Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#61 Post autor: czoRny » 23 sie 2019, o 08:46

,, dane wrazliwe'' fajne pojęcie ale,, do danych wrażliwych zalicza się informacje, które ujawniają poglądy polityczne, przynależność wyznaniową czy partyjną. Inne dane wrażliwe dotyczą stanu naszego zdrowia, życia seksualnego, przekonań religijnych, nałogów, karalności czy mandatów. Zapisy RODO poszerzyły katalog danych wrażliwych o dane biometryczne i genetyczne. W przypadku danych biometrycznych mowa m.in. o odręcznym podpisie, liniach papilarnych, sposobie chodzenia, jak i kształcie małżowiny usznej''
.Niy znalozlech nic co tyczyloby sie S. A wiync domyslom sie ze to ino zwykły bełkot...
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#62 Post autor: MLeko » 23 sie 2019, o 08:54

Prowokacja w stronę robbo2k słaba, bardzo słaba.
Czym innym jest udostępnienie takiego raportu, przez Zarząd, czy członka Zarządu a co innego przez akcjonariusza/kibica. Po obejrzeniu tych danych robbo2k stałby się w zasadzie ich zakładnikiem, dodatkowo narażonym na groźbę oskarżenia o udostępnienie ich. Dla forum wtedy bezużyteczna, skończyłyby się niewygodne pytania.
Takie raporty, dane jest sens utajniać tylko wtedy jak chcielibyśmy ochronić tajemnice dobrze prosperujacej spółki. Wydajacej swoje pieniądze, a nie żyjącej z publicznych dotacji i ciągłych pożyczek . Żeby te dane były wrażliwe musiałoby być podane... krwa nikt nie prosi o listę płac. Giełda nie ma tu nic do rzeczy, do tego jeszcze specyfika klubu sportowego, gdzie jedną z nóg finansowych są kibice. Powiedziałbym nawet, że nie udostępnienie takiego raportu jest działaniem NA SZKODĘ SPÓŁKI, za co grozi odpowiedzialność karna... Masz firmę, zadłużoną, na skraju upadłości. Przychodzi co ciebie największy klient z dużym zleceniem, znacie sie od lat, bywało lepiej lub gorzej, ale w ostatnich latach jakość twoich produktów jest dramatycznie słaba, ale on chce dać zaliczkę, kolejną szansę, ale jednocześnie prosi o udowodnienie, że będziesz w stanie wyprodukować zamówiony produkt przez publikację dość ogólnego, ale nie tak ogólnego jak kwartalne giełdowe, raportu. Odmawiasz, tracisz to zlecenie. Czy to nie jest działanie na szkodę?
Najbardziej prawdopodobne jest to, że macie tam sporo do ukrycia. Bardzo chciałbym, żeby było inaczej. Ale nie jest, każdy wasz kolejny Ruch utwierdza mnie w tym przekonaniu.

Wela

#63 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 08:58

Ozor,

nigdy tak nie powiedziałem i nie powiem, ani nie zamierzam tak działać, żeby kosztem stadionu kasa szła na Klub.
Stadion jest wartością samą w sobie i jakimkolwiek nie byłby wysiłkiem finansowym, to dobrze zorganizowany i zarządzany będzie zarabiać sam na siebie i będzie przyciągać i inwestorów i Kibiców i szeroko pojętą społeczność lokalną.

Stadion jest majątkiem trwałym i podobnie jak inwestycje w ziemię, czy mieszkania, zawsze będzie mógł przynosić zyski!

Robbo2k, niepotrzebnie się irytujesz. Uważasz, że ja "ściemniam"? Uważasz, że te dane nie są wrażliwe? Uważasz, że mogę je upublicznić i na pewno nikt nie złoży doniesienia do prokuratury? Ok... Daję Ci możliwość wykazania się, że to ja "ściemniam", a Ty jesteś Alfą i Omegą i jesteś uczciwy wobec Kibiców - udostępnię Ci wszystkie dane wrażliwe, bo jako akcjonariusz masz do tego prawo. Podpisze klauzulę poufności i możesz pokazać Kibicom, jaki jesteś transparentny...

