracy) to moshe my by jakis chociaz transparent zrobili typu "Dziekujemy za pomoc, przepraszamy za pilkarzy"
wiem ze te tematy z transparentami teraz sie pojawiaja do znudzenia ale moim zdaniem pilkarze nie zasluguja na transparenty, a Pan Klimek jaknajbardziej
pozdRo
i zachowol tak jakby nigdy nic, nie mieszol sie nie robil problemow
Pilkarze mu nie potrafia podziekowac gra za to ze dzieki niemu mogli spokojnie sie przygotowywac do sezonu, maja wyplaty, moga sie skupic ino na grze (ich pracy) to moshe my by jakis chociaz transparent zrobili typu "Dziekujemy za pomoc, przepraszamy za pilkarzy"
wiem ze te tematy z transparentami teraz sie pojawiaja do znudzenia ale moim zdaniem pilkarze nie zasluguja na transparenty, a Pan Klimek jaknajbardziej
pozdRo
-
- Kontakt:
chyba troche przesadzasz , jak by zrobil co ten rusek to nie musieliby my kupowac graczy z karta na reku , ktorych przydatnosc do gry b. dobrze znal Pingol ( to jemu zaufal w transferach ) bo wiekszosc z nich trenowal wczesniej w innych klubach. Jasne mowil duzo o awansie i wielu kibicow po latach upokorzen i stagnacji podchwycilo to , ale sam musisz sobie odpowiedziec , czy to bylo z tymi zawodnikami i trenerem realne .Patton pisze:A i jeszcze jedna sprawa. Nie ma co wieszac psow na Klimku i go rozliczac. Ten czlowiek zachowal sie prawidlowo, typowy biznesmen z glowa na karku. Wylozyl pieniadze, dal nam ogromna szanse na powrot tam gdzie nasze miejsce. Nie wtracal sie w sprawy klubu, nie chcial zadnej posady jak kozminscy, nie nakazywal np. zakupu tego a tamtego. Dla mnie pelen profesjonalizm z jego strony. Powiem nawet, ze zrobil to co Abramowicz, otwarl nam okno... Pytanie tylko, kto je zamknal?? I dlaczego kazdy udaje, ze jest super i ok?? :? Tak na sam koniec, wierzcie mi, ze nikt z tych jak to okreslacie "kumatych" nie ma pojecia co sie stalo, nie mowiac juz o tym co nas czeka. Pozdrawiam
- Patton
- Kontakt:
Marek - tu jest Polska, nie niemcy!! Jak na nasze warunki, na to w jakiej sytuacji byl klub, to Klimek zrobil cos, na co przez ponad 10 lat nikt sie nie odwazyl. A jezeli wg. Ciebie przesadzam, to Ty pewnie wolisz klub bez odzywek, bez wody cieplej, bez pradu, bez wyplat, bez kontraktow, wiarygodonosci i wyplacalnosci tak?? Bo to akurat zawdzieczamy chyba wlasnie temu Panu.
P.S. Tesknoty do Stowarzyszenia i el rogallo zaraz sie zaczna?? 8)
Edit. A faktycznie, to Klimek dobieral pilkarzy i jest wszystkiemu winien :lol: :lol: Tak, masz 100% racje :lol:
arcio - poprostu jak na sytuacje klubu, to Klimek spadl z nieba, jak Abramowicz Chelsea... Ot tak napisalem, a niektorzy juz szukaja dziury w calym
P.S. Tesknoty do Stowarzyszenia i el rogallo zaraz sie zaczna?? 8)
Edit. A faktycznie, to Klimek dobieral pilkarzy i jest wszystkiemu winien :lol: :lol: Tak, masz 100% racje :lol:
arcio - poprostu jak na sytuacje klubu, to Klimek spadl z nieba, jak Abramowicz Chelsea... Ot tak napisalem, a niektorzy juz szukaja dziury w calym

Ostatnio zmieniony 2 maja 2005, o 22:54 przez Patton, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
gdzie napisalem ze klimek dobieral pilkarzy ? to Wyrobek jako ze mial do niego zaufanie i niestety dalej ma - mial wolna reke w wyborze zawodnikow z karta na reku .
No dobra na pol roku mamy prawie wszystko co powinien miec klub zawodowy ( oprocz grajkow i trenera ) - chwala mu za to - ale co dalej? Co bydzie w czerwcu , kiedy zamiast awansu jest totalna klapa ?
"Powrot do przeszlosci " ?
No dobra na pol roku mamy prawie wszystko co powinien miec klub zawodowy ( oprocz grajkow i trenera ) - chwala mu za to - ale co dalej? Co bydzie w czerwcu , kiedy zamiast awansu jest totalna klapa ?
- Patton
- Kontakt:
A czyja to wina?? Bo chyba nie sadzisz, ze Klimka co?? On na samym starcie powiedzial jak bedzie wygladala wspolpraca: zrobi SSA, wylozy kapital poczatkowy, sciagnie udzialowcow, a w czerwcu obojetnie na jaki bieg wydarzen odchodzi. Ja to wiem od poczatku wspolpracy Klimka z Ruchem. On dal kredyt zaufania paru osobom w klubie, dal im wolna reke. A jak sie skonczylo, to widzimy. Ale ja winy Klimka w tym nie widze nic.Marek Nowak pisze:gdzie napisalem ze klimek dobieral pilkarzy ? to Wyrobek jako ze mial do niego zaufanie i niestety dalej ma - mial wolna reke w wyborze zawodnikow z karta na reku .
nie bydzie klapy jak dosz nom ojro (euro) :lol: :lol:Marek Nowak pisze:gdzie napisalem ze klimek dobieral pilkarzy ? to Wyrobek jako ze mial do niego zaufanie i niestety dalej ma - mial wolna reke w wyborze zawodnikow z karta na reku .
Przyznaje 100% racji Pattonowi. To nie zasługa Klimka,że grajki maja nas w du***. On stworzył szanse na normalnosc ale niestety komus w tym klubie nie jest w interesie dobro tego klubu. To nie jest normalne aby tyle szpili nie wygrac a zarzad nie reaguje
. Pokazcie mi klub który by nie zareagował na taka padline jaką wyrabiaja nasi grajkowie. Wg mnie ktos tu bruzdzi, i wyniki nie sa dziełem przypadku. Nie wiem kto i w jakim celu ale moim zdaniem nie idzie wszystko zwalac na brak umiejetnosci grajkow. A co do propozycji tu najbardziej przychyliłbym sie aby w przerwie wszyscy wyszli choc uwazam,że to i tak nic nie da ale zareagowac jakos by było trzeba chyba.Pozdrawiam