Gdybym ja je tutaj umieścił, to byłbyś pierwszym, który złoży doniesienie... Taka jest prawda.

Co stoi na przeszkodzie, żebyś to Ty odkrył dane wrażliwe przed ludźmi?

Ja uważam, że szerzysz populistyczne hasła, obrzucając mnie /w domyśle zarząd/ nieprawdziwymi oskarżeniami, ale sam NIE PODEJMIESZ SIĘ TAKICH DZIAŁAŃ!
Ja jestem nauczony innej postawy! Jeśli nakazuję Pracownikom takie czy inne działania, to biorę za nie i za Nich odpowiedzialność, a nie umywam ręce!
Tutaj mamy do czynienia z takimi postawami, gdzie do krytykowania i do pouczania jest rzesza ludzi, ale już do dobrych rad bardzo niewiele, a DO PRACY ??? Tutaj jest najmniej ludzi.

Chcesz pokazać, że ja "ściemniam", a Ty jesteś uczciwy i transparentny? Proszę bardzo. Pokaż, że - jak ktoś to tu już ujął - "masz jaja" i udowodnij mi, że ja jestem cienki bolek, a Ty ten boss!

Prędzej czy później, ale dowiem się kto tu w co gra i kto na czym próbuje zbić interes...

PRAWDA ZAWSZE WYCHODZI NA JAW!

Zapraszam Robbo2k! Jestem do Twojej dyspozycji o każdej porze dnia!

pyRsk!

Awatar użytkownika
markus7820
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#64 Post autor: markus7820 » 23 sie 2019, o 09:06

Pnie Waszczuk użytkownik @mihau pół godziny temu na poprzedniej stronie zadał panu konkretne pytanie ,czekamy o odpowiedz.
"z BOGIEM po Zwycięstwo"

Vince1974
Kontakt:

#65 Post autor: Vince1974 » 23 sie 2019, o 09:07

Panie Prezesie Welo...taka prośba techniczna z mojej strony. Jakbyś był łaskaw nie powtarzać swoich postów, strasznie irytującym jest czytanie tego samego. Proszę nie nerwowo, jak coś nowego przyjdzie do głowy ok? Bo zmiana jednego hasełka na inne na koniec postu nie zmienia treści wiadomości.

Wela

#66 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 09:13

mihau pisze:
23 sie 2019, o 08:27
Skoro zadajemy pytania to ja powtarzam swoje na które nie uzyskałem wcześniej odpowiedzi:
1. Czy wypłacono pracownikom bieżące pensje do 09.08, jak stanowi Kodeks Pracy ?
2. Czy oprócz wielkiego zrywu i wypłaty części zaległości w lipcu (czym ugaszono strajk) poszły jakiekolwiek przelewy na konta pracowników i współpracowników ?
3. Proszę zauważyć, że nie pytam o kwoty (czyli dane wrażliwe) a jedynie o informację czy w ogóle poszły przelewy i czy pracownicy S.A. za chwilę nie powrócą do strajku.
Pytania mają o tyle sens, gdyż jeśli nie jesteście w stanie regulować bieżących zobowiązań, to nie ma o czym mówić w kwestii planu naprawczego, czy realizacji układu czy zobowiązań zaległych...
Ad.1. Zaległości są i te pensje nie zostały jeszcze wypłacone.
Ad.2. Za mojej kadencji pracownikom wypłaciliśmy trzy razy zaległości. Pierwsze - z 40 000 zł /pożyczka od akcjonariusza/ - całość na pensje. Drugie - 246 000 zł - pozyskane od sponsora, całość na pensje. 230 000 zł - /pożyczka od akcjonariusza/ - miała iść w całości na pensje, ale decyzją pracowników na Ich pensje poszło 50 000 zł, a reszta na zabezpieczenie działania Klubu.
Ad.3. Mam pełną świadomość, że kolejny strajk jest możliwy, że może być znacznie bardziej zaostrzony - a o mój stosunek do strajku Pracowników - proszę zapytać o to u źródła, samych Pracowników.
Mihau, a plan naprawczy wymaga przygotowania i szeregu trudnych działań i nie wdraża się go z dnia na dzień.

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#67 Post autor: Ozor » 23 sie 2019, o 09:19

Ozor,

nigdy tak nie powiedziałem i nie powiem, ani nie zamierzam tak działać, żeby kosztem stadionu kasa szła na Klub.
Stadion jest wartością samą w sobie i jakimkolwiek nie byłby wysiłkiem finansowym, to dobrze zorganizowany i zarządzany będzie zarabiać sam na siebie i będzie przyciągać i inwestorów i Kibiców i szeroko pojętą społeczność lokalną.
więc jak pan sobie wyobraża funkcjonowanie i rozwój klubu(nie chodzi o wegetację)gdy SA zostanie całkowicie pozbawiona miejskich pieniędzy mało tego gdy będzie budowa etapowa widownia będzie mocno ograniczona.
Ponawiam więc pytanie czy i na jakim poziomie sportowym Ruch będzie funkcjonował bez miejskich pieniędzy przez najbliższe 2-3-4 lata? z jakich źródeł będzie obsługiwany i spłacany dług? , z czego będą opłacane bieżące koszta funkcjonowania?
Ad.1. Zaległości są i te pensje nie zostały jeszcze wypłacone.
Ad.2. Za mojej kadencji pracownikom wypłaciliśmy trzy razy zaległości. Pierwsze - z 40 000 zł /pożyczka od akcjonariusza/ - całość na pensje. Drugie - 246 000 zł - pozyskane od sponsora, całość na pensje. 230 000 zł - /pożyczka od akcjonariusza/ - miała iść w całości na pensje, ale decyzją pracowników na Ich pensje poszło 50 000 zł, a reszta na zabezpieczenie działania Klubu.
Ad.3. Mam pełną świadomość, że kolejny strajk jest możliwy, że może być znacznie bardziej zaostrzony - a o mój stosunek do strajku Pracowników - proszę zapytać o to u źródła, samych Pracowników.
Mihau, a plan naprawczy wymaga przygotowania i szeregu trudnych działań i nie wdraża się go z dnia na dzień.
w sumie to mi starczy za odpowiedz.
Idąc jednak dalej i popuszczając lejce wyobraźni mamy 2023r otwarcie stadionu na nim gra Ruch SA -Naprzód Lipiny w 4/5 lidze i 30-35 mln długu na start -Warto?
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 09:30 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

Vince1974
Kontakt:

#68 Post autor: Vince1974 » 23 sie 2019, o 09:27

Czyli da się normalnie rozmawiać bez przesadnej wrażliwości... Pierwszy krok w dobrą stronę.
Kilka zdań na temat prawdziwego stanu rzeczywistości i już praktycznie wszystko jest jasne.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 09:29 przez Vince1974, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#69 Post autor: KevinMitnick » 23 sie 2019, o 09:28

Wela pisze:
23 sie 2019, o 09:13
....
Ad.2. Za mojej kadencji pracownikom wypłaciliśmy trzy razy zaległości. Pierwsze - z 40 000 zł /pożyczka od akcjonariusza/ - całość na pensje....
Hm... A czy przypadkiem ta pożyczka jest już nieaktualna ???? Tzn z jednej kapsy poszło a z drugiej została spłacona?? Czyli de facto 40000 na minus... z kolejnej pożyczki.
Bo tak mi się kojarzy że Kurczyk ja dał i potem z pierwszego przelewu zabrał...

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#70 Post autor: Thoth » 23 sie 2019, o 09:47

Wela pisze:
23 sie 2019, o 08:58
Prędzej czy później, ale dowiem się kto tu w co gra i kto na czym próbuje zbić interes...
weź już qr** skończ pi***olić ciulstwa bo jedynymi osobami kere jak to nazywosz w coś grają i próbują zrobić interes jest łysy, żbik, stalowa twarz i ty.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#71 Post autor: Siwy82 » 23 sie 2019, o 09:54

Podobno w Poznaniu po wypowiedzi Weli już drżą przed prokuratura w związku z ujawnieniem "danych wrażliwych" i drakońska kara tytułem naruszenia RODO.
A na poważnie, Chłopie Ty nie wiesz o czym piszesz. Po pierwsze nie chronisz przed konkurencja interesow prężnie działającej spółki, tylko spolki będącej w restrukturyzacji a za chwilę pewnie w upadlosci. Po drugie Ruch to coś zdecydowanie więcej niz zwykla spółka akcyjna Chcesz pomocy ale nic nie powiesz, masz nas za idiotów? To że nie wiesz o co chodzi z "R" pokazuje że jesteś figuranten który niewiele ma do powiedzenia i robi wszystko co mu nakazano. Historia was rozliczy, a my przetrwamy. Swoimi wpisami dokonałem samozaorania, radzicie sobie dalej bez nas - powodzenia.
Co do gatki face to face, przyjdź znowu na Lompy to mogę podejść, tylko o czym mam z Tobą gadać? Czy o danych wrażliwych zrobisz mi wykład?
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Wela

#72 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 09:59

Ozor,

pisemna forma komunikacji jest najgorszą z możliwych, jeśli chce się być dobrze zrozumianym w obie strony.
To jest to, o czym trąbię od początku - nikomu korona z głowy nie spadnie, jeśli przyjdziecie do mnie porozmawiać.
Może być i 50 i 500 ludzi, a ja będę z Wami dyskutować i szukać dobrych rozwiązań dla Klubu!

Jestem zwolennikiem, żeby Miasto wykładało pieniądze na Klub, ale nie na przejadanie tych środków i Klub też ma działać na korzyść Miasta, tak jak w tej umowie na promocję, bo promując Miasto, promujemy także Ruch!

Wg mnie Miasto Chorzów i Ruch Chorzów - jesteśmy od siebie bardzo zależni i powinniśmy się wspierać na każdej możliwej płaszczyźnie... NIE CHODZI O DOJENIE MIASTA, ale o KONSTRUKTYWNĄ WSPÓŁPRACĘ!

Musimy pokazać Chorzowianom, że i budowa stadionu i wspieranie Klubu będzie także korzystna dla Nich samych!

A do wszystkiego potrzebna jest zgoda! Przez dialog, do zgody i do współpracy!

Vince1974,

nigdy nie mówiłem, że jest "słodko" ani lekko ani że jest dobrze! To nie znaczy, że trzeba padać na kolana i poddawać się!
Tam gdzie mogę i czuję, że nie dam pożywki przeciwnikom, żeby pobiegli z doniesieniami, tam będę transparentny.

W tych tematach "drażliwych" także odpowiem na pytania - u siebie w gabinecie. Szczerze Was zapraszam.
Tylko co potem? Zobaczycie i będziecie narzekać jak to jest źle? Od narzekania jeszcze nic dobrego się nie wydarzyło!

Z jednej strony szukam cięć kosztów i oszczędności - ale na pewno nie kosztem pierwszej drużyny, nie kosztem szkolenia młodzieży /WYCHOWANKÓW/ i nie kosztem Zespołu Pracowników!
Z drugiej strony szukam gdzie i jak możemy zarabiać i pozyskiwać przychody!

Swoje koncepcje i pomysły powoli wprowadzam w życie, ale wciąż szukam nowych pomysłów i każde nowe pomysły bardzo chętnie przyjmę i w miarę moich możliwości będę wspierać!

Najlepsza droga TO WSPÓŁPRACA!

pyRsk!

Vince1974
Kontakt:

#73 Post autor: Vince1974 » 23 sie 2019, o 10:09

No widzisz Prezesie... od razu trzeba było pisać "dane drażliwe" a nie kombinować, zmyślnie robić małą literówkę i wierzyć, że ludzie dadzą się na to nabrać.
Fajnie było pierwszy raz od tygodni przeczytać jak jest. Jesteśmy w czarnej du*** i wybacz mój pesymizm ale w takim układzie, który mamy teraz to żadne narady bez jasnego stanowiska głównych akcjonariuszy nic nie dadzą.

Wela

#74 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 10:13

KevinMitnick,

p. Kurczyk pożyczył 40 000 zł na moją prośbę, kiedy nikt inny nie chciał pomóc. Miał dostać zwrot z cesji ze środków ze sponsora, ale znowu Go poprosiłem, żeby przesunąć ten zwrot, bo znowu potrzebna była kasa. Z następnej cesji ma otrzymać zwrot, ale jak sam mi powiedział: "znając życie, pan /czyli ja/ znowu przyjdzie za miesiąc, żeby to przesunąć".

Wszedłem do zarządu NA GŁĘBOKĄ WODĘ! Jak niektórzy mówią: "wsadzony na minę" - i jest tylko jeden powód, dla którego przyjąłem to stanowisko za ok 3500 netto - NIE WIERZĘ W JEGO UPADEK i ZROBIĘ WSZYSTKO CO BĘDĘ MÓGŁ, ŻEBY RUCH WYPROWADZIĆ NA PROSTĄ!

Przykro mi jest, że właśnie teraz, kiedy jest najgorzej i najciężej nie mogę liczyć na wsparcie Kibiców!
Teraz jesteście szczególnie potrzebni - tyle, że nie mi, ale Klubowi, ZAWODNIKOM!

I już przestaję wierzyć, że cokolwiek wymyślę, to przyjmiecie to za dobrą monetę!

To tutaj na forum wyczytałem:
"Wela, jak chcesz udowodnić, że nie o kasę Ci chodzi, ale o doping Kibiców, to rozwiązanie jest proste - mecz domowy za darmo."
Zrobiłem to - mecz za darmo... I co usłyszałem? No właśnie...

Czy to pytanie jest zasadne - zadawane przez Pracowników do Kibiców na spotkaniu z akcjonariuszami:
"Czy Wy już podjęliście decyzję o udupieniu tego Klubu i za wszelką cenę idziecie w stronę tworzenia nowego klubu"?
Czy to nie jest tak, że ten cały hejt i agresja wobec wszystkich, którzy wierzą w uratowanie Ruchu i wyprowadzenie Go na prostą, jest spowodowany TAKĄ ZAKULISOWĄ DECYZJĄ?

A jeśli tak jest, to kto za tym stoi i jaki ma w tym interes?

Bo jak już wspomniałem - jeśli ZROBIMY WSZYSTKO, ŻEBY URATOWAĆ RUCH - ale polegniemy, to sam przyłączę się do odbudowy Ruchu na bazie UKS, który dla mnie jest równie cenny jak Ruch, bo to wszystko jest JEDEN RUCH!

Zapraszam Was do mnie! Porozmawiajmy i skoro wszystko wiecie, to przecież nie dacie się ani skołować, ani wyprowadzić na manowce... Spotkanie nie oznacza przerwania bojkotu...

Pomyślcie o tym...

pyRsk!

FredyKruger
Kontakt:

#75 Post autor: FredyKruger » 23 sie 2019, o 10:19

>>>Z jednej strony szukam cięć kosztów i oszczędności - ale na pewno nie kosztem pierwszej drużyny, nie kosztem szkolenia młodzieży /WYCHOWANKÓW/ i nie kosztem Zespołu Pracowników!

No ale to czyim kosztem bo nie rozumiem? Pan chyba zapomina że gramy w lidze podwórkowej gdzie w Chorzowie leją nas jakieś Gacie i to ma być promocja miasta, Pan chyba żartuje prawda?. Całe otoczenie klubu musi być dostosowane do poziomu reprezentowanego w danym momencie przez klub a nie do poziomu ekstraklasy.
Mało tego, z tego co czytałem na stronie głownej Nieiescy pl, to jeszcze jakieś nowe etaty tworzycie. Jakiś analityk SMS?? Co to ma być? Co chcecie wielce analizować w lidze podwórkowej?
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 10:32 przez FredyKruger, łącznie zmieniany 1 raz.
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

Zablokowany